A depresszió a tinédzserek körében nagyon elszaporodott. Hogy mi is okozza, és hogyan lábaljunk ki belőle? A cikkben pár tapasztalatot elolvashatsz.
A teljes cikkhez kattints ide!
A depresszióból való kilábalás — és annak megelőzése
2012. január 05. 12:24
|
|
Vampire Ladykiss me or kill me. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.21. Hozzászólás: 2397 Csatolások: 151 Azonosító: 156029 offline
|
Szomorú,hogy manapság mennyi depressziós ember van :/
2012. január 05. 12:28
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Ez mind szép és jó, van benne sok igazság, de az az ember, aki TÉNYLEG depressziós, az teljesen máshogy látja a világot és lehet írni okosságokat, meg mondani, attól csak rosszabb lesz. Az ember önbizalmát kell erősíteni mindig, nem egyedül hagyni a másik felet, el kell terelni a gondolatait. Azzal, hogy lököd az okos-sódert, azzal nem segítesz, sőt...
2012. január 05. 12:30
Gratulálok a cikkhez. Jó kis cikk, elsősorban az exogén depresszióról.
2012. január 05. 13:04
|
janet7 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 4230 Csatolások: 67 Azonosító: 133061 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.01.05. 12:28)
Ez mind szép és jó, van benne sok igazság, de az az ember, aki TÉNYLEG depressziós, az teljesen máshogy látja a világot és lehet írni okosságokat, meg mondani, attól csak rosszabb lesz. Az ember önbizalmát kell erősíteni mindig, nem egyedül hagyni a másik felet, el kell terelni a gondolatait. Azzal, hogy lököd az okos-sódert, azzal nem segítesz, sőt...
Úristen, majdnem szószerint ez akartam leírni, de akkor már nem kell. Abszolút így van
Ezek aranyos kis tanácsok, meg minden, de ilyet mindenki nagyon könnyen tud mondani, ha nincs abban a helyzetben. Minden tinimagazin tömve van ilyenekkel. De ezek igazából semmit sem segítenek, ha az embernek tényleg problémái vannak. És tényleg rosszabb is lesz tőlük, mert ilyenekkel csak azt érik el, hogy az adott ember méginkább azt érezze, hogy senki nem fogja megérteni őt és mindenki csak ezeket a sablondumákat mondja.
2012. január 05. 13:07
|
|
MileyCyrus13 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.04.25. Hozzászólás: 839 Csatolások: 135 Azonosító: 94141 offline
|
jó cikk..bár ez most csak egy alap szöveg,amit mindig mindehol nyomatnak a depresszióról...legfontosabb h az ember mellett álljon a családja és a barátai...
2012. január 05. 13:14
|
|
vasasreka8rebecca |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.12. Hozzászólás: 1159 Csatolások: 151 Azonosító: 152836 offline
|
Nagyon jó cikk lett, gratulálok!
Szépen meg van fogalmazva, mondjuk én soha nem szeretném hasznát venni ennek a cikknek, de azt hiszem, hogy ebben nem vagyok egyedül.
Tényleg szomorú, hogy az emberek többsége depresszióban szenved, nagyon rossz dolog lehet.
Én remélem, hogy nem fog ez megtörténni senkivel a családomból!
Amúgy én nem értek egyet azzal, aki azt mondja, hogy ennek a cikkknek nincs nagy értelme, mert mondani könnyű. Mert hogyha még életedben nem hallottál erről a betegségről, és az egyik családtagod vagy barátod depis lesz, s elolvasod ezt a cikket, akkor úgy tudsz segíteni az illetőn, hogy nem is érezteted vele, hogy ő különc, meg inkább húzódjon vissza, mert nem akarod, hogy durva legyen veled, hanem úgy segítesz neki, hogy az használjon is valamit, és ne csak úgy, hogy most ha törik, ha szakad, meg kell gyógyuljál!
