Starity

A szépség ára, avagy sminkeljünk vagy sem?

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 24. 13:06 #81
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™

StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
Szerintem az egész hozzáállás kérdése. Én nem azért kezdtem el sminkelni magam, hogy idősebbnek tűnjek(ezt már jópár tanáromnak is elmondtam), mindig 3-4 évvel idősebbnek néznek a koromnál eleve. Nem azért festettem magam, hogy 'szebb legyek', azért kezdtem el festeni magam, mert olyan korszakom volt amihez elengedhetetlen a fekete szem. Mostmár soha nem festem ki magam annyira, nem is értem a legjobb barátnőm, hogy tudja minden nap levakarni magáról azt a fekete vakolatot. Lehet, hogy gáz de nekem természetes a szempillaspirál és a korrektor. Nem, nem a 300 forintos, hanem a jó minőségű. Ha egy gyógyszertári korrektort veszel az csak segít legyőzni a pattanásokat.
Itthonra sosem festem ki magam, bár megmondom őszíntén engem ez az egész sminkelés nagyon érdekel egyszerűen szeretem csinálni. Amikor táborba voltam féltem, hogy a többiek zombinak fognak látni de nagyon jól éreztem magam kifestetlenűl, míg a többieket én festettem ki. Mostis napok óta nem vagyok kifestve és szünetre nem is nagyon lenne értelme.
Nem vagyok festékmániás de szerintem egy egészséges önbizalmat ad ha valaki normálisan kivan festve. Persze csak ha mindennap normálisan lemossa. Nekem ez a mániám: csak tiszta arcbőrrel tudok lefeküdni aludni. Irtózom a gondolattól, hogy sminkbe fekügyek le... szóval ez a legfontosabb az egészbe.
2011. december 24. 13:49 #82
- törölt felhasználó -    
Komolyan, rossz azt hallani 10-18 éves lányoktól, hogy azért sminkelnek, mert ilyen stílust képviselnek blablabla... És pont ezért szörnyűek a mai stílusok. Hadd adjak példát, hogy játkálnak a lányok: virágos cicanadrág virágos felsővel, éjfekete szem, babarózsaszín rúzs. Ezt hordják a 12-15 évesek nálunk. Meg aztán van a nyári kombináció, amikor mindenki minden ízléstelen színt magára nyaggat, pl. neonrózsaszín a neonsárgával, neonzöld a neonkékkel, és ez néha undorító tud lenni. Főleg a smink amit felkennek hozzá. Szerintem a szemceruza csúnyítsa legjobban az embert. Van egy csaj az osztályban, aki 10 éves kora óta vastagon keni magát szemceruzával, és ha nincs rajta, olyan, mint valami öregasszony. Szerintem idővel megszokja az ember szeme a kontrasztot, és ha erős smink nélkül látja, akkor sokkal sápadtabbnak látszik, aki smink nélkül van, de erősen szokta magát sminkelni.
2011. december 24. 15:02 #83
Rózsaszín párduc  .
Rózsaszín párduc .
új tag

StátuszJUST LIVE YOUR LIFE, BUT LOVE IT.!
Hozzászólás: 23
Csatolások: 0
Azonosító: 160019
boccs emberek de én ha kilépek otthonról mindig kivagyok sminkelve :$$
2011. december 24. 16:03 #84
- törölt felhasználó -    
Én most vagyok kilencedikes és nem sminkelem magam. Szempillagöndörítőt szoktam használni reggelenként. Ennek ugyanolyan hatása van mint a szempillaspirálnak, csak nem folyik el. De anélkül is ki tudok mozdulni. És minimális szájfényt szoktam használni. Még alkalmakkor is csak keveset kenek fel. Viszont volt olyan osztálytársam, aki mindennap annyi alapozót kent magára, és még csak nem is jól, olyan volt mint egy maszk. És általában a ruhájához sminkelte magát, de ha két szín volt rajta egy kicsit bohócosan nézett ki. De már kezdi kinőni. smileeee.gif
2011. december 24. 16:24 #85
Beaaaa
Beaaaa
Hozzászólás: 1193
Azonosító: 141537
lehet csúnyán nézni rám, de én is szoktam sminkelni, mondjuk elég minimálisan, ami elég is, csak egy kis szempilla spirált és labellót használok, de ha olyan az alkalom akkor egy átlátszó és enyhén csillogó szemhéj festék jöhet szóba, mert többre meg minek még nekem...
2011. december 24. 16:45 #86
hellorl
hellorl
alksldjskd
Hozzászólás: 1576
Csatolások: 82
Azonosító: 129677
"idő után már el sem tudják képzelni a mindennapjaikat festék nélkül, és elvesztik önbizalmukat, ha enélkül kell megjelenniük."

milyen igaz is... legalábbis rám, tuti.
én 15 éves koromban kezdtem el sminkelni magam és ma már el sem tudnám képzelni, hogy e nélkül jelenjek meg a suliban. persze itthon, meg néha ha boltba megyek, ekkor nem sminkelek, de anélkül így is rondának érzem magam:((((
2011. december 24. 20:55 #87
Samirah15
Samirah15
visszatérő vendég

StátuszSzép volt Fernando!!! Jövőre újra megpróbáljuk :)
  Csoport: Megerősítés alatt
Hozzászólás: 146
Azonosító: 164141
Én mindig is elleneztem a sminket egészen mostanáig.A barátnőim sminkelik magukat igy nem akartam kilógni a sorból.(csak szempillaspirált és szemceruzát használok).Az anyukám nem nézi jó szemmel és mindig azt mondja, hogy ilyen fiatalon minek sminkelem magamat és megnézhetem majd 10 év mulva milyen lesz a bőröm amibe igaza is van.Csak hogy smink nélkül csunyának érzem magam sad.gif .Otthon nem szok lenni rajtam smink csak az iskolába vagy ha megyek valahova.

''egy idő után már el sem tudják képzelni a mindennapjaikat festék nélkül, és elvesztik önbizalmukat, ha enélkül kell megjelenniük.''
ez rám nagyon igaz...
2011. december 25. 09:12 #88
liss123456789
liss123456789
visszatérő vendég
Hozzászólás: 166
Azonosító: 156279
Ha én a stílusom szerint sminkelnék, nem lehetne a sok feketétől látni. Amúgy goth vagyok.
2011. december 25. 12:01 #89
sparksfly
sparksfly
Hozzászólás: 783
Csatolások: 48
Azonosító: 138007
Én nagyjából 1 éve sminkelem magam rendszeresen (16 vagyok). Sajnos rám is igaz, hogy mostmár csak sminkkel merek kilépni a házból, csak akkor érzem magam magabiztosnak ha van rajtam alapozó, szempillaspirál és tus.
mellow.gif
1 felhasználónak tetszik: Alishon.
2011. december 25. 15:22 #90
- törölt felhasználó -    
A smink az jó, addig, ameddig tudjuk, hogy hol van az a bizonyos határ - amikor egy lány már ne mer smink nélkül kilépni az utcára az már.. hát. Nem túl jó.
Én valahogy sosem ragaszkodtam túlságosan a sminkekhez.. szeretem kicsípni magamat, amikor elmegyünk valahová, de igazából ennyi. Akkor is csak szempillaspirál, szemceruza, alapozó (sem mindig..), esetleg még szájfény. Nem is akarom,hogy ez megváltozzon..
Itt van például az osztálytársam - semmi különleges, átlagos. Sminkkel viszont már szép. Anélkül? Bejön az iskolába, és rá sem ismerek(nem az, h anélkül csúnya, de egyszerűen a smink annyit dob rajta, hogy már szépnek sem lehet anélkül nevezni). Annyi alapozót ken magára (meg minden mást), hogy amikor puszi-puszival köszön valakinek, akkor az a valaki is alapozós lesz..
Szóval azért ez érdekes.. de tök mindegy, sminkkel, vagy anélkül az igaz barátaid szeretni fognak, meg persze majd idővel az igaz szerelmed is, mivel ezek csak külsőségek.
"A külső az, ami megfog..de a belső az, ami megtart.."
2011. december 25. 16:29 #91
Ade.
Ade.

Státuszyou're tangled in the great escape-
Hozzászólás: 660
Csatolások: 1075
Azonosító: 159060
hát engem anyu tiltott a sminkektől,de nem igazán érdekelt a véleménye,így 14 éves korom óta rendszeresen sminkelem magam.Volt egy idő amikor kipróbáltam,hogy csak minimális szempillaspirált és alapozót használok,de nem jött be elég csúnyának éreztem magam(persze ez az érzet idővel csökkent).mostmár kimerek menni smink nélkül is,de suliba és buliba csak smink. :)egyébként jó cikk lett!
2011. december 25. 16:40 #92
Kamy97
Kamy97
visszatérő vendég

StátuszSzépnek tűnsz,lehetnék én a senkid.
Hozzászólás: 411
Azonosító: 128087
Nagyon jó ez a cikk, grat az írónak.Én csak szájfényt és szempillaspirált szoktam használni.Úgyhogy nem viszem túlzásba:)
2011. december 25. 17:05 #93
pixie1013
pixie1013
cheeky

StátuszEverything is OK in the end. If it's not OK, then it's not the end...
Hozzászólás: 2570
Csatolások: 3842
Azonosító: 154469
én szoktam magam sminkelni, de nem viszem túlzásba smileeee.gif
2011. december 25. 19:24 #94
Riaa
Riaa
új tag

StátuszJelöljetek nyugodtan.^^
Hozzászólás: 27
Azonosító: 161065
szerintem egy kis natúr smink sosem árt.smileeee.gif
2011. december 25. 20:43 #95
- törölt felhasználó -    
Tényleg nem kell túlzásba vinni!
Egy szép mosoly is már sokat segít!
2011. december 26. 10:58 #96
LadyRainbow
LadyRainbow
visszatérő vendég

Státusz"What's your plane, fighter princess?"
Hozzászólás: 443
Csatolások: 4
Azonosító: 158368
Én nem szoktam sminkelni, max alkalmakkor, de akkor is csak szemceruzát használok. És nem azért, mert a szüleim vagy az iskolám megtiltja, vagy azért, mert a barátnőim sem sminkelik magukat. Pont ellenkezőleg: Az én szüleim soha nem tiltottak el semmitől, csak azt kérik, hogy tartsak mértéket. Magamtól jöttem rá, hogy semmivel se leszek szebb attól, hogy napi 3 kg alapozóval tömítem el a pólusaimat, vagy hogy két milliméterrel nagyobbak a szempilláim. Iskolába pedig szerintem egyáltalán nem való kisminkelt arc: Nem szórakozni járunk oda, hanem tanulni, vagy ugyebár találkozni a barátainkkal. Akik valóban szeretnek, az elfogadnak minket úgy, ahogy vagyunk. Szerintem az igazi szépség a természetességben van, de ettől függetlenül - a jó ízlés határain belül - még elfogadható egy kis smink.
2011. december 26. 12:01 #97
moonprincess94
moonprincess94
Diva

StátuszShine bright like a diamond!
Hozzászólás: 1544
Csatolások: 31
Azonosító: 134163
mindig igyekszem jó sminkekert használni, amik biztos forrásból vannak, és az ecseteket is gyakran cserélem. szoktam sminkelni a suliba is, de nem viszem túlzásba (szemceruza, és nagyjából annyi). durva belegondolni, de gyakorlatilag én is 14 és fél éves voltam, amikor elkezdtem, ami nekem most, 17 éves fejjel nagyon fiatalnak tűnik. az unokahúgom most nyolcadikos, de már vagy egy éve sminkeli magát. nem értem, hogy minek, amikor még annyira kislány. szerencsére nem is tudnám túlzásba vinni, mert nagyon színes az arcom, ezért bármi, ami feltűnő nagyon idiótán néz ki rajtam (pl színes szemhélyhúder, vagy erős rúzs). A barátnőim között vannak olyanok, akik már a suliba is nagyon erősen sminkelik magukat, és azt mondják, sehova nem mennek úgy, hogy ne kennének festéket az arcukra. egy csomó ideig azt hittem, én viszem túlzásba a dolgokat, de az utóbbi időben rájöttem, hogy keveset tudok a sminkelésről. a szüleim kezdettől fogva megengedték, jó, apa annyira nem volt oda érte, de nem tettek semmi ellene. inkább vettek nekem minőségi kozmetikumokat.
2011. december 26. 12:09 #98
Alishon.
Alishon.

Státusz♥♥
Hozzászólás: 653
Csatolások: 537
Azonosító: 163409
Nagyon jó lett a cikk, sok mindent tudtam meg.
Én minden nap sminkelem magam, max hétvégén nem, nem is tudom mi lenne velem smink nélkül. Én is a natúr smink mellett állok, vagyis egy kis szemceruza, szájfény, szempillaspirál. Igyekszem mindig jó minőségű minket használni, és nem gagyit. Amúgy szerintem nagyon sokat számít.
2011. december 26. 15:20 #99
Jessica77
Jessica77
♥Peace♥™

Státusz♥ Harry Styles ♥ LA ♥ BTR ♥ summer ♥
Hozzászólás: 2633
Azonosító: 131949
Jó cikk lett smileeee.gif
Nekem az az álláspontom h ,,A kevés néha több!" smileeee.gif vagy vmi ilyesmi ez az idézet! smileeee.gif És egyet is értek! És sztem nem kell sok sminket használni,mert jóból is meg árt a sok...de én is szoktam sminkelni. Csak nem kell annyira kisminkelni magunkat h úgy látszódjon,mintha egy réteg vakolat lenne rajtunk...
2011. december 26. 15:42 #100
Small Selena .
Small Selena .
ℒℴνℯ♥ ™
Hozzászólás: 2631
Csatolások: 39
Azonosító: 159323
Jó cikk bár nekem oriflaméból van mindig sminkem .
Hát én csak a szememre rakok egy kis sminket bár van több féle szeme kihúzom meg tús de azokat nem tudom használni de ha megyünk valahova a barátnőmmel akkor segít . De amúgy nekem az alap sminkem púder,alapozó,szemfesték,ajakfény .
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!