Idézet
nozso13 (2009. December 16. - 00:38)
Az, hogy valami populáris volt 40 éve, az nem azt jelenti, hogy most is az, tisztában vagyok a B film jelentésével, vagyis úgy gondolom...
Talán igazad van.

A '20-as években, a mainstream arcok Jazz-zenét hallgattak, napjainkban ez néhány ezer emberen kívül senkit sem érdekel. Az '50-es évektõl kezdve a mainstream arcok Rock-zenét hallgattak és napjainkban… ja!

mai is azt hallgatnak!

A „The Wild One” címû filmben Brando farmert visel, mint a kor lázadásának jelképét és ma mit viselnek…

pontosan ugyan azt: farmert.

tehát ami anno populáris volt az nagy valószínûséggel bizony ma is az.

Idézet
Az ilyen jellegû filmet ma már elsõsorban szerintem az ínyencek néznek, nem azzal a szándékkal, amivel egykor Roger Corman filmeket gyártott.
Attól, hogy valaki felhasználja az elmúlt korok stílusait még teremthet magas kultúrát elég csak a középkor tagadva õrzésére, vagy Salvator Dalíra gondolnunk.
nem tudom milyen kifinomultságot feltételezel azokról az „ínyencekrõl”, akik a tinihorror-os, vindiesel-es, halálbiztos-terrorbolygós filmeket nézik, mert bizony ezek a filmek igazi B-filmek, amik nem részei semmilyen magaskultúrának

könnyedén, kellemesen fogyaszthatók

Idézet
Hangsúlyozom nem egy az egyben lemásolásról van szó, ezt õ is elmondta már rengetet interjúban: tiszteletadás az, amit õ csinál, de attól még a személyisége, karaktere benne van minden mozzanatában.
még mindig nem érted.

tarantinoval nekem nem az a problémám, hogy megcsinálta a kutyaszorítóbant, a ponyvaregényt, vagy bármit. Hanem, hogy a brigantikat csak és kizárólag azért készítette, hogy csontig benyalhasson a fesztiválozós, sznob díj-itészeknek. Ezért is választott „olyan témát”, ami garantálja a díjat.
Idézet
Örülök, hogy olyan részletek felett elsiklasz, amik a teljes munkásságra utaltak az elõzõ hozzászólásomban és csak a saját magadét szajkózod

.
ajjaj…

hiszen pont erre a munkásságos részre írtam a Cameron analógiát, de ebbõl a reagálásodból kitûnik, hogy nem igazán sikerült megértened azt

ami abból is kiolvasható, hogy lentebb egy kis kitérõt tettél eme analógiámra vonatkozóan, aminek csak éppenséggel annyi a problematikája, hogy oly módon, mintha azok a sorok a saját gondolataid lennének és nem pedig tõlem adaptáltad volna azokat (nem szép dolog a más tollával…

pláne ha az enyémmel…

)
Idézet
Nyilván van QT-ben (ha megengeded továbbra is így nevezném, hosszú kiírni a nevét

) is igény a díjakra, elismerésekre (pláne az elmúlt évek öhöm kritikai mélyrepülése után), de elsõsorban én nem fesztiválfilmként néztem, de ezen nem veszünk össze.
a részedrõl ez mellé beszélés

mert nem csak a színészekben, de a rendezõkben is munkál egyfajta exhibicionizmus, mert mindannyian vágynak a sikerre és a megbecsülésre

tarantinoval tehát ismételten nem az a baj, hogy ezen filmje mellé díjjat
is akar, hanem az, hogy ezt a filmet kizárólag azért készítette, mert
elsõsorban díjat akar! A Kate Winslet-es párhuzam is erre vonatkozot, õ is kizárólag azt akart.
Idézet
Kis Cameronos kitérõ: attól, hogy õ csinálta a Terminátort, vagy az Idegeneket (amiket egyébként bírok, tehát Caeronnal sincs bajom), attól még a Titanic epekedõs és számomra nézhetetlen.
errõl beszéltem fenntebb, hogy azért csak sikerült megnemérteni a megérthetõt, de hát van ilyen

hiszen pontosan erre utaltam én is.

Idézet
Az utolsó - Kate Winsletes - részt nem teljesen értettem, 600millió dolgozatot javítottam ma, úgyhogy erre nem tudok konkrétan mit mondani.

hát igen… talán ez volt a mondandóm leglényegesebb része ami felett ezekszerint ezuttal neked sikerült „elsiklani”

de akkor újra: ennél a filmnél nem a rendezõ a probléma és nem is a szereplõk, de még igazából nem is maga a film, hanem leginkább az a szándék, vagy méginkább akarat, ami életre hívta ezt a filmet.

Idézet
A vitatkozást tartottam feleslegesnek, azt, hogy ne menjen a szarozás, véleménynyilvánítás pedig nem egyenlõ a vitatkozással.
és tessék mondani, a fórum történetében ez volt az elsõ ilyen eset?

már mint a „szarozás”

vagy csak az elsõ ilyen, ahol tarantino-val összefüggésben

…nem szép dolog a kettõs mérce

Idézet
Bocs, ha kissé érthetetlenül fogalmazok, remélem a lényeget ki tudod szûrni.

kitudtam