Starity

A depresszióból való kilábalás — és annak megelőzése

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. január 05. 12:22 #1
Karina197
Karina197
impossible

Státuszegy szakasz lezárult.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7877
Csatolások: 12522
Azonosító: 138204
A depresszió a tinédzserek körében nagyon elszaporodott. Hogy mi is okozza, és hogyan lábaljunk ki belőle? A cikkben pár tapasztalatot elolvashatsz.
A teljes cikkhez kattints ide!
2 felhasználónak tetszik: rowan, rachella
2012. január 05. 12:24 #2
Vampire Lady
Vampire Lady
kiss me or kill me.

Státuszfootball.
Hozzászólás: 2397
Csatolások: 151
Azonosító: 156029
Szomorú,hogy manapság mennyi depressziós ember van :/
2012. január 05. 12:28 #3
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Ez mind szép és jó, van benne sok igazság, de az az ember, aki TÉNYLEG depressziós, az teljesen máshogy látja a világot és lehet írni okosságokat, meg mondani, attól csak rosszabb lesz. Az ember önbizalmát kell erősíteni mindig, nem egyedül hagyni a másik felet, el kell terelni a gondolatait. Azzal, hogy lököd az okos-sódert, azzal nem segítesz, sőt...
7 felhasználónak tetszik: ophely88, janet7, An_d_a, Rekahhh, Holly Keller, UnhappyMeals, rachella
2012. január 05. 12:30 #4
- törölt felhasználó -    
Gratulálok a cikkhez. Jó kis cikk, elsősorban az exogén depresszióról.
2012. január 05. 12:36 #5
Flower21
Flower21
♥ Books&Movies ♥

Státusz♥ Sunshine ♥ Books ♥ Loki ♥ BTS ♥ Sherlock ♥ Paul Walker
Hozzászólás: 1122
Csatolások: 0
Azonosító: 151172
jó cikk lett, és az önbizalom-erősítés tényleg fontos
2012. január 05. 13:00 #6
- törölt felhasználó -    
ismerős nagyon..
jó cikk lett..
2012. január 05. 13:04 #7
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.01.05. 12:28)
Ez mind szép és jó, van benne sok igazság, de az az ember, aki TÉNYLEG depressziós, az teljesen máshogy látja a világot és lehet írni okosságokat, meg mondani, attól csak rosszabb lesz. Az ember önbizalmát kell erősíteni mindig, nem egyedül hagyni a másik felet, el kell terelni a gondolatait. Azzal, hogy lököd az okos-sódert, azzal nem segítesz, sőt...

Úristen, majdnem szószerint ez akartam leírni, de akkor már nem kell. Abszolút így van meghajolo.gif
Ezek aranyos kis tanácsok, meg minden, de ilyet mindenki nagyon könnyen tud mondani, ha nincs abban a helyzetben. Minden tinimagazin tömve van ilyenekkel. De ezek igazából semmit sem segítenek, ha az embernek tényleg problémái vannak. És tényleg rosszabb is lesz tőlük, mert ilyenekkel csak azt érik el, hogy az adott ember méginkább azt érezze, hogy senki nem fogja megérteni őt és mindenki csak ezeket a sablondumákat mondja.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, UnhappyMeals
2012. január 05. 13:07 #8
MileyCyrus13
MileyCyrus13

StátuszMileyCyrus13 még nem állította be a státuszát és nem is fogja
Hozzászólás: 839
Csatolások: 135
Azonosító: 94141
jó cikk..bár ez most csak egy alap szöveg,amit mindig mindehol nyomatnak a depresszióról...legfontosabb h az ember mellett álljon a családja és a barátai...
2012. január 05. 13:14 #9
vasasreka8
vasasreka8
rebecca

