Megérkezett a Thalía—Buble-duett előzetese
2011. október 14. 13:38
|
GaGafreaks monstervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.03. Hozzászólás: 258 Csatolások: 0 Azonosító: 161568 offline
|
Szeretem Bublé-t!!
2011. október 14. 13:52
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2011.10.14. 10:07)
Ne haragudj ToTo, nem érdekel. Megint csak azért szóltál hozzá, hogy vitát generálj, amikor semmi alapja nincs a kötözködésednek. Amíg nem találták ki ezt a "feat." hülyeséget, addig érdekes módon senkinek semmi problémája nem volt. A cikk címének meg egyébként semmi köze a dal hivatalos címéhez. De ha nem tetszik, akkor találj ki olyan címet, ami belefér 80 karakterbe és mindaz benne van, amit elmondtál... hallgatom.
Először is a jó k***a anyád az idióta, és ne a hátam mögött ugassál a fészbúkon te f@sszopó tetű. Próbáltam normálisan elmagyarázni neked valamit, de te mindig a homokba dugod a fejed. A vitát pedig te generálod avval, hogy sosem hiszel sem nekem sem másnak, mert csak az létezik amit te magadban elképzelsz. Ez most már tényleg túl megy minden határon, te kiokosítasz mindenkit mindennel kapcsolatban, de ha veled próbál meg megértetni valaki valamit, akkor már a háta mögött elhordod mindennek. Vegyél vissza magadból, mert egyszer bekopogok a sárga házatokba.
Ez a 'feat hülyeség' meg legalább 30-40 éve létezik kb azóta amióta 2 vagy több nagynevű előadó is összeáll zenélni mely korábban egyáltalán nem volt jellemző a zenészekre és zenekarokra. Ez a feat pedig nem a duettekből ered, hanem abból, hogy egy énekes dalában pl 'közreműködőként' szerepel egy szólógitáros aki egyébként önállóan tevékenykedik és nem tagja az énekes zenekarának, de egy szám erejéig összállnak, közreműködnek.
Ha észre vetted volna, már az előző bejegyzésemben sem erről a dalról írtam, hanem általánosságban a feat. használatáról.
Hallgatom a belinkelt példára is a válaszod, hogy az is duett-e vagy sem?
Amig nem találták fel a villanykörtét addig a gyertya is jó volt és senki nem reklamált miatta. Erre mondtam, hogy maradi vagy. Nem veszi be a gyomrod a változásokat, újításokat. Ami nem létezett 30 éve, de ma már igen az neked továbbra sem létezik mert megálltál akkor a fejlődésben.
Te még ma is orsós magnón hallgatod a zenéket vagy véltottál cdre és mp3-ra?
2011. október 14. 14:12
Jaj gyerekek, mit veszekedtek itt?? Jajajj... Inkább dicsérjétek a dalt, mert az viszont nagyon klassz!!
2011. október 14. 14:31
|
|
Loulouvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.21. Hozzászólás: 283 Csatolások: 0 Azonosító: 127774 offline
|
Most komolyan ennyire unatkoznak emberek, hogy itt sértegetik egymást?! na mind1 a cikkhez hozzászólva, nagyon szépen énekelnek mind2en ami nem is kérdés, hiszen mind2en nagyon tehetségesek! szép munka..
2011. október 14. 18:07
|
|
Alizgirl98lydia. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 5214 Csatolások: 4353 Azonosító: 133490 offline
|
Nekem nem tetszik annyira...
2011. október 15. 09:19
|
|
XDoriginal |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.31. Hozzászólás: 949 Csatolások: 0 Azonosító: 157082 offline
|
szerintem egész jó
2011. október 15. 21:23
Egész nap el tudnám hallgatni... Olyan tökéletesen, és szépen cseng össze az egész. Elismerésem! Már csak az előzetes is felkeltette a figyelmem, nagyon várom az egész dalt!!!
2011. október 16. 11:39
Kedves _ToTo_, ajánlom figyelmedbe Michael Bublé hivatalos oldalának cikkjét, különös tekintettel a dallista 15. pontjára.
2011. október 16. 19:36
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Nekem lenne egy nagyon egyszerű kérdésem.
Mexicano, tényleg azon ellenkezel ToTo-val, hogy technikailag mit jelent a duett, és mit a featuring?
