Debütált Lady Gaga saját rendezésű videoklipje
2011. december 03. 11:35
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Appalache @ 2011.12.03. 10:01)
ophely88, szerintem túlreagálod, eltúlzod a dolgot. A dalszöveget speciel én akkor tartom művészinek, ha szinte már költői képek (metaforák, szép, igényes hasonlatok, meghökkentő jelzők, stb.) találhatók benne. Enrique Iglesias dalszövegei (You're so damn pretty, etc.) például egyáltalán nem esnek ebbe a kategóriába, ahogy sok más előadóművészé sem. Lady Gaga dalait azért szeretem, mert nem átlagosak, nem egyértelműek a dalszövegek (pl. Edge of Glory). Van benne művészi, elég sok, bár a kinézetével gyakran túlzásokba esik, de igenis tehetséges. A művészetet nem lehet ilyen kategóriákba sorolni az én látásmódom szerint, mint ahogy te tetted. A barokk régen volt. Még az avantgárd is. Minden újabb művészi korszakra azt mondták az elején, hogy baromság, nincs értelme, nem művészet. Aki ismeri a dadaizmust, az még ma is elgondolkodik rajta, hogy hogy a fenébe lehetett kiállítani egy vécécsészét és művészetnek hívni. De az volt.
Beyoncé és Bruno Mars számai azért jelentenek sokat számomra, mert a szerelmet olyan nyelvbe öntik, ami nem egyértelmű. Mindketten olyan metaforákat használnak, hogy csuda. Nem csak összedobták, mint a korábban említett Enrique és társai (egyes mai rapperek, Pitbull, stb.)
Régebben mást jelentett a művészet a zenében, de azért mára sem halt ez ki, csak átalakult. Fel lehet azért népszerű énekesek dalaiban is fedezni a művészi vonásokat, így Gagáéban is. Hát, én ilyen szemmel nézem a mai zenei alkotásokat.
Beyoncé és Bruno Mars számai azért jelentenek sokat számomra, mert a szerelmet olyan nyelvbe öntik, ami nem egyértelmű. Mindketten olyan metaforákat használnak, hogy csuda. Nem csak összedobták, mint a korábban említett Enrique és társai (egyes mai rapperek, Pitbull, stb.)
Régebben mást jelentett a művészet a zenében, de azért mára sem halt ez ki, csak átalakult. Fel lehet azért népszerű énekesek dalaiban is fedezni a művészi vonásokat, így Gagáéban is. Hát, én ilyen szemmel nézem a mai zenei alkotásokat.
Szerintem nem reagálom túl. Kezdő vagyok, ez nem az én világom de mostmár esküszöm érdekel, hogy hol ebben az irodalom vagy művészet, hol vagy hogy nyilvánul meg. A művészeti látásmódból több is van, most ne azon akadjunk ki, hogy van-e ilyen van olyan látásmód, mert mindenki másképpen látja a dolgokat, engem az érdekel, hogy neked ebben mi a művészet. Látom kiemeled a dalszöveget. Az nem átlagos, az biztos, de akkor ezúttal az Evanescence banda dalait és Eminek számait is lehetne művészinek nevezni. Félreértés ne essék, én olyan ember vagyok, aki mindent értékel, mindenféle művészetet, csak nem mindet szeretem. A dalszövegben egyetértek, hála Istennek különbözik a többitől. Nem célom senkit sem megbántani de nekem ez a gondolkodás magas és ha az amcsi jónép olyan nagy szavakkal dobálózik, mint korszakalkotó és művészi, akkor énis tudni akarom, hogy miről van szó. Remélem nem beszéltünk el egymás mellett.
1 felhasználónak tetszik:
num1Kolosszus
2011. december 03. 12:12
|
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2011.12.03. 11:35)
Szerintem nem reagálom túl. Kezdő vagyok, ez nem az én világom de mostmár esküszöm érdekel, hogy hol ebben az irodalom vagy művészet, hol vagy hogy nyilvánul meg. A művészeti látásmódból több is van, most ne azon akadjunk ki, hogy van-e ilyen van olyan látásmód, mert mindenki másképpen látja a dolgokat, engem az érdekel, hogy neked ebben mi a művészet. Látom kiemeled a dalszöveget. Az nem átlagos, az biztos, de akkor ezúttal az Evanescence banda dalait és Eminek számait is lehetne művészinek nevezni. Félreértés ne essék, én olyan ember vagyok, aki mindent értékel, mindenféle művészetet, csak nem mindet szeretem. A dalszövegben egyetértek, hála Istennek különbözik a többitől. Nem célom senkit sem megbántani de nekem ez a gondolkodás magas és ha az amcsi jónép olyan nagy szavakkal dobálózik, mint korszakalkotó és művészi, akkor énis tudni akarom, hogy miről van szó. Remélem nem beszéltünk el egymás mellett. 
Evanescence és Eminem, őket is tisztelem! Ez még rímelt is valamennyire. Egyébként értem mint akadtál ki, a korszakalkotót én is vitatnám, de a művészi mellett továbbra is kitartok
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2011. december 03. 12:13
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (Appalache @ 2011.12.03. 10:01)
ophely88, szerintem túlreagálod, eltúlzod a dolgot. A dalszöveget speciel én akkor tartom művészinek, ha szinte már költői képek (metaforák, szép, igényes hasonlatok, meghökkentő jelzők, stb.) találhatók benne. Enrique Iglesias dalszövegei (You're so damn pretty, etc.) például egyáltalán nem esnek ebbe a kategóriába, ahogy sok más előadóművészé sem. Lady Gaga dalait azért szeretem, mert nem átlagosak, nem egyértelműek a dalszövegek (pl. Edge of Glory). Van benne művészi, elég sok, bár a kinézetével gyakran túlzásokba esik, de igenis tehetséges. A művészetet nem lehet ilyen kategóriákba sorolni az én látásmódom szerint, mint ahogy te tetted. A barokk régen volt. Még az avantgárd is. Minden újabb művészi korszakra azt mondták az elején, hogy baromság, nincs értelme, nem művészet. Aki ismeri a dadaizmust, az még ma is elgondolkodik rajta, hogy hogy a fenébe lehetett kiállítani egy vécécsészét és művészetnek hívni. De az volt.
Nem kedvencem Ákos sem, de nincs is vele különösebb bajom. Neki is olyanok a dalszövegei, hogy kétértelműek, tele vannak metafórákkal, utalásokkal és jól hangzó rimekkel, frázisokkal - de összességében ha egyben nézed és nem csak a sorokat vagy versszakokat - valójában nem mond semmit ő sem.
Talán a csillámporhoz tudnám hasonlítani amit az ember szemébe szórnak, egy pillanatra elfedi a hallgatása a valóságot, de aztán lehullik az arcod elől ha elgondolkozol a szövegén.
Hm, nocsak, nekem is vannak jó frázisaim
2011. december 03. 12:18
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (_ToTo_ @ 2011.12.03. 12:13)
Hm, nocsak, nekem is vannak jó frázisaim
Én leszek az első, aki szavaz rád SMS-ben és tartok egy nagy transzparenst is a kezemben 'TOTO for the win' felirattal
2011. december 03. 12:36
|
|
Debby_Ryanúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.23. Hozzászólás: 98 Csatolások: 0 Azonosító: 164279 offline
|
Akinek nem tetszik ne hallgassa ennyi
2011. december 03. 12:41
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2011.12.03. 12:18)
Én leszek az első, aki szavaz rád SMS-ben és tartok egy nagy transzparenst is a kezemben 'TOTO for the win' felirattal 
Köszi előre is, lehet, hogy 1 év múlva már Gaga és bandája lesz az előzenekarom
2011. december 03. 14:13
|
|
Glamster☾ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 11.03.16. Hozzászólás: 3280 Csatolások: 10727 Azonosító: 147418 offline
|
Amúgy Gagának milyen metafórái vannak?
Mert én ugyan nem látom, pedig szinte az összes létező számát lefordítottam.
Monster
"(...)
Nézz rá
nézz rám
ez a fiú rossz
És őszintén
ő egy farkas álruhában
de nem tudom megállni eme hazug szemek bámulását
Megkérdeztem barátnőmet, hogy látott-e téged ezelőtt,
ő motyogott valamit, ameddig a padlón voltunk, bébi
Mi nem biztos, hogy b.sztunk, nem nagyon emlékszem
de valami azt súgja nekem, őt láttam, igen
(...)"
Dance In The Dark
"(...)
Szilikon,
Sósav,
Méreg
Fecskendezd belém
bébi, szabad k.rva vagyok
én szabad k.rva vagyok
Néhány lány nem táncol ritmusra,
Ők nem hagynak el, de vissza sem néznek soha,
A lány nagyon szép, de a barátja szerint ronda,
ő ronda, ő ronda, ő ronda,
Ahogy öltözködik az
Ronda, ronda, ronda, ronda,
Bébi a sötétben szeret táncolni,
mert a pasija mindig lenézi,
Bébi a sötétben szeret táncolni
(...)"
Speechless (személyes kedvencem
)
"(...)
Már nem hiszek neked,
amikor rám nézel,
azokkal a James Dean csillogó szemeiddel.
A szűk farmerod, hosszú hajad,
hazugságaiddal homályosul a cigaretta füstben
Helyre hozhatjuk?
Akkor is, ha már darabokra esett?
Amikor ütöttél, az is csak vicc volt?
(...)"
Lenne még több száz példám, viszont egyelőre szerintetek ebben van bármilyen használható, értékes vagy éppen irodalmi hasonlat? A megkívánt minimum mellett, hiszen Gaga sem akar egy Rebecca Black - Friday minőségű számot kiadni..
Mert én ugyan nem látom, pedig szinte az összes létező számát lefordítottam.
Monster
"(...)
Nézz rá
nézz rám
ez a fiú rossz
És őszintén
ő egy farkas álruhában
de nem tudom megállni eme hazug szemek bámulását
Megkérdeztem barátnőmet, hogy látott-e téged ezelőtt,
ő motyogott valamit, ameddig a padlón voltunk, bébi
Mi nem biztos, hogy b.sztunk, nem nagyon emlékszem
de valami azt súgja nekem, őt láttam, igen
(...)"
Dance In The Dark
"(...)
Szilikon,
Sósav,
Méreg
Fecskendezd belém
bébi, szabad k.rva vagyok
én szabad k.rva vagyok
Néhány lány nem táncol ritmusra,
Ők nem hagynak el, de vissza sem néznek soha,
A lány nagyon szép, de a barátja szerint ronda,
ő ronda, ő ronda, ő ronda,
Ahogy öltözködik az
Ronda, ronda, ronda, ronda,
Bébi a sötétben szeret táncolni,
mert a pasija mindig lenézi,
Bébi a sötétben szeret táncolni
(...)"
Speechless (személyes kedvencem
"(...)
Már nem hiszek neked,
amikor rám nézel,
azokkal a James Dean csillogó szemeiddel.
A szűk farmerod, hosszú hajad,
hazugságaiddal homályosul a cigaretta füstben
Helyre hozhatjuk?
Akkor is, ha már darabokra esett?
Amikor ütöttél, az is csak vicc volt?
(...)"
Lenne még több száz példám, viszont egyelőre szerintetek ebben van bármilyen használható, értékes vagy éppen irodalmi hasonlat? A megkívánt minimum mellett, hiszen Gaga sem akar egy Rebecca Black - Friday minőségű számot kiadni..
2011. december 03. 14:14
|
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline
|
ToTo, azért nem csak a metaforákra vadászom ám, a mélyére is nézek a dolgoknak
Ha valami túl sok, túl "csillámporos", ahogy te írtad, az már nekem sem jön be. A mai magyar dalszövegek többsége meg egyáltalán nem mond semmi újat (tömegrímek), de erről zengtem már szózatot egy másik cikknél.
Amúgy elmennék a koncertedre, de csak ha ingyé lesz
2011. december 03. 15:12
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
|
Idézet (Appalache @ 2011.12.03. 14:14)
ToTo, azért nem csak a metaforákra vadászom ám, a mélyére is nézek a dolgoknak
Ha valami túl sok, túl "csillámporos", ahogy te írtad, az már nekem sem jön be. A mai magyar dalszövegek többsége meg egyáltalán nem mond semmi újat (tömegrímek), de erről zengtem már szózatot egy másik cikknél.
Gagánál sok esetben nem is a szöveg túl 'csillámporos' hanem a körítés, a klip és a hype.
A koncert nem lesz ingyenes, de aki megérdemli kap majd tiszteletjegyet
2011. december 03. 15:14
Ez a nő nem tud egy értelmes kisfilmet legyártani??
2011. december 03. 15:18
|
Appalache |
|
Idézet (_ToTo_ @ 2011.12.03. 15:12)
Gagánál sok esetben nem is a szöveg túl 'csillámporos' hanem a körítés, a klip és a hype.
És én kapok?
2011. december 03. 19:56
|
|
BaByGaGavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.21. Hozzászólás: 465 Csatolások: 237 Azonosító: 133634 offline
|
Hmmm..a dal egész jó, nincs vele bajom, de a klip nagyon eltúlzott. Minek 13 perc? Ebből simán lehetett volna csinálni egy olyan 8-9 perceset csinálni, ha PROFIVAL dolgozik. Ahozt képest hogy amatőr elég jó! Nekem a 11:20-től kezd tetszeni a végéig., bár a legvégét nem értem!
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.