Harry Potter és a Félvér HercegHáttt...Mivel imádom a Potter könyveket és az összes filmet, ezért eléggé elfogult leszek ezzel is.
Az még valamennyire oké, hogy kihagyták a
csatajelenetet--gondolom azért,hogy a hetedikben nagyot üssön, és a
temetést, amit csakis azért bocsájtok meg mert már ezek nélkül is két és félórás volt a film.

Viszont voltak teljesen logikátlan jelenetek, példa amikor
Ginny és Harry a Szükség Szobájában vannak, akkor Ginny rejti el a könyvet, viszont a könyvben Harry,ami azért lenne fontos, mert a hetedik részben így találkozik a Szürke Hölggyel és találja meg az egyik horcruxot.Ginny/Harry csókjelenettõl azért kicsit többet vártam.
Az viszont nagyon tetszett, hogy az
ötös film egy kimaradt jelentével kezdõdött, ehhez gratula.
A hatos könyv ugyebár elég sötét, ezzel ellentétben a film tele volt poénokkal (aminek örülök nagyon, már kezdtem hiányolni õket.

- Felix Felicis-jelenet/egy szó:zseniális.

) és erõsebben koncentráltak a szerelmi szálakra (amit David Yates, és a szereplõk is erõsen hangsúlyoztak szinte minden interjúban,szóval ezen kicsit sem lepõdtem meg.)
Ha pedig már a szerelmi szálaknál járunk Lav-Lav szinkronja borzasztó volt, de ez mellékes... (Eleve féltem kicsit a szinkrontól, de az eddigi filmekhez képesz egész tûrhetõ lett, még Hermione szinkronja is úgyahogy rendben volt.)
Aki nagyon tetszett végig a filmben, az Tom Felton, hiszen majdhogynem csak az õ karakterén érzõdött az egész történet sötétebb vonala, teljesen jól hozta az idegösszeomlás szélén álló Dracot.(És nem mellesleg végre többet volt a filmben két percnél.

)
A horcruxos/merengõs jelenetekbõl is jópárat kihagytak de egyedül csak a Gomoldékkal foglalkozót sajnáltam. 
Ja és nem mellékesen gyönyörûen volt fényképezve az egész film.
Mindent egybevetve nekem nagyon tetszett, nem bántam meg, hogy megnéztem.
Nekem
9 és egy tízes felé húzó feles.