Baricz Gergő
Idézet
Itt vagyok :-) hogy telik a napotok? Én itt vagyok az RTL székházban, és megvagyok hatódva :-P olyan embereket láthatok akikre felnézek, pár lépésre tőlem... Ilyenkor olyan kicsinek érzem magam... Parányinak. Ilyenkor arra vagyok kiváncsi, hogy ők is képesek így érezni magukat? És kik gyakorolnak rájuk ilyen hatást? Olyan mintha egy hierarchia épülne fel ezen a szinten is. Az erőviszonyok rengeteg helyzetet szülhetnek. Parányinak érezheted magad... A tisztelet viszont evvel szemben teljesen másra késztet: önszántadból leborulsz egy hús-vér ember előtt. Nah itt elfilozófálgattam... Remélem nem untattalak benneteket. Szép napot, roppantsátok :-)
El van szállva, mi?
Jó, nem akarok ezen a témán sokat lovagolni, de muszáj leírnom, mert sokat gondolkodtam ezen és egyszerűen nem tudom megérteni, hogy akiknek fogalmuk sincs Gergőről, azok miért beképzeltezik le divatból? Miért mondják, hogy el van szállva?
Mindenki jön azzal, hogy az egyszerű kis székely gyerekből egy nagyképű, megcsinált ember lett, akiben semmi alázat nincs és el van szállva magától. Namármost ezt ugye főként a Malek Miklósnak való "beszólása" (ja, hogyne

) miatt mondják. Ezzel annyi a gond, hogy éppen itt mutatkozik meg az "egyszerű kis székely gyerek". Hogy nem gondolkodik azon, hogy neki most mennyire lesz jó reklám, ha elmondja a véleményét, mennyire fogják szeretni, hanem elmondja. Pontosan ez az egyszerű székely gyerek, akiről beszéltek. Aki ha igazságtalannak érzi a kritikát, akkor igenis elmondja a véleményét, abszolút nem tiszteletlen hangnemben, de elmondja. Szerintem ezen milliószor jobban látszik, hogy tényleg figyelt és elgondolkodott a kritikán, mintha csak ott állna mosolyogva és közben lehet, hogy tök máshol jár az esze valójában. Gergő nem érezte jogosnak, így kiegészítette. Nem szokott beszólni minden rossz kritikánál és itt sem "Nem érdekel, hogy nagy ember vagy, az én szememben egy senki vagy és nem érdekel, hogy mit dumálsz" stílusban mondta el a véleményét. A tiszteletlenség nem itt kezdődik. Nagyon nem. Sosem nyilatkozott olyan dolgokat, amikre tényleg rá lehetne mondani, hogy tiszteletlen. És ugyanaz az "egyszerű székely gyerek" mondta el Miklósnak a véleményét szombaton, aki a LEGELSŐ válogatón (ahol egyesek állítása szerint volt a normális, egyszerű...) mikor Geszti Péter azt mondta, hogy kíváncsian várják a produkcióját, akkor gúnyosan felnevetett, hogy "kíváncsian...". És ez nem beképzeltség, nem nagyképűség, hanem az őszinte, egyszerű EMBER. Aki nem mégtöbb rajongóért, reklámért teszi amit tesz, hanem mert a szíve ezt diktálja. Valaki írta -és tökéletesen egyetértek vele-, hogy Gergő szombati "beszólása" sokkal inkább volt aranyos, ellenben Muri Enikővel, aki a "Ez már a nyolcadik adás, kellett egy rossz kritika is" dumájával már tényleg nevezhető nagyképűnek. Ezt nem én találom ki, csak egyetértek vele teljesen. Érdekes módon Murit mégsem nagyképűzi le senki. Én nem utálom, nem akarok utálkozni, de nekem mindig is ő tűnt a nagyképűnek, aki már most világsztárnak, meg dívának képzelni magát. Mindegy, ez most nem ide tartozik.
Amikor hallom, amiket Gergő nyilatkozik és ahogy nyilatkozza, az annyira inspiráló, hogy hihetetlen. És ilyenkor minden egyes alkalommal elgondolkodom, hogy akik birkaként lenagyképűzik, azok figyelnek egyáltalán rá, hogy hogy és miket beszél? Hogy látszik rajta tényleg ez a -jó értelemben vett- egyszerűség, tisztaság, hogy néha nem tudja, hogy épp hogy kéne mondani (jó, itt a felszínesebbek a butaságra fognak következtetni, de nem tudtam joban megfogalmazni), hogy nem színészkedik, hanem tényleg mintha egy jó haverjával beszélne és neki magyarázna (nem bunkón) és tényleg olyan dolgokat is, amiket az emberek többsége manapság észre sem vesz, nem érdekli, de ő elmondja úgy, hogy rögtön kedvem lesz nekem is figyelni az ilyen apróbb dolgokra és el is mondani őket. Még sosem láttam egy "hírességet" sem ilyen közvetlennek és igenis szerénynek és igenis alázatosnak lenni, mint őt. Egyesek nagyon félreértelmezik a nagyképűség és a tiszteletlenség fogalmát. Talán nem csak be kéne állni birka módjára a sorba és nagyképűzni, hanem figyelni, hogy milyen is ez a srác.
A nagyképűség gondolom az, hogy mindennap, általában többször is ír Facebookra és elmondja, hogy épp mi újság, hogy válaszolgat a kommentekre, amikre tud, annak ellenére, hogy rohadt sok a dolguk, míg vannak olyanok, akik csak annyira mennek fel, hogy "Szavazzatok!". Igen gondolom ez a nagyképűség. Vagy az, hogy sietnie kell, de mégis ottmarad és ad autogrammot annak, akinek még odáig nem sikerül. Vagy az, hogy sütit visza rajongóknak. És még sorolhatnám. Igen, valóban nagyon el van szállva.
Ja, a szombati magyar produkciójáról meg annyit, hogy tegnap este néztem a Coolon, ahogy mutatták, hogy az operatőrnek is hogy kellett közel, majd távol mennie miközben előadott, satöbbi, meg hogy hogy készült a produkcióra. És nekem az élő adásban fel sem tűnt igazán, hogy mekkora baromi nagy munka lehetett konkrétan végigmozogni a számot és betölteni az egész színpadot, miközben énekelnie is kell. És nem csuklott meg a hangja és nem lihegett bele. Lehet, hogy nem tetszik sokaknak a hangja, tehetségtelennek tartják (jaj

), de ezt konkrétan világsztárok közül is rohadt sokan vannak, akik nem csinálnák meg élő énekléssel, végigugrálva az előadást. Sz.rozni könnyű, megcsinálni viszont baromira nem lehet könnyű. Megmondom őszintén nekem sem volt a kedvencem az első produkciója, de egészen máshogy láttam a tegnapi után, mert tényleg ha élő adásban nézi az ember, akkor le sem jön rendesen, hogy mekkora munka lehetett ez. Ezt a másik három -tudom, zseniális, fantasztikus, tökéletes, szuper- énekes közül senki nem csinálta volna meg.