Starity

A szépség ára, avagy sminkeljünk vagy sem?

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 26. 15:43 #101
Small Selena .
Small Selena .
ℒℴνℯ♥ ™
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2631
Csatolások: 39
Azonosító: 159323
Meg szempillaspirál
2011. december 26. 15:45 #102
ladygagafun
ladygagafun

Státuszwho cares?
Hozzászólás: 660
Csatolások: 0
Azonosító: 143079
Nagyon jó cikk! Én csak alkalmakként sminkelem magam, akkor is csak szempillaspirál és szájfény. Nekem nincs szükségem sminkhez ahhoz, hogy szépnek lássam magam/lássanak mások.
Nem sminkelem magam napi szinten, ez a sulimban amúgy sem elfogadott, sőt, 5.-8. osztályig ránk is szólnak. (9.-12.-ig már nem szólnak érte, hiszen az már gimi.)
Teljesen egyetértek, helyesen válogasd meg a sminkedet, és ne legyen mindennapi, vagy ha mégis, akkor kevesebb!
2011. december 26. 16:18 #103
fruzsika11
fruzsika11
új tag

StátuszNyár (((((: <33
Hozzászólás: 43
Csatolások: 6
Azonosító: 152638
Én általában nem szoktam csak esküvőkre meg ilyenekre de akkor sem viszem túlzásba!!!!
2011. december 26. 16:36 #104
- törölt felhasználó -    
Best-girl már megbocsáss, de nem azt írták a cikkben, hogy nem lehet sminkelni, hanem hogy nem érdemes korán elkezdeni! Én csak nagyobb eseményeken teszek egy kis sminket, a szempillaspirált meg alig bírja a szemem.. Sose kellett smink ahhoz, hogy magabiztosabb legyek!
2011. december 26. 20:30 #105
Adrianna
Adrianna
ღ music lover ღ

