Idézet (nicol bellox @ 2012.06.08. 19:51)
Vettem a fáradtságot még azelőtt mielőtt még írtam volna ide!!
Csak nagyon nagyon részletes leírást akartam, de akkor ezekszerint azt nem kapok, de nem is kell már, jónak néz ki, aztán majd nyár végén veszek szerintem : )
Tudod, nem a részletes leírással van a baj, hanem azzal, hogy sokkal jobb ha olvasod a könyvet.
Igazából nincs egy nagy röptű története, de épp ez benne a jó. A főszereplő Rentai Renáta, egy átlagos lány. Nem túl csinos, nem túl terndi, tipikusan a tucat ember, mint mondjuk én.

Szeret olvasni és elég jó tanuló. A szülei haláli pofák, az anyukája rettenetes szakács, szerintem illik rá, hogy Reniék vacsi előtt imádkoznak, hogy ezt túléljék. Aztán Reni és az apukája, mindig repetáznak este, megrohanják a hűtőt és bekajálnak mindent.

Aztán mikor Reniék felköltöznek Pestre a lány új iskolába kerül, ezen belül egy remek osztályba. Kicsit fegyelmezetlenek, kicsit butuskák, de összetartóak. Reni beleszeret Antai-Kelemen Ádámba, közismertebb nevén, Cortezbe, aki eleinte nem vesz tudomást a lányról, sőt eleinte van mikor elég szemét is vele, de nem mindig. Reni osztályában vele együtt három lány jár. Reni, Kinga és Virág.
Kinga a maximalista, törtető, csinos, okos és menő lány, hatalmas baráti körrel.
Virág, a butuska, tipikusan magát kereső lány, eleinte emos, majd hippi lesz.
Reni legjobb barátja (fiú) egy Arnold nevű fiú lesz, aki szintén szeret olvasni és nagyon okos.
Reni és Arnold közötti kapcsolat hoz majd meglepetéseket.
A többi szereplő is rengeteget változik a történet során. Hát nagy vonalakban ennyi lenne. Nem akarok többet mondani, mert még a végén eljárna a szám.

Ennél is jobban.