|
Special Agent
|
|
|
|
Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 16254
Csatolások: 49586
Azonosító: 4268
|
Babel (Bábel)
Régen meg akartam már nézni, valahogy mégis nehezen vettem rá magam. A marokkói sivatagban egy kecskepásztor fegyvert vásárol a szomszédjától, hogy távol tartsa a nyájtól a sakálokat. Két fia ellenõrizni akarja, vajon elhord-e a puska elég messzire, úgyhogy egy távoli autóbuszon próbálják ki. Egy amerikai házaspár (Cate Blanchett és Brad Pitt, utóbbinak az egyik legjobb alakítása) nemrég veszítette el harmadik gyerekét, és a sivatagba utazik, hogy megmentsék kapcsolatukat. Ezalatt
San Diegóban házvezetõnõjük és két gyermekük dadusa fia esküvõjére indulna, de mivel a másik babysitter nem jön, magával viszi a gyerekeket is. Tokióban egy siketnéma diáklány a közelmúltban veszítette el anyját, a halálesetért apját okolja, és érdekes módon igyekszik kitörni a depresszióból. A végén a világ négy különbözõ oldalán induló történetszál találkozik. 8/10
Alien vs Predator
Kíváncsi voltam rá (meg a második részre is), bár nagy elvárásaim nem voltak. Sztori röviden (bár mellékes): egy kutatócsoport a sarkvidéken a jég alatt egy réges régi piramisra bukkan, de nem is sejtik, hogy mibe csöppentek. Egészen tûrhetõ kis egyszer-kétszer megnézõs film (legalábbis nekem). 5,5/10
Alien vs Predator (Requiem)
Jajj, na ezt nem kellett volna. A sztori még mellékesebb, lényeg, hogy ezúttal egy városban folytatódik az alienek és a predatorok harca, és feltûnik egy predator-alien hibrid is. Szerintem borzasztó gyenge. 2/10
Stay (Maradj!)
Az ígéretes szereplõgárda (Ewan McGregor, Naomi Watts, Ryan Gosling, Bob Hoskins) ellenére sem mûködött nálam valahogy a film. Ewan McGregor egy pszichiátert alakít, akinek egyik betege (pontosabban a munkatársáé eredetileg), egy fiatal egyetemista bejelenti, hogy pár nap múlva öngyilkos lesz. A pszichiáter persze próbálja megkadályozni, megmagyarázhatatlan dolgok történnek, álom és valóság határai elmosodnak stb. A színészek jók, de nekem maga a sztori értelmetlen volt, a "nagy csattanóval" együtt. 5,5/10
Zsenikém - Az ügynök haláli (Get Smart)
Túl magas elvárásaim itt sem voltak, lehet, hogy ezért is tetszett. Maga a film egyszerre akar akcióvígjáték és annak paródiája lenni, szerintem nagyjából sikerül is neki. Steve Carrell ebben a filmben számomra viccesebb volt, mint a 40 éves szûzben, Anne Hathaway is rendben van, és a mellékszereplõket (Alan Arkin, Masi Oka...) is sikerült jól kiválasztani. Én jól szórakoztam rajta. 7/10
Michael Collins
Neil Jordan filmje Michael Collinsról, aki 1916 után az ír ellenállás egyik vezetõje volt, majd nagy szerepet játszott az Ír Szabadállam megalapításában, utána viszont a megosztott ország egy része ellenségnek tekintette. A film jó két órás, de végig pörög, a címszerepet játszó Liam Neeson mellett feltûnik Julia Roberts, Aidan Quinn, Alan Rickman és Stephen Rea is. 7,5/10
0 felhasználónak tetszik: