Starity

Írópalánták a neten

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. január 05. 22:04 #61
Twilight4ewer
Twilight4ewer
visszatérő vendég

StátuszMona Lisa smile <3
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 206
Csatolások: 0
Azonosító: 150084
Napestig lehetne ezt a vitát folytatni, Holly Keller! Igen, hallottam erről az esetről és a könyvről is. Van ilyen, mégpedig nem is kevés... sajnos. A J.K. Rowlingról alkotott véleményed pedig nagyon meglepő számomra. Talán hallottad, hogy csupán a könyvek vázlatát, 5 évébe telt kidolgozni. Ezt észre is lehet venni az első oldaltól kezdve. Azt hiszem, ő a legjobb példa arra, hogy a tehetség nagyon sokat számít, ezzel pedig születni kell. Akiket említettél, például a Kardashian lányok, vagy Alekosz... nos... no comment! Őket nem lehet egy oldalon említeni még csak kezdő írókkal sem!!! Az egy dolog, hogy adtak ki könyvet, amit természetesen más írt helyettük. A könyvírás manapság nagyon elterjedt a hírességek között, nem véletlenül. Ők ebből rengeteget profitálnak. Épp azért, amit te is említettél! Azért, mert az emberek többsége kíváncsi rájuk.
Nem is tudom, pontosan mit nem éreztél igaznak a hozzászólásomban. Én kitartok amellett az elvem mellett, hogy a tehetség igenis fontos, legyen a világ bármennyire is pénz centrikus!
2012. január 06. 14:02 #62
- törölt felhasználó -    
Idézet (Twilight4ewer @ 2012.01.05. 22:04)
Napestig lehetne ezt a vitát folytatni, Holly Keller! Igen, hallottam erről az esetről és a könyvről is. Van ilyen, mégpedig nem is kevés... sajnos. A J.K. Rowlingról alkotott véleményed pedig nagyon meglepő számomra. Talán hallottad, hogy csupán a könyvek vázlatát, 5 évébe telt kidolgozni. Ezt észre is lehet venni az első oldaltól kezdve. Azt hiszem, ő a legjobb példa arra, hogy a tehetség nagyon sokat számít, ezzel pedig születni kell. Akiket említettél, például a Kardashian lányok, vagy Alekosz... nos... no comment! Őket nem lehet egy oldalon említeni még csak kezdő írókkal sem!!! Az egy dolog, hogy adtak ki könyvet, amit természetesen más írt helyettük. A könyvírás manapság nagyon elterjedt a hírességek között, nem véletlenül. Ők ebből rengeteget profitálnak. Épp azért, amit te is említettél! Azért, mert az emberek többsége kíváncsi rájuk.
Nem is tudom, pontosan mit nem éreztél igaznak a hozzászólásomban. Én kitartok amellett az elvem mellett, hogy a tehetség igenis fontos, legyen a világ bármennyire is pénz centrikus!