Én úgy látom, hogy ez a legnagyobb probléma, miszerint duett, vagy nem duett. Ha valaki veszi a fáradtságot, és elolvassa több külföldi oldalon az albummal kapcsolatos híreket, akkor feltűnhet neki, hogy Shania Twain-el is duettet énekel, míg a The Puppini Sisters mint featuring előadó van feltüntetve.
Ebből viszont nekem az következik, hogy jelen esetben a duett, csak mint udvariassági forma szerepel. Egy másik előadóval lehet duettet énekelni, de egy csapattal nehezen, mert már plusz két ember esetén sem teljesül az a matematikai feltétel, hogy a duetthez kettő ember kell.
Ja, és többnyire duettet, már ha ragaszkodok a szóhoz, azzal énekel valaki, aki a férje/felesége, hosszú évek óta az alkotótársa, stb. Ezek alapján egyetlen olyan dal esetében sem helyes a duett kifejezés, amikor az egyik előadó egy másikkal ad elő közösen, és a lényeg, hogy közösen egy dalt.
Abban meg legyél biztos, hogy az album megjelenése után nagyon kevés helyen fogod az olvasni, hogy "duet with Thalia". Minden zenecsatorna feat., vagy & megjelöléssel fogja leadni a dalt.
Mexicano, tényleg azon ellenkezel ToTo-val, hogy technikailag mit jelent a duett, és mit a featuring?
Én úgy látom, hogy ez a legnagyobb probléma, miszerint duett, vagy nem duett. Ha valaki veszi a fáradtságot, és elolvassa több külföldi oldalon az albummal kapcsolatos híreket, akkor feltűnhet neki, hogy Shania Twain-el is duettet énekel, míg a The Puppini Sisters mint featuring előadó van feltüntetve.
Ebből viszont nekem az következik, hogy jelen esetben a duett, csak mint udvariassági forma szerepel. Egy másik előadóval lehet duettet énekelni, de egy csapattal nehezen, mert már plusz két ember esetén sem teljesül az a matematikai feltétel, hogy a duetthez kettő ember kell.
Ja, és többnyire duettet, már ha ragaszkodok a szóhoz, azzal énekel valaki, aki a férje/felesége, hosszú évek óta az alkotótársa, stb. Ezek alapján egyetlen olyan dal esetében sem helyes a duett kifejezés, amikor az egyik előadó egy másikkal ad elő közösen, és a lényeg, hogy közösen egy dalt.
Abban meg legyél biztos, hogy az album megjelenése után nagyon kevés helyen fogod az olvasni, hogy "duet with Thalia". Minden zenecsatorna feat., vagy & megjelöléssel fogja leadni a dalt.
2011. október 16. 21:34
Duett: „Két énekhangra v. két hangszerre írt zenemű.” Magyar értelmező kéziszótár (Akadémiai Kiadó, Budapest, 1978, 246. oldal). Semmi köze nincs ahhoz, hogy ki hívott meg kit, és ahhoz sem, hogy angolul mit hogy írnak ki és hol. A cikket magyarul írtam, magyar címet adtam neki, és magyarul is kell olvasni és értelmezni. Ez olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy "ez az autó most piros, vagy diesel".
"Abban meg legyél biztos, hogy az album megjelenése után nagyon kevés helyen fogod az olvasni, hogy "duet with Thalia". Minden zenecsatorna feat., vagy & megjelöléssel fogja leadni a dalt" – Ezzel most pontosan azt erősítetted meg, hogy tök mindegy, mit hogy hívnak hivatalosan, mert mindenhol úgy fogják hívni, ahogy nekik éppen tetszik. Ti most egyértelműen azért ellenkeztek velem, hogy véletlenül se lehessen igazam, éppen ezért írhatok akármit is... szóval részemről vita lezárva.
"Abban meg legyél biztos, hogy az album megjelenése után nagyon kevés helyen fogod az olvasni, hogy "duet with Thalia". Minden zenecsatorna feat., vagy & megjelöléssel fogja leadni a dalt" – Ezzel most pontosan azt erősítetted meg, hogy tök mindegy, mit hogy hívnak hivatalosan, mert mindenhol úgy fogják hívni, ahogy nekik éppen tetszik. Ti most egyértelműen azért ellenkeztek velem, hogy véletlenül se lehessen igazam, éppen ezért írhatok akármit is... szóval részemről vita lezárva.
