Hamarosan itt van mindenszentek napja. Október 31-én beköszönt a boszorkányok, kísértetek és a szellemek éjszakája. Nézzük, honnan ered és hogyan ünnepeljük!
A teljes cikkhez kattints ide!
Hamarosan itt a Halloween!
2011. október 24. 10:19
12 felhasználónak tetszik:
ophely88,
_ToTo_,
Grace Benning,
TheBella,
dave095,
An_d_a,
bibicsibi,
Twilight6,
WhiteRosee,
patrícia4,
num1Kolosszus,
Domcicc
2011. október 24. 10:28
|
|
Loulouvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.21. Hozzászólás: 283 Csatolások: 0 Azonosító: 127774 offline
|
Én katolikus vagyok, minden vasárnap járok templomba és szerintem egyszerűen szörnyű, undorító, hogy ma már sok minden más mellett az elhunyt szeretteink megemlékezésének napja is árucikké vált!!! Főleg Amerikában ahol, a gyerekek egy jó kis estének gondolják, sok cukorral, csokival és fel sem fogják ennek lényegét.....
2011. október 24. 10:48
Tetszik a cikk, jó hogy ilyen átfogó képet ad a Halloweenről.
Mondjuk rémlik valami erről a kolduskalácsról, de ha nem olvasom el, fogalmam nem lenne, hogy mi ez.
Egyébként szép és jó ez az "ünnep", de aki tényleg szeretett valakit, az nem csak évente egyszer, vagy akkor emlékszik, amikor kimegy a sírjához. Én speciel utálok temetőbe járni, ha lehet ezt lecsökkentem évi egyre - ami tavasszal esedékes, de nem azért nem szívlelem amiért sokan mások, hogy félelmetes, vagy hűű, halottak - ez valamilyen szinten nyugalmat áraszt nekem - sokkal inkább azért mellőzöm ezeket a látogatásokat, mert nekem szó szerint trauma.
Emlékezni a szívedben kell, nem azzal, hogy a sír mellett térdepelsz.
Mondjuk rémlik valami erről a kolduskalácsról, de ha nem olvasom el, fogalmam nem lenne, hogy mi ez.
Egyébként szép és jó ez az "ünnep", de aki tényleg szeretett valakit, az nem csak évente egyszer, vagy akkor emlékszik, amikor kimegy a sírjához. Én speciel utálok temetőbe járni, ha lehet ezt lecsökkentem évi egyre - ami tavasszal esedékes, de nem azért nem szívlelem amiért sokan mások, hogy félelmetes, vagy hűű, halottak - ez valamilyen szinten nyugalmat áraszt nekem - sokkal inkább azért mellőzöm ezeket a látogatásokat, mert nekem szó szerint trauma.
1 felhasználónak tetszik:
riri17
2011. október 24. 10:55
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Sosem szerettem a Halloweent. Felesleges felhajtás az egész...
2011. október 24. 11:05
|
|
wendy0402visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.14. Hozzászólás: 280 Csatolások: 0 Azonosító: 138664 offline
|
Én se szertem ezt az ünnepet. Nem tudom elképzelni azt,hogy ezen a napon jellmezekbe öltözve bulizzak.Ilyenkor a rokonainkra emlékezünk,meglátogatjuk őket,mi egyes rokonok sírjához rendszeresen járunk,mig akik annyira nem voltak közeliek és messze vannak eltemetve csak ilyenkor tudunk menni.Temetőbe szeretek sétálgatni nem vagyok őrölt,de olyan megnyugtató,megnézem a régi sirokat,esetleg az képeket és elgondolkozom azon,hogy milyen életül lehetett.De aki Hallloweenezik az hagy tegye,de szerintem nekünk meg kellend mardni a saját hagyományainknál ezen az ünnepen.Semmi bajom,más hagyományokkal tőlem vehetünk át,de ezt úgy vegyük át,hogy a sját hagyományaink ne vesszenek el.
2011. október 24. 11:32
|
|
Small Selena .ℒℴνℯ♥ ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.25. Hozzászólás: 2631 Csatolások: 39 Azonosító: 159323 offline
|
Utálom bár szerencsére nálunk nem ég akkora lázba mint az USÁ-ba .
2011. október 24. 11:51
Idézet (Cynthia @ 2011.10.24. 10:48)
Tetszik a cikk, jó hogy ilyen átfogó képet ad a Halloweenről.
Köszönöm, dolgoztam is vele.
A halottak napjáról én is gy vélekedek, nem csak azon az egy napon kell megemlékezni halottainkról, a szívünkben kell, hogy tovább éljenek.
Én nagyon szeretem a Halloween-t, aki szentségtörésnek ítéli, az az ő baja, szerintem nem gúnyolja ki a halottak napját.
2011. október 24. 12:05
|
|
kankavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.06.04. Hozzászólás: 337 Csatolások: 57 Azonosító: 97843 offline
|
én imáádom a halloweent és kár hogy nálunk nem tul elterjedt.én ilyenkor mindig horrorokat nézek meg kirakom itthon a kerámia töklámpáimat
egyszer jó lenne amcsiban lenni és igazi halloweent csinálni
2011. október 24. 12:08
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (bubo85 @ 2011.10.24. 10:57)
Amerikai hülyeség
Ha elolvastad volna a cikket végig vagy értelmezted volna normálisan, tudnád, hogy az eredeti ünnepnek semmi köze az amerikaiakhoz. Ők csak átvették más ország népétől, tehát nem 'amerikai' hülyeség, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted hülyeség (relatív), akkor inkább a 'kelta hülyeség' kifejezést használd. Az ünnepnek régen még volt értelme, minden országban, de amióta az ünnepekből is pénzt akarnak kicsikarni, illetve azt erőszakolják rád, hogy akkor emlékezz meg a halottakra, minden más irányt vett. Egy halottra, akire emlékezünk, nem csak egyszer látogatjuk meg és onnantól kezdve, hogy búcsús portékások kókuszrudakat, nyalókákat meg aszalt gyümölcsöket árulnak a temető bejáratánál, valamiért más semmi sem a régi ... Amerikában pedig divatot csináltak belőle, az árusokon kívül (virág árusok még oké) engem semmi nem zavar de örülök, hogy még nem vettük át az amerikai szokást. Elég nagy probléma, hogy úgy él a köztudatban, hogy amerikai, miközben nem.
Köszönet a cikk írójának, hogy rendesen megírta a cikket, jó lett, tartalmas.
2011. október 24. 13:18
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2011.10.24. 12:08)
Ha elolvastad volna a cikket végig vagy értelmezted volna normálisan, tudnád, hogy az eredeti ünnepnek semmi köze az amerikaiakhoz. Ők csak átvették más ország népétől, tehát nem 'amerikai' hülyeség, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted hülyeség (relatív), akkor inkább a 'kelta hülyeség' kifejezést használd.
Biztos mekszikánó tanítványa, kár a szót fecsérelni rá
Elöbb létezett sz ünnep, mint amerika felfedezése, akkor miről is beszélnénk?
Igazán klassz cikk lett, köszi
2011. október 24. 13:36
|
|
SmileyZHappiest girl in the world ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.12. Hozzászólás: 8757 Csatolások: 33707 Azonosító: 122565 offline
|
Fantasztikus cikk lett,gratulálok hozzá!
Ahogy Cynthia írta:
"Emlékezni a szívedben kell, nem azzal, hogy a sír mellett térdepelsz."
Én is így vagyok vele.Nem sűrűn járok temetőbe amit bevallom szégyellek,de egyszerűen én sem szeretem azt a helyet.Úgy gondolom attól,mert nem járok oda,még ugyanúgy szeretem azt az illetőt akit elvesztettem.
Ahogy Cynthia írta:
"Emlékezni a szívedben kell, nem azzal, hogy a sír mellett térdepelsz."
Én is így vagyok vele.Nem sűrűn járok temetőbe amit bevallom szégyellek,de egyszerűen én sem szeretem azt a helyet.Úgy gondolom attól,mert nem járok oda,még ugyanúgy szeretem azt az illetőt akit elvesztettem.
2011. október 24. 13:43
|
|
SpongeBob789új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.11. Hozzászólás: 71 Csatolások: 0 Azonosító: 150934 offline
|
Mi már megtartottuk a barátnőimmel a Halloween-i bulinkat..és iszonyat jól sikerült:)♥
2011. október 24. 14:20
Nagy jó cikk
tök rossz hogy magyarországon nem lehet cukrokért mennnnni *.*
Kapcsolódó sztárok
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.