Én sem akarok vitatkozni, félreértés ne essék!smileeee.gif Csak meg szerettelek volna győzni erről az egészről és elmondani neked az általam látott szemszöget. Szóval, OJ Simpson könyvét egy nem nevezett nevén író írta meg, miközben az ő számlájára folyik be a pénz. Volt lóvé, hogy megfizesse, mégis több nyelven olvasható, tehát jött belőle pénz neki, az tuti. Kellett tehetség hozzá? Nem. Én speckó Rowlingot plágiummal is megvádolnám, mert vannak feltűnő hasonlóságok a Gyűrűk Ura és a Harry Potter között, de hát ez már más tészta. Szerintem nem egyedül írta, csak az ő nevén van futtatva a regény. Nem vagyok bestseller író, de nagyjából tudom, hogy mekkora meló ám egy több száz oldalas regényt összehozni, nagyon, de nagyon nagy. És egy év alatt tudott írni 500-800 oldalas regényeket? Nekem sánta volt már alapból az is, amikor elmesélte, hogy egy kávézóban kezdett el írni, mert annyira szegény volt. Mindegy, nem megyek bele, mert nem akarom Rowlingot rágalmazni, de megvan a saját véleményem róla és a Harry Potterről is. Na, de ott vannak az ilyen ötperceshírneves celebecskék, pl. a Kardashian família vagy éppen Alekosz. Igaz, hogy mondjuk Stephen Kinggel vagy Jane Austinnal ezeket nem lehet egy kaptafára venni, de mégis ott virítanak a könyveik a polcokon. Elérték a céljukat még annak ellenére is, hogy írói vénával egyik sincs megáldva. Igazából azzal nem értettem én is egyet, hogy a tehetség. Őszintén? Nem számít. Ha tudsz fizetni, akkor lehet könyved, ha nem, akkor nem. Nem számít az, hogy most te írtad, vagy sem, esetleg te vagy Jóska Pista a szomszédból vagy Britney Spears Los Angelesből. Én személy szerint tehetségesnek tartom magamat, sokan olvashattak tőlem már a Gportál keretében és egy könyvkiadó sem keresett fel, hogy "Nagyon tetszik a regényed, szeretnénk megjelentetni könyv formájában!". Ez nem is fog megtörténni. Miért? Mert nem vagyok vévéalekosz és kimkárdászián, hogy megérje, mert a nevemet a kutya sem ismeri, hiába jó az a regény. Valóban protekciós ismerős nélkül az ember nem tud jutni semmire sem. Én csupán csak azt akartam kifejezni, hogyha az ember racionálisan belegondol ebbe a dologba, mérlegel, akkor úgyis a gazdag tudja kiadatni a regényeit, nem te, akiben lehet, hogy egy újabb Stephen King vagy Agatha Christie veszett el. Pénz nélkül nem tudsz jutni sehova sem, és hidd el a könyvkiadók nem a regényed minőségét nézik, hanem első sorban a divatot és a pénzt. Pár éve lett volna esélyem egy tvájlájt típusú sztorival, mert divat volt. Kiadták volna, mert divat volt ez az egész vámpír dolog. Akkor pedig pláne, hogyha csúsztattam volna a zsebükbe olyan 1-2 millió közötti összeget. Odamegyek én a Stargate Atlantis fictionömmel, megmondom, hogy ez egy szuper sztori, legalább gondolják meg a dolgot, rá sem fognak hederíteni, mert a sorozat befejeződött és az emberek elfelejtették, nem fogják megvenni. Marketing ez is, mint minden. Mostanság mindenki könyvkiadatásra törekszik, annyi ilyen modern írót látok és, hogy őszinte legyek a legtöbb ilyen regény egyszerűen pocsék. Olvastam már párat és feltettem magamban, hogy ezt, hogy lehetett kiadatni? Aztán rájöttem, hogy a pénz az nagy úr az egész világon. Nehéz betörni a könyviparba, főleg úgyhogy az embernek nincsen anyagi támogatása. A tehetség manapság nem számít, mert, mint mondtam, nem tudod, hogy ki az, aki lektort fizet és ki az, aki önerőből ült le és írta meg a regényét. Ha nekem lenne több millióm a bankszámlán, igen, akkor én is elmennék és kiadatnám, mert megtehetném, van zsetonom. Szóval ez olyan érdekes szituáció, elvégre a könyvkiadó sem tudja megmondani, hogy te a műt megirattad valakivel, vagy a te kezed műve az egész. Ezt próbálom neked elmagyarázni. Olvasol egy xy könyvet, az sem biztos, hogy a szerzőjének tényleg ilyen mértékű írói vénája van. Pénz, pénz, pénz! Ez dominált mindig is a történelemben. Akinek volt pénze, az diktált, akinek nem, az pedig kapitulált. A tehetséget manapság nem nézik, csak azt, hogy milyen divatos dologról írtál és, hogy ki tudod e pengetni az adott x összeget.
2012. január 07. 11:03 #63
like me
like me
Emma Woodhouse

