Nem így akartam kezdeni ezt a topikot, de az utóbbi napok történései nem hagytak más választást. Először Alberto Contador kapta meg a 2 éves eltiltását (ami akárhogy is számolom fél év) és törölték minden 2010. július 21.-e utáni eredményét. Most pedig Jan Ullrich kapott egy 2 éves eltiltást és törölték minden 2005. május utáni eredményét. Az UCI ráadásul örökös eltiltást szeretett volna ... Mire ez a nagy felhajtás, amikor Ulle már 5 éve visszavonult? Az eredmények törlését még megértem, de a többit??
A hab a tortán, hogy Lance Armstrongot már sokadszorra mentették fel. Már most elnézést kérek mindenkitől, aki szereti Lance-t (én nem tartozom közéjük), de azt kizártnak tartom, hogy mindenki doppingol körülötte csak ő nem és mégis ekkora fölénnyel nyeri a TdF-okat. Róla is kiderült, hogy doppingolt 1999-ben, de az már elévült / elrontották a tesztet stb., a lényeg, hogy jók a kifogások.. Csak pár név, akit Armstrong megvert és lebukott doppinggal: Alex Zülle, Jan Ullrich, Joseba Beloki, Raimondas Rumšas, Alexander Vinokourov, Ivan Basso, Francisco Mancebo, Roberto Heras és még hosszan lehetne sorolni.
Most, hogy így jobban utánanéztem, elég érdekesen nézne ki a 2005-ös TdF végeredménye, ha mindenkitől visszamenőlegesen is elvennék az eredményét a Fuentes ügy kapcsán..
1. Lance Armstrong 86h 15' 02"
2. Levi Leipheimer +11' 21"
3. Cadel Evans +11' 55"
Ennyit a doppingról
A kedvencem mindig is Ulle és a Telekom / T-Mobile csapat volt, amióta ők nincsenek, azóta Alejandro Valverde (egy újabb doppingos

0 felhasználónak tetszik: