Starity

Mit gondol valójában Madonna Lady Gagáról?

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. január 17. 07:36 #1
PipiXBang
PipiXBang
új tag

StátuszShow me your ToyZ and let me enjoy!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 18
Csatolások: 0
Azonosító: 139260
A pop királynőjét Cynthia McFadden újságíró interjúvolta meg, melyben Madonna többek között beszélt az új albumáról, a szerelemről és persze Lady Gagáról is.
A teljes cikkhez kattints ide!
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. január 17. 07:43 #2
MachineMagic
MachineMagic
painkiller.
Hozzászólás: 1126
Csatolások: 6
Azonosító: 133664
"...úgy gondolta, ez egy csodálatos újraértelmezése az Express Yourselfnek."
Tényleg? Ezt gondolta? smileeee.gif De kedves...Fúú mit képzel magáról ez a....na mindegy, Gaga egyedi, és nem koppint senkiről!
2012. január 17. 07:54 #3
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Kezdődik már megint. Olyasvalakit támadnak és gyaláznak, aki sokkal többet rakott le az asztalra, mint amire Gaga valaha is képes lesz. Madonnának nincs mitől félnie. 10 évvel ezelőtt is divatban volt és 10 év múlva is divatban lesz. Vannak ilyen énekesnők, mint például Tina Turner is. Mindig képesek megújulni, mindig képesek meglepni az embereket valami olyannal, amilyet addig még nem alkottak. Le lehet róla szállni! Sőt, el kellene kezdeni mély tisztelettel beszélni róla, mert amit Gagáék művelnek, az gyalázatos! mad.gif (Nem szeretem Madonnát, soha nem is szerettem a zenéjét, de legyünk már tisztában a fogalmakkal!)
11 felhasználónak tetszik: goldman, ophely88, Horgi, Lady Suzy, Holly Keller, dóóra, AMaya, Riley13, Josh_, kriszti145, Black Hearth2
2012. január 17. 09:09 #4
- törölt felhasználó -    
Szerintem a siket is észreveszi a "kísérteties" hasonlóságot a két dal között. Madonnát csodálom és még diplomatikus is volt a kérdésekkel kapcsolatban. Nekem semmi bajom Gagával, de legalább ne tenne úgy, mintha olyan eredeti lenne. Madonna csak az egyik összetevője Gaga imázsának. (Freddie Mercury, David Bowie, Marylin Manson, Roisin Murphy pedig a többi.)
Tavaly, amikor megjelent Gaga BTW kislemeze és nyomatták a rádiók, apum egyből azt kérdezte tőlem, hogy "ez nem Madonna egyik dala a 90's évek elejéről?" Pedig ő abszolút nem hallgat se Madonnát, Gagát pedig végképp nem. Talán neki is gyógyszert kellene szednie?! Gaga megpróbálja ugyan azokat a praktikákat elsütni, amit egykor Madonna, csak ő ésszel tette és fokozatosan, de Gagának már szerintem minden aduja elfogyott. Bő 3 év során. De szerintem a legnagyobb probléma a "sehallselát" Gaga fanokkal van, akik olyan előadókat is megvádolnak azzal a közhellyel, hogy Gagát utánozza, akik már akkor legendák vagy szupersztárok voltak, amikor még Gaga meg sem született vagy éppen csótányokat, moslékot kellett volna ennie egy valóságshowban. Erről ennyit.
És igen...Madonna 20 év múlva is legenda lesz, míg Gaga csupán egy trend, amit vagy követ valaki, vagy nem.
8 felhasználónak tetszik: Grace Benning, ophely88, kriszti145, Holly Keller, dóóra, AMaya, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 09:26 #5
amileroable
amileroable
visszatérő vendég
Hozzászólás: 130
Azonosító: 146545
Na igen, ahány cikk annyi értelmezése annak, amit Madonna mondott. Madonna nyíltan nem bántotta Gagát, de azért a nyilatkozatával kicsit odaszúrt neki, számára egyértelmű, hogy Gaga sokszor másolja őt, csak a cikkben ez szebben van megfogalmazva. Ezzel nem a cikk íróját akarom bántani, csak megjegyzem, hogy Madonna azért nincs teljesen oda Gagától, ami látszik is rajta. Egyébként igaza van, a hasonlóság egyértelmű, Madonna pedig a pop királynője, úgyhogy róla lehet mondani amit akartok, Gaga már a BTW-vel megbukott, Madonna három évtizede pályán van. Ennyi, Madonna az Madonna. A fiatalabbak talán meg nem tudják kiről beszélnek, nekik megbocsájtható Madge pocskondiázása.
8 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, kriszti145, Holly Keller, dóóra, AMaya, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 09:47 #6
- törölt felhasználó -    
Idézet (amileroable @ 2012.01.17. 09:26)
Na igen, ahány cikk annyi értelmezése annak, amit Madonna mondott. Madonna nyíltan nem bántotta Gagát, de azért a nyilatkozatával kicsit odaszúrt neki, számára egyértelmű, hogy Gaga sokszor másolja őt, csak a cikkben ez szebben van megfogalmazva. Ezzel nem a cikk íróját akarom bántani, csak megjegyzem, hogy Madonna azért nincs teljesen oda Gagától, ami látszik is rajta. Egyébként igaza van, a hasonlóság egyértelmű, Madonna pedig a pop királynője, úgyhogy róla lehet mondani amit akartok, Gaga már a BTW-vel megbukott, Madonna három évtizede pályán van. Ennyi, Madonna az Madonna. A fiatalabbak talán meg nem tudják kiről beszélnek, nekik megbocsájtható Madge pocskondiázása.

Jól látod. Egyébként nem muszáj szeretni Madonnát. Én sem szeretek mindenkit csak azért, mert "tett az asztalra" vagy azért, mert egy élő legenda, de a tisztelet kijár nekik.
Akár fiataltól, akár idősebbtől. Olyat pedig pocskondiázni, aki "kitaposta az ösvényt" a mostani énekesnők számára, kissé abszúrd.
8 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, kriszti145, Holly Keller, dóóra, AMaya, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 09:58 #7
- törölt felhasználó -    
Hát Madonna az mérföldekkel jobb Gagától, és igaza van, nagyon sokszor van hasonló hangzású dala, mint neki, bár az tény, hogy Madonna dalai jobbak/jobbak voltak... Gagáé túl tucatok szerintem, ráadásul folyton egy-két szót ismételget benne, ami nem nagy dolog... én max a Born This Way című DALÁT(a klipje borzalmas) szeretem!!
4 felhasználónak tetszik: ophely88, kriszti145, AMaya, Black Hearth2
2012. január 17. 09:59 #8
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (amileroable @ 2012.01.17. 09:26)

Igen. Nekem is feltűnt, hogy a magyar fordítás elég 'soft'. Az interjúból nekem inkább úgy jött le, hogy nem tudja pontosan miként is nyilatkozzon erről, úgy, hogy ne bántsa meg Gagát. Úgy jött le, részemről, hogy Madonna már belenyugodott de balhét sem akar belőle, ezért rámondja, hogy igen, sok közös van a kettőnk munkájában aztán kalap kabát. Talán érzi, hogy már nem nyilatkozhat őszintén, mert a szörnyecskék letépik a fejét. Adele fülébe is eljutottak a hírek, hogy mit mondtak róla a kedves szörnyecskék és mekkora az 'ellentábor', gondolom Madonna nem akar semmi problémát ebből.
Nekem amúgy konkrétan mindegy, hogy mennyire másolja, mert nem csak őt másolja, hanem több embert, az én szememben ez a teljes kreativitás hiánya, de nem különösebben lehet kiakadni rajta, nem ő az egyetlen előadó mostanság, aki semmi eredetivel nem tud előállni. Sajnos nem mindenki lehet Xtina vagy Nelly Furtado rolleyes.gif Én amúgy Aaliyah halálával bezárólag nem látom a kiutat a sötétségből. Sok műanyag sztár születik, akik úgymond ihletet merítenek a régebbi előadóktól, de nekem az mindennek tűnik, csak nem ihletmerítésnek. Aaliyah, gyere vissza cray.gif Az pedig a világ egyik legnagyobb szégyene, hogy mindenki azt másol akit akar, akinek pedig vannak ötletei, sokoldalú és van hangja, azért piszkálja a média, mert úgy néz ki ahogy vagy mert elhagyta a férje és sírva ül egy padon Brooklynban. mellow.gif
6 felhasználónak tetszik: Grace Benning, kriszti145, Holly Keller, Riley13, janet7, Black Hearth2
2012. január 17. 10:03 #9
PipiXBang
PipiXBang
új tag

Köszönöm ophely88 a kritikádat,igen elég finoman fogalmaztam de csak azért,hogy a Little Monsterek ne vigyenek vágóhídra,sajnálom ha esetleg nem igaznak érzitek a cikket,mármint Madonna szempontjából,de azért raktam be az interjút,hogy lássátok a reakciókat.
4 felhasználónak tetszik: ophely88, kriszti145, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 10:08 #10
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (PipiXBang @ 2012.01.17. 10:03)
Köszönöm ophely88 a kritikádat,igen elég finoman fogalmaztam de csak azért,hogy a Little Monsterek ne vigyenek vágóhídra,sajnálom ha esetleg nem igaznak érzitek a cikket,mármint Madonna szempontjából,de azért raktam be az interjút,hogy lássátok a reakciókat.

Nos, semmi baj. smileeee.gif Az én fejem is csak éppen hogy a helyén van, így tuti nem veszik le a te fejedet sem biggrin.gif . Tényleg, semmi probléma, láttam az interjút és olvastam az eredeti cikket és nincs problémám a finomítással, mert tudom az igazat és az örömmel tölt el. Amennyiben az eredeti cikket fordítottad, külön gratula a jó fordításért és hogy sikerült pontosan ám kellően finomított verzióban lefordítani. meghajolo.gif
2012. január 17. 10:09 #11
- törölt felhasználó -    
Idézet (MachineMagic @ 2012.01.17. 07:43)
"...úgy gondolta, ez egy csodálatos újraértelmezése az Express Yourselfnek."
Tényleg? Ezt gondolta? smileeee.gif De kedves...Fúú mit képzel magáról ez a..na mindegy, Gaga egyedi, és nem koppint senkiről!

Ember, te hol élsz? think.gif Vagy egyáltalán tudod ki az a Madonna? Ez a "...na mindegy" a pop királynője, ha ő nincs vagy nem lett volna, kedves Gaga most is valószínűleg az egyik New York-i mekiben lapátolná a sültkrumplit cool.gif Hallottad már valaha egyetlen dalát is? Nem ismerlek - teszem hozzá szerencsére -, de így látatlanból is megmondom hogy nem is egy dalt hallottál tőle.

Igen, Gaga eléggé koppintja, ezt csak a vakok, süketek, meg a legelfogultabbak nem veszik észre. Madonna erre mit mondjon? Gondolom egy részt tetszik neki hogy ennyire jót és tökéleteset alkotott amit utánoznak, más részt gondolom rettentő mód elkeserítheti, hogy akárki csak úgy lenyúlja azt, ami az övé. Ez a nyilatkozat számomra elég kiragadottnak tűnik, bár szerintem azért nem mondott Gagára semmi "durvábbat", mert akkor a kis littlömánsztöröknek olyan szinten elborulna az agya, és olyanokkal kezdenék zaklatni, amin nem tudná hogy sírjon vagy nevessen.

Madonnát nem kell szeretni, de akinek van egy kis esze, az elismeri azt amit letett az asztalra, mert nem sok előadó mondhatja el magáról, hogy olyan karrierje van, mint neki. Azért túlzásokba ne essünk, Gaga Madgehez egy senki... Majd ha őt is úgy emlegetik 30-40 (!!!) év múlva mint Madonnát, akkor azt mondom rá, hogy igen, csinált valamit, de szeretni valószínűleg nem fogom. cool.gif
7 felhasználónak tetszik: ophely88, kriszti145, Lady Suzy, Holly Keller, AMaya, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 10:10 #12
PipiXBang
PipiXBang
új tag

Igen egy francia oldalról fordítottam le,ott sokkal több minden van mint az itthoni portálokon.
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. január 17. 10:13 #13
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (PipiXBang @ 2012.01.17. 10:10)
Igen egy francia oldalról fordítottam le,ott sokkal több minden van mint az itthoni portálokon.

