Starity

12 megmagyarázhatatlan tény a popiparból

16 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 08. 21:33 #121
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12633
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (LULUPeas @ 2011.12.08. 17:31)
(nagyon zárójelben megjegyzem, hogy Barbrát nem kéne ennyire becsmérelni, mert ezért Ő tényleg igényes előadó, ez a pont ebből a szempontból már csak stílusfüggő...)

Nincs becsmérelve. Ha a kép alatti szövegrészre értetted, akkor olvasd el újra, hátha leesik, hogy nem róla van szó, hiszen nem Barbra szokott elesni a saját lábában is rohog.gif
3 felhasználónak tetszik: Grace Benning, kriszti145, Black Hearth2
2011. december 08. 21:37 #122
wannascream
wannascream
-
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Mégis miért hasonlítanánk össze különböző korokból származó zenekarokat/énekeseket? Persze, amiket felsoroltak mind elszomorítóan hangzanak, de azért azt tegyük hozzá, hogy a Rihannákat és Biebereket pár évtizeddel ezelőtt nyers húsként dobták volna be a tigrisek ketrecébe.
2011. december 08. 21:41 #123
LadyAly
LadyAly
Mama Roach

Státusz♥★Love★♥ Viva La Cucaracha
Hozzászólás: 3203
Csatolások: 7322
Azonosító: 88389
Nagyon jó cikk, de változnak az idők.
2011. december 08. 21:44 #124
- törölt felhasználó -    
Barbrát sajnálom, ő mindenidők egyik legjobb énekesnője. Karrierjét kb. akkor kezdte, mint a Beatles. Érdekességképpen, ő az egyik, aki a legtöbb Grammy díjjal rendelkezik. Ki vonná kétségbe?! Még 60 évesen is leénekli a "csináltsztárocskákat".
Celine szintén le van értékelve, aki kanadai, ráadásul a tehetségével és az énektudásával tart ott, ahol. Az ő koncertjein garantált a teltház és a minőség.
A Depeche Mode nem amerikai. A 90's években nagy ritkaság volt, hogy nem amerikai nemzetiségű előadó(k) első helyet érjenek el a Billboard Hot 100-on.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Holly Keller, Black Hearth2
2011. december 08. 21:51 #125
- törölt felhasználó -    
13. Ki volt az a barom aki S.P.-t,és Fluor Tomit "felfedezte", és a pop iparba bevitte?

14. Hogy lehet, hogy S.P.-t és Fluor Tomit még nem ölte meg senki?
2011. december 08. 21:51 #126
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2011.12.08. 18:27)
Igen, igazad van, egy turné alatt ő esett el a legtöbbször a színpadon - ezúton is gratulálunk neki rofl.gif
Amúgy Streisand és Shania nekem is kedvenceim, igaz Streisandnak inkább a filmjeit, musicaljeit szeretem, csak úgy a lemezeit már kevésbé. 
Valaki írta, hogy Shania volt az első női country előadó - hát nem, hiszen a műfaj már évtizedekkel korábban létezet Shania születése elött is. Rá inkább az jellemző, hogy általa lett nemzetközileg is ismert a műfaj, még 1995 tájékán.

A biztonság kedvéért oda is írtam a "talán" módosítószót:) Nem voltam benne biztos egészen. Később esett le, hogy Dolly Parton már a 60's években country-t játszott. Cher is kísérletezett vele, Cheryl Crow pedig hamarabb countryt nyomatott, mint Shania. De azért köszi a pontosítást.
2011. december 08. 21:59 #127
- törölt felhasználó -    
érdekes lista smileeee.gif
de azért jó smileeee.gif
örülök Katynek és Jacksonnak illetve persze RIHANNÁNAK!!!! Imádom!!!! smileeee.gif nagyon jó
2011. december 08. 21:59 #128
LeslieLora
LeslieLora
visszatérő vendég
Hozzászólás: 441
Csatolások: 0
Azonosító: 138039
Michael Jackson, és Katy Perry?! O.O Az a durva, hogy katy perrynek nincs is hangja! Hogy lehet ennyire gáz a mai pop ipar, hogy olyanok kerülnek be a nagyon közé, akiknek hangszín javítottak a számai??! :'(
3 felhasználónak tetszik: ophely88, janet7, Black Hearth2
2011. december 08. 22:44 #129
Kokonuth
Kokonuth
visszatérő vendég

Státusz~Aoi, aoi ano sora...~
Hozzászólás: 190
Csatolások: 12
Azonosító: 146549
Idézet (ophely88 @ 2011.12.08. 20:04)
Dave Stopera írta a cikket az eredeti oldalon, neki írhatsz, ha nem tetszik a hangnem, TOTO csak lefordította és itt ott írt hozzá egy két vicces dolgot. Ilyen a jó fordítás, tükrözi az eredeti cikk hangulatát, hangnemét, a fordítás szóról szóra tökéletes de valóban, egyes sztárokat nem a legjobb színben tüntet fel, mindazonáltal, én egyet sem sajnálok, ezt kapják azért, amit ők éneklésnek neveznek, a nyikorgásért  rohog.gif (aki megérdemli) 
De, emberek. Celine pedig kanadai és nem amerikai, ő szerintem megérdemli az elismerést. A többiek nem.
Szerintem nem a rajongók vannak leszólva, az előadók népszerűségeiről van szó. A népszerűség pedig nem csak a sok fannak köszönhető.
A Rihanna R.E.M. összehasonlítás fáj, a Glee vs.Beatles  morzsánál pedig a falat kaparnám, ha nem lenne frissen festve. Eszméletlen, hova süllyed a világ, hová tűnnek a zenei értékek?  110.gif

Egy rossz szóval nem illettem szerintem Totot a negatív hangnem miatt, hidd el, tisztában vagyok vele, hogy fordítás a cikk.

A rajongókat is bírálja a cikk, mivel a kedvenceiket totál szánalmasnak és semmirekellőnek tünteti fel, és mint ilyen, felmerül a kérdés néhány emberben: ki az a hülye, aki mégis meghallgatja ennek ellenére a Baby-t Justin Bieber-től? Vagy ki az az idióta, aki fillérekért megveszi Gaga albumait a drága jó Beatles lemezek helyett? Ez a cikk arról szól, hogy a kritikusok kit tartanak jó előadónak, és nem a mindennapi ember. Majd én eldöntöm, hogy szerintem ki a nyerő, ha én egyszer rühellem az "obla di obla da" dalt, és helyette az olcsó Judast akarom hallgatni, akkor azt hallgatom. Mégis ki formálhat rá jogot, hogy megmondja, melyik a jó dal, és melyik a selejt? Az emberek személyisége olyan színes skálán mozog, amit lehetetlenség behatárolni, mindenki mást szeret, mindenki számára más jelenti a szépet. Ezért szólja le a cikk egyértelműen az említett előadók rajongóit.

Mindegy, a lényeg, hogy tiszteletben kellene tartani minden ember véleményét, és nem ilyen kritizáló, lesajnáló hangnemben írni róla cikket, akár tükörfordítás, akár saját tollból származó.
2011. december 08. 23:25 #130
- törölt felhasználó -    
az utolsó nagyon ott van biggrin.gif
2011. december 09. 02:17 #131
wendy0402
wendy0402
visszatérő vendég
Hozzászólás: 280
Azonosító: 138664
Remek cikk lett!Szerintem lényegtelen,hogy pl.Ke$ha Tik-Tokból,többet adott el ,mint Beatles.És akkor mi van?Ez nem számít semmit,mert Johnny Cash,Beatles,Michael Jackson,Bob Marley, Nirvána vagy a Queen és még sorolhatnánk örökre legándák maradnak.Hosszú évek múltán is híresek lesznek.Másik oldalon nagyrészt elfelejtődnek,mivel jönnek helyettük újjak,mert őket már megunták és eltűnnek a süllyesztőben.Akkoriban mást jelntett a zene,nem azért csinálták,hogy minél több pénzük legyen,mostanában sajnos ez a jellemző.Úgy lesznek híres énekesnők,hogy csak kicsi hangjuk van,ami kevés ahhoz,hogy énekesnő/énekes lehess.Ilyenkor jön be a manedzser,aki elintézi playbackel koncertezz,hangodat feljavítsák stb.Bár ezek nek az előadóknak,nincs szükségük hangfeljavításra és hasonlókra,mert ők csodálatos hangi adotságokkal rendelkeznek és azt kapjuk élőben ,amit lemezen hallunk.Meg az hozzájárul ehhez az eredményhez,hogy egyes rádiók folyamatosan ugyanazokat a számokat nyomatják.Ma mát mindenhez hozzájuthatsz ,az interneten keresztül,addig pár évtizeddel ezelőtt nem volt,ilyen egyszerű a lemezek beszerzése.
2 felhasználónak tetszik: janet7, Black Hearth2
2011. december 09. 06:39 #132
H.Lizzy
H.Lizzy
visszatérő vendég

StátuszXoxo: Gossip Girl
Hozzászólás: 128
Azonosító: 162549
Jó cikk, grat! És Justin a végére... smileeee.gif
2011. december 09. 07:17 #133
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (Kokonuth @ 2011.12.08. 22:44)
Egy rossz szóval nem illettem szerintem Totot a negatív hangnem miatt, hidd el, tisztában vagyok vele, hogy fordítás a cikk.

Azért írtam, hogyha nem tetszik, amit írsz, tudsz kinek kommentálni. Én írtam az eredeti cikk szerzőjének, hogy tetszett a cikke és hogy remélem olvasunk még ilyet tőle biggrin.gif Elméletileg demokrácia van itt kérem szépen, gondoltam talán tényleg írni akarsz az illetőnek. Sokan megtették. Nem polgárpukkasztás céllal íródott a cikk szerintem és tudom, hogy pár embert elgondolkodtatott, akinek elküldtem a linket. Van még remény biggrin.gif

Idézet (Kokonuth @ 2011.12.08. 22:44)
A rajongókat is bírálja a cikk, mivel a kedvenceiket totál szánalmasnak és semmirekellőnek tünteti fel, és mint ilyen, felmerül a kérdés néhány emberben: ki az a hülye, aki mégis meghallgatja ennek ellenére a Baby-t Justin Bieber-től? Vagy ki az az idióta, aki fillérekért megveszi Gaga albumait a drága jó Beatles lemezek helyett? Ez a cikk arról szól, hogy a kritikusok kit tartanak jó előadónak, és nem a mindennapi ember. Majd én eldöntöm, hogy szerintem ki a nyerő, ha én egyszer rühellem az "obla di obla da" dalt, és helyette az olcsó Judast akarom hallgatni, akkor azt hallgatom. Mégis ki formálhat rá jogot, hogy megmondja, melyik a jó dal, és melyik a selejt? Az emberek személyisége olyan színes skálán mozog, amit lehetetlenség behatárolni, mindenki mást szeret, mindenki számára más jelenti a szépet. Ezért szólja le a cikk egyértelműen az említett előadók rajongóit.
Mindegy, a lényeg, hogy tiszteletben kellene tartani minden ember véleményét, és nem ilyen kritizáló, lesajnáló hangnemben írni róla cikket, akár tükörfordítás, akár saját tollból származó.

Itt igazat adok neked, nem kellene, hogy bárki megmondja a jónépnek, hogy mit hallgasson. Totál igaz. Viszont sajtószabadság van, és ha te eldönteheted, hogy te mit hallgatsz, mit szeretsz, másnak is joga van kinyilvánítani. Neked tetszik, a kritikusoknak nem, mindkét félnek igaza és joga van leírni amit gondol és egyik félnek sem kellene megsértődni, elvégre ez csak egy cikk, nem hiszem, hogy sok ember gondolja a cikk olvasása után, hogy 'Uh, soha többé nem nézek Gleet' vagy 'Okés, akkor nem hallgatok több Katy Perryt'. Én megértem a te álláspontodat is, nekem se mondja meg senki, hogy mit hallgassak, bár ezen a téren nincs probléma mert minden fent van gépen, rádiót meg nem hallgatok mert ott csak Gaga van meg Kasza Tibor biggrin.gif , de a cikk írója nem a kút fejéből szedte az adatokat, nyilván utána nézett, sokat dolgozott vele és nem kell értékelni a fáradozást, csak elfogadni, hogy ilyen is van. Rossz fényben tűntet fel sztárokat? És? A kritikusok mindenki kedvencét lehúzzák. Megértem a kiborulást, senkinek nem tetszik, ha a kedvencét lehúzzák de ezzel együtt kell élni, nem muszáj egyet érteni. Az pedig hogy most kinek íródott a cikk, kiket akar tulajdonképpen sértegetni, ha úgy gondolod, hogy a fanokat becsmérli le, akkor gondold azt, újfent nem érzek semmi sértegetést benne, de hagyjuk akkor. Magát a cikket nem találom nagyon felháborítónak, elvégre nem arról szól, hogy ki tud énekelni, meg ki nem, csupán összehasonlító adatok. Egy két mondat az eredeti cikkben nincs helyén és valóban vethet rossz fényt az előadókra, de míg ilyen 'széles' skálán mozog a zenei ízlés és bárki leírhatja amit akar, ezt el kell fogadni.
Ez az én álláspontom. biggrin.gif
5 felhasználónak tetszik: janet7, num1Kolosszus, Kokonuth, Black Hearth2, I Love Paris
2011. december 09. 07:41 #134
CandUs
CandUs
perfect imperfection

StátuszMusic is the strongest form of magic
Hozzászólás: 7938
Csatolások: 1586
Azonosító: 125437
Végre egy cikk, ami összefoglalja az érzéseimet és a véleményemet a mai zeneiparról. Szerintem a többiek nevében is beszélhetek: Köszönjük _ToTo_!
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. december 09. 08:14 #135
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Zsír. Látom nem lettem itt népszerű. Egy lájkot sem kaptam, sőt, senki még csak kommentálásra sem méltat. Nagyon komoly... biggrin.gif Vagy csak nem tudtok mit felhozni ellenem? rohog.gif _nevet.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. december 09. 08:15 #136
amileroable
amileroable
visszatérő vendég
Hozzászólás: 130
Azonosító: 146545
Minden elismerésem a cikk írójának! Minidig is nyilvánvaló volt, hogy főleg a mai zeneiparban a népszerűség és a tehetség aránya nem egy arányos egymással. Annyira sok érdemtelenül elhanyagolt kiváló előadó van a a világon, és annyira sok túlsztárolt celeb, köszönhetően főleg az olyan tévécsatornáknak, mint a VIVA. Szomorú és lehangoló, hogy például egy Katy Perryke produkálhat olyan sikereket, mint a pop királya. 22 éves vagyok, és mégis az én zenei ízlésem és a legtöbb tízenéves zenei ízlése között, akkora a különbség mint ég és föld. És ez a szakadék évről évre egyre nagyobb. És addig míg olyanok szerepelnek a zenecsatornákon, mint LMFAO, Fluor, Lolácska, Ke$ha, meg még hadd ne említsem a többi művészt, addig ez nem is fog változni. Annyira sok tehetséges magyar előadónk és zenekarunk van, és a VIVÁN még is BNF, Flour, SP, Lola, Barbee meg tudomisén kik mennek. Szégyen és gyalázat... Nem a mai fiatalok a hibásak, hanem a médiumok, akik ennyire befolyásolják a zenei ízlésüket. Pedig mekkora élmény mondjuk egy Quimby koncert... Mennyivel nagyobb élmény, mint egy Fluor megaprodukció.
5 felhasználónak tetszik: ophely88, janet7, _ToTo_, num1Kolosszus, Black Hearth2
2011. december 09. 08:18 #137
amileroable
amileroable
visszatérő vendég
Hozzászólás: 130
Azonosító: 146545
Jah és az évszázad poénja, amikor egy Leo a Sztereó 2.0-ból zenésznek nevezi magát.... Pfff
2 felhasználónak tetszik: num1Kolosszus, Black Hearth2
2011. december 09. 10:03 #138
bubo85
bubo85
<3
Hozzászólás: 2413
Azonosító: 60728
Elgondolkodtató a lista az egyszer biztos
2011. december 09. 10:37 #139
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
Hozzászólás: 12633
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.12.09. 08:14)
Zsír. Látom nem lettem itt népszerű. Egy lájkot sem kaptam, sőt, senki még csak kommentálásra sem méltat. Nagyon komoly... biggrin.gif Vagy csak nem tudtok mit felhozni ellenem? rohog.gif _nevet.gif

Én reagáltam egyes felvetéseidre amit írtál, csak nem idéztelek be. Az elfeledett sztárokra meg változó időkre pedig a többi hozzászólásomban reagáltam, de erre mások is írtak véleményeket. pardon.gif

Most sem azt mondom, hogy hallgassa mindenki a régi zenéket, hiszen sok jó van mostanában is, csak ők nem kapnak akkora tehet és lehetőseget mert ez a két tucat agyonsztárolt előadó folyik mindenhonnan.
6 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, ophely88, janet7, num1Kolosszus, Black Hearth2, I Love Paris
2011. december 09. 10:46 #140
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (_ToTo_ @ 2011.12.08. 19:06)
Selly:
A slágerlisták sem úgy állnak össze, hogy pop, country meg rockslágerlisták - hanem egyben. Igaz, hogy léteznek külön 'szakosodott' listák is műfajonként, de az eladási adatok azok eladási adatok legyen szó akármilyen zenéről.

Értem én, és tényleg így van, de attól még akárhonnan nézzük, nem igazságos a rangsor. (Ahogy a Staritys rangsor sem.) Én is sok féle műfajt hallgatok, sokan néznek is rám hülyén, hogy tudok ennyi félét hallgatni, hát úgy, hogy én minden felé nyitott vagyok. Egyébként ebből a zenehallgató típusból van kevés, azt hiszem... Én azt tapasztalom, hogy az emberek többsége hallgat x meg y műfajt és mást nem, és ha szól valahol egy pop dal vagy tudom is én, a mulatós, akkor visít, hogy úristennéneztnembíromelviselnifujj. Én ezeket is meghallgatom. Nem mondom, hogy szeretem, vagy hogy mindent kivétel nélkül szeretek, de ha olyan a hangulatom, akkor meghallgatom, sőt, olykor még tetszik is. De ettől ugyebár nem vagyok még egy műfaj rajongója.
Amúgy igazad van, és nagyon sok igazat szóltál a cikkben, csak gondoltam, leírom, hogy látom. Sokkal logikusabb lenne ha adott műfajon belül lennének ilyen rangsorok, nem pedig összeömlesztve a boldogot a boldogtalannal. Pont azért, mert tényleg nem lehet őket egy lapon említeni. smileeee.gif
16 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!