Starity

Nálunk kevésbé ismert, spanyol nyelvű előadók

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. október 02. 21:49 #1
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Gondoltam nyitok egy ilyen topikot, mert vannak páran, akiknek nincs fent adatlapja, mégis olyan jó lenne beszélgetni róluk. unsure.gif Például ki milyen újdonságot látott/hallott, jöhetnek ide nevek, akiket találtál és megkedveltél. Hogy legyen egy hely, ahol akkor is tudsz róluk csacsogni, ha adatlapjuk nincs a Starityn. smileeee.gif
2011. október 02. 22:00 #2
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Akkor kezdem. biggrin.gif
Mióta megírtam a hírt, hogy Chenoa összeállt egy dalra a Mojinos Escozíosszal, kicsit utánanéztem ennek a bandának én sikerült nagyon megkedvelnek őket, annak ellenére, hogy nem normálisak. rohog.gif El Sevilla nagy kedvencem lett, ezt körülbelül betudom annak, hogy nekem bejön a hangja, plusz nagyon emlékeztet valakire, maradjunk ennyiben... rohog.gif

Ma rászántam magam, s egy hirtelen ötlettől vezérelve írtam a zenekar hivatalos FB oldalára. Nem sokat, pár sort. Csak hogy ki is vagyok én, pontosabban honnét, illetve, hogy tetszik az új lemezük és hogy Sevilla a kedvenc. biggrin.gif Kaptam is választ, de attól tartok, ez a válasz csak a webfelület-kezelőktől érkezett. mellow.gif De még ez is jobb, mint a semmi. Legalább tudnak rólam. biggrin.gif

Feltűnt viszont, - nem most, már korábban is, de egyre szembetűnőbb - hogy a spanyolok tojnak a helyesírásra. Szinte csak kisbetűkkel kommunikálnak, valamint lespórolják az összes ékezetet. mellow.gif Szóval nyelvtanulásnak annyira nem ideális terep. mellow.gif A fanok is mind így írnak + ők még előszeretettel rövidítenek is - bár gondolom a külföldiek a mi rövidítéseinktől is fogják a fejüket - ami csak még zavaróbb. biggrin.gif De azért nem megfejthetetlen. wink.gif

Amúgy egy kiscsaj nagyon erőszakosan írogatott a falukra, nem is nagyon méltatták válaszra. Amikor nekem visszaírtak, akkor szerintem elég pofátlanul beszólt az én kommentem alá a Mojinosnak, hogy neki miért nem képesek válaszolni. dry.gif blink.gif Talán udvariasan kellene megszólítani őket, meg úgy írni sem ártana valami érdemlegeset, azt hiszem. mellow.gif

Ha valaki tud egy tuti elérhetőséget, ahová írhatnék El Sevillának, az legyen olyan aranyos, és ossza meg velem is, léégysziii! blush.gif Köszöntem szépen! wink.gif

2011. október 04. 19:36 #3
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Ők mondjuk nem spanyolok, hanem mexikóiak, de most hirtelen eszembe jutottak és kedvem támadt hozzájuk. biggrin.gif

2011. október 04. 19:54 #4
- törölt felhasználó -    
Jó ez a topik. meghajolo.gif

A Mojinos Escozíos egy jó nagy sötét folt volt a zenei ismereteim táján, de bejönnek ezek a számok, főleg a második. Keresgélek még néhány dalt a bandától, érdekel, hogy miket alkottak még.

Láttam a facebookos oldalukra írt kis üzeneted, az az idegesítő kiscsaj tényleg frankón beleszólt, az ilyet nagyon "bírom". blink.gif De nyilvánvalóan csak féltékeny, mert neked elsőre válaszoltak, ő meg ki tudja, mióta nyüstöli már őket egy szimpla "hola"-ért, és még ennyi sem jut ki szegénykémnek. rohog.gif

Írtam pár spanyol ismerősnek, barátnak, hátha tudnak segíteni El Sevilla elérhetősége ügyében. smileeee.gif

Na akkor én is hoztam egy itthon szerintem egyáltalán nem ismert előadót. Ő El Pescao, becsületes nevén David Otero, és Spanyolország leghíresebb rockbandája, az El canto del loco tagja (volt), mint gitáros és vokalista. Jelenleg szólóban nyomul, úgy egy éve jelent meg az első önálló albuma, ami nekem nagyon nagyon bejött. Szerintem egy nagyon kedvelhető zenei stílust képvisel, ami ellensúlyozza azt, hogy a hangja nem az a megszokott "jóhang". De én szeretem. tongue.gif

1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2011. október 04. 20:18 #5
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Liza89 @ 2011.10.04. 19:54)
Jó ez a topik. meghajolo.gif 
A Mojinos Escozíos egy jó nagy sötét folt volt a zenei ismereteim táján, de bejönnek ezek a számok, főleg a második. Keresgélek még néhány dalt a bandától, érdekel, hogy miket alkottak még. 
Láttam a facebookos oldalukra írt kis üzeneted, az az idegesítő kiscsaj tényleg frankón beleszólt, az ilyet nagyon "bírom". blink.gif De nyilvánvalóan csak féltékeny, mert neked elsőre válaszoltak, ő meg ki tudja, mióta nyüstöli már őket egy szimpla "hola"-ért, és még ennyi sem jut ki szegénykémnek. rohog.gif 
Írtam pár spanyol ismerősnek, barátnak, hátha tudnak segíteni El Sevilla elérhetősége ügyében. smileeee.gif 
Na akkor én is hoztam egy itthon szerintem egyáltalán nem ismert előadót. Ő El Pescao, becsületes nevén David Otero, és Spanyolország leghíresebb rockbandája, az El canto del loco tagja (volt), mint gitáros és vokalista. Jelenleg szólóban nyomul, úgy egy éve jelent meg az első önálló albuma, ami nekem nagyon nagyon bejött. Szerintem egy nagyon kedvelhető zenei stílust képvisel, ami ellensúlyozza azt, hogy a hangja nem az a megszokott "jóhang". De én szeretem. tongue.gif

Örülök, hogy tetszik a topik. Szeretek új dolgokkal találkozni, meg beszélni is róluk, úgyhogy hála a M.E.-nak, nyitottam ezt a témát. rohog.gif Bevallom, ők voltak a fő motiváció, mert annyira lelkes lettem velük kapcsolatban, hogy úgy éreztem, muszáj írnom róluk valamit és nem volt erre megfelelő hely... Így hát... rohog.gif
Szerintem neked is tetszeni fog a munkásságuk, bár te jobb vagy nálam spanyolból, jobban érted a szövegeiket is. Szerintem néhol megállna a szívem egy pillanatra, ha jól érteném, mit énekelnek. rohog.gif De érdekelnek és elkezdtem foglalkozni velük, úgyhogy csak idő kérdése. biggrin.gif Arra már rájöttem, hogy iszonyatosan hülyék. _nevet.gif Leginkább az Irigy hónaljmirigy jut eszembe velük kapcsolatban, DE (!) a Mojinos legalább csak rockzenét játszik és ez jó. Plusz az énekesük... wub.gif _nevet.gif Tényleg egyre jobban emlékeztet az én pasimra, nem tehetek róla... rohog.gif Mondjuk neki nincs tetoválása, sem fülbevalója, kék a szeme, de amúgy... rolleyes.gif Mutattam is neki, elmondása szerint neki is tetszik (bár ezt nála nem mindig lehet tudni, van hogy csak jófej akar lenni velem biggrin.gif ) és hogy mostantól Sevilla a példaképe... _nevet.gif
Nos igen. FB. Azóta kapott választ a kislány, de sosem értettem, miért kell így beszélni/írni valakikhez, akiket nem is ismersz személyesen? unsure.gif
Az elérhetőséget előre is köszönöm! meghajolo.gif Még valaki más is nyomoz nekem ez ügyben, valami csak kisül belőle... rohog.gif
Júúúúj, köszönöm El Pescaót! ohmy.gif Róla még nem hallottam, de nagyon bejön a zenéje, főleg a második! w00t.gif Érdekes a fazon, de szimpatikus. És nekem még a hangja is tetszik. smileeee.gif Ő mióta szólista? Vannak még ilyen előadók a tarsolyodban? rohog.gif

Nézd el nekem, de hoztam még egy Mojinost. rohog.gif

DeMaría nekem sosem volt szimpatikus és a zenéje sem tetszett igazán, de itt nagyon tetszik, amit művel! A klip pedig: no comment. Nagyon beteg, de szeretem! _nevet.gif
2011. október 04. 20:39 #6
- törölt felhasználó -    
Te jó ég, ez a dal nagyon komoly. laugh.gif Mondjuk én szeretem az ilyen elvontabb dolgokat a zenében, úgyhogy nem tudsz zavarba hozni ilyesmivel. tongue.gif
David DeMaría nekem egy totális kettősséget jelent: mint ember, valamiért nem szimpatikus (nem vagyok vele egyedül, ahogy látom), viszont a hangja tetszik. Repertoárját tekintve nagy változatosságot szerintem nem lehet észrevenni, mert a dalai eléggé egy kaptafára valóak, de ettől függetlenül zeneileg tud a srác.

Ezzel az új dologgal én is így vagyok. Gyakran, amikor mondjuk van egy-egy szabad délutánom, "szaglászom" erre-arra, hogy kiket érdemes esetleg még hallgatni. smileeee.gif

rohog.gif Akárhogy is, a párod tök jófej, hogy így osztozik a zenei ízlésedben, és még támogat is benne. A Mojinos amúgy talán pont azért kedvelhető ennyire, mert a poénosabb oldaláról fogják fel a zenét, és ezzel sok új rajongót lehet nyerni. És lám, már három magyart is kapta: titeket a barátoddal, meg engem. laugh.gif

Nekem a La luna va y viene volt mindig is az abszolút favoritom az albumról. Van egy olyan hihetetlenül jó hangzása, hogy áhhh. thumbsup.gif Igazából érdekes a helyzet, mert senki nem tudja, hogy az ECDL felbomlott-e, vagy csak átmeneti szünet van, amíg David és a banda frontembere, Dani Martín is a szólókarrierjét egyengeti... Egyébként Danit is ajánlom figyelmed, szintén érdekes hanggal megáldott tehetség (nem véletlen, mert a két "D" unokatestvér laugh.gif).

Akit még nagyon kedvelek az Diego Martín. Nem tudom, mennyire ismerős a neve számodra (ha belegondolok, kellene, mert van egy duettje az El Sueno de Morfeoval tongue.gif), a hangját talán kicsit Alejandro Sanzéhoz tudnám hasonlítani, bár nekem előbbi valamiért sokkal többet ad a dalaival. S nem mellesleg Malúval is van egy közös kis gyöngyszeme, amitől aztán végképp belopta magát a szívembe.

Na, de most én kérek ajánlani különleges és ismeretlen tehetségeket, mert hétvégén frissíteni akarom az mp4-em, szóval kellenek az újdonságok rá. meghajolo.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Liliii
2011. október 05. 08:36 #7
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Liza89 @ 2011.10.04. 20:39)
Te jó ég, ez a dal nagyon komoly. laugh.gif Mondjuk én szeretem az ilyen elvontabb dolgokat a zenében, úgyhogy nem tudsz zavarba hozni ilyesmivel. tongue.gif 
David DeMaría nekem egy totális kettősséget jelent: mint ember, valamiért nem szimpatikus (nem vagyok vele egyedül, ahogy látom), viszont a hangja tetszik. Repertoárját tekintve nagy változatosságot szerintem nem lehet észrevenni, mert a dalai eléggé egy kaptafára valóak, de ettől függetlenül zeneileg tud a srác.
Ezzel az új dologgal én is így vagyok. Gyakran, amikor mondjuk van egy-egy szabad délutánom, "szaglászom" erre-arra, hogy kiket érdemes esetleg még hallgatni. smileeee.gif 
rohog.gif Akárhogy is, a párod tök jófej, hogy így osztozik a zenei ízlésedben, és még támogat is benne. A Mojinos amúgy talán pont azért kedvelhető ennyire, mert a poénosabb oldaláról fogják fel a zenét, és ezzel sok új rajongót lehet nyerni. És lám, már három magyart is kapta: titeket a barátoddal, meg engem. laugh.gif 
Nekem a La luna va y viene volt mindig is az abszolút favoritom az albumról. Van egy olyan hihetetlenül jó hangzása, hogy áhhh. thumbsup.gif Igazából érdekes a helyzet, mert senki nem tudja, hogy az ECDL felbomlott-e, vagy csak átmeneti szünet van, amíg David és a banda frontembere, Dani Martín is a szólókarrierjét egyengeti... Egyébként Danit is ajánlom figyelmed, szintén érdekes hanggal megáldott tehetség (nem véletlen, mert a két "D" unokatestvér laugh.gif).
Akit még nagyon kedvelek az Diego Martín. Nem tudom, mennyire ismerős a neve számodra (ha belegondolok, kellene, mert van egy duettje az El Sueno de Morfeoval tongue.gif), a hangját talán kicsit Alejandro Sanzéhoz tudnám hasonlítani, bár nekem előbbi valamiért sokkal többet ad a dalaival. S nem mellesleg Malúval is van egy közös kis gyöngyszeme, amitől aztán végképp belopta magát a szívembe.
[...]
Na, de most én kérek ajánlani különleges és ismeretlen tehetségeket, mert hétvégén frissíteni akarom az mp4-em, szóval kellenek az újdonságok rá. meghajolo.gif

Örülök, hogy tetszett a klip/zene. rohog.gif Van még pár ilyen. rohog.gif A klipet csak így belinkelem, nem akarom beágyazni is. Nekem megvan ez a teljes film, vadásztam rá napokig, de megszereztem. rohog.gif Lehetne benne több koncertjelenet, de így sem rossz. Ez az egyik kedvenc dalom belőle... _nevet.gif
Valóban. Magánemberként abszolút antipatikus nekem. Zenében meg... Hát. Megmondom őszintén, annyira nem az én stílusom. Anno meghallgattam tőle több dalt is, teljesen véletlenszerűen, de az történt, amit te is írtál: nagyon egyformák a dalai. mellow.gif Viszont az El chow chow meg olyan jó kis dal lett vele, hogy hű. Néha kéne stíluselemeket váltogatnia és akkor talán még én is megkedvelném a zenéjét legalább. laugh.gif
A párom egyébként nem kedveli túlságosan ezeket a spanyol nyelvű dolgokat, neki minden olyan "telenovellás". rolleyes.gif De tudja róla és elfogadta a zenei ízlésemet. rohog.gif Sőt. Még azt is sikerült elérnem nála, hogy megkedvelje Chenoát. w00t.gif Úgyhogy a kedvencei között van már a neve. smileeee.gif És ezt azzal sikerült (azt hiszem) elérnem, hogy megmutattam neki Chenoa előadásában a "Love of my life"-ot. Nagy Queen rajongó, úgyhogy... rohog.gif Párom amúgy leginkább a rock, az alternatív és a klasszikus zenét preferálja. smileeee.gif Mondjuk ezeket általában én is mind szeretem, úgyhogy nem szoktunk vitatkozni ezen. rohog.gif
Diego Martín nem ismeretlen számomra, valóban. smileeee.gif Hallottam már tőle 1-2 dalt, bár a munkásságát nem igazán szoktam követni. De akkor ezek után jobban odafigyelek majd rá is. wink.gif
Én is hoztam két előadót megint, nem tudom, ismered-e őket.

Az első, India. Ő Puerto Ricóban született, szóval nem spanyol, mindenképpen érdemes megemlíteni, azt hiszem. A maga műfajában elég híres előadó, lehet, hogy már hallottál róla emiatt. 1985 óta "nyomja" a néni, ehhez képest én is sajnos elég későn fedeztem fel. blink.gif Ő aztán 100% latin zene. biggrin.gif

A másik. Róluk viszont szinte borítékolom, hogy hallottál már. Camela. Nekem ők világéletemben egy fura zenekar volt. Amikor először hallottam őket, sőt, másodjára is, hát... blink.gif Megmondom őszintén, hogy "falat tudnék kaparni" érzés töltött el. rohog.gif Aztán amikor évekkel később rászántam magam, hogy jobban felfedezem őket zeneileg, akkor érdekes módon jött egy fordulat, és most már úgy vagyok velük, hogy nem kedvenceim ugyan, de szívesen hallgatom őket, ha éppen olyan hangulatom van. Kicsit furcsa zenei stílusuk van, vagyis nem is maga a stílus, hanem az előadók hangja... Nem az a megszokott. smileeee.gif
2011. október 05. 13:29 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.10.05. 08:36)
Örülök, hogy tetszett a klip/zene. rohog.gif Van még pár ilyen. rohog.gif A klipet csak így belinkelem, nem akarom beágyazni is. Nekem megvan ez a teljes film, vadásztam rá napokig, de megszereztem. rohog.gif Lehetne benne több koncertjelenet, de így sem rossz. Ez az egyik kedvenc dalom belőle... _nevet.gif 
Valóban. Magánemberként abszolút antipatikus nekem. Zenében meg... Hát. Megmondom őszintén, annyira nem az én stílusom. Anno meghallgattam tőle több dalt is, teljesen véletlenszerűen, de az történt, amit te is írtál: nagyon egyformák a dalai. mellow.gif Viszont az El chow chow meg olyan jó kis dal lett vele, hogy hű. Néha kéne stíluselemeket váltogatnia és akkor talán még én is megkedvelném a zenéjét legalább. laugh.gif 
A párom egyébként nem kedveli túlságosan ezeket a spanyol nyelvű dolgokat, neki minden olyan "telenovellás". rolleyes.gif De tudja róla és elfogadta a zenei ízlésemet. rohog.gif Sőt. Még azt is sikerült elérnem nála, hogy megkedvelje Chenoát. w00t.gif Úgyhogy a kedvencei között van már a neve. smileeee.gif És ezt azzal sikerült (azt hiszem) elérnem, hogy megmutattam neki Chenoa előadásában a "Love of my life"-ot. Nagy Queen rajongó, úgyhogy... rohog.gif Párom amúgy leginkább a rock, az alternatív és a klasszikus zenét preferálja. smileeee.gif Mondjuk ezeket általában én is mind szeretem, úgyhogy nem szoktunk vitatkozni ezen. rohog.gif
Diego Martín nem ismeretlen számomra, valóban. smileeee.gif Hallottam már tőle 1-2 dalt, bár a munkásságát nem igazán szoktam követni. De akkor ezek után jobban odafigyelek majd rá is. wink.gif
Én is hoztam két előadót megint, nem tudom, ismered-e őket.
[...]
Az első, India. Ő Puerto Ricóban született, szóval nem spanyol, mindenképpen érdemes megemlíteni, azt hiszem. A maga műfajában elég híres előadó, lehet, hogy már hallottál róla emiatt. 1985 óta "nyomja" a néni, ehhez képest én is sajnos elég későn fedeztem fel. blink.gif Ő aztán 100% latin zene. biggrin.gif
A másik. Róluk viszont szinte borítékolom, hogy hallottál már. Camela. Nekem ők világéletemben egy fura zenekar volt. Amikor először hallottam őket, sőt, másodjára is, hát... blink.gif Megmondom őszintén, hogy "falat tudnék kaparni" érzés töltött el. rohog.gif Aztán amikor évekkel később rászántam magam, hogy jobban felfedezem őket zeneileg, akkor érdekes módon jött egy fordulat, és most már úgy vagyok velük, hogy nem kedvenceim ugyan, de szívesen hallgatom őket, ha éppen olyan hangulatom van. Kicsit furcsa zenei stílusuk van, vagyis nem is maga a stílus, hanem az előadók hangja... Nem az a megszokott. smileeee.gif

Most épp dolgozom (pedig már úgy mennék haza dry.gif ), szóval magát a dalt (Mi novia) meghallgatni még nem tudom, de a videó... Középiskolai nyelvtanárom szerint elég bő a szókincsem, de erre nem igazán találok szavakat. rohog.gif Viszont esküszöm, vártam, hogy a gatya is lekerül a harmadik percre. _nevet.gif

Idén valamikor jelent meg DeMaría legújabb lemeze, és hát mit ad Isten, semmi új szerzemény vagy épp stílusváltás: felénekelte azokat a dalokat, amiket más előadóknak írt és szerzett (pl. Malú - Días de sol). A kreativitás hiánya azt hiszem eléggé egyértelmű. rohog.gif

Nekem anyum volt ilyen szkeptikus a spanyol zenéimet illetően, meg a spanyol nyelv iránti érzett szeretetem kapcsán. Nyilván nekik furcsa lehet, de párod azért legalább elfogadta, annak ellenére, hogy ez számára mondjuk valami teljesen idegen.

A rock, az alternatív és a klasszikus zene nálam is jelen van. Spanyolból is tudok ilyeneket ajánlani majd, ha esetleg gondolod, hogy talán közös zenehallgatásnak jó lenne. laugh.gif

India nevét még nem volt szerencsém hallani, pedig elég régóta a pályán van már. blink.gif De az, hogy 100 százalék latin zene, elég meggyőző. smileeee.gif

A Camela neve több, mint ismerős. Legtöbbször otthon a Cadena Dialt hallgatom, és azon nem kevésszer adják a dalaikat, de engem nem sikerült meggyőzniük a mai napig. De hát ez van, az ember nem szerethet mindig mindent, nem?

Én egy tehetségkutatón felfedezett csajszival folytatnám, ő María Villalón (aki most látom, hogy velem egyidős, komoly rohog.gif). Spanyol X-faktoros, bár előtte az Operación Triunfo háza táján is próbálkozott, ha jól emlékszem. Már a műsor előtt is jelentek meg lemezei, azokat nem ismerem, csak a két utána kiadottat (Te espero aquí - 2007, Los tejados donde fuimos más que amigos - 2010), ezekről hoztam egy-egy dalt (fordított sorrendben).

2011. október 05. 19:09 #9
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Liza89 @ 2011.10.05. 13:29)
Most épp dolgozom (pedig már úgy mennék haza dry.gif ), szóval magát a dalt (Mi novia) meghallgatni még nem tudom, de a videó... Középiskolai nyelvtanárom szerint elég bő a szókincsem, de erre nem igazán találok szavakat. rohog.gif Viszont esküszöm, vártam, hogy a gatya is lekerül a harmadik percre. _nevet.gif 
Idén valamikor jelent meg DeMaría legújabb lemeze, és hát mit ad Isten, semmi új szerzemény vagy épp stílusváltás: felénekelte azokat a dalokat, amiket más előadóknak írt és szerzett (pl. Malú - Días de sol). A kreativitás hiánya azt hiszem eléggé egyértelmű. rohog.gif 
Nekem anyum volt ilyen szkeptikus a spanyol zenéimet illetően, meg a spanyol nyelv iránti érzett szeretetem kapcsán. Nyilván nekik furcsa lehet, de párod azért legalább elfogadta, annak ellenére, hogy ez számára mondjuk valami teljesen idegen.
A rock, az alternatív és a klasszikus zene nálam is jelen van. Spanyolból is tudok ilyeneket ajánlani majd, ha esetleg gondolod, hogy talán közös zenehallgatásnak jó lenne. laugh.gif
India nevét még nem volt szerencsém hallani, pedig elég régóta a pályán van már. blink.gif De az, hogy 100 százalék latin zene, elég meggyőző. smileeee.gif 
A Camela neve több, mint ismerős. Legtöbbször otthon a Cadena Dialt hallgatom, és azon nem kevésszer adják a dalaikat, de engem nem sikerült meggyőzniük a mai napig. De hát ez van, az ember nem szerethet mindig mindent, nem?
Én egy tehetségkutatón felfedezett csajszival folytatnám, ő María Villalón (aki most látom, hogy velem egyidős, komoly  rohog.gif). Spanyol X-faktoros, bár előtte az Operación Triunfo háza táján is próbálkozott, ha jól emlékszem. Már a műsor előtt is jelentek meg lemezei, azokat nem ismerem, csak a két utána kiadottat (Te espero aquí - 2007, Los tejados donde fuimos más que amigos - 2010), ezekről hoztam egy-egy dalt (fordított sorrendben).

Nos, itt volnék. biggrin.gif Elnézést, hogy csak most. Én is dolgozom amúgy, de szerencsém van, mert gép mellett kell lennem végig és ha épp nincs bent senki, tudok zenét hallgatni. biggrin.gif
Köszönöm Maríát. Bevallom, hogy róla még nem hallottam. blush.gif Érdekes jelenség, de nem tudom, miért érzek így irányába. unsure.gif A hangja tetszik, a lány is helyes, csak olyan kis furcsa nekem. laugh.gif A második dal nekem jobban tetszett tőle. biggrin.gif
Mi novia. Hát igen. rohog.gif Sevilla tud meglepetéseket okozni, bár a gatyó maradt. biggrin.gif Ellenben a film utolsó jeleneteiben van egy képsor, ami majdnem olyan, mintha nem lenne rajta semmi. _nevet.gif Oké, van, látszik is, csak fogalmazzunk úgy, hogy a mérete akkora... És maga a minta is... Bár a rózsaszín nadrágnál fényévekkel jobb... _nevet.gif Sevilla nekem akkor tetszik a legjobban, amikor... Hmm. Például a No se puede fumar klipben, amikor fekete-fehér és énekel. Na, ott totálisan olyan, mint a párom 5 évvel ezelőtt. laugh.gif A guminősben is tökjól áll neki a fekete ing. Csak a fülbevalóit kiszedhetné... _nevet.gif
Priviben írtad, miket néztél ki tőlük. Majd keress rá a "Ladillas" klipjükre YT-on, és ha megnézted, kérlek világosíts fel, hogy azok a kis izék micsodák benne, mert a dal címe alapján valahogy nem úgy néznek ki, vagy csak én vagyok túl hülye... _nevet.gif
És egyébként De María mennyire népszerű kint? Annyira nem követem a népszerűségi meg dal toplistákat. Bár nyilván szeretik szép számmal, a kreativitás nélkül is, ha ennyit szerepel. smileeee.gif
Párom azt mondja, hogy leginkább az a baja, hogy nem érti a szöveget. Mondjuk logikus. Amit tudok, szoktam neki fordítani, például dalcímeket, vagy elmesélem a sztorit... Mint pl. a Mi novia esetében is. rohog.gif Először sokkot kapott, hogy most tényleg ez a nő a menyasszonya, vagymi?! laugh.gif De tuti nem. Gondolom én. laugh.gif
Hmm... Rock, alternatív és klasszikus spanyol jöhet, ezeket a műfajokat én is szívesen hallgatom. A latin mellett a rock a másik nagy kedvenc, de oda vagyok meg vissza a blues, a jazz és a soul zenéért is. biggrin.gif No meg ugye a klasszikus és az alternatív is jöhet bármikor. smileeee.gif Én igazából szinte mindent képes vagyok hallgatni, műfajtól függetlenül. Kilóra meg lehet venni egy jó dalszöveggel és/vagy zenével. smileeee.gif
Oppá. Akkor a Camela nem csak nekem ilyen mumus. smileeee.gif Igazából én is csak bizonyos hangulatban vagyok képes hallgatni őket, egyébként nem nagyon szoktam. Egyszer kaptam pár albumnyi mennyiségű ömlesztett számot tőlük, akkor kezdtem őket másodjára is "felfedezni" és akkor sikerült "immunis" lenni rá. laugh.gif Ha szabad így fogalmaznom. smileeee.gif
Megint hoztam két dalt, de most egy énekesnőtől. Rendkívül rejtélyes a számomra. Ugyanis NEM TALÁLOK RÓLA SEMMIT a neten. Egyszer teljesen véletlenül bukkantam rá az albumára, mivel láttam, hogy spanyol dalokat tartalmaz, gondoltam meghallgatom. Nekem nagyon bejön, ő is az a tipikusan latin zenét játszó hölgy. Úgy hívják, hogy Leyre. És ez a lemez címe is. Szerintem nem pont a két legjobb számból készült klip, de ezeket is kellemes hallgatni. (bár ha rajtam múlt volna, biztos, hogy nem ezt a kettőt választottam volna - az albumon ezeknél sokkal jobb dalok is vannak wink.gif )

2011. október 06. 08:39 #10
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Hölgyeim és uraim, mai ajánló következik. biggrin.gif

Ma Noeliát hoztam. Vele akkor találkoztam először, amikor volt még német VIVA televízióm. Tehát legalább 10 éve. laugh.gif Amikor először megláttam, kicsit Paulina Rubio jutott róla az eszembe, de csak azért, mert a klipben nagyon hasonlított rá. rohog.gif
Az ő nevéhez megint csak Puerto Ricót lehet kötni. 1999-ben kezdte a pályát, de ha jól tudom, idén visszavonult. (vagy csak rosszul értelmeztem / csak kacsa volt) mellow.gif 6 lemeze jelent meg összesen. Latin popzene leginkább, amit képvisel. smileeee.gif Az USÁban is ismerik, szóval nem tartom kizártnak, hogy olyan nagy újdonság lenne, de ha Indiáról sem hallottál még például, akkor lehet, hogy róla sem. smileeee.gif

2011. október 06. 18:42 #11
- törölt felhasználó -    
Akkor neked mázlid van, nálunk kolléganőm gépén van a hangszóró, szóval hiába ülök én is mindig a gépnél, max. a klipet tudom megnézni, de hang nélkül, és úgy nem az igazi.

Hát hallod, ez a Ladillas megint egy olyan videó, amire tökéletes szavakat nem találni, kész őrültekháza. rohog.gif Mondjuk tetszenek az ilyesfajta őrültségek, úgyhogy hétvégére tényleg egy részletesebb kutatómunka beiktatását tervezem velük kapcsolatban. laugh.gif
Az a csajszi a Mi novia kapcsán nekem is "szemet szúrt", és mintha láttam volna utána még valahol, talán valamelyik albumborítón, vagy másik klipben? Nem tudom, de lehet, hogy azért van ott valamiféle kapcsolata valamelyik taggal. rohog.gif Velük kapcsolatban akartam már én is kérdezni, hogy ők mennyire ismertek Spanyolországban vagy Latin-Amerika szerte?

Nem vagy egyedül, rajtam is sokszor csodálkoznak, mert van ez a spanyol-latin mániám, de példának okáért imádom az Il divo szerzeményeit, akárcsak a Nightwish dalait... rolleyes.gif Egyesek azt mondanák, hogy fura ízlésünk van, szerintem viszont csak ínyencek vagyunk: mindent meghallgatunk, de azokból aztán az igazán jókat! _nevet.gif

DeMaría azért már nincs a karrierje csúcsán, azt kell mondjam. Nyilván egy olyan albummal, amin mások által már hallott dalait énekli fel, nem is nagyon lehet újra berobbanni, de azt érzem, hogy már közel sincs meg az a népszerűsége, mint annak idején.

Nocsak, egy ismerős, Leyre. biggrin.gif Anno, mikor évekkel ezelőtt megkezdődött nálam a LODVG "fanság", akkor valahogy rábukkantan Leyre egyik dalára (nyilván, mert a banda énekesnője is Leire, csak a nevük leírása különbözik, de valószínűleg így köthette őket össze a youtube), azt hiszem épp a másodikra, amit belinkeltél. Nem nagyon találtam akkor róla semmit, ezt az utóbbi dalát kalózkodtam le valahogy a netről, aztán meg is feledkeztem róla. Pedig nagyon jó a csaj, és ezt a stílust is szeretem, ezek a gitárjátékok benne isteniek. thumbsup.gif

Noelia Enamoradaja nagyon tetszik, olyan jó ritmusa és dallama van! meghajolo.gif Egyébként nem hallottam még ezelőtt róla, ami nagy kár. Nekem kicsit Soraya Arnelasra (nem tudom, ismerős-e) hajaz, legalábbis stílusilag, de tetszik amit hallok, na! wink.gif

Akartam már kérdezni: Alex Ubago újdonsült bandájáról, az 'Alex, Lena y Jorge'-ről hallottál már? Most már talán egy éve is, hogy ők hárman összeálltak, s őszintén megmondva, az elején nagyon szkeptikus voltam velük kapcsolatban, de az album igazán klassz lett.

Ma egy lánybandát hoztam, jobban mondva egy mexikói testvérpárost. A nevük Ha*Ash, ami stílusosan a nevük rövidítéséből állt össze (Hanna és Ashley). Hangilag szerintem tökéletesek, és a dalaikat is nagyon szeretem. Az első albumaik inkább a country felé hajaztak, a legutóbbinál viszont már inkább a pop vonalak vannak jelen nagyobb részt.
Mindkét számuk az idén megjelent lemezükről való (és csodák csodájára a két kedvencem lett single egymás után! rohog.gif).

2011. október 06. 18:48 #12
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Jövök megint. laugh.gif Ezt a hölgyeményt is muszáj reklámozni, mert kedvelem és mérges vagyok, hogy elfeledkeztem róla... mellow.gif

Marcela Morelo lenne a következő ajánlatom. biggrin.gif Argentínában született, és nagyon szeretem az "indiános-pánsípos" számait. biggrin.gif Ha jól tudom, 6 vagy 7 lemeze jelent meg eddig... Az én abszolút kedvencem az Eclipse. blush.gif

1 felhasználónak tetszik: El Mexicano
2011. október 06. 19:29 #13
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Liza89 @ 2011.10.06. 18:42)
Akkor neked mázlid van, nálunk kolléganőm gépén van a hangszóró, szóval hiába ülök én is mindig a gépnél, max. a klipet tudom megnézni, de hang nélkül, és úgy nem az igazi.
Hát hallod, ez a Ladillas megint egy olyan videó, amire tökéletes szavakat nem találni, kész őrültekháza. rohog.gif Mondjuk tetszenek az ilyesfajta őrültségek, úgyhogy hétvégére tényleg egy részletesebb kutatómunka beiktatását tervezem velük kapcsolatban. laugh.gif 
Az a csajszi a Mi novia kapcsán nekem is "szemet szúrt", és mintha láttam volna utána még valahol, talán valamelyik albumborítón, vagy másik klipben? Nem tudom, de lehet, hogy azért van ott valamiféle kapcsolata valamelyik taggal. rohog.gif Velük kapcsolatban akartam már én is kérdezni, hogy ők mennyire ismertek Spanyolországban vagy Latin-Amerika szerte?
Nem vagy egyedül, rajtam is sokszor csodálkoznak, mert van ez a spanyol-latin mániám, de példának okáért imádom az Il divo szerzeményeit, akárcsak a Nightwish dalait... rolleyes.gif Egyesek azt mondanák, hogy fura ízlésünk van, szerintem viszont csak ínyencek vagyunk: mindent meghallgatunk, de azokból aztán az igazán jókat! _nevet.gif 
DeMaría azért már nincs a karrierje csúcsán, azt kell mondjam. Nyilván egy olyan albummal, amin mások által már hallott dalait énekli fel, nem is nagyon lehet újra berobbanni, de azt érzem, hogy már közel sincs meg az a népszerűsége, mint annak idején.
Nocsak, egy ismerős, Leyre. biggrin.gif Anno, mikor évekkel ezelőtt megkezdődött nálam a LODVG "fanság", akkor valahogy rábukkantan Leyre egyik dalára (nyilván, mert a banda énekesnője is Leire, csak a nevük leírása különbözik, de valószínűleg így köthette őket össze a youtube), azt hiszem épp a másodikra, amit belinkeltél. Nem nagyon találtam akkor róla semmit, ezt az utóbbi dalát kalózkodtam le valahogy a netről, aztán meg is feledkeztem róla. Pedig nagyon jó a csaj, és ezt a stílust is szeretem, ezek a gitárjátékok benne isteniek. thumbsup.gif 
Noelia Enamoradaja nagyon tetszik, olyan jó ritmusa és dallama van! meghajolo.gif Egyébként nem hallottam még ezelőtt róla, ami nagy kár. Nekem kicsit Soraya Arnelasra (nem tudom, ismerős-e) hajaz, legalábbis stílusilag, de tetszik amit hallok, na! wink.gif 
Akartam már kérdezni: Alex Ubago újdonsült bandájáról, az 'Alex, Lena y Jorge'-ről hallottál már? Most már talán egy éve is, hogy ők hárman összeálltak, s őszintén megmondva, az elején nagyon szkeptikus voltam velük kapcsolatban, de az album igazán klassz lett.
Ma egy lánybandát hoztam, jobban mondva egy mexikói testvérpárost. A nevük Ha*Ash, ami stílusosan a nevük rövidítéséből állt össze (Hanna és Ashley). Hangilag szerintem tökéletesek, és a dalaikat is nagyon szeretem. Az első albumaik inkább a country felé hajaztak, a legutóbbinál viszont már inkább a pop vonalak vannak jelen nagyobb részt.
Mindkét számuk az idén megjelent lemezükről való (és csodák csodájára a két kedvencem lett single egymás után! rohog.gif).

