Idézet (Kokonuth @ 2011.12.08. 22:44)
Egy rossz szóval nem illettem szerintem Totot a negatív hangnem miatt, hidd el, tisztában vagyok vele, hogy fordítás a cikk.
Azért írtam, hogyha nem tetszik, amit írsz, tudsz kinek kommentálni. Én írtam az eredeti cikk szerzőjének, hogy tetszett a cikke és hogy remélem olvasunk még ilyet tőle

Elméletileg demokrácia van itt kérem szépen, gondoltam talán tényleg írni akarsz az illetőnek. Sokan megtették. Nem polgárpukkasztás céllal íródott a cikk szerintem és tudom, hogy pár embert elgondolkodtatott, akinek elküldtem a linket. Van még remény
Idézet (Kokonuth @ 2011.12.08. 22:44)
A rajongókat is bírálja a cikk, mivel a kedvenceiket totál szánalmasnak és semmirekellőnek tünteti fel, és mint ilyen, felmerül a kérdés néhány emberben: ki az a hülye, aki mégis meghallgatja ennek ellenére a Baby-t Justin Bieber-től? Vagy ki az az idióta, aki fillérekért megveszi Gaga albumait a drága jó Beatles lemezek helyett? Ez a cikk arról szól, hogy a kritikusok kit tartanak jó előadónak, és nem a mindennapi ember. Majd én eldöntöm, hogy szerintem ki a nyerő, ha én egyszer rühellem az "obla di obla da" dalt, és helyette az olcsó Judast akarom hallgatni, akkor azt hallgatom. Mégis ki formálhat rá jogot, hogy megmondja, melyik a jó dal, és melyik a selejt? Az emberek személyisége olyan színes skálán mozog, amit lehetetlenség behatárolni, mindenki mást szeret, mindenki számára más jelenti a szépet. Ezért szólja le a cikk egyértelműen az említett előadók rajongóit.
Mindegy, a lényeg, hogy tiszteletben kellene tartani minden ember véleményét, és nem ilyen kritizáló, lesajnáló hangnemben írni róla cikket, akár tükörfordítás, akár saját tollból származó.
Itt igazat adok neked, nem kellene, hogy bárki megmondja a jónépnek, hogy mit hallgasson. Totál igaz. Viszont sajtószabadság van, és ha te eldönteheted, hogy te mit hallgatsz, mit szeretsz, másnak is joga van kinyilvánítani. Neked tetszik, a kritikusoknak nem, mindkét félnek igaza és joga van leírni amit gondol és egyik félnek sem kellene megsértődni, elvégre ez csak egy cikk, nem hiszem, hogy sok ember gondolja a cikk olvasása után, hogy 'Uh, soha többé nem nézek Gleet' vagy 'Okés, akkor nem hallgatok több Katy Perryt'. Én megértem a te álláspontodat is, nekem se mondja meg senki, hogy mit hallgassak, bár ezen a téren nincs probléma mert minden fent van gépen, rádiót meg nem hallgatok mert ott csak Gaga van meg Kasza Tibor

, de a cikk írója nem a kút fejéből szedte az adatokat, nyilván utána nézett, sokat dolgozott vele és nem kell értékelni a fáradozást, csak elfogadni, hogy ilyen is van. Rossz fényben tűntet fel sztárokat? És? A kritikusok mindenki kedvencét lehúzzák. Megértem a kiborulást, senkinek nem tetszik, ha a kedvencét lehúzzák de ezzel együtt kell élni, nem muszáj egyet érteni. Az pedig hogy most kinek íródott a cikk, kiket akar tulajdonképpen sértegetni, ha úgy gondolod, hogy a fanokat becsmérli le, akkor gondold azt, újfent nem érzek semmi sértegetést benne, de hagyjuk akkor. Magát a cikket nem találom nagyon felháborítónak, elvégre nem arról szól, hogy ki tud énekelni, meg ki nem, csupán összehasonlító adatok. Egy két mondat az eredeti cikkben nincs helyén és valóban vethet rossz fényt az előadókra, de míg ilyen 'széles' skálán mozog a zenei ízlés és bárki leírhatja amit akar, ezt el kell fogadni.
Ez az én álláspontom.