Státusz-
Hozzászólás: 1159
Csatolások: 151
Azonosító: 152836
Nagyon jó cikk lett, gratulálok! smileeee.gif Szépen meg van fogalmazva, mondjuk én soha nem szeretném hasznát venni ennek a cikknek, de azt hiszem, hogy ebben nem vagyok egyedül. biggrin.gif Tényleg szomorú, hogy az emberek többsége depresszióban szenved, nagyon rossz dolog lehet. sad.gif Én remélem, hogy nem fog ez megtörténni senkivel a családomból! unsure.gif Amúgy én nem értek egyet azzal, aki azt mondja, hogy ennek a cikkknek nincs nagy értelme, mert mondani könnyű. Mert hogyha még életedben nem hallottál erről a betegségről, és az egyik családtagod vagy barátod depis lesz, s elolvasod ezt a cikket, akkor úgy tudsz segíteni az illetőn, hogy nem is érezteted vele, hogy ő különc, meg inkább húzódjon vissza, mert nem akarod, hogy durva legyen veled, hanem úgy segítesz neki, hogy az használjon is valamit, és ne csak úgy, hogy most ha törik, ha szakad, meg kell gyógyuljál! smileeee.gif
2012. január 05. 13:56 #10
annieray
annieray
visszatérő vendég

Státusz"I'm not your robot, I'm just me"
Hozzászólás: 221
Csatolások: 8
Azonosító: 148079
Aranyos tanácsok, de nagyon felszínesek. Higgyetek nekem, aki tényleg depressziós, az ezektől nem fogja jobban érezni magát. És még az is elmondom nektek, hogy a pszichológusok (főleg a sulipszichológusok) sz*rt se segítenek. Egyedül egy hatalmas alapvető változtatással a hozzáállásodban lehet kilábalni
4 felhasználónak tetszik: janet7, Grace Benning, An_d_a, Rekahhh
2012. január 05. 14:06 #11
Fruzsi26
Fruzsi26

Státusz...
Hozzászólás: 770
Csatolások: 14
Azonosító: 156883
Valóban (és sajnos) egy igazán depressziós emberen nem is segítenek ezek az alaptanácsok. Igazából nem mozgok otthon ebben a témában, a féltestvérem viszont igen, aki pszichológus.
Egyik legnagyobb lelki traumám (kívánom magamnak, hogy ennél ne legyen nagyobb) múlt nyár eleje felé volt, amikor hopp, a fiú, akibe szerelmes voltam, járni kezdett egy másik lánnyal. Padlón voltam, de most már csak nevetni tudok magamon. Csokit, fagyit ettem, és egyfolytában szomorú zenéket hallgattam.
Az én családomból az egyik unokatestvérem volt komolyabb depressziós, de szerencsére már kilábalt belőle. Sőt! Mára már boldog házasságban él. Ez történt kb. 2 évvel ezelőtt.
2012. január 05. 14:08 #12
Misao
Misao
dracarys™

StátuszSassy,classy & a bit smart assy
Hozzászólás: 2123
Csatolások: 689
Azonosító: 161943
Egy pont kimaradt a cikkből,ami valószínüleg a legfontosabb: az idő! Lehet vki magaalatt,mert tegyükfel evesztett vkit,v. egyéb problémája van,és úgy érzi megáll körülötte a világ,de ez nincs így.Az élet megy tovább és előbb v. utóbb az illető rádöbben: egyik rossz dolog nem követi a másikat...Egy viszonylag normális-boldog embernek ezt így könnyű lehet papolni,sokszor ez a sok halandzsa egyáltalán nem javít az illető helyzetén,mert csak az idő múlásával fogja újra megtalálni önmagát...
2012. január 05. 14:42 #13
berniii
berniii

