Alteregó — a legújabb divathóbort
2011. december 30. 15:06
Sosem értettem, hogy ezzel miért kell szórakozni. Lédigatya esetében ez is egy betegség, de nem skizofrénia vagy egyéb tudathasadásos betegség, hanem " durva feltűnési viszketettség szindróma". Aki ilyesmi módon beteg, az nem ilyen, mint a cikkben felsorolt bijonszé, niki minázs és társai. Nem vagyok rosszindulatú, de ez valóban nem játék és, aki ezzel szórakozik pénzkeresés céljából, annak kívánom, hogy gyűljön meg a baja a bipolaritással, a skizofréniával és az egyéb tudathasadásos betegségekkel. Az ilyen emberek depressziósak, zárkózottak és betegek. Ennyi tudathasadásos ember lenne, miközben a felmérések szerint az USA-ban 2-3% közé esik a számuk? Na ne, ez még próbálkozásnak is túl gyenge! Ez túlságosan bonyolult és összetett dolog mind pszichológiailag, mind biológiailag. Nincs értelme túlzottan belemenni, de azt biztosra tudom mondani, hogy a cikkben felsorolt sztárok még soha a depressziót sem tapasztalták meg. Íme, Amerika IQ szegény celebtársadalma.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2011. december 30. 15:30
|
|
rockistennőcske111új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.20. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 165577 offline
|
Lady Gaga és még rajta kívűl jó néhány sztár azért csinálja ezt hogy feltűnést kelthessen az emberek között.Na persze ez nem baj...csak kicsit furcsán néznek rá, de úgy gondolom ez az "imidzsükhöz"tartozhat:)
2011. december 30. 15:33
Természetesen senki sem mondta, hogy ezek a sztárok többszemélyiségben szenvednek!!!Éppen azt szerettem volna leírni, hogy a most éppen "menő" második személyiség dolog mögé lássanak az emberek. Nem szoktam nagyon kommentet írni a saját cikkeimre, de én nem azt akartam kifejezni, hogy ezeknek a sztároknak bármiféle dolguk lenne ezzel a betegséggel a szó-szoros értelmében!!A cél az volt, hogy bemutassam kicsit ezt a szörnyű pszichológiai állapotot. Azért látom, hogy van akinek lejött a lényeg, de van aki leragadt a Lady Gagás részénél...
2011. december 30. 15:36
|
|
TbRékuúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.05. Hozzászólás: 2106 Csatolások: 62 Azonosító: 157537 offline
|
Gagának, Beyoncénak és Nicki Minajnak tuti, hogy nincs ez a betegségük!Gaga egyszerűen ilyen nem "durva feltűnési viszketettség szindrómája" van!Más divatot szeret és vannak botrányai!És akkor?Akadjatok le róla emberek mert már unalams!El kell fogadni, hogy van aki szereti!KÖSSZ!Nem játszadoznak ezzel a betegségge, csak csináltak egy másik mebert maguk mellé, hogy mégse legyen unalmas az élet.Nincs meg tiltva!Én tényleg sajnáslom ezeket az emberket mert nagyon rossz lehet nekik, de a sztárok nem játszadoznak velük!
2011. december 30. 15:51
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Itt véleményem szerint keverve van a tudathasadás és az alteregó fogalma. Míg az alteregó lehet szándékos, megjátszott vagy színlelt - kinek mi tetszik - míg a tudathasadásnál nincs választásod.
ophely88
2011. december 30. 15:53
|
|
Jenny LawlietLove Me Till It Hurts |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.30. Hozzászólás: 3505 Csatolások: 87 Azonosító: 130326 offline
|
Idézet (Bubii @ 2011.12.30. 15:14)
Gaga betegségének a neve nem skizofrén, hanem feltűnőségi viszketettség...
Egyetértek nagyon is...
2011. december 30. 15:54
Idézet (TbRéku @ 2011.12.30. 15:36)
Gagának, Beyoncénak és Nicki Minajnak tuti, hogy nincs ez a betegségük!Gaga egyszerűen ilyen nem "durva feltűnési viszketettség szindrómája" van!Más divatot szeret és vannak botrányai!És akkor?Akadjatok le róla emberek mert már unalams!El kell fogadni, hogy van aki szereti!KÖSSZ!Nem játszadoznak ezzel a betegségge, csak csináltak egy másik mebert maguk mellé, hogy mégse legyen unalmas az élet.Nincs meg tiltva!Én tényleg sajnáslom ezeket az emberket mert nagyon rossz lehet nekik, de a sztárok nem játszadoznak velük!
Nem kötözködni akarok, de, ha xy osztálytársad vagy évfolyamtársad csinálná azt, hogy "kreál maga mellé egy új személyiséget", akkor közölnéd vele, hogy utaltassa be magát a pszichiátriára.
2011. december 30. 16:59
|
|
PöttömkeMiss Brightside |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.05. Hozzászólás: 5011 Csatolások: 14884 Azonosító: 161655 offline
|
Az alteregó és a tudathasadás nem egy és ugyanaz. Az alteregó esetében az illető pontosan tisztában van a másik "énjével". A skizofrén -ha jól tudom-nincs tisztában a másik Énnel. Nem lehet igazán keverni a kettőt, de javítsatok ki, ha nem jól tudom...
ophely88
2011. december 30. 17:02
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (_ToTo_ @ 2011.12.30. 15:51)
Itt véleményem szerint keverve van a tudathasadás és az alteregó fogalma. Míg az alteregó lehet szándékos, megjátszott vagy színlelt - kinek mi tetszik - míg a tudathasadásnál nincs választásod. 
Igen, a kettő nem ugyanaz. Súlyos betegség, van aki tényleg ebben a betegségben szenved és az nagyon rossz lehet, van, aki pedig direkt csinálja, a kettőt nem lehet összetéveszteni. Sajnálom nagyon azokat az embereket akik valójában ilyen betegsége van, volt 'szerencsém' kettővel találkozni az egyik kórházban, azt pedig egyenesen undorítónak találom, hogy valaki figyelemfelkeltésből csinálja, mert ezzel úgymond gúnyt űz magából a betegségből és az abban szenvedő betegekből.
_ToTo_
2011. december 30. 20:49
Sztárok esetében nem betegség szerintem,csak sima feltűnési viszketegség... 
Ahogy _ToTo_ is írta az alteregó lehet csak sima megjátszás is...és a sztárok is csak eljátszák
Ahogy _ToTo_ is írta az alteregó lehet csak sima megjátszás is...és a sztárok is csak eljátszák
2011. december 30. 22:02
|
|
NinaDobrevavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.15. Hozzászólás: 141 Csatolások: 1 Azonosító: 158416 offline
|
TbRéku igazad van
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
54 km/h-val hajt egy 30-as útszakaszon saját videójában.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.