Starity

Önéletrajz helyett Facebook-profil alapján ítélnek meg

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. február 26. 11:03 #21
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (dóóra @ 2012.02.26. 11:01)
képem meg kb 4  darab a többi csak ilyen jelölős hülyeség. rohog.gif

Na, ezeket a jelölős hülyeségeket én ahogy felfedezem, azonnal törlöm is. mellow.gif Utálom, amikor ilyenekkel próbálnak fárasztani... dry.gif
4 felhasználónak tetszik: ophely88, Black Hearth2, Kokonuth, Bessie
2012. február 26. 11:06 #22
- törölt felhasználó -    
Én most csak ennek örülni tudok, mivel nincsen Facebook profilom!!laugh.gif
Egyébként ki láthat miket a profilodon ennek nincs semmi értelme.. annak ellenére, hogy úgy állitod be, hogy csak a barátod láthatja, simán fel tudják manapság hackelni, úgyhogy tök mindegy sztem ez a beállitás pardon.gif ( ez csak az én véleményem...) pardon.gif
Úgy, ahogy Saranghae17 írta simán ezt tudják művelni.. dry.gif
3 felhasználónak tetszik: ophely88, tothbianka, Holly Keller
2012. február 26. 11:06 #23
Orsii.Miley26
Orsii.Miley26
visszatérő vendég

StátuszA jókislányok naplót írnak,én meg történelmet ;D
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 405
Csatolások: 0
Azonosító: 160938
Az emberek a facebookon össze vissza hazudoznak!
...
És le lehet zárni,hogy csak a képeket,vagy bármit az ismerősök láthatják.
Pl.:nekem is úgy van.
2012. február 26. 11:10 #24
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Ez nem újdonság. Nem mondom, hogy ez most jó vagy nem, a munkáltató azt tesz amit akar, ha neki nincs jobb dolga annál, hogy nevekre keressen Facebookon, csinálja, a Facebook amúgy sem ad mindenkiről hiteles képet vagy megnézni sem lehet az illető profilját.

Jelen pillanatban nálunk szerintem nincs ilyen 'probléma', mert ha valahol van egy felszabadult hely, x ember az ismerősét teszi be oda, munkaerőt sem keresnek. Ha mégis, begyűjtenek egy rakat nevet és akkoris a rokon vagy ismerős kapja meg, nincs is szükség Facebookra.
4 felhasználónak tetszik: Kokonuth, Black Hearth2, Bessie, Holly Keller
2012. február 26. 11:12 #25
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Csatlakozva több előttem szólóhoz is egy idegen az én profilomból sem tudna meg túl sokat. Egyedül a profilképemet látná. rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Pandus
2012. február 26. 11:13 #26
Diana9
Diana9
visszatérő vendég
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 318
Csatolások: 129
Azonosító: 164671
Ezekben a web oldalakban nem kell bízni sad.gif nekem van facebookom de nem nagyon szotam használni
2012. február 26. 11:14 #27
Ncskcsk
Ncskcsk
~SHINee lover~

StátuszI hate tomatoes
Hozzászólás: 1943
Csatolások: 5
Azonosító: 147253
Még jó, hogy nem járok facebookra XDDDD
2012. február 26. 11:19 #28
nothingcanstopme
nothingcanstopme
Extinct ♥

StátuszIt's the time to know, it's the time to see, love is blasphemy ♥
Hozzászólás: 2350
Csatolások: 97
Azonosító: 133163
Ez nekem nem újdonság, mondjuk az én profilomon csak pár kép van, meg pár barátommal üzenetek, de azokat is csak az ismerőseim látják biggrin.gif
2012. február 26. 11:22 #29
- törölt felhasználó -    
nekem csak az ismerősök látják az adatokat,képeket.smileeee.gif
2012. február 26. 11:28 #30
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Hiába írjátok, hogy az adataitokat, csak ismerősök láthatják, de ez is kijátszható! Ha pl valaki felvesz egy álnevet, kiadja magát másnak, és úgy veszitek fel ismerősnek. Amúgy szerintem már az is elég egy ilyen facebook-os megfigyeléshez, ha mindenki számára elérhetővé teszitek, hogy mik a kedvenceid. Filmek, zenék, stb... Ezzel még nem látják az üzeneteidet, de a lényeg leszűrhető. Bárhogy is, vigyázzatok mit adtok meg! smileeee.gif
4 felhasználónak tetszik: ophely88, Black Hearth2, tothbianka, Holly Keller
2012. február 26. 11:29 #31
hellorl
hellorl
alksldjskd
Hozzászólás: 1576
Csatolások: 82
Azonosító: 129677
egye jobban idegesít ez a facebook, meg az hogy az emberek élete szinte (csak)ettől függ mad.gif szerintem a facebook profil a magánéletedet képezi, ami teljesen különbözik attól, ahogyan a munkahelyeden viselkedsz. attól még lehet valaki jó a szakmájában, mert a profiljára vicces képeket rak ki pl. ez akkora baromság szerintem. miért nem lehet megmaradni a jól bevált, hagyományos módszereknél, mint például az önéletrajz? dry.gif
amúgy a cikk tetszik, jó ilyen "különlegességeket" is olvasni! laugh.gif
2012. február 26. 11:35 #32
- törölt felhasználó -    
nekem is csak a barátok látják a képeimet meg minden! És nem szoktam ismeretleneket visszajelölni vagy jelölni vagy ilyeneket: egy labda
2012. február 26. 11:41 #33
- törölt felhasználó -    
Idézet (Bessie @ 2012.02.26. 11:28)
Hiába írjátok, hogy az adataitokat, csak ismerősök láthatják, de ez is kijátszható! Ha pl valaki felvesz egy álnevet, kiadja magát másnak, és úgy veszitek fel ismerősnek. Amúgy szerintem már az is elég egy ilyen facebook-os megfigyeléshez, ha mindenki számára elérhetővé teszitek, hogy mik a kedvenceid. Filmek, zenék, stb... Ezzel még nem látják az üzeneteidet, de a lényeg leszűrhető. Bárhogy is, vigyázzatok mit adtok meg!  smileeee.gif