Státuszhttp://megalkuvooptimista.tumblr.com/
Hozzászólás: 844
Azonosító: 151631
ez jó cikk lett, de ezeket könnyű mondani, ha valaki abban a helyzetben van, h mondjuk depressziós az másképp látja ezeket a dolgokat.
1 felhasználónak tetszik: janet7
2012. január 05. 14:45 #14
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Jó cikk. Most igazán nagy hasznát veszem. smileeee.gif Bár nem vagyok depis de voltak gondjaim a piszkálódókkal.
2012. január 05. 15:21 #15
- törölt felhasználó -    
még több ilyen cikket beer.gif Szeretek ilyeneket olvasni, jó, hogy vannak, akik elmerülnek az élet ezen dolgaiban is smileeee.gif

Szerintem a barátok segíthetnek leginkább felépülni. A depis emberek legtöbbször sz.rnak rájuk konkrétan, amikor történt valami nagy trauma, volt, hogy leginkább csak velük lettem volna, de volt, amikor a pokol fenekére kívántam volna mindenkit. A depis emberek többsége egyedül akar fulladozni a magányban, és ezt egy ideig hagyni kell – ez alatt az idő alatt megismerik és felfedezik az aktuális érzelmeiket, és amellett, hogy egyre mélyebbre süllyednek, általában megszállja őket a kreativitás. Legalábbis én nagyon sok ilyen emberrel találkoztam, és én is ilyen voltam. Sosem voltam depressziós, de szakítások után, vagy érzelmi válságokkor mindig találtam valamit, ami lekötött. Persze, azokkal nem mentem sokra, mert hiába csináltam bármit is, minden nap ugyanolyan pocsék volt, mégis fejlődtem. Dalszövegeket írtam, regényekbe kezdtem, html-t tanultam, vagy a Photoshop rejtélyeibe mélyedtem bele. És ha azokat nem csináltam volna végig, akkor ma már valami egészen mást csinálnék. Szóval, ami engem illet, nagyon örülök. A mélypontokból felfelé vezet az út, és néha szükség van rájuk, hogy egy löket energiát adjanak.
2 felhasználónak tetszik: Rekahhh, Karina197
2012. január 05. 16:09 #16
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
A probléma az, amit már valaki más is írt, hogy mikor valaki depressziós, nem könnyen mondja azt, hogy "na változtassunk" ...ez nem ilyen egyszerű. Viszont jó a cikk smileeee.gif
2012. január 05. 16:13 #17
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk smileeee.gif!!!Lehetne ilyesmiből többet is írni smileeee.gif
2012. január 05. 16:18 #18
Az egyetlen
Az egyetlen
★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺

StátuszEgy idézettel nem magyarázhatod meg a világ hibás működését.
Hozzászólás: 1323
Azonosító: 152355
Lehetne egy ilyen "életviteli" cikk a szociális meg hasonló fóbiákról,mert azok még rosszabbak,mint a depresszió....de ha valakinek fóbiája/pánikbetegsége is van,meg depressziója,az az igazán szerencsés kombináció.biggrin.gif Egyébként egyetértek,a depis embereknek ennyi nem elég.Mármint aki nem kicsit depressziós,hanem elég mélyen.
1 felhasználónak tetszik: janet7
2012. január 05. 16:20 #19
- törölt felhasználó -    
jóó cikk:) igazán hasznos lehet.
2012. január 05. 16:27 #20
N.k
N.k
[tau'ri]

StátuszWitcher ♥️
Hozzászólás: 3344
Csatolások: 111
Azonosító: 74720
Kiválóan megírt cikk!
Sajnos én eléggé jártas vagyok a depresszióban,elég sok családtagot vesztettem el (testvér,nagyszülő) amin talán még a mai napon sem tudtam tuljutni.Evvel kapcsolatban csak annyit,hogy pl. én nem a barátokhoz fordultam hanem a szüleimhez és osztoztunk a fájdalmon.Sokszor egy kiadós sirás is sokat tud segíteni a helyzeten.Nem értek egyet "a rgtön szaladj pszichológushoz"-elvvel.Sok gyerek úgy érezheti ilyenkor,hogy most ő szörnyeteg,csak egy megoldásra váró rejtvény,ami nem igazán a legjobb érzés.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!