Nálunk kevésbé ismert, spanyol nyelvű előadók
2011. október 02. 21:49
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Gondoltam nyitok egy ilyen topikot, mert vannak páran, akiknek nincs fent adatlapja, mégis olyan jó lenne beszélgetni róluk.
Például ki milyen újdonságot látott/hallott, jöhetnek ide nevek, akiket találtál és megkedveltél. Hogy legyen egy hely, ahol akkor is tudsz róluk csacsogni, ha adatlapjuk nincs a Starityn.
2011. október 02. 22:00
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Akkor kezdem.
Mióta megírtam a hírt, hogy Chenoa összeállt egy dalra a Mojinos Escozíosszal, kicsit utánanéztem ennek a bandának én sikerült nagyon megkedvelnek őket, annak ellenére, hogy nem normálisak.
El Sevilla nagy kedvencem lett, ezt körülbelül betudom annak, hogy nekem bejön a hangja, plusz nagyon emlékeztet valakire, maradjunk ennyiben...
Ma rászántam magam, s egy hirtelen ötlettől vezérelve írtam a zenekar hivatalos FB oldalára. Nem sokat, pár sort. Csak hogy ki is vagyok én, pontosabban honnét, illetve, hogy tetszik az új lemezük és hogy Sevilla a kedvenc.
Kaptam is választ, de attól tartok, ez a válasz csak a webfelület-kezelőktől érkezett.
De még ez is jobb, mint a semmi. Legalább tudnak rólam.
Feltűnt viszont, - nem most, már korábban is, de egyre szembetűnőbb - hogy a spanyolok tojnak a helyesírásra. Szinte csak kisbetűkkel kommunikálnak, valamint lespórolják az összes ékezetet.
Szóval nyelvtanulásnak annyira nem ideális terep.
A fanok is mind így írnak + ők még előszeretettel rövidítenek is - bár gondolom a külföldiek a mi rövidítéseinktől is fogják a fejüket - ami csak még zavaróbb.
De azért nem megfejthetetlen.
Amúgy egy kiscsaj nagyon erőszakosan írogatott a falukra, nem is nagyon méltatták válaszra. Amikor nekem visszaírtak, akkor szerintem elég pofátlanul beszólt az én kommentem alá a Mojinosnak, hogy neki miért nem képesek válaszolni.
Talán udvariasan kellene megszólítani őket, meg úgy írni sem ártana valami érdemlegeset, azt hiszem.
Ha valaki tud egy tuti elérhetőséget, ahová írhatnék El Sevillának, az legyen olyan aranyos, és ossza meg velem is, léégysziii!
Köszöntem szépen!
Mióta megírtam a hírt, hogy Chenoa összeállt egy dalra a Mojinos Escozíosszal, kicsit utánanéztem ennek a bandának én sikerült nagyon megkedvelnek őket, annak ellenére, hogy nem normálisak.
Ma rászántam magam, s egy hirtelen ötlettől vezérelve írtam a zenekar hivatalos FB oldalára. Nem sokat, pár sort. Csak hogy ki is vagyok én, pontosabban honnét, illetve, hogy tetszik az új lemezük és hogy Sevilla a kedvenc.
Feltűnt viszont, - nem most, már korábban is, de egyre szembetűnőbb - hogy a spanyolok tojnak a helyesírásra. Szinte csak kisbetűkkel kommunikálnak, valamint lespórolják az összes ékezetet.
Amúgy egy kiscsaj nagyon erőszakosan írogatott a falukra, nem is nagyon méltatták válaszra. Amikor nekem visszaírtak, akkor szerintem elég pofátlanul beszólt az én kommentem alá a Mojinosnak, hogy neki miért nem képesek válaszolni.
Ha valaki tud egy tuti elérhetőséget, ahová írhatnék El Sevillának, az legyen olyan aranyos, és ossza meg velem is, léégysziii!
2011. október 04. 19:36
|
|
|
Ők mondjuk nem spanyolok, hanem mexikóiak, de most hirtelen eszembe jutottak és kedvem támadt hozzájuk.
2011. október 04. 19:54
Jó ez a topik.
A Mojinos Escozíos egy jó nagy sötét folt volt a zenei ismereteim táján, de bejönnek ezek a számok, főleg a második. Keresgélek még néhány dalt a bandától, érdekel, hogy miket alkottak még.
Láttam a facebookos oldalukra írt kis üzeneted, az az idegesítő kiscsaj tényleg frankón beleszólt, az ilyet nagyon "bírom".
De nyilvánvalóan csak féltékeny, mert neked elsőre válaszoltak, ő meg ki tudja, mióta nyüstöli már őket egy szimpla "hola"-ért, és még ennyi sem jut ki szegénykémnek.
Írtam pár spanyol ismerősnek, barátnak, hátha tudnak segíteni El Sevilla elérhetősége ügyében.
Na akkor én is hoztam egy itthon szerintem egyáltalán nem ismert előadót. Ő El Pescao, becsületes nevén David Otero, és Spanyolország leghíresebb rockbandája, az El canto del loco tagja (volt), mint gitáros és vokalista. Jelenleg szólóban nyomul, úgy egy éve jelent meg az első önálló albuma, ami nekem nagyon nagyon bejött. Szerintem egy nagyon kedvelhető zenei stílust képvisel, ami ellensúlyozza azt, hogy a hangja nem az a megszokott "jóhang". De én szeretem.
A Mojinos Escozíos egy jó nagy sötét folt volt a zenei ismereteim táján, de bejönnek ezek a számok, főleg a második. Keresgélek még néhány dalt a bandától, érdekel, hogy miket alkottak még.
Láttam a facebookos oldalukra írt kis üzeneted, az az idegesítő kiscsaj tényleg frankón beleszólt, az ilyet nagyon "bírom".
Írtam pár spanyol ismerősnek, barátnak, hátha tudnak segíteni El Sevilla elérhetősége ügyében.
Na akkor én is hoztam egy itthon szerintem egyáltalán nem ismert előadót. Ő El Pescao, becsületes nevén David Otero, és Spanyolország leghíresebb rockbandája, az El canto del loco tagja (volt), mint gitáros és vokalista. Jelenleg szólóban nyomul, úgy egy éve jelent meg az első önálló albuma, ami nekem nagyon nagyon bejött. Szerintem egy nagyon kedvelhető zenei stílust képvisel, ami ellensúlyozza azt, hogy a hangja nem az a megszokott "jóhang". De én szeretem.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2011. október 04. 20:18
|
|
|
Idézet (Liza89 @ 2011.10.04. 19:54)
Jó ez a topik.
De nyilvánvalóan csak féltékeny, mert neked elsőre válaszoltak, ő meg ki tudja, mióta nyüstöli már őket egy szimpla "hola"-ért, és még ennyi sem jut ki szegénykémnek.
Örülök, hogy tetszik a topik. Szeretek új dolgokkal találkozni, meg beszélni is róluk, úgyhogy hála a M.E.-nak, nyitottam ezt a témát.
Szerintem neked is tetszeni fog a munkásságuk, bár te jobb vagy nálam spanyolból, jobban érted a szövegeiket is. Szerintem néhol megállna a szívem egy pillanatra, ha jól érteném, mit énekelnek.
Nos igen. FB. Azóta kapott választ a kislány, de sosem értettem, miért kell így beszélni/írni valakikhez, akiket nem is ismersz személyesen?
Az elérhetőséget előre is köszönöm!
Júúúúj, köszönöm El Pescaót!
Nézd el nekem, de hoztam még egy Mojinost.
DeMaría nekem sosem volt szimpatikus és a zenéje sem tetszett igazán, de itt nagyon tetszik, amit művel! A klip pedig: no comment. Nagyon beteg, de szeretem!
2011. október 04. 20:39
Te jó ég, ez a dal nagyon komoly.
Mondjuk én szeretem az ilyen elvontabb dolgokat a zenében, úgyhogy nem tudsz zavarba hozni ilyesmivel.
David DeMaría nekem egy totális kettősséget jelent: mint ember, valamiért nem szimpatikus (nem vagyok vele egyedül, ahogy látom), viszont a hangja tetszik. Repertoárját tekintve nagy változatosságot szerintem nem lehet észrevenni, mert a dalai eléggé egy kaptafára valóak, de ettől függetlenül zeneileg tud a srác.
Ezzel az új dologgal én is így vagyok. Gyakran, amikor mondjuk van egy-egy szabad délutánom, "szaglászom" erre-arra, hogy kiket érdemes esetleg még hallgatni.
Akárhogy is, a párod tök jófej, hogy így osztozik a zenei ízlésedben, és még támogat is benne. A Mojinos amúgy talán pont azért kedvelhető ennyire, mert a poénosabb oldaláról fogják fel a zenét, és ezzel sok új rajongót lehet nyerni. És lám, már három magyart is kapta: titeket a barátoddal, meg engem.
Nekem a La luna va y viene volt mindig is az abszolút favoritom az albumról. Van egy olyan hihetetlenül jó hangzása, hogy áhhh.
Igazából érdekes a helyzet, mert senki nem tudja, hogy az ECDL felbomlott-e, vagy csak átmeneti szünet van, amíg David és a banda frontembere, Dani Martín is a szólókarrierjét egyengeti... Egyébként Danit is ajánlom figyelmed, szintén érdekes hanggal megáldott tehetség (nem véletlen, mert a két "D" unokatestvér
).
Akit még nagyon kedvelek az Diego Martín. Nem tudom, mennyire ismerős a neve számodra (ha belegondolok, kellene, mert van egy duettje az El Sueno de Morfeoval
), a hangját talán kicsit Alejandro Sanzéhoz tudnám hasonlítani, bár nekem előbbi valamiért sokkal többet ad a dalaival. S nem mellesleg Malúval is van egy közös kis gyöngyszeme, amitől aztán végképp belopta magát a szívembe.
Na, de most én kérek ajánlani különleges és ismeretlen tehetségeket, mert hétvégén frissíteni akarom az mp4-em, szóval kellenek az újdonságok rá.
David DeMaría nekem egy totális kettősséget jelent: mint ember, valamiért nem szimpatikus (nem vagyok vele egyedül, ahogy látom), viszont a hangja tetszik. Repertoárját tekintve nagy változatosságot szerintem nem lehet észrevenni, mert a dalai eléggé egy kaptafára valóak, de ettől függetlenül zeneileg tud a srác.
Ezzel az új dologgal én is így vagyok. Gyakran, amikor mondjuk van egy-egy szabad délutánom, "szaglászom" erre-arra, hogy kiket érdemes esetleg még hallgatni.
Nekem a La luna va y viene volt mindig is az abszolút favoritom az albumról. Van egy olyan hihetetlenül jó hangzása, hogy áhhh.
Akit még nagyon kedvelek az Diego Martín. Nem tudom, mennyire ismerős a neve számodra (ha belegondolok, kellene, mert van egy duettje az El Sueno de Morfeoval
Na, de most én kérek ajánlani különleges és ismeretlen tehetségeket, mert hétvégén frissíteni akarom az mp4-em, szóval kellenek az újdonságok rá.
2011. október 05. 08:36
|
|
|
Idézet (Liza89 @ 2011.10.04. 20:39)
Te jó ég, ez a dal nagyon komoly.
Mondjuk én szeretem az ilyen elvontabb dolgokat a zenében, úgyhogy nem tudsz zavarba hozni ilyesmivel.
Akárhogy is, a párod tök jófej, hogy így osztozik a zenei ízlésedben, és még támogat is benne. A Mojinos amúgy talán pont azért kedvelhető ennyire, mert a poénosabb oldaláról fogják fel a zenét, és ezzel sok új rajongót lehet nyerni. És lám, már három magyart is kapta: titeket a barátoddal, meg engem.
Igazából érdekes a helyzet, mert senki nem tudja, hogy az ECDL felbomlott-e, vagy csak átmeneti szünet van, amíg David és a banda frontembere, Dani Martín is a szólókarrierjét egyengeti... Egyébként Danit is ajánlom figyelmed, szintén érdekes hanggal megáldott tehetség (nem véletlen, mert a két "D" unokatestvér
).
), a hangját talán kicsit Alejandro Sanzéhoz tudnám hasonlítani, bár nekem előbbi valamiért sokkal többet ad a dalaival. S nem mellesleg Malúval is van egy közös kis gyöngyszeme, amitől aztán végképp belopta magát a szívembe.
[...]
[...]
Örülök, hogy tetszett a klip/zene.
Valóban. Magánemberként abszolút antipatikus nekem. Zenében meg... Hát. Megmondom őszintén, annyira nem az én stílusom. Anno meghallgattam tőle több dalt is, teljesen véletlenszerűen, de az történt, amit te is írtál: nagyon egyformák a dalai.
A párom egyébként nem kedveli túlságosan ezeket a spanyol nyelvű dolgokat, neki minden olyan "telenovellás".
Diego Martín nem ismeretlen számomra, valóban.
Én is hoztam két előadót megint, nem tudom, ismered-e őket.
Az első, India. Ő Puerto Ricóban született, szóval nem spanyol, mindenképpen érdemes megemlíteni, azt hiszem. A maga műfajában elég híres előadó, lehet, hogy már hallottál róla emiatt. 1985 óta "nyomja" a néni, ehhez képest én is sajnos elég későn fedeztem fel.
A másik. Róluk viszont szinte borítékolom, hogy hallottál már. Camela. Nekem ők világéletemben egy fura zenekar volt. Amikor először hallottam őket, sőt, másodjára is, hát...
2011. október 05. 13:29
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.10.05. 08:36)
Örülök, hogy tetszett a klip/zene.
Van még pár ilyen.
A klipet csak így belinkelem, nem akarom beágyazni is. Nekem megvan ez a teljes film, vadásztam rá napokig, de megszereztem.
Lehetne benne több koncertjelenet, de így sem rossz. Ez az egyik kedvenc dalom belőle...
Valóban. Magánemberként abszolút antipatikus nekem. Zenében meg... Hát. Megmondom őszintén, annyira nem az én stílusom. Anno meghallgattam tőle több dalt is, teljesen véletlenszerűen, de az történt, amit te is írtál: nagyon egyformák a dalai.
Viszont az El chow chow meg olyan jó kis dal lett vele, hogy hű. Néha kéne stíluselemeket váltogatnia és akkor talán még én is megkedvelném a zenéjét legalább.
A párom egyébként nem kedveli túlságosan ezeket a spanyol nyelvű dolgokat, neki minden olyan "telenovellás".
De tudja róla és elfogadta a zenei ízlésemet.
Sőt. Még azt is sikerült elérnem nála, hogy megkedvelje Chenoát.
Úgyhogy a kedvencei között van már a neve.
És ezt azzal sikerült (azt hiszem) elérnem, hogy megmutattam neki Chenoa előadásában a "Love of my life"-ot. Nagy Queen rajongó, úgyhogy...
Párom amúgy leginkább a rock, az alternatív és a klasszikus zenét preferálja.
Mondjuk ezeket általában én is mind szeretem, úgyhogy nem szoktunk vitatkozni ezen.
Hallottam már tőle 1-2 dalt, bár a munkásságát nem igazán szoktam követni. De akkor ezek után jobban odafigyelek majd rá is.
[...]
Az első, India. Ő Puerto Ricóban született, szóval nem spanyol, mindenképpen érdemes megemlíteni, azt hiszem. A maga műfajában elég híres előadó, lehet, hogy már hallottál róla emiatt. 1985 óta "nyomja" a néni, ehhez képest én is sajnos elég későn fedeztem fel.
Ő aztán 100% latin zene.
A másik. Róluk viszont szinte borítékolom, hogy hallottál már. Camela. Nekem ők világéletemben egy fura zenekar volt. Amikor először hallottam őket, sőt, másodjára is, hát...
Megmondom őszintén, hogy "falat tudnék kaparni" érzés töltött el.
Aztán amikor évekkel később rászántam magam, hogy jobban felfedezem őket zeneileg, akkor érdekes módon jött egy fordulat, és most már úgy vagyok velük, hogy nem kedvenceim ugyan, de szívesen hallgatom őket, ha éppen olyan hangulatom van. Kicsit furcsa zenei stílusuk van, vagyis nem is maga a stílus, hanem az előadók hangja... Nem az a megszokott. 
[...]
Most épp dolgozom (pedig már úgy mennék haza
Idén valamikor jelent meg DeMaría legújabb lemeze, és hát mit ad Isten, semmi új szerzemény vagy épp stílusváltás: felénekelte azokat a dalokat, amiket más előadóknak írt és szerzett (pl. Malú - Días de sol). A kreativitás hiánya azt hiszem eléggé egyértelmű.
Nekem anyum volt ilyen szkeptikus a spanyol zenéimet illetően, meg a spanyol nyelv iránti érzett szeretetem kapcsán. Nyilván nekik furcsa lehet, de párod azért legalább elfogadta, annak ellenére, hogy ez számára mondjuk valami teljesen idegen.
A rock, az alternatív és a klasszikus zene nálam is jelen van. Spanyolból is tudok ilyeneket ajánlani majd, ha esetleg gondolod, hogy talán közös zenehallgatásnak jó lenne.
India nevét még nem volt szerencsém hallani, pedig elég régóta a pályán van már.
A Camela neve több, mint ismerős. Legtöbbször otthon a Cadena Dialt hallgatom, és azon nem kevésszer adják a dalaikat, de engem nem sikerült meggyőzniük a mai napig. De hát ez van, az ember nem szerethet mindig mindent, nem?
Én egy tehetségkutatón felfedezett csajszival folytatnám, ő María Villalón (aki most látom, hogy velem egyidős, komoly
Sally Sparrow
2011. október 05. 19:09
|
|
|
Idézet (Liza89 @ 2011.10.05. 13:29)
Most épp dolgozom (pedig már úgy mennék haza
), szóval magát a dalt (Mi novia) meghallgatni még nem tudom, de a videó... Középiskolai nyelvtanárom szerint elég bő a szókincsem, de erre nem igazán találok szavakat.
Viszont esküszöm, vártam, hogy a gatya is lekerül a harmadik percre.
Idén valamikor jelent meg DeMaría legújabb lemeze, és hát mit ad Isten, semmi új szerzemény vagy épp stílusváltás: felénekelte azokat a dalokat, amiket más előadóknak írt és szerzett (pl. Malú - Días de sol). A kreativitás hiánya azt hiszem eléggé egyértelmű.
Nekem anyum volt ilyen szkeptikus a spanyol zenéimet illetően, meg a spanyol nyelv iránti érzett szeretetem kapcsán. Nyilván nekik furcsa lehet, de párod azért legalább elfogadta, annak ellenére, hogy ez számára mondjuk valami teljesen idegen.
A rock, az alternatív és a klasszikus zene nálam is jelen van. Spanyolból is tudok ilyeneket ajánlani majd, ha esetleg gondolod, hogy talán közös zenehallgatásnak jó lenne.
India nevét még nem volt szerencsém hallani, pedig elég régóta a pályán van már.
De az, hogy 100 százalék latin zene, elég meggyőző.
A Camela neve több, mint ismerős. Legtöbbször otthon a Cadena Dialt hallgatom, és azon nem kevésszer adják a dalaikat, de engem nem sikerült meggyőzniük a mai napig. De hát ez van, az ember nem szerethet mindig mindent, nem?
Én egy tehetségkutatón felfedezett csajszival folytatnám, ő María Villalón (aki most látom, hogy velem egyidős, komoly
). Spanyol X-faktoros, bár előtte az Operación Triunfo háza táján is próbálkozott, ha jól emlékszem. Már a műsor előtt is jelentek meg lemezei, azokat nem ismerem, csak a két utána kiadottat (Te espero aquí - 2007, Los tejados donde fuimos más que amigos - 2010), ezekről hoztam egy-egy dalt (fordított sorrendben).
Nos, itt volnék.
Köszönöm Maríát. Bevallom, hogy róla még nem hallottam.
Mi novia. Hát igen.
Priviben írtad, miket néztél ki tőlük. Majd keress rá a "Ladillas" klipjükre YT-on, és ha megnézted, kérlek világosíts fel, hogy azok a kis izék micsodák benne, mert a dal címe alapján valahogy nem úgy néznek ki, vagy csak én vagyok túl hülye...
És egyébként De María mennyire népszerű kint? Annyira nem követem a népszerűségi meg dal toplistákat. Bár nyilván szeretik szép számmal, a kreativitás nélkül is, ha ennyit szerepel.
Párom azt mondja, hogy leginkább az a baja, hogy nem érti a szöveget. Mondjuk logikus. Amit tudok, szoktam neki fordítani, például dalcímeket, vagy elmesélem a sztorit... Mint pl. a Mi novia esetében is.
Hmm... Rock, alternatív és klasszikus spanyol jöhet, ezeket a műfajokat én is szívesen hallgatom. A latin mellett a rock a másik nagy kedvenc, de oda vagyok meg vissza a blues, a jazz és a soul zenéért is.
Oppá. Akkor a Camela nem csak nekem ilyen mumus.
Megint hoztam két dalt, de most egy énekesnőtől. Rendkívül rejtélyes a számomra. Ugyanis NEM TALÁLOK RÓLA SEMMIT a neten. Egyszer teljesen véletlenül bukkantam rá az albumára, mivel láttam, hogy spanyol dalokat tartalmaz, gondoltam meghallgatom. Nekem nagyon bejön, ő is az a tipikusan latin zenét játszó hölgy. Úgy hívják, hogy Leyre. És ez a lemez címe is. Szerintem nem pont a két legjobb számból készült klip, de ezeket is kellemes hallgatni. (bár ha rajtam múlt volna, biztos, hogy nem ezt a kettőt választottam volna - az albumon ezeknél sokkal jobb dalok is vannak
2011. október 06. 08:39
|
|
|
Hölgyeim és uraim, mai ajánló következik.
Ma Noeliát hoztam. Vele akkor találkoztam először, amikor volt még német VIVA televízióm. Tehát legalább 10 éve.
Amikor először megláttam, kicsit Paulina Rubio jutott róla az eszembe, de csak azért, mert a klipben nagyon hasonlított rá.
Az ő nevéhez megint csak Puerto Ricót lehet kötni. 1999-ben kezdte a pályát, de ha jól tudom, idén visszavonult. (vagy csak rosszul értelmeztem / csak kacsa volt)
6 lemeze jelent meg összesen. Latin popzene leginkább, amit képvisel.
Az USÁban is ismerik, szóval nem tartom kizártnak, hogy olyan nagy újdonság lenne, de ha Indiáról sem hallottál még például, akkor lehet, hogy róla sem.
Ma Noeliát hoztam. Vele akkor találkoztam először, amikor volt még német VIVA televízióm. Tehát legalább 10 éve.
Az ő nevéhez megint csak Puerto Ricót lehet kötni. 1999-ben kezdte a pályát, de ha jól tudom, idén visszavonult. (vagy csak rosszul értelmeztem / csak kacsa volt)
2011. október 06. 18:42
Akkor neked mázlid van, nálunk kolléganőm gépén van a hangszóró, szóval hiába ülök én is mindig a gépnél, max. a klipet tudom megnézni, de hang nélkül, és úgy nem az igazi.
Hát hallod, ez a Ladillas megint egy olyan videó, amire tökéletes szavakat nem találni, kész őrültekháza.
Mondjuk tetszenek az ilyesfajta őrültségek, úgyhogy hétvégére tényleg egy részletesebb kutatómunka beiktatását tervezem velük kapcsolatban.
Az a csajszi a Mi novia kapcsán nekem is "szemet szúrt", és mintha láttam volna utána még valahol, talán valamelyik albumborítón, vagy másik klipben? Nem tudom, de lehet, hogy azért van ott valamiféle kapcsolata valamelyik taggal.
Velük kapcsolatban akartam már én is kérdezni, hogy ők mennyire ismertek Spanyolországban vagy Latin-Amerika szerte?
Nem vagy egyedül, rajtam is sokszor csodálkoznak, mert van ez a spanyol-latin mániám, de példának okáért imádom az Il divo szerzeményeit, akárcsak a Nightwish dalait...
Egyesek azt mondanák, hogy fura ízlésünk van, szerintem viszont csak ínyencek vagyunk: mindent meghallgatunk, de azokból aztán az igazán jókat!
DeMaría azért már nincs a karrierje csúcsán, azt kell mondjam. Nyilván egy olyan albummal, amin mások által már hallott dalait énekli fel, nem is nagyon lehet újra berobbanni, de azt érzem, hogy már közel sincs meg az a népszerűsége, mint annak idején.
Nocsak, egy ismerős, Leyre.
Anno, mikor évekkel ezelőtt megkezdődött nálam a LODVG "fanság", akkor valahogy rábukkantan Leyre egyik dalára (nyilván, mert a banda énekesnője is Leire, csak a nevük leírása különbözik, de valószínűleg így köthette őket össze a youtube), azt hiszem épp a másodikra, amit belinkeltél. Nem nagyon találtam akkor róla semmit, ezt az utóbbi dalát kalózkodtam le valahogy a netről, aztán meg is feledkeztem róla. Pedig nagyon jó a csaj, és ezt a stílust is szeretem, ezek a gitárjátékok benne isteniek.
Noelia Enamoradaja nagyon tetszik, olyan jó ritmusa és dallama van!
Egyébként nem hallottam még ezelőtt róla, ami nagy kár. Nekem kicsit Soraya Arnelasra (nem tudom, ismerős-e) hajaz, legalábbis stílusilag, de tetszik amit hallok, na!
Akartam már kérdezni: Alex Ubago újdonsült bandájáról, az 'Alex, Lena y Jorge'-ről hallottál már? Most már talán egy éve is, hogy ők hárman összeálltak, s őszintén megmondva, az elején nagyon szkeptikus voltam velük kapcsolatban, de az album igazán klassz lett.
Ma egy lánybandát hoztam, jobban mondva egy mexikói testvérpárost. A nevük Ha*Ash, ami stílusosan a nevük rövidítéséből állt össze (Hanna és Ashley). Hangilag szerintem tökéletesek, és a dalaikat is nagyon szeretem. Az első albumaik inkább a country felé hajaztak, a legutóbbinál viszont már inkább a pop vonalak vannak jelen nagyobb részt.
Mindkét számuk az idén megjelent lemezükről való (és csodák csodájára a két kedvencem lett single egymás után!
).
Hát hallod, ez a Ladillas megint egy olyan videó, amire tökéletes szavakat nem találni, kész őrültekháza.
Az a csajszi a Mi novia kapcsán nekem is "szemet szúrt", és mintha láttam volna utána még valahol, talán valamelyik albumborítón, vagy másik klipben? Nem tudom, de lehet, hogy azért van ott valamiféle kapcsolata valamelyik taggal.
Nem vagy egyedül, rajtam is sokszor csodálkoznak, mert van ez a spanyol-latin mániám, de példának okáért imádom az Il divo szerzeményeit, akárcsak a Nightwish dalait...
DeMaría azért már nincs a karrierje csúcsán, azt kell mondjam. Nyilván egy olyan albummal, amin mások által már hallott dalait énekli fel, nem is nagyon lehet újra berobbanni, de azt érzem, hogy már közel sincs meg az a népszerűsége, mint annak idején.
Akartam már kérdezni: Alex Ubago újdonsült bandájáról, az 'Alex, Lena y Jorge'-ről hallottál már? Most már talán egy éve is, hogy ők hárman összeálltak, s őszintén megmondva, az elején nagyon szkeptikus voltam velük kapcsolatban, de az album igazán klassz lett.
Ma egy lánybandát hoztam, jobban mondva egy mexikói testvérpárost. A nevük Ha*Ash, ami stílusosan a nevük rövidítéséből állt össze (Hanna és Ashley). Hangilag szerintem tökéletesek, és a dalaikat is nagyon szeretem. Az első albumaik inkább a country felé hajaztak, a legutóbbinál viszont már inkább a pop vonalak vannak jelen nagyobb részt.
Mindkét számuk az idén megjelent lemezükről való (és csodák csodájára a két kedvencem lett single egymás után!
Sally Sparrow
2011. október 06. 18:48
|
|
|
Jövök megint.
Ezt a hölgyeményt is muszáj reklámozni, mert kedvelem és mérges vagyok, hogy elfeledkeztem róla...
Marcela Morelo lenne a következő ajánlatom.
Argentínában született, és nagyon szeretem az "indiános-pánsípos" számait.
Ha jól tudom, 6 vagy 7 lemeze jelent meg eddig... Az én abszolút kedvencem az Eclipse.
El Mexicano
2011. október 06. 19:29
|
|
|
Idézet (Liza89 @ 2011.10.06. 18:42)
Akkor neked mázlid van, nálunk kolléganőm gépén van a hangszóró, szóval hiába ülök én is mindig a gépnél, max. a klipet tudom megnézni, de hang nélkül, és úgy nem az igazi.
Mondjuk tetszenek az ilyesfajta őrültségek, úgyhogy hétvégére tényleg egy részletesebb kutatómunka beiktatását tervezem velük kapcsolatban.
Velük kapcsolatban akartam már én is kérdezni, hogy ők mennyire ismertek Spanyolországban vagy Latin-Amerika szerte?
Egyesek azt mondanák, hogy fura ízlésünk van, szerintem viszont csak ínyencek vagyunk: mindent meghallgatunk, de azokból aztán az igazán jókat!
Anno, mikor évekkel ezelőtt megkezdődött nálam a LODVG "fanság", akkor valahogy rábukkantan Leyre egyik dalára (nyilván, mert a banda énekesnője is Leire, csak a nevük leírása különbözik, de valószínűleg így köthette őket össze a youtube), azt hiszem épp a másodikra, amit belinkeltél. Nem nagyon találtam akkor róla semmit, ezt az utóbbi dalát kalózkodtam le valahogy a netről, aztán meg is feledkeztem róla. Pedig nagyon jó a csaj, és ezt a stílust is szeretem, ezek a gitárjátékok benne isteniek.
Egyébként nem hallottam még ezelőtt róla, ami nagy kár. Nekem kicsit Soraya Arnelasra (nem tudom, ismerős-e) hajaz, legalábbis stílusilag, de tetszik amit hallok, na!
).
Igen, bár ha nekiállnék zenét hallgatni, valaki mindig jön...
Hát igen, a Ladillas. Egyik első klip volt, amit láttam tőlük. Sőt. Talán ez volt az első... Mit ne mondjak, szíven ütött elsőre, de aztán rájöttem, hogy mi is a lényeg.
Igen, a "menyasszony" rajta van azon a borítón, amelyik lemezhez adták az ajándék DVD-t, amin az a bizonyos film van, amiből részlet a "Mi novia" koncertdal.
A kérdésed jó, a népszerűségi rátájuknak annyira még nem néztem utána, csak a klipjeiket néztem, meg képeket, ilyesmi. Szerintem Spanyolországban népszerűek lehetnek, Sevilla például szerepelt a Más que baile! műsorban is tavaly. (És tök mérges vagyok, mert Edurne összes tánca fent van YT-on, de Sevillától csak egyetlen egy.
Igen, jól mondod!
Ó, igen. Akkor hallottál már Leyrétől dalt. Nagyon ajánlom az egész albumot beszerzésre, mert tényleg perfecto.
Soraya Arnelas. Ő volt tavaly Eurovíziózni, ugye? Az az albuma nekem is megvan.
Álex bandájáról még nem hallottam, de köszönöm, hogy szóltál, erre kíváncsi vagyok! De hogy jött az ötlet a zenekarra, erről tudsz valamit?
A mexikói lánybanda. Nagyon jó hangjuk van!
2011. október 06. 19:45
|
|
|
Tipp: nekem lassítja az oldal betöltését a YT beágyazás, mi lenne, ha ezután csak linkelnénk?
2011. október 06. 20:22
Jó ötlet a sima linkelgetés, még az oldal görgetése is nehezebb ennyi beszúrt videó mellett.
Na tudtam én, hogy nem véletlenül volt "túl" ismerős a menyasszony! És ez a "horkol, mint állat" nagyon tetszett.
Mondom ám, hogy neki kell ülnöm rendesen a banda áttanulmányozásának, mert úgy tud idegesíteni, mikor ennyi homályos folt a fejemben olyanokat illetően, akiket meg akarok ismerni.
Hát Sally, ha azt mondom, hogy nagyon jól nyomja a táncot, akkor igazat adsz nekem?
A többire én is kíváncsi lennék, mert ez a dal&tánc abszolút passzol is hozzá, hisz ilyen kis bohókásra lehet venni benne a figurát, de mondjuk egy tangót vagy egy cha-cha-chát azért csak megnéznék tőle!
Edurne és ő ugyanabban a szezonban voltak amúgy?
Fura nekem, hogy még nem hallottam róluk és bánt is picit, mert volt a nyáron olyan, hogy a Cadena Dial jóformán éjjel-nappal szólt nálam, és azon tényleg az összes spanyol előadótól és bandától hallhatunk zenét, de ők nincsenek benne a rádió kínálatában, elég szomorú...
Halvány lila gőzöm sincs, hogy jött Álexnél ez az új formáció. Valami olyasmit olvastam, hogy megismerkedett Lenával, aztán Jorgéval, és jött ez a közös zenélés ötlete, amibe bele is vágtak. Aztán hogy ez csak egy "ideiglenes banda", vagy hosszú életű formációt szeretnének belőle, azt nem tudom. Viszont ajánlok tőlük akkor dalokat, az első kislemezük az Estar contigo volt, na ezzel sikerült megvenniük, mert szeretem az ilyen típusú balladákat. A második kiválasztott dal a La canción del pescado, amiben imádom ezt a bohókás, szinte "pirulós" stílust, no meg ezeket a finom utalásokat, hogy ma este is bizony szex lesz!
("Esta noche hay fiesta/porque estoy contigo/hoy va a quedar claro que no somos sólo amigos (...)/esta noche van a desvelarse los vecinos" ~~ Ma este ünnep van/mert veled vagyok/ma egyértelművé válik, hogy nem csak barátok vagyunk (...)/ma este nem tudnak majd aludni a szomszédok). Mondom én, hogy hatalmas.
A Para toda la vida nagyon bejön Marcelától, az elsőben meg ez a pánsípos hangszerelés sokat ad a dalhoz.
Mindjárt rákeresek az Eclipsere, ha már ennyire ajánlod, csak tetszeni fog!
A La Musicalité szerintem újfent ismerős lesz neked, hisz az egyik dalukban Raquel del Rosario közreműködött. Én itt figyeltem fel rájuk, és kényszert éreztem, hogy leszedjem az albumukat.
Nem is csalódtam, leginkább a Soledad en mí-t ajánlom a figyelmedbe. Egyszerűen gyönyörű a dal, a témája, a szövege és a klip hozzá... mikor 3:15-nél az idős bácsi felesége sírjánál álló jeleneténél éneklik, hogy "porque tú ya no estás aquí", hát nem viccelek, ha azt mondom, legtöbbször nem állom meg könnyek nélkül.
Na tudtam én, hogy nem véletlenül volt "túl" ismerős a menyasszony! És ez a "horkol, mint állat" nagyon tetszett.
Hát Sally, ha azt mondom, hogy nagyon jól nyomja a táncot, akkor igazat adsz nekem?
Fura nekem, hogy még nem hallottam róluk és bánt is picit, mert volt a nyáron olyan, hogy a Cadena Dial jóformán éjjel-nappal szólt nálam, és azon tényleg az összes spanyol előadótól és bandától hallhatunk zenét, de ők nincsenek benne a rádió kínálatában, elég szomorú...
Halvány lila gőzöm sincs, hogy jött Álexnél ez az új formáció. Valami olyasmit olvastam, hogy megismerkedett Lenával, aztán Jorgéval, és jött ez a közös zenélés ötlete, amibe bele is vágtak. Aztán hogy ez csak egy "ideiglenes banda", vagy hosszú életű formációt szeretnének belőle, azt nem tudom. Viszont ajánlok tőlük akkor dalokat, az első kislemezük az Estar contigo volt, na ezzel sikerült megvenniük, mert szeretem az ilyen típusú balladákat. A második kiválasztott dal a La canción del pescado, amiben imádom ezt a bohókás, szinte "pirulós" stílust, no meg ezeket a finom utalásokat, hogy ma este is bizony szex lesz!
("Esta noche hay fiesta/porque estoy contigo/hoy va a quedar claro que no somos sólo amigos (...)/esta noche van a desvelarse los vecinos" ~~ Ma este ünnep van/mert veled vagyok/ma egyértelművé válik, hogy nem csak barátok vagyunk (...)/ma este nem tudnak majd aludni a szomszédok). Mondom én, hogy hatalmas.
A Para toda la vida nagyon bejön Marcelától, az elsőben meg ez a pánsípos hangszerelés sokat ad a dalhoz.
A La Musicalité szerintem újfent ismerős lesz neked, hisz az egyik dalukban Raquel del Rosario közreműködött. Én itt figyeltem fel rájuk, és kényszert éreztem, hogy leszedjem az albumukat.
Sally Sparrow
2011. október 07. 08:43
|
|
|
Idézet (Liza89 @ 2011.10.06. 20:22)
Úgy tud idegesíteni, mikor ennyi homályos folt a fejemben olyanokat illetően, akiket meg akarok ismerni.
A többire én is kíváncsi lennék, mert ez a dal&tánc abszolút passzol is hozzá, hisz ilyen kis bohókásra lehet venni benne a figurát, de mondjuk egy tangót vagy egy cha-cha-chát azért csak megnéznék tőle!
Edurne és ő ugyanabban a szezonban voltak amúgy?
Mindjárt rákeresek az Eclipsere, ha már ennyire ajánlod, csak tetszeni fog!
Nem is csalódtam, leginkább a Soledad en mí-t ajánlom a figyelmedbe. Egyszerűen gyönyörű a dal, a témája, a szövege és a klip hozzá... mikor 3:15-nél az idős bácsi felesége sírjánál álló jeleneténél éneklik, hogy "porque tú ya no estás aquí", hát nem viccelek, ha azt mondom, legtöbbször nem állom meg könnyek nélkül. 
Ezzel én is így szoktam lenni.
Természetesen igazat adok neked.
Igen, Edurne és ő egy szezonban szerepeltek. Sőt, ha jól tudom, mindketten döntősök is voltak.
Furcsa, hogy nem játsszák őket a Cadena Dialon. Bár ha jobban belegondolok... Lehet, hogy nem publikációképesek rádióban a szövegeik miatt, maximum este 10 után, vagy nem tudom.
Ez az Álex, Jorge, Lena hármas nekem is nagyon bejön! Nem is értem, hogy nem hallottam róluk eddig.
A La Musicalité. Ójaj. Szégyen, nem szégyen, én is bőgtem.
Majd még hozok előadókat, csak gondolkozom. Tegnap még gyorsan hoztam Marcelát, mert féltem, hogy elfeledkezem róla újra.
2011. október 07. 11:43
|
|
|
Közben kicsit utánanéztem, mi a helyzet MQB tájékon. Nos, ahogy azt már írtam, mindketten (Edurne és Sevilla) a 2010-es szériában szerepeltek. Sevilla a 4. helyig táncolta fel magát
, Edurne pedig 2. lett.
Szóval kedvenc Mojinóm benne volt az első négyben.
(Bocsánat, találtam újabb 3 darab olvadozós képet. 1 és 2 és 3
)
A második kép esetében majd a címsorban a "AAFo8" résznél a nagy "A" betűket egészítsd ki 8 darabra és akkor be fog jönni a kép.
Edurne táncos képeit feltettem már korábban is, itt megtalálod őket. Bár most nézem, hogy már kommentáltad is, sőt, velem együtt.
A második kép esetében majd a címsorban a "AAFo8" résznél a nagy "A" betűket egészítsd ki 8 darabra és akkor be fog jönni a kép.
Edurne táncos képeit feltettem már korábban is, itt megtalálod őket. Bár most nézem, hogy már kommentáltad is, sőt, velem együtt.
2011. október 07. 18:45
|
|
|
Nos, visszajöttem, hoztam is megint valakiket.
A sort először is kezdeném a Sonia y Selena formációval. Spanyolok. Velük is úgy 10 éve találkoztam először. A spanyol tévécsatornán. Nem tagadom, mikor behívták őket a színpadra, kicsit megfagyott az ereimben a vér. Furák a nénik, főleg a szőkeség. Mintha eredetileg nem is néni lett volna.
(amolyan igazi kis plasztik darab
) Viszont nagyon tetszett az a 2 dal, amit előadtak. Konkrétan a Deja que mueva mueva és a Yo quiero bailar (= Que viva la noche). Mint később kiderült, a teljes munkásságuk nagyjából ez a két szám.
Egy lemezük jelent meg, de a mai napig nem tudtam megszerezni, csak ezt a 2 számot leltem meg YT-on. Próbálkoztak a 2001-es Eurovízióra, de nem sikerült nekik. Szóval egy évig húzta együtt a két nőszemély, aztán feloszlottak, mert nem bírták egymást elviselni. Viszont ezzel a pár dallal ha szabad így fogalmaznom, eléggé megszedték magukat.
A két dal kellemes, latinos szám. Legalább ezért megérte összeállni.
A másik előadó, akit hoztam Mónica Andrea Vives Orozco, vagy ahogy ismerik, Maía. Ő kolumbiai. Én két lemezről tudok, amit kiadott, az egyik a Natural, a másik pedig az El baile de los sueños. Kitűnően beszél németül, 16 éves korában megnyert egy kolumbiai tehetségkutató versenyt és tulajdonképpen így fedezték fel. Tőle is hoztam két számot, az egyik az Aguacero, a másik pedig az Ingeniudad. Latin, illetve latin popzene.
A másik előadó, akit hoztam Mónica Andrea Vives Orozco, vagy ahogy ismerik, Maía. Ő kolumbiai. Én két lemezről tudok, amit kiadott, az egyik a Natural, a másik pedig az El baile de los sueños. Kitűnően beszél németül, 16 éves korában megnyert egy kolumbiai tehetségkutató versenyt és tulajdonképpen így fedezték fel. Tőle is hoztam két számot, az egyik az Aguacero, a másik pedig az Ingeniudad. Latin, illetve latin popzene.
2011. október 08. 16:37
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.10.06. 18:48)
Jövök megint.
Ezt a hölgyeményt is muszáj reklámozni, mert kedvelem és mérges vagyok, hogy elfeledkeztem róla...
Argentínában született, és nagyon szeretem az "indiános-pánsípos" számait.
Ha jól tudom, 6 vagy 7 lemeze jelent meg eddig... Az én abszolút kedvencem az Eclipse. 
Marcela Morelo az, akinek a hangját rendszeresen összekeverik Thalíáéval, emlékszem, hogy annak idején volt egy száma, ami Thalía neve alatt került fel a netre, a Corazón salvaje.
Sally Sparrow
2011. október 08. 18:37
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2011.10.08. 16:37)
Marcela Morelo az, akinek a hangját rendszeresen összekeverik Thalíáéval, emlékszem, hogy annak idején volt egy száma, ami Thalía neve alatt került fel a netre, a Corazón salvaje. 
Igen, anno tényleg volt szó erről, csak azt felejtettem el, hogy pont ő volt az, akivel keverték.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.