Idézet (Liza89 @ 2013.09.25. 19:58)
Teljesen igazad van, Chenoa tényleg bármit énekelhet, engem megvesz kilóra akkor is, ha az adott műfaj nem éppen a szívem csücske. Az említett számmal sincs bajom amúgy, már egészen megszoktam, bár továbbra sem hallgatok ilyen típusú zenét, csak az ő előadásában. De azt hiszem, az éppen elég is.
Raphaella tényleg igazi kincs, Chenoa pedig szuper csaj, hogy így megtalálja az ilyen rejtett gyöngyszemeket. Ráadásul még reklámozza is.
Én is azt hittem, hogy az angol verzió nálam az abszolút nyerő, aztán hallgattam már - nagyon sokszor

- az új CD-t és már kifejezetten oda vagyok és vissza a spanyol verziótól is. Nem nagyon tudok választani a kettő közül.

Ami pedig az angol kiejtését illeti, nekem is nagyon tetszik. Edurne sem rossz, de mintha a lemezen egy idő után elfáradna a hangja és mintha erőlködne, és akkor már a kiejtés sem olyan pöpec, mint a dal elején. Chenoát hallottam angolul beszélni is, igaz, az régebbi interjú volt és ott nem tudom, de vagy nagyon rájátszott vagy ott még nem volt olyan jó az angolja. Sokat fejlődött.
Hehe, igen. Na, én ezért kerülöm a koncertfelvételeket. Viszont mit nem adnék érte, ha Chenoa kijönne egy újabb koncert DVD-vel.

Szeretem, sőt, imádom a koncerteket, mert sokkal jobb, mint a lemez (bár Chenoa simán énekel élőben is lemezminőségben, nagyon durva

), de az ilyen amatőr kamerázgatások általában nagyon rossz minőségűek és hatalmasat ront az összképen. Legalábbis nekem.
Igen, tényleg zseniális a videó/dal, amit belinkeltél. Konkrétan - megint - megkönnyeztem, közben pedig rázott a hideg. Nézem az arcát és próbálom kitalálni, mire gondolhat ilyenkor, amikor ennyire szívszaggatóan énekel... Korábban írtam róla egy cikket, ugyan ezt a dalt énekelte ott is és a végén elsírta magát és már közben is nyeldeste a könnyeit. Állítólag itt már nagyon a végét járta a kapcsolatuk Curival... Sokáig titkolták, meg lenyilatkozták, hogy minden oké, aztán egyszer csak Chenoa színt vallott, hogy szakítottak. Legalábbis én ezt olvastam. Csak már nem írok belőle cikket, mert szegény csajszi - ahogy írtad is - "egyedül marad" és a végén még rossz színben tűnik fel azok előtt, akik nem ismerik őt jól. (meg különben is a munkássága legyen előtérben) Én sem értem, miért nem lel párra, olyan kedves, helyes, okos nő, egyszerűen érthetetlen számomra.
Van bizony új, 16 trackes Mojinos Escozíos CD, pontosan, a Semos unos máquinas. Hát, nem tudom, mennyire vagyok e témában objektív, szerintem semennyire, túl elfogult vagyok.

De ha személy szerint az én véleményem érdekel, akkor nekem nagyon bejön.

Zseniális zenei alapok vannak, imádom a zúzós zenéjüket. Sevilla meg egy "isten", imádom azt a szőrmók fejét.

A szövegek is jók, már amennyit megértettem belőlük. Hozzák a szokásos hülyeséget.

Nekem a jetis meg a Tarzanos dal ott van a kedvencek között, de a csótányos is fetrengős.

Sevilla meg közben írt új könyvet is, olyan szívesen elolvasnám (őket), de hát... Nem vagyok penge spanyolból, ráadásul letölteni sem lehet... Pedig biztos jó. Amúgy kiderítettem róla, hogy a felesége flamenco táncos. Kicsit meglepődtem.
Akkor köszi a megerősítést. Már azt hittem, hogy velem van a baj, hogy nem tudom értékelni a Clímaxot. Amikor Edurne videóban üzent és mutatta az új dalai zenei alapját, lelkes lettem, hogy hú, végre egy dögös rock album jön... Aztán kijött a Pretty Boy és padlót fogtam. Néztem, mint Rozi a moziban, hogy ez mi.?! Egy nagy 0. Bohóckodik angolul egy semmiről nem szóló, sablonos dalban.

Aztán reménykedtem, hogy a teljes CD talán nem lesz ilyen nagy csalódás, de valahol mégis csalódott maradtam. A zenei alapok úgy általában véve nem rosszak, Edurne hangja is egészen rendben van - kivéve, amit írtam, hogy néhol már kicsit erőltetettnek érzem, amit hallok, mintha elfáradt volna a hangja a dalok közepére, végére. Az angol kiejtése is egész jó, csak ahogy fárad a dalban, fárad a kiejtésben is. Vagy legalábbis nekem ez jött le. Izzadtságszagú a CD, a szövegek se mondanak túl sokat... Olyan tipikus "nemzetközi piacra jó lesz" korong. Egyébként nem tudod, hogy kijön / kijött rendes CD-ként is, vagy csak iTunes-on árulják? És ha kijött, hol árulják? Anglia gondolom a pasija miatt be lett célozva. A britek így egész komolyan felfigyeltek rá, milyen jó csaj a De Gea nője.

És vajon Chenoa? Lesz neki is mondjuk egy UK megjelenése? Mit gondolsz?
Visszatérve Edurne lemezére: tényleg nincs sikere? Mit írnak róla, miért nem tetszik nekik?
Cherezade - szerintem - nem rossz. Ha szereted azt a stílust, amiben nyomul, akkor feltétlenül nézz utána részletesebben.
Itt van tőle egy viszonylag új és egész jó dal. 
A néni picit emlékeztet Julia Robertsre.

Ha jól emlékszem, nem rajongsz a Cameláért. Picit hasonló Cherezade, de kevéssé "zavaró", mint a Camela. Bár én már őket is hallgatom, ha olyanom van. Anno a falra tudtam volna mászni tőlük.
Pastora Sorel új CD-jét én is megtaláltam, sőt, a Babasónicosét is, de nem engedett letölteni többet a szolgáltató, úgyhogy elodáztam a letöltést. Csak azóta meg nem nagyon volt alkalmam töltögetni. De mindenképpen beszerzem őket. Pastora szerintem is jó.