Eddig is közismert tény volt, hogy a munkáltatók előszeretettel néznek leendő alkalmazottjuk után a Facebookon, hogy megtudják kivel állnak szemben, de mostanra egy tanulmány is született a témában.
A teljes cikkhez kattints ide!
Önéletrajz helyett Facebook-profil alapján ítélnek meg
2012. február 26. 10:22
Na, az enyémmel foglalkozhatnának öt-tíz percet, de nem sok mindent tudnának leszűrni belőle, ugyanis nincs fészbúkom.
9 felhasználónak tetszik:
Riley13,
Josh_,
Black Hearth2,
ophely88,
Bessie,
Kokonuth,
kriszti145,
An_d_a,
cukorbogyo
2012. február 26. 10:27
Csak beállítás kérdése, az én profilomat csak az ismerőseim láthatják, szóval egy idegen nem sokat tudna leszűrni belőle
2012. február 26. 10:30
Nagyon hasznos cikk, kösz
és nOmiee nekem sincs, tiszta felesleges
az egyik haverommal ugyanez történt, neki van Facebook-ja, és állítólag minden butaságot, meg magamutogatós képet tett fel magáról, és szegénykém 25 éves, de nem, hogy munkát nem kapott, a gimnáziumban is szörnyen teljesített
és nOmiee nekem sincs, tiszta felesleges
az egyik haverommal ugyanez történt, neki van Facebook-ja, és állítólag minden butaságot, meg magamutogatós képet tett fel magáról, és szegénykém 25 éves, de nem, hogy munkát nem kapott, a gimnáziumban is szörnyen teljesített
2012. február 26. 10:32
Hát, nekem ez nem annyira tetszik... nem vagyok valami nagy facebook rajongó!
2012. február 26. 10:39
De ez azért durva, hogy a facebook profil alapján döntenek.
2012. február 26. 10:41
Van Facebookom, de csak kapcsolattartási célból. Aki ismer tudja, mennyire utálom. Semmi értelme az egésznek, bökdösnek, meg "belájkolják" a képeidet, meg felesleges csoportokat csinálnak vagy kiírnak egy újabb felesleges idézetet. (De ez csak saját vélemény, hogy nem látom értelmét.) Egyébként nekem is mesélték nagykorú ismerőseim, hogy bejelölgették őket, és gyakorlatilag kinyomozták az életük bizonyos részeit, ha meg volt benne hiba, akkor fel sem vették őket az állásokra...
2012. február 26. 10:44
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Ez nem újdonság. Anno, mikor a FB alig volt nálunk ismert, de népszerű volt az iWiW, ott is ugyanez ment...
Amúgy igen, el lehet rejteni az adatokat, de ez is jelenthet valamit az éppen vizsgálódó állásadónak. De egyébként logikus a rejtés, igen. Viszont ne feledkezzünk meg róla, hogy akiknek botrányos lapja van, sok esetben arra is hülyék, hogy elrejtsék... De azok meg is érdemlik.
Amúgy igen, el lehet rejteni az adatokat, de ez is jelenthet valamit az éppen vizsgálódó állásadónak. De egyébként logikus a rejtés, igen. Viszont ne feledkezzünk meg róla, hogy akiknek botrányos lapja van, sok esetben arra is hülyék, hogy elrejtsék... De azok meg is érdemlik.
2012. február 26. 10:48
|
|
tothbiankavalhalla |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.11.01. Hozzászólás: 2163 Csatolások: 4815 Azonosító: 42641 offline
|
nekünk is mondták aa tanáraink, hogy egyetemeken is így megy többek között a 'válogatás'. rákeresnek az adott felvételizőre, álnéven bejelölik, és teljesen lenyomozzák...milyen zenéket hallgat, mit csinál szabadidejében, nincsenek e ominózus képeik, stb...
2012. február 26. 10:48
ezt teszi az emberekkel a facebook -.- hova jutott a világ...
2012. február 26. 10:49
|
|
Ágikj 95visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.05. Hozzászólás: 302 Csatolások: 19 Azonosító: 134343 offline
|
miért face alapján???
igaz, sok emberről mindenféle dolog kiderül, de akkor is teljesen más...
hogy lehet már ekkora szerepe egy közösségi oldalnak? Ez már sok(k)
igaz, sok emberről mindenféle dolog kiderül, de akkor is teljesen más...
hogy lehet már ekkora szerepe egy közösségi oldalnak? Ez már sok(k)
2012. február 26. 10:52
|
|
Team Delena 4evervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.31. Hozzászólás: 347 Csatolások: 0 Azonosító: 166311 offline
|
ezt tegnap hallottam a rádióban
|
|
FruFruChanAll My Life/By My Life™ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 11.09.05. Hozzászólás: 1645 Csatolások: 4550 Azonosító: 160107 offline
|
Minden a Facebooktól függ mostanában?Bár az én profilomat csak ismerőseim látják teljesen
|
|
Kyra99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.03. Hozzászólás: 3648 Csatolások: 603 Azonosító: 150526 offline
|
Én is úgy állítottam be, hogy csak az ismerőseim láthatják a képeimet+adataimat. Csak arra szoktam használni, hogy a távolabbi ismerőseimmel is tudjak beszélni, meg az osztálytársaimmal szünetekben..
2012. február 26. 10:55
Hihetetlen, hogy már itt is a facebook van előtérbe. Mondjuk nekem van, de elég ritkán járok fel, az a minimális adat ami rajta van abból nem sokat szűrnének le.
A beállításról, hogy csak ismerős láthatja meg csak annyit, hogy aki tényleg megakarja nézni valaki profilját simán feltudja hackelni.
2012. február 26. 10:57
nagyon jó cikk lett, nagyon érdekes
nekem is csak az ismerőseim láthatják a profilom, úgyhogy nincs félnivalóm
2012. február 26. 10:58
|
|
Bella99Fjarna |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.05. Hozzászólás: 4376 Csatolások: 58 Azonosító: 130573 offline
|
Ha majd úgy 2 év után a facebook nem lesz közismert, akkor majd mondjuk a twitteredet fogják ugyan így megnézni? Ez badarság... amúgy is a facebookon az emberek össze-vissza hazudoznak mindent.!
2012. február 26. 11:01
|
|
dóóragallavich. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.22. Hozzászólás: 6278 Csatolások: 1202 Azonosító: 115351 offline
|
Én is úgy vagyok mint ti itt legtöbben, hogy csak ismerőseim látják.
Meg amúgy is nem sok minden van rajt, képem meg kb 4 darab a többi csak ilyen jelölős hülyeség.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.