Én például az ilyeneknek nem jelölök vissza. Egy csomó arab, török meg ki tudja milyen népség jelölget, tiltom a francba mindet. Mindegy, ha az ember ügyel rá akkor nem lehet kijátszani, de egyesek megrögzött véleményén úgysem lehet változtatni.
1 felhasználónak tetszik: Kokonuth
2012. február 26. 11:53 #34
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet (Bessie @ 2012.02.26. 11:28)
Hiába írjátok, hogy az adataitokat, csak ismerősök láthatják, de ez is kijátszható! Ha pl valaki felvesz egy álnevet, kiadja magát másnak, és úgy veszitek fel ismerősnek. Amúgy szerintem már az is elég egy ilyen facebook-os megfigyeléshez, ha mindenki számára elérhetővé teszitek, hogy mik a kedvenceid. Filmek, zenék, stb... Ezzel még nem látják az üzeneteidet, de a lényeg leszűrhető. Bárhogy is, vigyázzatok mit adtok meg!  smileeee.gif

Az ismerőseim között csak olyanok találhatók, akiket valóban ismerek. Még olyat is utasítok el, akinél látom, hogy ugyanabba az iskolába jár, ahova én jártam, mivel nem emlékszem rá, így biztosan nem is ismerem. Max. futólag válthattunk az évek során pár szót attól még nem lesz az ismerősöm akár megsértődik akár nem.

Idézet (Cynthia @ 2012.02.26. 11:41)
Én például az ilyeneknek nem jelölök vissza. Egy csomó arab, török meg ki tudja milyen népség jelölget, tiltom a francba mindet. Mindegy, ha az ember ügyel rá akkor nem lehet kijátszani, de egyesek megrögzött véleményén úgysem lehet változtatni.

Ez nálam is így megy, de a muzulmán francia földrajz tanárunknak tudtam be. rohog.gif Viszont új msn-t miattuk kellett csinálnom, mert e-mail cím alapján nem tudtam eldönteni valóban ismerem vagy nem és már teljesen elleptek a törökök. _nevet.gif Az viszont örök rejtély marad honnan tudták az msn címem. think.gif Na mindegy már sehol nincs feltüntetve.
4 felhasználónak tetszik: Kokonuth, Bessie, Holly Keller, Black Hearth2
2012. február 26. 12:01 #35
LadyAlexa
LadyAlexa
#protectTonyStark

Státusz#girls don't want boys, girls want Tony Stark to be happy
Hozzászólás: 2007
Csatolások: 435
Azonosító: 166600
Remélem, hogy ez csak valami kamu ohmy.gif
2012. február 26. 12:10 #36
Kokonuth
Kokonuth
visszatérő vendég

Státusz~Aoi, aoi ano sora...~
Hozzászólás: 190
Csatolások: 12
Azonosító: 146549
Nos, először is szeretném megköszönni a cikket, számomra sok új és érdekes információval szolgált. smileeee.gif