2012. január 05. 13:56
|
|
annierayvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.26. Hozzászólás: 221 Csatolások: 8 Azonosító: 148079 offline
|
Aranyos tanácsok, de nagyon felszínesek. Higgyetek nekem, aki tényleg depressziós, az ezektől nem fogja jobban érezni magát. És még az is elmondom nektek, hogy a pszichológusok (főleg a sulipszichológusok) sz*rt se segítenek. Egyedül egy hatalmas alapvető változtatással a hozzáállásodban lehet kilábalni
2012. január 05. 14:06
|
|
Fruzsi26 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.29. Hozzászólás: 770 Csatolások: 14 Azonosító: 156883 offline
|
Valóban (és sajnos) egy igazán depressziós emberen nem is segítenek ezek az alaptanácsok. Igazából nem mozgok otthon ebben a témában, a féltestvérem viszont igen, aki pszichológus.
Egyik legnagyobb lelki traumám (kívánom magamnak, hogy ennél ne legyen nagyobb) múlt nyár eleje felé volt, amikor hopp, a fiú, akibe szerelmes voltam, járni kezdett egy másik lánnyal. Padlón voltam, de most már csak nevetni tudok magamon. Csokit, fagyit ettem, és egyfolytában szomorú zenéket hallgattam.
Az én családomból az egyik unokatestvérem volt komolyabb depressziós, de szerencsére már kilábalt belőle. Sőt! Mára már boldog házasságban él. Ez történt kb. 2 évvel ezelőtt.
Egyik legnagyobb lelki traumám (kívánom magamnak, hogy ennél ne legyen nagyobb) múlt nyár eleje felé volt, amikor hopp, a fiú, akibe szerelmes voltam, járni kezdett egy másik lánnyal. Padlón voltam, de most már csak nevetni tudok magamon. Csokit, fagyit ettem, és egyfolytában szomorú zenéket hallgattam.
Az én családomból az egyik unokatestvérem volt komolyabb depressziós, de szerencsére már kilábalt belőle. Sőt! Mára már boldog házasságban él. Ez történt kb. 2 évvel ezelőtt.
2012. január 05. 14:08
|
|
Misaodracarys™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.11. Hozzászólás: 2123 Csatolások: 689 Azonosító: 161943 offline
|
Egy pont kimaradt a cikkből,ami valószínüleg a legfontosabb: az idő! Lehet vki magaalatt,mert tegyükfel evesztett vkit,v. egyéb problémája van,és úgy érzi megáll körülötte a világ,de ez nincs így.Az élet megy tovább és előbb v. utóbb az illető rádöbben: egyik rossz dolog nem követi a másikat...Egy viszonylag normális-boldog embernek ezt így könnyű lehet papolni,sokszor ez a sok halandzsa egyáltalán nem javít az illető helyzetén,mert csak az idő múlásával fogja újra megtalálni önmagát...
2012. január 05. 15:21
még több ilyen cikket
Szeretek ilyeneket olvasni, jó, hogy vannak, akik elmerülnek az élet ezen dolgaiban is
Szerintem a barátok segíthetnek leginkább felépülni. A depis emberek legtöbbször sz.rnak rájuk konkrétan, amikor történt valami nagy trauma, volt, hogy leginkább csak velük lettem volna, de volt, amikor a pokol fenekére kívántam volna mindenkit. A depis emberek többsége egyedül akar fulladozni a magányban, és ezt egy ideig hagyni kell – ez alatt az idő alatt megismerik és felfedezik az aktuális érzelmeiket, és amellett, hogy egyre mélyebbre süllyednek, általában megszállja őket a kreativitás. Legalábbis én nagyon sok ilyen emberrel találkoztam, és én is ilyen voltam. Sosem voltam depressziós, de szakítások után, vagy érzelmi válságokkor mindig találtam valamit, ami lekötött. Persze, azokkal nem mentem sokra, mert hiába csináltam bármit is, minden nap ugyanolyan pocsék volt, mégis fejlődtem. Dalszövegeket írtam, regényekbe kezdtem, html-t tanultam, vagy a Photoshop rejtélyeibe mélyedtem bele. És ha azokat nem csináltam volna végig, akkor ma már valami egészen mást csinálnék. Szóval, ami engem illet, nagyon örülök. A mélypontokból felfelé vezet az út, és néha szükség van rájuk, hogy egy löket energiát adjanak.
Szerintem a barátok segíthetnek leginkább felépülni. A depis emberek legtöbbször sz.rnak rájuk konkrétan, amikor történt valami nagy trauma, volt, hogy leginkább csak velük lettem volna, de volt, amikor a pokol fenekére kívántam volna mindenkit. A depis emberek többsége egyedül akar fulladozni a magányban, és ezt egy ideig hagyni kell – ez alatt az idő alatt megismerik és felfedezik az aktuális érzelmeiket, és amellett, hogy egyre mélyebbre süllyednek, általában megszállja őket a kreativitás. Legalábbis én nagyon sok ilyen emberrel találkoztam, és én is ilyen voltam. Sosem voltam depressziós, de szakítások után, vagy érzelmi válságokkor mindig találtam valamit, ami lekötött. Persze, azokkal nem mentem sokra, mert hiába csináltam bármit is, minden nap ugyanolyan pocsék volt, mégis fejlődtem. Dalszövegeket írtam, regényekbe kezdtem, html-t tanultam, vagy a Photoshop rejtélyeibe mélyedtem bele. És ha azokat nem csináltam volna végig, akkor ma már valami egészen mást csinálnék. Szóval, ami engem illet, nagyon örülök. A mélypontokból felfelé vezet az út, és néha szükség van rájuk, hogy egy löket energiát adjanak.
2012. január 05. 16:09
|
|
minibogárkaMiss Pond |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.19. Hozzászólás: 1018 Csatolások: 4 Azonosító: 139036 offline
|
A probléma az, amit már valaki más is írt, hogy mikor valaki depressziós, nem könnyen mondja azt, hogy "na változtassunk" ...ez nem ilyen egyszerű. Viszont jó a cikk
2012. január 05. 16:13
Nagyon jó cikk
!!!Lehetne ilyesmiből többet is írni
2012. január 05. 16:18
|
|
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline
|
Lehetne egy ilyen "életviteli" cikk a szociális meg hasonló fóbiákról,mert azok még rosszabbak,mint a depresszió....de ha valakinek fóbiája/pánikbetegsége is van,meg depressziója,az az igazán szerencsés kombináció.
Egyébként egyetértek,a depis embereknek ennyi nem elég.Mármint aki nem kicsit depressziós,hanem elég mélyen.
1 felhasználónak tetszik:
janet7
2012. január 05. 16:27
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Kiválóan megírt cikk!
Sajnos én eléggé jártas vagyok a depresszióban,elég sok családtagot vesztettem el (testvér,nagyszülő) amin talán még a mai napon sem tudtam tuljutni.Evvel kapcsolatban csak annyit,hogy pl. én nem a barátokhoz fordultam hanem a szüleimhez és osztoztunk a fájdalmon.Sokszor egy kiadós sirás is sokat tud segíteni a helyzeten.Nem értek egyet "a rgtön szaladj pszichológushoz"-elvvel.Sok gyerek úgy érezheti ilyenkor,hogy most ő szörnyeteg,csak egy megoldásra váró rejtvény,ami nem igazán a legjobb érzés.
Sajnos én eléggé jártas vagyok a depresszióban,elég sok családtagot vesztettem el (testvér,nagyszülő) amin talán még a mai napon sem tudtam tuljutni.Evvel kapcsolatban csak annyit,hogy pl. én nem a barátokhoz fordultam hanem a szüleimhez és osztoztunk a fájdalmon.Sokszor egy kiadós sirás is sokat tud segíteni a helyzeten.Nem értek egyet "a rgtön szaladj pszichológushoz"-elvvel.Sok gyerek úgy érezheti ilyenkor,hogy most ő szörnyeteg,csak egy megoldásra váró rejtvény,ami nem igazán a legjobb érzés.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.