Két világhírű énekes, a kanadai Michael Buble és a mexikói Thalía összeállt egy karácsonyi duett erejéig, amely pedig nem más, mint a jól ismert klasszikus, a ¡Feliz Navidad!
A teljes cikkhez kattints ide!
Megérkezett a Thalía—Buble-duett előzetese
2011. október 13. 19:20
|
|
Boszorka666visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.09.12. Hozzászólás: 173 Csatolások: 41 Azonosító: 71433 offline
|
Szerintem egész jó dal!!
2011. október 13. 19:48
|
|
Nina Dobrev Fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.18. Hozzászólás: 704 Csatolások: 0 Azonosító: 158625 offline
|
Jó kis dal lett
2011. október 13. 20:26
|
|
Casi Angelesvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.01.17. Hozzászólás: 227 Csatolások: 0 Azonosító: 117720 offline
|
Sztem elég jó dal, majd kiderül hogy milyen lesz a teljes szám
2011. október 13. 21:11
|
|
MandyBraitvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.19. Hozzászólás: 467 Csatolások: 0 Azonosító: 145772 offline
|
eddig nem igazán tetszik :S de meglátjuk milyen lesz teljes hosszúságban
szerintem csak Thalia része jó benne
2011. október 13. 21:15
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Buble-nak egész jó hangja van.
Bár egyik előadó sem a kedvencem, elismerem, hogy van hangjuk és tetszik a dal. Karácsonyi hangulatomban vagyok ma amúgy is ...
1 felhasználónak tetszik:
Bessie
2011. október 13. 21:29
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
"A duett Michael Bublé Christmas című albumán lesz hallható, amely október 24-én jelenik meg."
Mivel Buble albumán lesz a dal, nem helyes a cím miszerint Thalía-Buble duett hanem fordítva, Buble-Thalía duett, ahogy a video kiírásában is jól olvasható. Sőt a duett sem helyes, hiszen featuring vagyis meghívott társelőadó. Duettnél Buble & Thalia lenne a helyes, de a meghívott mindig alárendelt az 'előadóval" szemben. Míg duett esetében egyenlő 'rangban' vannak jelen a dalban.
Mivel Buble albumán lesz a dal, nem helyes a cím miszerint Thalía-Buble duett hanem fordítva, Buble-Thalía duett, ahogy a video kiírásában is jól olvasható. Sőt a duett sem helyes, hiszen featuring vagyis meghívott társelőadó. Duettnél Buble & Thalia lenne a helyes, de a meghívott mindig alárendelt az 'előadóval" szemben. Míg duett esetében egyenlő 'rangban' vannak jelen a dalban.
2011. október 13. 22:21
Egyrészt udvariassági megfontolásból tettem a nőt előre, másrészt teljesen mindegy, hogy a YouTube-on mit írnak ki, a duett annyit jelent mindössze, hogy ketten adnak elő egy dalt. Ez pedig akkor is duett, ha a "meghívott előadó" csak két szót énekel benne. (Ez a "featuring" meg csak az amerikaiak baromsága ismételten, ami lefordíthatatlan magyarra...)
2011. október 13. 23:13
|
|
LadyAlba88 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.04. Hozzászólás: 1140 Csatolások: 200 Azonosító: 142600 offline
|
Bublé hangja fantasztikus! Imádom.
2011. október 13. 23:32
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2011.10.13. 22:21)
Egyrészt udvariassági megfontolásból tettem a nőt előre, másrészt teljesen mindegy, hogy a YouTube-on mit írnak ki, a duett annyit jelent mindössze, hogy ketten adnak elő egy dalt. Ez pedig akkor is duett, ha a "meghívott előadó" csak két szót énekel benne. (Ez a "featuring" meg csak az amerikaiak baromsága ismételten, ami lefordíthatatlan magyarra...)
Nem igaz ebből egy szó sem. A meghívott/közreműködő, az meghívott/közreműködő és nem társelőadó és nem duett. És nem kell megint az amerika ellenes maszlagod.
Majd ha hivatalos lesz, akkor kiderül hogyan lesz feltüntetve a két előadó rajta, sok variáció létezik és mind mást jelent. Lehet Buble feat Thalia, vagy fordítva. Lehet Buble and Thalia vagy fordítva. Lehet Buble with Thalia vagy fordítva. Ez majd kiderül. Abban egyetértek, hogy a youtube-on ami nem hivatalos, ott előfordulhat ilyen irányú elírás. Viszont amit írtam az még általánosságban igaz. Udvariasságnak sincs helye, hiszen ha Buble albumán fog szerepelni a dal, ha belefeketedsz is a méregbe, akkor is ő lesz először feltüntetve és csak utána a tálija.
Ez akkor szerinted mi? Duett? Jay-Z és Kanye West közös albumán szerepel, a meghívott/közreműködő pedig Beyonce. Nem minden duett amit ketten vagy többen adnak elő.
Nem is lefordíthatatlan, hiszen a 'meghívott' vagy inkább a 'közremüködő' a jó szó rá ami már önmagában is hordozza azt, hogy nem duett, csak besegít, közreműködik valaki más dalában az illető.
Írtam erről már több helyen is itt a fórumon, most is próbáltam elmagyarázni, Te vagy aki elzárkozik mindig minden elől, hogy az nem úgy van meg ez csak az amerikaiak baromsága és hasonlók. Maradi vagy sok kérdésben és témában. Nem fogok emiatt ismét levelezni meg bizonygatni egy napig, hogy nincs igazad, mint Zoe Saldana esetében, hanem lesz@rom a továbbiakban a véleményedet ebben a kérdésben.
Mindenhol az előadó szerepel elöl (akinek az albumán szerepel a dal) és a meghívott/közremükődő pedig másodikként. Még egy valódi duett esetében is.
2011. október 14. 08:36
|
|
viragbellaúj tag |
Csoport: Megerősítés alatt Csatlakozott: 09.05.07. Hozzászólás: 70 Csatolások: 22 Azonosító: 95336 offline
|
Nagyon jóóó!!
2011. október 14. 10:07
Ne haragudj ToTo, nem érdekel. Megint csak azért szóltál hozzá, hogy vitát generálj, amikor semmi alapja nincs a kötözködésednek. Amíg nem találták ki ezt a "feat." hülyeséget, addig érdekes módon senkinek semmi problémája nem volt. A cikk címének meg egyébként semmi köze a dal hivatalos címéhez. De ha nem tetszik, akkor találj ki olyan címet, ami belefér 80 karakterbe és mindaz benne van, amit elmondtál... hallgatom.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.