Bennem már lassan fél éve ég a kérdés: Törölni vagy nem törölni? biggrin.gif Komolyra váltva, tényleg elég régóta gondolkodom azon, hogy törlöm a francba a profilomat, mert már értelmét nem látom az egész féjszbukos marhaságnak. dry.gif Én általában értelmes dolgokat osztok meg (újságcikkek a Starity-ről, ja, reklámozom rendesen biggrin.gif, más oldalak cikkeit, ritkán hallgatott zenéket, meg ilyesmiket), de tudjátok, mikor az 500 akárhány ismerősöm közül egyetlen olyan normális sincs, aki ne idióta, keleti bölcs idézeteket osztana meg a szerelemről, vagy ne káromkodná szét az egész falamat, esetleg leírja az egész napját, hogy: "Öh, most keltem fel. Na, most elindultam a suliba, fúú, 6 órám lesz, bár felrobbanna az a kóceráj. Kiráály, nincs 6. órám, gó haza!!" Áh, hát az ilyenektől én agybajt kapok! Egyszerűen nincs erre szükségem
Na, meg ez a munkáltatós téma is... Kicsit lehangoló és ijesztő, hogy az internetnek, azon belül is a facebook-nak mekkora hatalma lett az utóbbi években. Hasznos dolognak tartom mindkettőt, de az cseppet sem tetszik, hogy ilyen óriási befolyásoló tényezővé nőtték ki magukat.
Elég valószínűnek tartom, hogy -ha nem is ma és nem is rögtön-, de törölni fogom a jelenlegi, idestova két éve létező profilomat, helyette pedig csinálok egy jóval egyszerűbbet, jóval szerényebbet, úgymond spártaibbat, ahol csak azok lesznek az ismerőseim, akiket én megjelöltem, aztán ők visszaigazoltak (tehát egy nagyon szűk, belső kör), a képeket minimálisra szűkítem, ahogy a megosztásokat meg a lájkolást is.
Tényleg régóta érik bennem ez a dolog, de azt hiszem, hogy ez a cikk tette fel a pontot az "i" betűre. smileeee.gif
5 felhasználónak tetszik: ophely88, _ToTo_, Black Hearth2, tothbianka, Holly Keller
2012. február 26. 12:10 #37
Ninaa.
Ninaa.
♛ smuldersholic

StátuszBarbie is a b*tch, she is just a witch...
Hozzászólás: 1118
Csatolások: 117
Azonosító: 144054
Engem ebben az zavar a legjobban,hogy sokan még a Facebook-on sem adják magukat,mert annyira meg akarnak felelni az ismerőseiknek.Az,hogy a munkáltatók ez alapján ítélnek,maximum abban jó, hogy ha az önéletrajzban valami úgy van feltüntetve, hogy nem igaz(például emberünk nagy szorgalmasnak vallja magát,a profilján pedig 300 olyan üzenőfalposzt szerepel,hogy "Jaaj,mennyire éhez vagyok,a hűtő üres,de le nem megyek a közértbe...Nem mukahelyen vagyok,ott is felesleges fáradoznom,eddig se csináltam...")
azt az adatlapból könnyen le lehet szűrni, viszont ez a teljes emberi megítélés nem tetszik.
2012. február 26. 12:36 #38
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
Ami a neten menbő és jó, a valóságban sokkal nehezebb. Lásd:kapcsolat fenntartás a másikkal, smileyk nélküli dumálás
m asszem függő vok
2012. február 26. 12:45 #39
Small Selena .
Small Selena .
ℒℴνℯ♥ ™
Hozzászólás: 2631
Csatolások: 39
Azonosító: 159323
Nagyon jó cikk lett biggrin.gif.
Nekem már van egy kis véleményem a facebookról.
Amikor bejött a divatba én is 24-be csak azt nyomtam de rájöttem hogy egy nagyon hülyesség . Nem tudom miért de régen oda is vissza is voltam a lájkolástol . De rájöttem egy nagy hülyesség . Most már tiszta hülyességnek nézzem azt hogy ha valaki kiirja lájk a profilképemre egy nagy hülyesség . Főleg azt utálom hogy a kis csajok játsszák a fejüket . Mára már nem értem mi a jó az egész oldalba . És hogy miért kell mindent megosztani a nagy világgal . Főleg azokat nem szeretem hogy azt ossztják meg hogy kivel kapcsolatba most komolyan erre ki kíváncsi ez nem más ember magán dolga most komolyan ? Amúgy már én maximum naponta egyszer kétszer felmegyek megnézni az üzeneteket már nem csinálok rajta semmi se .Csináltam már egy új profilt amin bejelöltem azokat akikket ismerek és már csak az ismeröseim látják az adatlapomat. Régit meg töröltem mert félét nem is ismeretem . Szóval nekem teljesen elegem lett a facebookból de már azon gondolkoztam hogy törlöm magam de inkább nem..
2012. február 26. 12:50 #40
like me
like me
Emma Woodhouse

StátuszFallen love<3
Hozzászólás: 1415
Csatolások: 15
Azonosító: 164042
S a tannuuulsáááág: Ne csinálj fészbukkot ! beer.gif A szíved ugyanúgy ver nélküle is, az agyad nm áll le s a tüdőd se megy el nyugdíjba nélküle ☺☺☺☺☺☺☺☺☺ thumbsup.gif
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Black Hearth2, tothbianka
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!