Igen, a magyar sajtó lusta vagy nem tudom, de sokszor nemcsak, hogy nem jól fordítanak de a lényeges dolgokat is kihagyják fontos interjúkból 110.gif
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, Black Hearth2
2012. január 17. 13:16 #14
- törölt felhasználó -    
Madonnával abban nem értek egyett, hogy Lady Gaga tehetséges lenne, ő minden csak nem tehetséges, a tehetség nem ott kezdődik, hogy olyan dalok másolatát készítjük melyek már évek óta megbecsült és igen sikeres dalok, hanem ott, hogy magunktól készítünk egy olyan dalt mely sikeres lehet, de mint tudjuk a Ladyben nincs annyi tehetség, hogy saját maga dobjon össze egy sikeres dalt...

Ez a DJ White Shadow pedig elmehetne egy orvoshoz, hogy megtudja, valóban minden rendben vane vele, mert az, hogy Madonna kéne gyógyszereket szedjen, nem tljesen igaz, szerintem itt egyedül neki van szüksége segítségre, nos ha Madonnát gyógyszereyni kéne, akkor szerintem az összes olyan rajongók teli kéne tömni gyógyszerrel, akik szerint igen is van hasonlóság a Born This Way és az Express Yourself között...
6 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, Holly Keller, AMaya, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 13:46 #15
- törölt felhasználó -    
Szerintem Lady Gaga és Madonna között szinte semmilyen hasonlóság sincs. És szerintem azt, hogy Lady Gaga Madonnából is merít ihletet nem másolásnak, hanem megtiszteltetésnek kéne venni.
2012. január 17. 14:29 #16
- törölt felhasználó -    
Nem mondod...
Tavaly a Grammy-n, amikor Gaga fellépet a Born This Way dalával Madonna - Blond Ambition korszakát idéző szakasztott másaként. Miután átvette a Grammy-t, a levegő is megfagyott, amikor Whitney Houstonnak mondott köszönetet (akihez Gagának, tegyük hozzá, kb. annyi köze van, mint Győzikének az intelligenciához), pedig Madonna utánzatként ment el a díjkiosztóra és még el is hitte magáról, hogy ő milyen eredeti. Annyi volt a változás, hogy szilikonszarvak álltak ki az arcából. Ez szerintem inkább plágium, mintsem "ihletmerítés".
8 felhasználónak tetszik: ophely88, Holly Keller, kriszti145, Grace Benning, dave095, AMaya, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 14:48 #17
Lizzy6
Lizzy6
új tag
Hozzászólás: 2
Azonosító: 166637
Most komolyan! Mondjatok nekem olyan énekest vagy énekesnőt, aki egyedi zenéket gyárt! Persze itt a napjaink előadóira gondolok! Ha feldogozást nézünk tűrhető eredményt kapunk, de a saját... Be kell ismerni, nem mindig jön össze! Nem sok olyan előadót találunk, aki csak és kizárólag egyedi zenével rendelkezik! Még Madonna is csinált feldolgozást! Lám, Ő sem tökéletes!
2012. január 17. 14:53 #18
- törölt felhasználó -    
hát nekem aztán tényleg nincs valami nagy zenei hallásom, de még nekem is feltűnt, hogy a dallam koppintva van -.-
én már meg se lepődök. lady gyagya mindenkiről koppint, és úgy állítja be, mint saját szerzeményét, kb. mintha ő sz.rta volna a spanyol viaszt. szánalmas.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Riley13, Black Hearth2
2012. január 17. 14:53 #19
linna
linna
♥ Brian&Justin ♥

Státusz~Oberyn was dead, but I never forget him!~ ♥♥♥
Hozzászólás: 4901
Azonosító: 164721
Én Maddonát is meg Lady kisasszonyt is egy szánalmas embernek tartom.. a többit gondolom nem kell ecsetelnem
1 felhasználónak tetszik: rockgirlfriend
2012. január 17. 15:00 #20
Cannibal3
Cannibal3
Hozzászólás: 974
Azonosító: 141234
Még mindig nem értem, hogy miért ez a másolás lett így felfújva. A Born This Way megjelenése óta keresem a hasonlóságokat a két dal között, de szerintem elég minimálisan hasonlít csak a kettő. Azért újraértelmezésnek nevezni túlzás, pedig a Born This Way szám nekem sem jött be igazán. De ennél sokkal nagyobb másolások is voltak már Gagától és nagyon sokszor nem is Madonnáról. DJ White Shadow meg eléggé túlreagálta, de hát végülis az ő munkája is a dal, és tényleg nincs akkora hasonlóság, mint ahogy beállítják.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Madonna Madonna 217.