StátuszWish you were my first love... :) <3
Hozzászólás: 1582
Csatolások: 5393
Azonosító: 63884
Húha, ez elég megosztó téma, úgy látom. biggrin.gif Én nemsokára 18 leszek és kb. két éve kezdtem el magam sminkelni, amit nem is bánok. A természetesség híve vagyok, általában egy kis alapozót rakok fel, meg szempillaspirált használok és ennyi. biggrin.gif Szerencsére nagyon jó helyzetben vagyok, mert a bőröm sose volt pattanásos, ha kijön rajtam 1-1 az is csak pici és hamar elmúlik. Na meg ennyi smink is bőven meghozza nekem azt a kis plusz önbizalmat, ami kell. Mondjuk az is igaz, hogy ezek nélkül utcára már nem mennék ki, annyira alap dolognak érzem. biggrin.gif Húgomnak is mindig mondom, hogy ne rakjon magára sok sminket, mert anélkül is gyönyörű, de csak akkor hallgat rám, ha éppen olyan kedve van és elhiszi. Ő még nem annyira vészes, de tényleg látok kislányokat az utcán, akik egy nap alatt annyi vakolatot hordanak, mint más egy évben. Borzalom. ohmy.gif
2011. december 26. 21:35 #106
- törölt felhasználó -    
Én kábé 12-13 éves korom óta sminkelem magam, és azóta nem is változtak nagyon a szokásaim. Lehet, hogy korán kezdtem, de nem szoktam tizenöt kiló alapozót magamra pakolni, csak alkalmanként egy kis bőrszín szemhéjpúdert, hogy egész napra tartóssá tegyem a zselés tust, és eltüntetni a karikákat (amik hála istennek nem sokszor jönnek elő, pedig lenne rá okuk), valamint alkalmanként egy kis szempillaspirál. Ettől függetlenül, nem érzem magam kényelmesen a bőrömben smink nélkül. Persze, mikor itthon flangálok, akkor általában nem sminkelem ki magam, de az utcára sosem lépnék ki a megszokott tusom nélkül, ahhoz nincs elég önbizalmam - hogy a suliról már ne is beszéljünk.
2011. december 26. 21:37 #107
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
Nagyon jó a cikk! smileeee.gif
13 vagyok, és sose sminkelem magam. eddig egyszer voltam fullra kisminkelve egy vicces szilveszteri party alkalmából, de így visszatekintve már azt is feleslegesnek látom... egyébként lehet, hogy a sminktől valaki idősebbnek, 'érettebbnek' fog kinézni, de 20 évesen olyan ráncos lesz, hogy a smink se lesz elég... én sokakkal ellentétben soha nem akartam idősebb lenni, vagy annak látszani, bár a legtöbben még így, természetesen is 2 évvel idősebbnek néznek... és még annyi, hogy ha még a szemfesték, rúzs és hasonlók jól néznek ki, de az alapozó szerintem teljesen felesleges...persze ez az én véleményem, de inkább vigyázz a bőrödre, és természetesen legyél szép, mint hogy mint hogy 10 éves korodtól vastagon kend magad...
2011. december 27. 11:01 #108
HeyLyra
HeyLyra
visszatérő vendég
Hozzászólás: 138
Csatolások: 1
Azonosító: 163197
Nagyon tetszik a cikk, hasznos elolvasni. Én 14 éves koromban kezdtem magam sminkelni (most is annyi vagyok). Reggelente csak szempillaspirált és kevés mennyiségű szemceruzát használok, semmi alapozó meg ilyenek. Szerintem a mai lányok egyébként túl korán kezdik a sminkelést, én is korán kezdtem bevallom, de azért én nem olyan nagy mennyiségben használok. Például a sulinkban az ötödikesek a wc-ben szokták magukat kifesteni és azt hiszik, hogy ettől majd naggyá válnak. Oké lehet hogy én is ezt hiszem (pedig szerintem nem), de akkor is egy 11-1 éves lánynak még semmi szüksége nincs arra, hogy úgy nézzen ki mint egy 20 éves. Ráadásul még hab a tortán, hogy nem is jól csinálják és úgy néznek ki, mint a bohócok..
2011. december 27. 11:55 #109
Perlita
Perlita
Fänni™

StátuszKaulitz Zwillinge ♥
Hozzászólás: 2451
Csatolások: 483
Azonosító: 139171
Hát igen elég iszonytatóak a kislányok sárga fejjel, de még az idősebbek is. Én ki nem bírnám, hogy a fejem cuppogjon. Engem nagyon zavar az alapozó és a púder is. Olaszországban mindig azután mentünk a városba mászkálni, miután már lezuhanyoztam. Így ajakfénynél többet nem kentem magamra és jó érzés volt, szépnek éreztem magam úgy is és már már teljesen elszoktam itthon is a sminktől. Na nem mintha régen túlzásba vittem volna: alul szemkihúzás, szempillaspirál, ajakfény. Az utóbbiról nem tudnék lemondani, mert mindig rágom a szám és ez valamennyire gátolja, legalábbis nálam. Ha pedig valami különleges alkalom van akkor szoktam választani egy ruhámhoz illő színű szemfestéket és ennyi.
2011. december 27. 13:02 #110
porcukormókus97
porcukormókus97
Hozzászólás: 691
Csatolások: 1
Azonosító: 155890
Ismerek nagyon sok olyan kislányt, akik még csak szinte 12-13 évesek és agyon sminkelik magukat. Két barátnőm is már nagyon régóta sminkelik magukat, pedig tényleg 14 évesek vagyunk. Szerintem még ilyenkor is felesleges. Felőlem lehet egy minimális sminket használni, mert én is szoktam néha-néha. Ennyi amit szoktam, egy szájfény, alapozó, vagy néha egy halvány szemhéj púder. De azt is valamilyen alkalomra. Ennyi.
2011. december 27. 16:44 #111
Vegas
Vegas
zseni
Hozzászólás: 2553
Csatolások: 7161
Azonosító: 158908
nagyon szomorú, hogy már tizenévesek is rászoknak. Nekem a boldogságomat és az önbizalmamat nem az hozza, hogy hány kg smink van rajtam, és hogy jól nézek ki. Szerintem ha egyszer rávenném erre az óriási marhaságra magam, akkor maximum a szemkihúzásig, esetleg a szempillaspirálig mennék el. De nem kell félni ettől, az gimnázium végéig szerintem nem fogom magam festeni. Ez marhaság, a sok lány csak unatkozik, és az önbizalmuk csak úgy lehet nagy, ha van rajtuk smink. Innentől már no komment.
2011. december 27. 19:31 #112
ashley4ever
ashley4ever
visszatérő vendég

Státusz~"ne bánd meg amit tettél, mert amikor tetted akkor az volt a helyes."
Hozzászólás: 106
Azonosító: 158871
én 14 éves vagyok és sminkelem magam. jó nem minden nap de azért néha mondjuk úgy hetente egyszer. de azt azért én is soknak tartom ha valaki smink nélkül nem mer kimenni az utcára.:/
2011. december 27. 19:45 #113
LadyAly
LadyAly
Mama Roach

Státusz♥★Love★♥ Viva La Cucaracha
Hozzászólás: 3203
Csatolások: 7322
Azonosító: 88389
Én szemceruza nélkül ki sem mozdulok. Viszont ennél többet nem használok. Buliba is max egy kis szemfesték.
2011. december 27. 22:00 #114
zsanata
zsanata
muse.

StátuszAll I want is the taste that your lips allow...
Hozzászólás: 4024
Csatolások: 213
Azonosító: 125662
Nos...nem igazán sminkelem magam, csak hétvégén használok szemceruzát, esetleg ha buli van. (évente 2x) biggrin.gif Elég szánalmasnak tartom, hogy a mai 12-13 éves lányoknak már természetes a sminkelés. Persze erről nem csak ők tehetnek, mindenhol azt látják, hogy a tökéletesség a fontos. És ez nem jó! Örülök, hogy faluban lakom, mert itt az számít szánalmasnak, ha sminkelik magukat a csajok. De nem ezért nem sminkelem magam, egyszerűen nem látom szükségét...
2011. december 28. 02:14 #115
- törölt felhasználó -    
Én 13 éves koromban elkezdtem spirálozni, mert az osztálytársaim is rendszeresen sminkeltek, de hamar leszoktam róla. Aztán ahogy gimibe kerültem ismét megjelent a szempillafesték. Mostanra ki sem mozdulok, ha nincs rajtam. De semmi mást nem használok. Esetleg néha egy kis szájfényt. A többi csaj persze agyonfesti magát, és nem is néz ki jól. Egyébként én is ellenzem a sok sminket hétköznapokra. Buliba persze lehet, de ne mindennap, mert az tényleg káros.
2011. december 28. 02:59 #116
- törölt felhasználó -    
Idézet (Vegas @ 2011.12.27. 16:44)
nagyon szomorú, hogy már tizenévesek is rászoknak. Nekem a boldogságomat és az önbizalmamat nem az hozza, hogy hány kg smink van rajtam, és hogy jól nézek ki. Szerintem ha egyszer rávenném erre az óriási marhaságra magam, akkor maximum a szemkihúzásig, esetleg a szempillaspirálig mennék el. De nem kell félni ettől, az gimnázium végéig szerintem nem fogom magam festeni. Ez marhaság, a sok lány csak unatkozik, és az önbizalmuk csak úgy lehet nagy, ha van rajtuk smink. Innentől már no komment.

Én ebben nem teljesen értek veled egyet. 10-14 éves gyereknek felesleges alapkellék a smink. Sőt itt néhány jánykát jól arcon csapnék az anyja helyett, mert megérdemelné szerintem. Az én édesanyám 14 éves koromig nem is engedett semmit, akkor is csak annyit, hogy egy kis szempilla spirált rakjak a szempilláimra, annál többet nem. Különben nem azért, de mindegyik szülőnek elment a maradék józan esze is?! Mert azt a rengeteg sminket a 10-14 éves gyereknek meg kell venni, és gondolom a pici lányka sem megszüli ezeket. Nem csak a gyerek, de ilyen helyzetben akár anyuci és apuci is megérdemelne egy szép kis atyai pofont. Szóval 10-14 éves korig alapjáraton felesleges egy olyan, hogy smink. Gyerekek az ilyenek, semmi szükségük rá. Én 16 voltam, amikor sminkelni kezdtem, de, ha jól emlékszem és nem bántam meg. Én nem tudom, hogyan lehet sminkfüggőnek lenni (bizonyosan én vagyok retardált egyén), de nem vagyok az. Amikor néha napján rám jön, ha elmegyek valahova, esetleg suliba vagy éppen a páromhoz, akkor jön aztán minden, ami szem-szájnak ingere, kivéve az alapozó és a korrektor. Na, azokat nem bírom magamon elviselni. Mondjuk én effektíven nagyon szeretek hobbiként sminkelni, de ilyen mértékben nem szabad elzárkózni ez elől, hogy hú, nem fogsz sminkelni gimnázium végéig. Sosem szabad elkiabálni a dolgokat, és általában ilyet azaz ember ír, aki még soha sem tekintette meg magát akár egy gyönyörű színátmenetes szemhéjpúder sminkben. Én is csak szemceruzát, ezer színű szemhéjpúdert, szempillaspirált és szájfényt használok. Ne keverjük a szezont a fazonnal! A smink nem egyenlő azzal a 15 csomag alapozpzó, púder, vörös rúzs, huszonöt centi hosszú műszempillával. A smink lehet akár natúr is, visszafogott és szolid, ha neked az a stílusod. Mivel én olyan egyéniség vagyok, aki szereti a feltűnő, olykor elég sötét színeket, ezért nálam előtérbe kerül a zöldtől kezdve a kék, a naracs, a vörös stb. színű szemhéjfestékek, attól függ, hogy milyen színű ruhát viselek. Ennyire nem szabad elzárkózni ez elől. A szíved mélyén te is egy nő vagy, és mint minden nő, ha egy kicsike sminket magadra tennél sokkal szebbnek és felszabadultabbnak éreznéd magadat. Abban van valami, hogy a smink önbizalmat ad. De ettől függetlenül nem kell átesni a ló túlsó oldalára. Én a páromtól karácsonyra egy 72 színű szemhéjpúder szettet kaptam, amibe azóta szerelmes vagyok. És nem vagyok egy agyon sminkelt plázacica, sőt, ha bárki is rám néz még sminkkel is, csupán annyit lát, hogy dob egy két évet a fiatalos arcomon szemfesték. Felnőttesebb külsőt kölcsönöz. Szóval a szavaidból kivéve, úgy érzem, hogy még nem voltál igazán úgy kisminkelve, hogy tetszél is magadnak. Ugyanúgy te vagy a tükörben, csak tettél magadra egy picike festéket. Először próbáld ki, vedd el édesanyád sminkes cuccait és próbálj bűvészkedni valamit! Ha még úgyis ez a véleményed, akkor no problem, vélemény elfogadva.

Idézet (Adrianna @ 2011.12.26. 20:30)
...általában egy kis alapozót rakok fel, meg szempillaspirált használok és ennyi. biggrin.gif Szerencsére nagyon jó helyzetben vagyok, mert a bőröm sose volt pattanásos, ha kijön rajtam 1-1 az is csak pici és hamar elmúlik.

Nem kötözködni akarok, de minek neked akkor alapozó, ha szinte tökéletes az arcbőröd? blink.gif Annyira próbálom megérteni az ilyen lányokat, hogy mi a rákért kennek magukra alapozót, korrektort meg miegyebet, ha az arcuk olyan a való életben, mintha egy PS szűrő lenne a fejükön. Még megérteném, ha az ember feje tele van mindenféle pattanásokkal mitesszerekkel és kelésekkel, de így? Klinikailag bizonyított, hogy az alapozó eltömíti a pólusokat, ami elősegíti a pattanások és a mitesszerek megjelenését. Csak gondoltam szólok.

És a hozzászólásokat elnézve, úgy látszik szinte én vagyok itt az egyedüli ember, aki nem szenved kóros sminkfüggőségben. Szép a smink, szeretem is, de sokszor jól esik reggel aludni negyed órával tovább, mint hogy felkeljek és kimázoljam magamat. A párom úgysincs jelen az iskolában, akkor kinek tetszek? Az iskola nem divatbemutató, sőt édesanyám mesélte, hogy régen még gimnáziumban sem engedték a sminket. Micsoda balhé lenne ebből a mai kislányoknál, ha csak az általános iskolákban betiltanák, nem is a gimnáziumokban! Érdemes elgondolkozniuk azoknak, akik megijednek a smink nélküli tükörképüktől és a falat kaparják, hogyha véletlenül nem jutott idő piperkőcködni! Elfogadtátok önmagatokat egyáltalán, vagy csak a smink mögé bújtok? Oké, a smink szebbé tesz, de az szerintem egyenesen visszataszító és undorító, amikor egyesek az utcára sem mernek kilépni smink nélkül. Nincsenek paparazzók, akik kövessenek titeket, nincsen mit szégyellni, ti is emberek vagytok! Ez sajnos a mai társadalom torzulása. Sőt nekem a párom is megmondta több milliószor, hogy a nyavalyának sminkelem ki magamat neki, miközben jobban tetszek smink nélkül. Úgyhogy hölgyeim! Az Urak jobban szeretik a természetességet, mint a mű dolgokat. Ezért sem értem minek az a sok smink már 10-12 éveseknek, mert ahogyan itt olvastam, van erre precedens. Tanuljátok meg átértékelni a dolgokat, belenézni a tükörbe és elfogadni önmagatokat. Belegondoltatok már abba, hogy mi van, ha lesz egy komoly kapcsolatod, együtt alszotok, akkor este nem fogod leszedni a sminket, nehogy a pasid meglássa a valódi arcodat? Van néhány kérdésem az ilyen lányokhoz még amúgy. unsure.gif
2011. december 28. 11:32 #117
- törölt felhasználó -    
Na, akkor csak hogy borzoljam a kedélyeket, elárulnám, hogy 11 éves korom óta foglalkozom behatóan a sminkeléssel. Mivel smink és maszkmester akarom lenni, nem árt a gyakorlás szerintem, meg mondjuk véleményem szerint van hozzá némi tehetségem. Természetesen mikor csúnyán össze vissza kent sminkben látok 11-12 éves lányokat, énis elszörnyedek, mert borzasztó igénytelen látványt nyújt néha, és úgy én sem engedném ki a gyerekem az utcára, illetve nemis mentem ki annak idején.
2011. december 28. 14:36 #118
hedi98
hedi98
visszatérő vendég

StátuszPete *.* <3
Hozzászólás: 216
Azonosító: 137878
Na jó,tudom most a legtöbb olvasó kifog akadni,13 éves vagyok és sminkelem magam.De csak szemceruza vagy szempillaspirál.Nem vagyok ,miniribanc sem plázapicsa.Én így érzem magam jobban és szerintem ez oké addig amíg az ember lánya nem esik túlzásokba..
2011. december 28. 15:46 #119
- törölt felhasználó -    
Természetesen minimális mértékű sminket én is szoktam viselni, de az nem összetévesztendő a fekete szemhéjpúder mértéktelen használatával, vagy a tűzvörös rúzzsal...
2011. december 28. 16:23 #120
- törölt felhasználó -    
Én nem sminkelem magam, mert még csak 12 vok :/
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!