StátuszFallen love<3
Hozzászólás: 1415
Csatolások: 15
Azonosító: 164042
HOlly Keller ezt jósokáig írhattad. De igazad van. Csak ha a Harry Potter neked sánta (sztem nem) akkor mi a helyzet az alkonyat 4. kötetével. Az még jóval hosszabb és rövidebb ideje is volt rá Meyernek...
2012. január 07. 12:38 #64
- törölt felhasználó -    
Hú. hát ebből jó sokat tanultam smileeee.gif De tényleg
Én is az írással foglalkozom, már lassan egy éve, hat blogom van, és imádok írni.
Szerintem, ha valaki ezt szereti csinálni, akkor annak nem számít, hogy közzéteszik - e, vagy se.
Én legalábbis így vagyok ezzel. Szeretni kell, és kész. Az a legfőbb. smileeee.gif wink.gif
2012. január 07. 13:04 #65
- törölt felhasználó -    
Hát ebből én is sokat tanultam hasznát fogom venni jó kis cikk:)
2012. január 07. 14:22 #66
Az egyetlen
Az egyetlen
★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺

StátuszEgy idézettel nem magyarázhatod meg a világ hibás működését.
Hozzászólás: 1323
Azonosító: 152355
Én is gondolkodtam,hogy írnom kéne,de valahogy papíron sosem fogantak meg olyan jól a gondolataim,mint amúgy.biggrin.gif Egyébként is túl "menő" dolog lett ez az írásosdi,és én sosem szerettem azzal foglalkozni úgy igazán,amivel mindenki akar.
2012. január 08. 01:25 #67
- törölt felhasználó -    
Idézet (like me @ 2012.01.07. 11:03)
HOlly Keller ezt jósokáig írhattad. De igazad van. Csak ha a Harry Potter neked sánta (sztem nem) akkor mi a helyzet az alkonyat 4. kötetével. Az még jóval hosszabb és rövidebb ideje is volt rá Meyernek...

A legelső cikkem itt, amir írtam, az pont a True blood és a Twilight közötti hasonlóságokat pedzegeti. Mert az első része az kb. True blood kopi, a többit pedig nem olvastam el. Nem elképzelhetetlen, hogy Meyernek is van kisegítő társa, aki néha pötyörészik helyette.
2012. január 08. 11:17 #68
FüMá
FüMá
síugrásb*zi

StátuszNo one can hurt us like we've hurt ourselves
Hozzászólás: 1355
Csatolások: 106
Azonosító: 166064
Én is írok, de nem osztom meg az interneten, csak nagyon jó barátaimmal. biggrin.gif
2012. január 08. 15:23 #69
Virág99
Virág99
új tag
Hozzászólás: 24
Azonosító: 156855
Én is irni szoktam különböző kisebb regnény féléket ami tiniknek szól. Hát fel szoktam rakni netre, de inkább csak barátaim olvassák szóval nem valami nagy siker :/
2012. január 09. 18:31 #70
ciel
ciel
Carat
Hozzászólás: 2897
Azonosító: 163123
én felrakom a netre a munkáimat, és mindig érkezik hozzá komment:D olyan jó érzéssel tölt el:)
2012. január 11. 09:49 #71
Angie94
Angie94
új tag

Státusz"Azért zuhanunk a mélybe, hogy megtanuljunk kimászni belőle."
Hozzászólás: 5
Azonosító: 166907
Én is írok regényt és csináltam hozzá egy oldalt, de még nincs fent a történet, csak a tartalom. Az előszót hétvégén rakom fel, ha van kedvetek nézzétek meg: nightbynight.webnode.hu. <3
2012. január 11. 09:50 #72
WillyWonka
WillyWonka
új tag
Hozzászólás: 24
Azonosító: 156327
nekem is van egy barátnőm aki nagyon jókat ír,de sajnos kevesen láthatják. remélem elolvassa ezt a cikket (:
2012. január 11. 21:18 #73
LarissaClaire
LarissaClaire
új tag

StátuszAki fél naggyá lenni, az kicsi marad, aki fél sírni, nevetni sem tud.
Hozzászólás: 44
Azonosító: 156471
Én is írok, de nem a netre teszem fel.... bár rengetegen vannak a netes írók között akiket ficekből ismertünk meg, aztán meg is jelent 1-2 könyvük, pl. Benina, Spirit Bliss, Cassandra Clare... és ebből csak a legutóbbi nem magyar smileeee.gif
2012. január 12. 17:26 #74
Blondie.Star
Blondie.Star
visszatérő vendég

StátuszMindenki egyszer lehet igazán szerelmes!
Hozzászólás: 185
Azonosító: 141807
én is szoktam írni! smileeee.gif de nem azért mert hírnévre vágyok.. smileeee.gif semmi ilyen tervem nincs. Egyszerűen az írással tudom kifejezni magam, és ha túlcsordulnak a gondolatok a fejemben, akkor ki tudom magamból adni ezeket. smileeee.gif) ez a legjobb mód rá! biggrin.gif
2012. január 12. 20:21 #75
- törölt felhasználó -    
én írok,de csak néhány ember nézheti meg a neten
2012. január 14. 16:06 #76
sréka
sréka
visszatérő vendég

StátuszI don't belive in farytales , but I belive in you and me :)
Hozzászólás: 330
Csatolások: 35
Azonosító: 141360
jó a cikk smileeee.gif szerintem nincs vele semmi baj
2012. január 15. 17:31 #77
AniKelemen
AniKelemen
visszatérő vendég

StátuszCsak azután ítélj el bárkit is, miután igazán megismerted....
Hozzászólás: 126
Azonosító: 166605
Nem szoktam írogatni itthon, nem tudom miért, én inkább a fejemben raktározom és folytatom az épp adott szereplő köré épült dolgokat és világot. Ez most biztos furcsán hangzik, de tényleg nagyon hasznos, ha van a fejedben egy történet, amit folytathatsz.Például utazás közben vagy ha unatkozol, ha nem jön az álom biggrin.gif
Egyszer-kétszer elkezdtem írni, de aztán mindig abbamaradt, ahhoz pedig sajnos nincs bátorságom, hogy a meglévő pár fejezetet bárkinek megmutassam. Úgy érzem némi tehetségem lenne hozzá, az iskolában az én fogalmazásaim a legjobbak közt szoktak lenni, nagyképűség nélkül biggrin.gif
A cikkben voltak hasznos dolgok és szurkolok minden írónak, mert annyi fantasztikus sztorit lehet olvasni a neten smileeee.gif
2012. január 17. 17:47 #78
coke.
coke.
r u mine ?

Státuszdo i wanna know ?
Hozzászólás: 2321
Csatolások: 85
Azonosító: 147979
Kiskoromban rengeteget írtam, bár egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy író szeretnék lenni, egyszerűen szerettem írni, ez az érdeklődésem még mindig megmaradt, most is dolgozok egy történeten, blogot vezetek, és abba írom. Nem azért, hogy felfedezzenek, vagy valami, mert ahogy kiskoromban, most sem szeretnék író lenni, csupán hobbiból csinálom. De ha neten írod, akkor legalább van valami értelme, nem csak a szekrény alján porosodik a könyved, hanem mások is eltudják olvasni.
2012. január 18. 18:36 #79
Orsii.Miley26
Orsii.Miley26
visszatérő vendég

StátuszA jókislányok naplót írnak,én meg történelmet ;D
Hozzászólás: 405
Azonosító: 160938
Én rengetek verset irtam/irok:)
De nem netre,hanem egyszerűen lapra:)
Bár sosem akartam iró lenni:)
De verset irni imádok,főleg a szép témákról.
Nem csak olyan hülye verseket.
2012. január 19. 13:34 #80
Selly 13
Selly 13
bellathorne.♥

StátuszCandice Accola.♥
Hozzászólás: 1169
Csatolások: 698
Azonosító: 133827
Jó kis cikk lett. smileeee.gif Én is imádok írni, legyen az mese, krimi, vagy vers. A dalszövegek terén is van néhány kész művem. Ha felolvasom őket a szüleimnek, barátaimnak, azt mondják írónak kéne mennem. Igaz hogy imádok írni, de sose szeretnék ebből a szakmából megélni. smileeee.gif Legfeljebb másodállásban. XD
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok