Nem tudom lesz-e jövője ennek a topicnak, majd meglátjuk.
Tehát: Észrevettem, hogy sokan szerettek írni, ezért úgy gondoltam, hogy aki elég bátor (vagy nem tudom hogy fogalmazzak) az ossza meg velünk a regényét, versét, stb., hadd lelje benne örömét más is.
Aki regényt ír, célszerű lenne, hogy kezdésnél ír egy rövid ízelítőt a műről. Egy hozzászólásban csak egy fejezetet írj le, később, ha elkészültél a többivel, bizonyos időközönként oszd meg azokat is, felülre írd ki félkövér betűkkel a mű címét, és azt, hogy hányadik fejezetnél tartasz!
Jó írást!
Ízelítő: Nancy próbál hétköznapi lány lenni. De nem tud. Mindenhonnan kiközösítik, senki sem szereti. A szülei halála után a nagymamájánál nevelkedik, aki ugyanolyan kegyetlenül viselkedik vele akárcsak az osztálytársai, mégis sikerül egyikükkel mély barátságot kötniük, amitől a lány egyre magabiztosabb lesz, és elhiszi, hogy ő is értékes ember. Nancy-nek fenekestül felfordul az élete, amikor újra megjelenik rég nem látott nagynénije, és a szárnyai alá veszi.
A mélyből a csúcsig - 1 fejezet, Senki sem szeret?
Fényes, csillogó őszi nap volt. A fákon látszott, hogy örülnek az októberi, semmiből jött napfénynek. Lehullatták levelüket, és most csak a csupasz, girbe-görbe ágaik látszódnak. Magukra maradtak. Míg nyár volt, mindenki imádta őket, amiért oly sűrű, élettel duzzadó világoszöld lomkoronájuk volt. A forró, olykor-olykor már perzselő napsugarak elől volt egy menedék: a gyönyörű szép fák árnyéka. És most? Szegények alig kapnak figyelmet, így hogy se nyár, se lombkorona. Egy valaki azonban meghálálja múltbéli jócselekedeteiket, miszerint árnyékot adtak…
-Héj, Nancy! Megtaláltad a hozzád illő barátot? Értelmi szint terén ez a fa előrébb van mint te. Szóval szerintem keress elő a földből egy gilisztát, az talán megfelel.
Nancy, aki mint minden áldott ősszel, most is szárnyai alá vette a fákat, és gondoskodott róluk, a szívén viselte a növények sorsát. Metszett, összegereblyézte a felgyülemlett leveleket, és ilyesmi kerti munkákat végzett. Ez a gonosz beszólás viszont most gyengén érintette. Vastag könnyréteg gyűlt a szemébe, nem értette miért bántják. Mindenki. Őt senki sem szereti? Igen, senki sem…
-Höhh, most sajnálnunk kéne? Jaj, te szegény! - hangzott az utolsó mondat nem kissé szarkasztikusan a főgonosz, Mike szájából - Na menjük innen, ne pazaroljuk erre a kis csitrire a drága időnket!
A lány nem tudta tovább tartani magát, a könnyfátyol utat tört magának, és kis lelke minden bánatát kiengedte csillogó mogyoróbarna szemein keresztül. És csak sírt, csak sírt. Nem ez az első eset. Amióta ideköltözött, folyton piszkálják, és minden nap szembe kell néznie a gonosz megjegyzésekkel.
-Szia. – kopogtatta meg valaki a síró lány vállát. Angie-nek hívták, ő is Mike-al szokott lenni.
-Hát te? Nem tartassz a csapatoddal? Siess, mert biztos most beszélik meg, hogy mivel szúrjanak szíven holnap! Nem hallottad? Siess már, mert lemaradsz. – a hangja egy-két helyen elcsuklott, mivel pityergését beszéd közben sem bírta visszafogni. Csak úgy jöttek szemeiből elő a könnycseppek.
-Én egyáltalán nem vagyok kíváncsi arra a vacak megbeszélésre. Segíteni szeretnék neked… Igen, segíteni.
Pár szempillantásnyi időre csend lett. Nancy csak nézett, csak nézett bambán maga elé. Ezután vetett egy pillantást a lányra, de mivel észrevette, hogy Angie is őt vizslatja, elkapta a tekintetét, és ismét csak maga elé nézett. Csak úgy forogtak a fejében a gondolatok: Mit akar ez itt? Miért akar segíteni? És mégis hogyan? Végül a pillantásnyi idő percekké lett. És a mély csönd végén Nancy ajka megmozdult.
-Nem, nem! Tűnj innen!
-Na, de…
-Semmi na de, menj innen.
-De várj egy picit. Csak hallgass végig, légy szíves.
-Indulj, utoljára mondtam!
-Jó. Ha így akarod.
-Igen, így bizony.
Angie saron fordult, és elballagott. Nancy csak úgy nézett a távolba, a távolodó lányalak egyre kisebb és kisebb lett, végül a messzeség eltüntette. De még bámult utána. És vérig volt sértve, úgy gondolta, hogy ez a „segíteni akarok neked” is csak egy gonosz terv része. Tudta már, milyen Mike. A saját céljai érdekében, felhasznál mindenkit, akit talál a környezetében. Mindezt 12 évesen. Jó párszor előfordult már ilyen. Szegény, amióta megismerte ezt a fiút, elvesztette a bizalmát az emberekben. És ezt nem tudta leküzdeni. A bizalmatlanság, bármerre is lépett az életben, mindig vele tartott. Soha nem hagyta el…

9 felhasználónak tetszik: