Karib 3.
nyomokban SPOILERT tartalmaz
Az elsõ filmet imádtam, sokszor láttam, az egyik legkedvesebb filmélményem (kalózok, kaland, vitorlás hajók, rizsporos parókák, humor, Dzsekszperró - istenkirály). Az egy kerek, tisztességesen összerakott történet, és megfelelõen adagolták benne a misztikumot, a civil világot, a kalózromantikát és a humort.
A második egyszer elment, a moziban tetszett, de valahogy azóta sem voltam kíváncsi rá. Mindenesetre még volt valami halvány reményem, hogy talán A Világ Végén is egy kellemes kis szösszenet lesz.
Ehhez képest a harmadik -szerintem- nagyon rossz lett.

Egy-két beszólást leszámítva egyáltalán nem volt vicces, Jack Sparrow, ez a remek szereplõ idegesítõen erõltetett lett (ezért külön mérges vagyok), sok az üresjárat, sok a felesleges szál, túlzásba vitték a "ki kit ver át" kavarást, és egy rakás szereplõvel nem tudtak mit kezdeni (Davenport, Chow Yun-Fat, Bill Nighy, Bloom, Naomie Harris).
Természetesen voltak benne kellemes pillanatok, és idõnként a látványtól a földön hevert az állam (két kedvencem: a jéghegyek és a csillagos éj) plusz a végén, az utolsó négy jelenetben (onnantól fogva, hogy Elizabeth és Will nász
éjszakáztaknappaloztak) visszatért a régi hangulat, az elsõ rész bája, nade ez nem kárpótol a vontatott elõzményekért.
A magam részérõl maradok A Fekete Gyöngy átkánál.