2011. október 18. 15:07
El Mexicano, és ToTo vitájához mondom, hogy én a legtöbb helyen így olvastam: Thálía ft. Bublé-Feliz Navidad.
2011. október 18. 18:10
Porcicca: semmi jelentősége nincs. Magyarul nincs ilyen, nincs semmi értelme...
2011. október 18. 20:05
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Szerintem ez a részlet nem mutat valami sokat a dallal kapcsolatban.
Aki azt írta, hogy semmi karácsonyi hangulata nincsen, az nem ismeri az eredeti (egész) dalt sem.
Én ennyiből még nem szeretnék levonni következtetést, mert tényleg nem túl jó a részlet. Nagyjából Thalíáról lehet belőle kritikát megfogalmazni, a szám egészéről, illetve Bubléről nem kifejezetten...
Thalía egyébként tetszik, ennyiből, amit hallottam most, de majd ha kijön az egész dal, inkább akkor nyilatkoznék róla. Az utóbbi idők No.1. karácsonyi slágere nálam a Rodolfo el reno de la nariz roja.
, de valószínűleg majd ez is rákerül a listámra.
Én ennyiből még nem szeretnék levonni következtetést, mert tényleg nem túl jó a részlet. Nagyjából Thalíáról lehet belőle kritikát megfogalmazni, a szám egészéről, illetve Bubléről nem kifejezetten...
Thalía egyébként tetszik, ennyiből, amit hallottam most, de majd ha kijön az egész dal, inkább akkor nyilatkoznék róla. Az utóbbi idők No.1. karácsonyi slágere nálam a Rodolfo el reno de la nariz roja.
1 felhasználónak tetszik:
El Mexicano
2011. október 18. 20:08
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2011.10.18. 18:10)
Porcicca: semmi jelentősége nincs. Magyarul nincs ilyen, nincs semmi értelme...
Már hogy ne lenne jelentősége.
Nyilván nem fogják magyarul írni, mert legutolsó információim szerint a magyar nyelv minden, csak nem világnyelv. Magyarul beszélnek kb. 15 millióan, a világon meg élnek több mint 6 milliárdan. Majd, ha a magyar is világnyelv lesz, akkor majd a magyarok is úgy írják a címet, ahogy akarják, de addig igazodni fognak az angolhoz.
Fogadd el, hogy hiába imádod ennyire a magyar nyelvet, és gyűlölöd például az amerikai népet, ez még jó hosszú ideig így fog maradni.
2011. október 18. 20:17
Idézet (joe_r @ 2011.10.18. 20:08)
Már hogy ne lenne jelentősége.
Nyilván nem fogják magyarul írni, mert legutolsó információim szerint a magyar nyelv minden, csak nem világnyelv. Magyarul beszélnek kb. 15 millióan, a világon meg élnek több mint 6 milliárdan. Majd, ha a magyar is világnyelv lesz, akkor majd a magyarok is úgy írják a címet, ahogy akarják, de addig igazodni fognak az angolhoz.
Fogadd el, hogy hiába imádod ennyire a magyar nyelvet, és gyűlölöd például az amerikai népet, ez még jó hosszú ideig így fog maradni.
Jó, akkor ezen az alapon pusztuljon ki a világ összes nyelve, és mindenki csak angolul beszéljen, mert csak az a világnyelv... akkor majd a legközelebbi cikket is angolul írom, mit számít, hogy ez egy magyar oldal, lassan már úgyis mindenki csak angol kifejezéseket ismer...
2011. október 18. 22:51
|
|
Mexicanavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.11.20. Hozzászólás: 199 Csatolások: 0 Azonosító: 20437 offline
|
Nekem a Feliz Navidad mindig is a kedvenc karácsonyi dalom volt. És én a duettre szavazom, Michael Buble nyilatkozott is Thalíáról meg a dalról ANGOLUL, és DUETT-ként emlegette..
1 felhasználónak tetszik:
El Mexicano
2011. október 18. 22:57
|
|
Mexicanavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.11.20. Hozzászólás: 199 Csatolások: 0 Azonosító: 20437 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2011.10.16. 11:39)
Kedves _ToTo_, ajánlom figyelmedbe Michael Bublé hivatalos oldalának cikkjét, különös tekintettel a dallista 15. pontjára.
Én a 3. pontra is felhívnám a figyelmet, mert az meg épp featuring, szóval Thalíával DUETT a javából!!
3. Jingle Bells [featuring the Puppini Sisters]
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.