Starity

Írópalánták a neten

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 31. 15:18 #1
- törölt felhasználó -    
Írói ambíciót dédelgető emberek százezrei, ha nem milliói képtelenek megmutatni a tehetségüket, elvégre kiadót találni hatalmas nehézség manapság. Az internet segítéségével azonban lehet olvasótábort gyűjteni, és ha van kellő szerencséje az illetőnek, még talán fel is fedezhetik. Íme néhány tipp, hogyan mutathatod meg a tehetséged!
A teljes cikkhez kattints ide!
2011. december 31. 15:21 #2
zsanata
zsanata
muse.

StátuszAll I want is the taste that your lips allow...
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4024
Csatolások: 213
Azonosító: 125662
Nekem is van egy ilyen blogom, de nem komoly, annyira nem jó hogy ki adják. biggrin.gif Meg hát nem is eredeti, mert a Twilight-sztorit folytatom, Nessie szemszögéből. smileeee.gif
2011. december 31. 15:23 #3
Sanoma
Sanoma
Oh, wow, lovely ▼

Státuszrock & roll heart#
Hozzászólás: 995
Csatolások: 1
Azonosító: 137780
Nekem is van blogom, de nekem sem igazán komoly. Ott is a vámpírmániámnak hódolok, mivel az egész sztori vámpíros. biggrin.gif
2011. december 31. 15:24 #4
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett, tényleg sokaknak ez az álma. Én is gondolkodtam rajta, viszont inkább olvasni szeretek, így megmaradok közönségnek.

Akiknek ilyen ambícióik vannak azoknak sok sikert beer.gif
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2011. december 31. 15:26 #5
Cute girl 998
Cute girl 998
suicide blonde

StátuszImprovement is a battle that must be fought anew each day
Hozzászólás: 11981
Csatolások: 4586
Azonosító: 158722
Én is tervezem,hogy létre hozok egy weboldalt.
2011. december 31. 15:26 #6
- törölt felhasználó -    
Én imádok írni, legyen szó akár egy szimpla egyfejezetes történetről/versről, vagy valami hosszabbról, de még nagyon messze vagyok attól, hogy bárkinek is megmutassam a "műveimet". biggrin.gif
2011. december 31. 15:27 #7
berniii
berniii

Státuszhttp://megalkuvooptimista.tumblr.com/
Hozzászólás: 844
Csatolások: 0
Azonosító: 151631
nekem is van blogom az enyém az életemről illetve a meglátásaimról szól, amúgy meg tetszik ez a cikk
2011. december 31. 15:31 #8
- törölt felhasználó -    
nekem nincs blogom,de nem is szeretnék.Amúgy nagyon jó cikk
2011. december 31. 15:33 #9
- törölt felhasználó -    
Hú, hát nekem blogtól, fanszájttól kezdve .com-os weblapig mindenem volt már, versektől, dalszövegektől kezdve regényekig mindent írtam, szóval elég annyit elmondanom, hogy az internet remek lehetőség - a tévhitekkel ellentétben - a fejlődésre, csak arra kell vigyázni, hogy óvatosan publikáljunk. Mellesleg a net abban is segít, hogy megtanít arra, amit órán sosem tanulsz meg: mondatot alkotni! Persze, sokaknak ez még most is nehezen megy, de én itt sajátítottam el a legtöbb fondorlatot. smileeee.gif Szóval remek tanácsokkal láttál el minket, köszönjük a cikket smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: num1Kolosszus
2011. december 31. 15:39 #10
- törölt felhasználó -    
úúúh nekem mindig van ötletem az akarok lenni író vagy divattervező egy könyvem fele már kész van, ami nagy álmom volt egy rég ismert barátnőmmel, de végül egyedül írom meg: Kalandok Számországban, de nyugi elég izgalmas, legalábbis szentem smileeee.gif- és lesznek lehet majd misztikus könyvek is, meg a "Robotapa" - Jajj de várom hogy kész legyen az 1ik!! xD
2011. december 31. 15:39 #11
- törölt felhasználó -    
Húha, e témát illetően, én aztán tudok mesélni. Én 14 éves koromban kezdtem el írni, de csak úgy a fióknak. Aztán megmutattam az egyik írásomat az egyik barátnőmnek és kérdezte, hogy miért nem teszem fel a netre. Az még elég kezdetleges volt, de úgy 2008-2009 környékén elkezdték sugározni a Megasztár 4-et és gondoltam, hogy hát írni kéne egy ilyesmi regényt. Létrehoztam neki egy Gportálos lapot, a sztori több mint száz oldalt ért meg, naponta több száz látogatóval. Volt egy bizonyos olvasóközönségem is, folyton mászkáltak fel, hogy lett vajon felrakva új fejezet, de aztán egy szörnyű ténnyel kellett szembesülnöm. Konkrétan akkora volt az akkori regényem olvasótábora, hogy valaki a nagy Gportálos közönségen keresztül MSN-en, a sajátjaként kezdte el terjeszteni, de úgy cakkumpakk az egészet, mert hát nem volt levédve. Nem tudtam megfogni az illetőt, sőt egy párszor el is átkoztam, hogy száradjon le a keze! Úgyhogy vigyázzatok az interneten való publikálás mellett, mert könnyen a saját művedet láthatod a könyvespolcokon más szerző neve alatt! Nos, azóta szoktam le a neten való publikálás miben létéről. Azóta egy 440 oldalas, befejezetlen regénnyel tudok büszkéledni, bár most belekezdtem egy Sanctuary fandomban íródót, amit elképzelhető, hogy feltöltök az internetre. Ezek mind szép és jók, de manapság nagyon nehéz eljutni a könyvkiadóig is. Kell egy lektor, aki átnézi, aztán beadni és az esetek többségében visszadobják, valamint nem két forint kell ahhoz, hogy valaki egy könyvét is kinyomják. Nekem is ez a vágyálmom, már utána is néztem a dolognak, de ez nem ilyen egyszerű. Amilyen regény a neten olvasható, az már nem jelenthető meg könyv formájában, ha jól tudom. Jó cikk lett, de saját tapasztalatból mondom, hogy ez édes kevés. Bárki ki tud adatni a saját neve alatt könyvet, de ahhoz pénz kell és jelenleg én sem rendelkezem ekkora összeggel. Habár én a cikkben a második pontot favorizáltam, mert mindig is egy saját weblapot hoztam létre a regényeim publikálására, de ahogy jártam, soha többet. Nem akarok a saját művemmel találkozni egy xy szerző neve alatt, miközben nem is ő írta! Ha a netre feltöltesz valamit, azzal bárki tud kezdeni bármit. Valóban sok szerencsét kívánok még annak, aki rajtam kívül próbálkozik a megélhetés ezen formájával is, de manapság is olyan sok író van, hogy elég nehéz egyedit alkotni. Szerintem életem végéig törekedni fogok legalább egy könyv kiadatására. Nagyon nagy álmom, szeretném megvalósítani.
4 felhasználónak tetszik: hana001, num1Kolosszus, AmyVie, Christo
2011. december 31. 15:42 #12
KocskyB
KocskyB
visszatérő vendég

Státuszaz élet fair, csak jól kell játszani
Hozzászólás: 402
Azonosító: 134645
ugyan ezt csináltam tongue.gif
most vagyok a várakozás fázisában tongue.gif
várok hogy valaki végre észre vegye a weblapom:P
2011. december 31. 15:52 #13
Fruzsi26
Fruzsi26

Státusz...
Hozzászólás: 770
Csatolások: 14
Azonosító: 156883
Rendesen megírt cikk.
Én már egész régóta szeretem az írást. Mindig is jónak tartottam az írásaimat, habár bőven van még hova fejlődnöm. Imádom az irodalmat, főként akkor, mikor fogalmazni kell.
Dédelgetett álmom, hogy író legyek. Habár mostanában kezdek szembesülni azzal, hogy millió embernek ez a vágya, és így nehezebb lesz érvényesülni.
Nekem is van blogom, de mostanában hanyagolom, inkább a rajzolást részesítem előnyben, de nyáron mindenképp szeretnék egy irodalmi táborban részt venni. A szüleim támogatnak, aminek nagyon örülök. Viszont még eszembe se jutott, hogy keressek egy kiadót a történeteimnek...először is még nagyon amatőr vagyok, másrészt pedig aligha lenne pénzünk saját könyvet kiadni.
A blogomat összesen 3 ember olvassa aktívan, amin nagyon bosszankodok, és irigykedek is rendesen olyanokra, akiknek 400 olvasója is akad. Bizony, rengeteg blog létezik, a lehető legnehezebb kiemelkedni a sok ugyan olyan blogíró közül.
A történeteim közt van romantikus és krimi is egyaránt. Amiket nem bírok, az, hogyha egy emberke mondjuk Justin Bieberről ír ódákat, szerelmi sztorikat. Azok rettentő unalmasak.
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
2011. december 31. 15:53 #14
- törölt felhasználó -    
amint olvasom Holly Keller írását teljesen egyetértek vele. nemszabad felrakni, vagy ha fel is rakod vigyázz, légy óvatos. jó cikk lett egyébként.
2011. december 31. 15:54 #15
Misao
Misao
dracarys™

StátuszSassy,classy & a bit smart assy
Hozzászólás: 2123
Csatolások: 689
Azonosító: 161943
Nagyon jó cikk lett,maximálisan egyettértek: ebből a szemszögből az internetnek nem csak romboló hatása van.Bár én nem szeretnék írással foglalkozni (a színház kicsit jobban vonz:P) de egy feltörekvő tehetségnek ez mindenképpen egy jó kezdés wink.gif Sok sikert annak aki ezzel szeretne foglalkozni wink.gif
2011. december 31. 16:06 #16
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett smileeee.gif
Nekem például ez az egyik álmom; írni akarok.
Az írásomat már felraktam egy blogra, a hozzászólásokat olvasva látom, hogy van néhány ember, akinek tetszik is, amit csinálok.
Remélem egyszer sikerül addig eljutnom, hogy megjelenik egy könyvem. smileeee.gif
2011. december 31. 16:11 #17
- törölt felhasználó -    
Én imádok írni, de nem egyenlőre nem nagyon akarom megmutatni senkinek sem az irományaimat. Pedig az egyik már több, mint 300 oldalas. laugh.gif
2011. december 31. 16:19 #18
TbRéku
TbRéku
új tag

StátuszTell the devil I said "Hey" when you get back to where you're from
Hozzászólás: 2106
Csatolások: 62
Azonosító: 157537
Elolvastam amit Holly Keller írt és innen nézve tényleg nem könnyű írónak lenni....még szerencse, hogy én soha nem akartam az lenni mivel kifejezetten utálok írni!smileeee.gif xd
2011. december 31. 16:32 #19
Rainbow97
Rainbow97
új tag
Hozzászólás: 24
Azonosító: 154376
én is nagyon szeretek írni.smileeee.gif
2011. december 31. 16:46 #20
NinaDobreva
NinaDobreva