Starity

Milyen filmet láttál legutóbb?

219 oldal 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2009. december 14. 17:35 #1881
prézli
prézli
Pókasszony

StátuszI could do anything to show how much you mean, but I won't.
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8034
Csatolások: 25737
Azonosító: 107627
Idézet(Effyfans090 @ 2009. December 14. - 18:33)
Greta
egy tipikus hilary duff film,azt kaptam amit vártam
cuki történet egy cuki lányról (bár ebben hil eléggé lázadó) smileeee.gif

Már megjelent? Te hol nézted meg? blink.gif
2009. december 14. 17:41 #1882
- törölt felhasználó -    
Idézet(prézli @ 2009. December 14. - 18:35)
Már megjelent? Te hol nézted meg? blink.gif

még nem jelent meg ,de egy letöltõoldalon már fent volt csak nincsen hozzá még felirat se ezért kénytelen voltam angolul nézni rolleyes.gif
2009. december 14. 18:14 #1883
- törölt felhasználó -    
Idézet(ventura @ 2009. December 14. - 18:28)
Talán nem kéne így leszarozni, mert ez esetben akár mi is írhatnánk azt például, hogy aki így gondolja, az a középszerû, kommersz holivúdi fosokhoz szokott, sekélyes ember...
De ugye mi nem írtunk ilyet eddig...

Elhiszem hogy nem mindenkinek tetszik, de akkor talán helyesebb volna inkább azt írni, hogy neki speciel nem tetszett, nem élvezte, és ennyi.
De ettõl függetlenül sokunknak nagy élményt nyújtott a film, a kiválló rendezés, élveztük a színészek remek alakítását, amikor például a nyitó jelentben a Landa ezredest alakító Christoph Waltz hihetelen játékának köszönhetõen szinte izzott a levegõ a feszültségtõl, annak ellenére, hogy hosszú perceken keresztül "nem történt semmi", "csak beszélgettek"... és stb. stb. Elhiszem hogy nem mindeki tudta ezeket a jeleneteket átélni, de emiatt nehogy már a film legyen SZAR...

Köszönöm a lehetõséget. További szép napot!

Ha jobban elolvastad volna, láthattad volna, hogy elnézést kértem attól, akinek tetszik a film, és azt is írtam, hogy az eleje nagyon bejött, de a pincés jelenet után kezdtem elveszíteni a gondolatmenetet és addig élveztem is, de ez a banda 3/4-e meghal meg stb... De nem fogok magyarázkodni, többet vártam volna nem kaptam meg, ennyi... Ha meg a szívedre vetted sajnálom...
2009. december 14. 19:41 #1884
Marvin
Marvin
a paranoid android
Hozzászólás: 1349
Csatolások: 30
Azonosító: 7472
Idézet
CanDee Sweet (2009. December 14. - 16:35)
Becstelen Brigantyk
Ez egy szar! (Elõre is elnézést azoktól, akinek tetszik!) Imádom a háborúhoz köthetõ filmeket meg minden, de ez áh...borzalom volt. Alig beszélnek benne angolul (magyarul), mindenki meghal, naná hogy csak az öreg Brad marad életben. Az eleje még tetszett is, de a pincés jelenet után kezdtem elveszteni a fonalat. Olyan nagy örömmel vártam, jó film, izé...ahá számomra nulla volt. Ennél még a Zombi sztriptíz is értelmesebb, pedig valljuk be, az sem egy hûde film. Most nagyot csalódtam...  cray.gif

0/10

Idézet
ventura (2009. December 14. - 17:28)
Talán nem kéne így leszarozni, mert ez esetben akár mi is írhatnánk azt például, hogy aki így gondolja, az a középszerû, kommersz holivúdi fosokhoz szokott, sekélyes ember...

hmm… rolleyes.gif
és mindezt persze annak a rendezõnek a védelmében tennéd/tennétek (mert hát ugye többes számot használsz wink.gif), aki pont attól közismert, hogy az általad is említett B kategóriás „fosok” elõtt tiszteleg idõrõl idõre rolleyes.gif wink.gif
Idézet
Elhiszem hogy nem mindenkinek tetszik, de akkor talán helyesebb volna inkább azt írni, hogy neki speciel nem tetszett, nem élvezte, és ennyi.

…lényegében pedig pont ezt írta smileeee.gif
Idézet
De ettõl függetlenül sokunknak nagy élményt nyújtott a film, a kiválló rendezés, élveztük a színészek remek alakítását, amikor például a nyitó jelentben a Landa ezredest alakító Christoph Waltz hihetelen játékának köszönhetõen szinte izzott a levegõ a feszültségtõl, annak ellenére, hogy hosszú perceken keresztül "nem történt semmi", "csak beszélgettek"... és stb. stb.

olykor elõfordul, hogy a szobi szörpöt sznobi-nak olvasva netán finomabbnak is érezni azt… smileeee.gif wink.gif
Idézet
Elhiszem hogy nem mindeki tudta ezeket a jeleneteket átélni, de emiatt nehogy már a film legyen SZAR...

én pedig elhiszem, hogy a rendezõ kivolt már éhezve valamiféle filmfesztiválozós szakmai elismerésre és ezáltal olyan témát választott amiben manapság könnyû a célt elérni, csak éppenséggel ebbõl eredõen ezuttal a közönség felõli lelkesedés (érthetõ okokból) elmaradt. pardon.gif
2009. december 14. 19:45 #1885
bajer
bajer
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 7390
Csatolások: 46002
Azonosító: 61874
Idézet(ventura @ 2009. December 14. - 17:28)

De ettõl függetlenül sokunknak nagy élményt nyújtott a film, a kiválló rendezés, élveztük a színészek remek alakítását, amikor például a nyitó jelentben a Landa ezredest alakító Christoph Waltz hihetelen játékának köszönhetõen szinte izzott a levegõ a feszültségtõl, annak ellenére, hogy hosszú perceken keresztül "nem történt semmi", "csak beszélgettek"... és stb. stb. Elhiszem hogy nem mindeki tudta ezeket a jeleneteket átélni, de emiatt nehogy már a film legyen SZAR...

meghajolo.gif meghajolo.gif
2009. december 14. 20:07 #1886
Niszrok
Niszrok

StátuszMilyen mély lenne az óceán, ha nem volnának benne szivacsok?
Hozzászólás: 507
Csatolások: 576
Azonosító: 64810
És ha Tarantino azt akarta elérni a Becstelen Brigantikkal, hogy beszéljenek a filmjérõl, akkor a fenti sorokból ítélve a mesternek sikerült elérnie a célját! rohog.gif
2009. december 14. 20:28 #1887
Marvin
Marvin
a paranoid android
attól tartok senki sem a negatív kritikák számarányával szeretne kitûnni… biggrin.gif
2009. december 14. 20:39 #1888
- törölt felhasználó -    
Paranormal Activity

Leszögezem: Este néztem, egyedül

És...

Szar, színtelen, szagtalan, dögunalmas szarvihar az elejétõl a végéig.

0/10
2009. december 14. 20:43 #1889
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet(Solarian @ 2009. December 14. - 21:39)
Paranormal Activity

Leszögezem: Este néztem, egyedül

És...

0/10

_nevet.gif (Nem vagyunk egyformák, hátha... azért bepróbálom wink.gif )
2009. december 14. 20:49 #1890
- törölt felhasználó -    
The Duchess

Nekem nagyon tetszett, Keira Knightley hihetetlenül jó színésznõ, Ralphot pedig imádom utálni smileeee.gif
Alapból is nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket, de sajna nagyon könnyû õket elrontani, hogy unalmasak, nem köt le stb. De ez teljesen lekötötte a figyelmemet, feliratom pont nem volt (mindig a "legjobb" verziót sikerül letölteni), meg is lepõdtem, hogy szinte tökéletesen megértettem mindent.

10/10
2009. december 15. 09:29 #1891
ventura
ventura

Státuszoffline
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
...legutóbb ismét egy tudattágítós filmet néztem smileeee.gif, az Obama-átverés-t (The Obama Deception).
Hasznos tanulmány...
2009. december 15. 12:16 #1892
nozso13
nozso13
Hozzászólás: 7208
Csatolások: 72041
Azonosító: 47795
Azért azt szögezzük, hogy Tarantino nem James Cameron-féle tömegfilm gyártó. A filmjeinek hangulata van, melyet lehet szeretni és nem szeretni. A Brigantikhoz pedig ismerni kell a teljes munkásságát (nem, nem elég a Kill Bill, amivel a kommersz emberek azonosítják QT-t), sok hasonlóságot véltem felfedezni a Jackie Brown címû filmmel, de néhány elem a My Best Friend's Birthday-ben is feltûnt már, ettõl olyan zseniális az egész.Évtizedekig tudja tartani a tarantino-hangulatot, miközben teljesen más mûfajú és színvonalú filmeket készít. Emiatt folyamatosan izgalmasak a filmjei és halálosak a dialógusai (én is beszélem a nyelveket, így még intezívebb volt az élmény blush.gif )
Meg kell jegyeznek, hogy aki szerint ez díjnyerõs fesztivál film, az nem tudom, hogy milyen Brigantikat látott...Valóban jár a kritikai elismerés is, de ez egy hatalmas örömfilm, azok számára akik élvezik ezt a mûfajt (és vagyunk így páran biggrin.gif ), ellenben pl. a munkássága csúcsának tartott Kill Bill-lel, amit szintén imádok, de az sokkal-sokkal populárisabb.
Egyébiránt pedig felesleges vitatkozni, engem nem befolyásol az, hogy van akinek nem tetszik és szerintem õk sem fogják megszeretni attól, hogy nekem bejön. biggrin.gif

The Dutchess:
Ralph heart.gif
Keira nagyon ügyes volt, bár nem szeretem a kosztümös filmeket az utóbbi években egyre magasabb színvonalon gyártják õket és ez jó.
9/10
1 felhasználónak tetszik: ventura
2009. december 15. 14:43 #1893
Marvin
Marvin
a paranoid android
Idézet
nozso13 (2009. December 15. - 12:16)
Azért azt szögezzük, hogy Tarantino nem James Cameron-féle tömegfilm gyártó.

akkor ezekszerint te nem vagy tisztában azzal, hogy mi is az a B film
QT (ami valójában a QuickTime rövidítése smileeee.gif) saját bevallása szerint is (és ezt már több interjúban is kifejtette) a klasszikus amerikai kommersz filmek nagy rajongója, aki gyakorlatilag filmrõl filmre újraalkotja azt a milliõt ami anno a legnagyobb hatással volt rá, a különbség csak annyi, hogy a fejlettebb gyártástechnológia és a nagyobb anyagi forrás következtében megtudja mutatni a mai jónépnek, hogy miyenek is lennének azok a filmek amiket õ kölyök korában tátott szájjal bámult smileeee.gif

tehát akkor tarantino milyen magas kultúrát képvisel itt?! rolleyes.gif
…hát semmilyet smileeee.gif
Idézet
A filmjeinek hangulata van, melyet lehet szeretni és nem szeretni. A Brigantikhoz pedig ismerni kell a teljes munkásságát (nem, nem elég a Kill Bill, amivel a kommersz emberek azonosítják QT-t), sok hasonlóságot véltem felfedezni a Jackie Brown címû filmmel, de néhány elem a My Best Friend's Birthday-ben is feltûnt már, ettõl olyan zseniális az egész.Évtizedekig tudja tartani a tarantino-hangulatot, miközben teljesen más mûfajú és színvonalú filmeket készít. Emiatt folyamatosan izgalmasak a filmjei és halálosak a dialógusai (én is beszélem a nyelveket, így még intezívebb volt az élmény blush.gif )

ez most a részedrõl olyan (ha már Cameron-t említetted) mint amikor valaki leszólja a titanic-ot, hogy mi ez az epekedõs, nyálas giccs; és erre valaki azzal reagálna, hogy a titanic nem is olyan, mert a „terminator” vagy az „idegenek” milyen jó volt smileeee.gif (ami valóban az volt smileeee.gif de ettõl még… pardon.gif)
Idézet
Meg kell jegyeznek, hogy aki szerint ez díjnyerõs fesztivál film, az nem tudom, hogy milyen Brigantikat látott...Valóban jár a kritikai elismerés is, de ez egy hatalmas örömfilm, azok számára akik élvezik ezt a mûfajt (és vagyunk így páran biggrin.gif ), ellenben pl. a munkássága csúcsának tartott Kill Bill-lel, amit szintén imádok, de az sokkal-sokkal populárisabb.

itt már konkrétan is meglettem szólítva (ezért is vettem a fáradtságot, hogy reagáljak biggrin.gif) namost ezt pont én kérdezhetném, mivel azok számára akik ebbõl a filmbõl csak annyit érzékelnek, hogy ki rendezte és ki a fõszereplõ, de semmit sem érzékelnek a téma mögöttes tartalmára vonatkozólag, azok nyilván a rendezõ szándékát sem fedezhették fel a filmben és nyilván vak folt számukra, hogy mire is utal részemrõl a filmfesztiválozós jelzõ rolleyes.gif mondjuk ha van aki emlékszik (például/többek között) arra amikor Kate Winslet egyik színész barátja arról számolt be egy interjúban, hogy amikor Kate-el arról beszélgettek, hogy Kate mennyire vágyik már valamilyen nagyobb rangú szakmai elismerésre, ez a barátja azt javasolta számára, hogy vállaljon el egy olyan témájú filmfõszerepet ami kapcsán tutira kitüntetésben részesül. Kate így tett (The Reader / A felolvasó) és úgy is lett. (de persze más példát is említhettem volna) smileeee.gif szóval szerintem azért megfejthetõ, hogy mire is utal a „filmfesztiválozás” wink.gif
Idézet
Egyébiránt pedig felesleges vitatkozni, engem nem befolyásol az, hogy van akinek nem tetszik és szerintem õk sem fogják megszeretni attól, hogy nekem bejön. biggrin.gif

…ha valóban így van, akkor miért tartottad fontosnak a fentiek közlését biggrin.gif ez azért valahol ellentmondás… smileeee.gif
2009. december 15. 20:08 #1894
Dido
Dido
_______
Hozzászólás: 10810
Csatolások: 76487
Azonosító: 6538
Idézet(Solarian @ 2009. December 14. - 21:39)
Paranormal Activity

0/10

a számból vetted ki a szót biggrin.gif beer.gif beer.gif meghajolo.gif

A Tarantino témához pedig csak annyit, hogy SZERINTEM volt már jobb és rosszabb filmje is a rendezõnek...számomra ez közepes volt... cool.gif
2009. december 16. 00:38 #1895
nozso13
nozso13
Idézet(Marvin @ 2009. December 15. - 14:43)
akkor ezekszerint te nem vagy tisztában azzal, hogy mi is az a B film
QT (ami valójában a QuickTime rövidítése smileeee.gif) saját bevallása szerint is (és ezt már több interjúban is kifejtette) a klasszikus amerikai kommersz filmek nagy rajongója, aki gyakorlatilag filmrõl filmre újraalkotja azt a milliõt ami anno a legnagyobb hatással volt rá, a különbség csak annyi, hogy a fejlettebb gyártástechnológia és a nagyobb anyagi forrás következtében megtudja mutatni a mai jónépnek, hogy miyenek is lennének azok a filmek amiket õ kölyök korában tátott szájjal bámult smileeee.gif

tehát akkor tarantino milyen magas kultúrát képvisel itt?! rolleyes.gif
…hát semmilyet smileeee.gif

ez most a részedrõl olyan (ha már Cameron-t említetted) mint amikor valaki leszólja a titanic-ot, hogy mi ez az epekedõs, nyálas giccs; és erre valaki azzal reagálna, hogy a titanic nem is olyan, mert a „terminator” vagy az „idegenek” milyen jó volt smileeee.gif (ami valóban az volt smileeee.gif de ettõl még… pardon.gif)

itt már konkrétan is meglettem szólítva (ezért is vettem a fáradtságot, hogy reagáljak biggrin.gif) namost ezt pont én kérdezhetném, mivel azok számára akik ebbõl a filmbõl csak annyit érzékelnek, hogy ki rendezte és ki a fõszereplõ, de semmit sem érzékelnek a téma mögöttes tartalmára vonatkozólag, azok nyilván a rendezõ szándékát sem fedezhették fel a filmben és nyilván vak folt számukra, hogy mire is utal részemrõl a filmfesztiválozós jelzõ rolleyes.gif mondjuk ha van aki emlékszik (például/többek között) arra amikor Kate Winslet egyik színész barátja arról számolt be egy interjúban, hogy amikor Kate-el arról beszélgettek, hogy Kate mennyire vágyik már valamilyen nagyobb rangú szakmai elismerésre, ez a barátja azt javasolta számára, hogy vállaljon el egy olyan témájú filmfõszerepet ami kapcsán tutira kitüntetésben részesül. Kate így tett (The Reader / A felolvasó) és úgy is lett. (de persze más példát is említhettem volna) smileeee.gif szóval szerintem azért megfejthetõ, hogy mire is utal a „filmfesztiválozás” wink.gif

…ha valóban így van, akkor miért tartottad fontosnak a fentiek közlését biggrin.gif ez azért valahol ellentmondás… smileeee.gif

Az, hogy valami populáris volt 40 éve, az nem azt jelenti, hogy most is az, tisztában vagyok a B film jelentésével, vagyis úgy gondolom...Az ilyen jellegû filmet ma már elsõsorban szerintem az ínyencek néznek, nem azzal a szándékkal, amivel egykor Roger Corman filmeket gyártott.
Attól, hogy valaki felhasználja az elmúlt korok stílusait még teremthet magas kultúrát elég csak a középkor tagadva õrzésére, vagy Salvator Dalíra gondolnunk.
Hangsúlyozom nem egy az egyben lemásolásról van szó, ezt õ is elmondta már rengetet interjúban: tiszteletadás az, amit õ csinál, de attól még a személyisége, karaktere benne van minden mozzanatában.
Örülök, hogy olyan részletek felett elsiklasz, amik a teljes munkásságra utaltak az elõzõ hozzászólásomban és csak a saját magadét szajkózod laugh.gif . Nyilván van QT-ben (ha megengeded továbbra is így nevezném, hosszú kiírni a nevét biggrin.gif ) is igény a díjakra, elismerésekre (pláne az elmúlt évek öhöm kritikai mélyrepülése után), de elsõsorban én nem fesztiválfilmként néztem, de ezen nem veszünk össze.
Kis Cameronos kitérõ: attól, hogy õ csinálta a Terminátort, vagy az Idegeneket (amiket egyébként bírok, tehát Caeronnal sincs bajom), attól még a Titanic epekedõs és számomra nézhetetlen.
Az utolsó - Kate Winsletes - részt nem teljesen értettem, 600millió dolgozatot javítottam ma, úgyhogy erre nem tudok konkrétan mit mondani. biggrin.gif

A vitatkozást tartottam feleslegesnek, azt, hogy ne menjen a szarozás, véleménynyilvánítás pedig nem egyenlõ a vitatkozással.

Bocs, ha kissé érthetetlenül fogalmazok, remélem a lényeget ki tudod szûrni. smileeee.gif
2009. december 16. 12:59 #1896
Maevy
Maevy
visszatérő vendég

StátuszNincs az a hit mely töretlen maradna,kivéve egy igazán hűséges kutyáét!
Hozzászólás: 104
Csatolások: 48
Azonosító: 111977
Kiálts farkast!
Nem egy nagy eresztés, a közepe fele már sejteni lehetett, hogy mi lesz a vége. smileeee.gif De azért egyszer nézhetõs, fõleg Jared Padalecki miatt. smileeee.gif wub.gif thumbsup.gif
10/6
2009. december 16. 13:05 #1897
Marvin
Marvin
a paranoid android
Idézet
nozso13 (2009. December 16. - 00:38)
Az, hogy valami populáris volt 40 éve, az nem azt jelenti, hogy most is az, tisztában vagyok a B film jelentésével, vagyis úgy gondolom...

Talán igazad van. rolleyes.gif A '20-as években, a mainstream arcok Jazz-zenét hallgattak, napjainkban ez néhány ezer emberen kívül senkit sem érdekel. Az '50-es évektõl kezdve a mainstream arcok Rock-zenét hallgattak és napjainkban… ja! rolleyes.gif mai is azt hallgatnak! rolleyes.gif A „The Wild One” címû filmben Brando farmert visel, mint a kor lázadásának jelképét és ma mit viselnek… rolleyes.gif pontosan ugyan azt: farmert. wink.gif tehát ami anno populáris volt az nagy valószínûséggel bizony ma is az. smileeee.gif
Idézet
Az ilyen jellegû filmet ma már elsõsorban szerintem az ínyencek néznek, nem azzal a szándékkal, amivel egykor Roger Corman filmeket gyártott.
Attól, hogy valaki felhasználja az elmúlt korok stílusait még teremthet magas kultúrát elég csak a középkor tagadva õrzésére, vagy Salvator Dalíra gondolnunk.

nem tudom milyen kifinomultságot feltételezel azokról az „ínyencekrõl”, akik a tinihorror-os, vindiesel-es, halálbiztos-terrorbolygós filmeket nézik, mert bizony ezek a filmek igazi B-filmek, amik nem részei semmilyen magaskultúrának smileeee.gif könnyedén, kellemesen fogyaszthatók smileeee.gif
Idézet
Hangsúlyozom nem egy az egyben lemásolásról van szó, ezt õ is elmondta már rengetet interjúban: tiszteletadás az, amit õ csinál, de attól még a személyisége, karaktere benne van minden mozzanatában.

még mindig nem érted. smileeee.gif tarantinoval nekem nem az a problémám, hogy megcsinálta a kutyaszorítóbant, a ponyvaregényt, vagy bármit. Hanem, hogy a brigantikat csak és kizárólag azért készítette, hogy csontig benyalhasson a fesztiválozós, sznob díj-itészeknek. Ezért is választott „olyan témát”, ami garantálja a díjat.
Idézet
Örülök, hogy olyan részletek felett elsiklasz, amik a teljes munkásságra utaltak az elõzõ hozzászólásomban és csak a saját magadét szajkózod laugh.gif.

ajjaj… rolleyes.gif hiszen pont erre a munkásságos részre írtam a Cameron analógiát, de ebbõl a reagálásodból kitûnik, hogy nem igazán sikerült megértened azt smileeee.gif ami abból is kiolvasható, hogy lentebb egy kis kitérõt tettél eme analógiámra vonatkozóan, aminek csak éppenséggel annyi a problematikája, hogy oly módon, mintha azok a sorok a saját gondolataid lennének és nem pedig tõlem adaptáltad volna azokat (nem szép dolog a más tollával… biggrin.gif pláne ha az enyémmel… biggrin.gif)
Idézet
Nyilván van QT-ben (ha megengeded továbbra is így nevezném, hosszú kiírni a nevét biggrin.gif) is igény a díjakra, elismerésekre (pláne az elmúlt évek öhöm kritikai mélyrepülése után), de elsõsorban én nem fesztiválfilmként néztem, de ezen nem veszünk össze.

a részedrõl ez mellé beszélés smileeee.gif mert nem csak a színészekben, de a rendezõkben is munkál egyfajta exhibicionizmus, mert mindannyian vágynak a sikerre és a megbecsülésre wink.gif tarantinoval tehát ismételten nem az a baj, hogy ezen filmje mellé díjjat is akar, hanem az, hogy ezt a filmet kizárólag azért készítette, mert elsõsorban díjat akar! A Kate Winslet-es párhuzam is erre vonatkozot, õ is kizárólag azt akart.
Idézet
Kis Cameronos kitérõ: attól, hogy õ csinálta a Terminátort, vagy az Idegeneket (amiket egyébként bírok, tehát Caeronnal sincs bajom), attól még a Titanic epekedõs és számomra nézhetetlen.

errõl beszéltem fenntebb, hogy azért csak sikerült megnemérteni a megérthetõt, de hát van ilyen wink.gif hiszen pontosan erre utaltam én is. smileeee.gif
Idézet
Az utolsó - Kate Winsletes - részt nem teljesen értettem, 600millió dolgozatot javítottam ma, úgyhogy erre nem tudok konkrétan mit mondani. biggrin.gif

hát igen… talán ez volt a mondandóm leglényegesebb része ami felett ezekszerint ezuttal neked sikerült „elsiklani” biggrin.gif de akkor újra: ennél a filmnél nem a rendezõ a probléma és nem is a szereplõk, de még igazából nem is maga a film, hanem leginkább az a szándék, vagy méginkább akarat, ami életre hívta ezt a filmet. wink.gif
Idézet
A vitatkozást tartottam feleslegesnek, azt, hogy ne menjen a szarozás, véleménynyilvánítás pedig nem egyenlõ a vitatkozással.

és tessék mondani, a fórum történetében ez volt az elsõ ilyen eset? rolleyes.gif már mint a „szarozás” smileeee.gif vagy csak az elsõ ilyen, ahol tarantino-val összefüggésben rolleyes.gif
…nem szép dolog a kettõs mérce wink.gif
Idézet
Bocs, ha kissé érthetetlenül fogalmazok, remélem a lényeget ki tudod szûrni. smileeee.gif

kitudtam smileeee.gif
2009. december 16. 13:10 #1898
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
FROM WITHIN

Nagyon jó film volt. Bár érdekes volt , ahogyan összehozták a horrort és a vallást.
De a végére kiderültek a dolgok laugh.gif
Ütõs kis film volt , Thomas Dekker pedig iszonyú jól nézett ki wub.gif ...........10/9.5

ADSZ VAGY KAPSZ - TRICK R'TREAT

Bár ez egy horror-vígjáték volt , én inkább horrornak néztem . Jó volt a szereplõ válogatás , plusz volt egy két ijesztõ rész is ....10/9 wink.gif
( Bár még mindig nem tudom mi volt a vígjáték része blink.gif )
2009. december 16. 16:12 #1899
nozso13
nozso13
Idézet(Marvin @ 2009. December 16. - 13:05)
Talán igazad van. rolleyes.gif A '20-as években, a mainstream arcok Jazz-zenét hallgattak, napjainkban ez néhány ezer emberen kívül senkit sem érdekel. Az '50-es évektõl kezdve a mainstream arcok Rock-zenét hallgattak és napjainkban… ja! rolleyes.gif mai is azt hallgatnak! rolleyes.gif A „The Wild One” címû filmben Brando farmert visel, mint a kor lázadásának jelképét és ma mit viselnek… rolleyes.gif pontosan ugyan azt: farmert. wink.gif tehát ami anno populáris volt az nagy valószínûséggel bizony ma is az. smileeee.gif

nem tudom milyen kifinomultságot feltételezel azokról az „ínyencekrõl”, akik a tinihorror-os,  vindiesel-es, halálbiztos-terrorbolygós filmeket nézik, mert bizony ezek a filmek igazi B-filmek, amik nem részei semmilyen magaskultúrának smileeee.gif könnyedén, kellemesen fogyaszthatók smileeee.gif

még mindig nem érted. smileeee.gif tarantinoval nekem nem az a problémám, hogy megcsinálta a kutyaszorítóbant, a ponyvaregényt, vagy bármit. Hanem, hogy a brigantikat csak és kizárólag azért készítette, hogy csontig benyalhasson a fesztiválozós, sznob díj-itészeknek. Ezért is választott „olyan témát”, ami garantálja a díjat.

ajjaj… rolleyes.gif hiszen pont erre a munkásságos részre írtam a Cameron analógiát, de ebbõl a reagálásodból kitûnik, hogy nem igazán sikerült megértened azt smileeee.gif ami abból is kiolvasható, hogy lentebb egy kis kitérõt tettél eme analógiámra vonatkozóan, aminek csak éppenséggel annyi a problematikája, hogy oly módon, mintha azok a sorok a saját gondolataid lennének és nem pedig tõlem adaptáltad volna azokat (nem szép dolog a más tollával… biggrin.gif pláne ha az enyémmel… biggrin.gif)

a részedrõl ez mellé beszélés smileeee.gif mert nem csak a színészekben, de a rendezõkben is munkál egyfajta exhibicionizmus, mert mindannyian vágynak a sikerre és a megbecsülésre wink.gif tarantinoval tehát ismételten nem az a baj, hogy ezen filmje mellé díjjat is akar, hanem az, hogy ezt a filmet kizárólag azért készítette, mert elsõsorban díjat akar! A Kate Winslet-es párhuzam is erre vonatkozot, õ is kizárólag azt akart.

errõl beszéltem fenntebb, hogy azért csak sikerült megnemérteni a megérthetõt, de hát van ilyen wink.gif hiszen pontosan erre utaltam én is. smileeee.gif

hát igen… talán ez volt a mondandóm leglényegesebb része ami felett ezekszerint ezuttal neked sikerült „elsiklani” biggrin.gif de akkor újra: ennél a filmnél nem a rendezõ a probléma és nem is a szereplõk, de még igazából nem is maga a film, hanem leginkább az a szándék, vagy méginkább akarat, ami életre hívta ezt a filmet. wink.gif

és tessék mondani, a fórum történetében ez volt az elsõ ilyen eset? rolleyes.gif már mint a „szarozás” smileeee.gif vagy csak az elsõ ilyen, ahol tarantino-val összefüggésben rolleyes.gif
…nem szép dolog a kettõs mérce wink.gif

kitudtam smileeee.gif

Akkor javíts ki ha tévedek: téged nem érdekel sem az én véleményem, hiszen szerinted ennek a filmnek az a közvetett mondanivalója, hogy egy viszonylag jó rendezõ sok pénzbõl díjakat vásárol magának. Ezt persze lehetett volna olyan stílusban is közölni, hogy ne érezzem magam 12 éve csitrinek, akinek megmondják a nagyok a frankót, ugyanis eléggé kioktatóak a hsz-eid, nem tudom miért...na mindegy.
A fórum történetében nem egyedülálló a szarozás, de engedtessék meg, az hogy próbáljak racionális maradni és felhívjam a figyelmet, hogy egy film miatt nem kell senki torkát átharapni. Valóban szeretem és tisztelem QT munkásságát, ez így igaz és továbbra sem értek veled egyet - de ismétlem - nem fogjuk valószínûleg egymás torkát átharapni. biggrin.gif
Már meg sem kísérlem leírni ismételten azt, hogy az elmúlt korok táplálkozásából lehet magas kultúrát létrehozni, nem én találtam, ki hanem Hegel hívta fel erre a figyelmet, de ahogy látom mindenképpen azt akarod kihozni, hogy ezt nem másért csinálta,csakhogy "csontig benyalhasson a fesztiválozós, sznob díj-itészeknek". Legyen. Csak ezért csinálta. Ebben az esetben én és több millió másik ember fesztiválozós, sznob. Életemben sok minden voltam már, de ez még nem. biggrin.gif

2009. december 16. 16:28 #1900
- törölt felhasználó -    
Végre sikerült idõt szánnom rá, hogy leszedjem a Wanted-ot. Hát õõõ... olyan hogy is fogalmazzak érdekes volt. Egy kis aktakukacból, akinek semmi kedve az élethez hipp-hopp profi bérgyilkost csináltak, szerintem ez nem így megy, ez túlzás volt, pár jelenetét szintén túlzottnak tartottam, de a story tetszett meg Angie a kocka ladával, az király volt. _nevet.gif
Wanted 6/10
219 oldal 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!