Igen, bár ha nekiállnék zenét hallgatni, valaki mindig jön... rolleyes.gif rohog.gif Néha morgok, de tisztában vagyok vele, hogy így is jó dolgom van a munkahelyen, úgyhogy ennyit ki lehet bírni... laugh.gif
Hát igen, a Ladillas. Egyik első klip volt, amit láttam tőlük. Sőt. Talán ez volt az első... Mit ne mondjak, szíven ütött elsőre, de aztán rájöttem, hogy mi is a lényeg. _nevet.gif Csak arra nem, mik azok az izék. Mert nem ladillák, az is biztos. biggrin.gif
Igen, a "menyasszony" rajta van azon a borítón, amelyik lemezhez adták az ajándék DVD-t, amin az a bizonyos film van, amiből részlet a "Mi novia" koncertdal. rohog.gif A film elején a csaj ott alszik Sevilla mellett az ágyban, de horkol, mint' állat... _nevet.gif Meg csinál gusztustalan dolgokat... rohog.gif
A kérdésed jó, a népszerűségi rátájuknak annyira még nem néztem utána, csak a klipjeiket néztem, meg képeket, ilyesmi. Szerintem Spanyolországban népszerűek lehetnek, Sevilla például szerepelt a Más que baile! műsorban is tavaly. (És tök mérges vagyok, mert Edurne összes tánca fent van YT-on, de Sevillától csak egyetlen egy. sad.gif Az viszont ultraédes! wub.gif blush.gif ) Hogy Latin-Amerikával mi a helyzet, nem tudom. Ma egy képet láttam, ami alá mintha Argentína lett volna írva (?!) de ebben nem vagyok biztos. mellow.gif
Igen, jól mondod! thumbsup.gif Ínyencek vagyunk. biggrin.gif De én képes vagyok meghallgatni a "legbugyutább" popdalt is, ha van benne valami, ami tetszik. (bár van pár extra bugyuta, nyilván nem azokra gondolok laugh.gif ) Egyedül az elektronikus zene az, amivel nem bírok megbarátkozni sehogy. Tuctucbumbum és ennyi. biggrin.gif Ami még kicsit messze áll tőlem, az a rap és a hip hop. smileeee.gif
Ó, igen. Akkor hallottál már Leyrétől dalt. Nagyon ajánlom az egész albumot beszerzésre, mert tényleg perfecto. smileeee.gif
Soraya Arnelas. Ő volt tavaly Eurovíziózni, ugye? Az az albuma nekem is megvan. smileeee.gif Márhogy Sorayáé.
Álex bandájáról még nem hallottam, de köszönöm, hogy szóltál, erre kíváncsi vagyok! De hogy jött az ötlet a zenekarra, erről tudsz valamit?
A mexikói lánybanda. Nagyon jó hangjuk van! ohmy.gif Hihetetlenül szépen énekelnek, nagyon tetszik, csillagos ötös! thumbsup.gif Az első klip érdekesre sikerült. rolleyes.gif Tetszettek benne ezek a váltások (stereo, mono, beszélgetés, stb.), de a két kölykön meglepődtem kissé. rohog.gif Ennyit évődni, te jó ég... rohog.gif
2011. október 06. 19:45 #14
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Tipp: nekem lassítja az oldal betöltését a YT beágyazás, mi lenne, ha ezután csak linkelnénk? biggrin.gif
2011. október 06. 20:22 #15
- törölt felhasználó -    
Jó ötlet a sima linkelgetés, még az oldal görgetése is nehezebb ennyi beszúrt videó mellett. rolleyes.gif

Na tudtam én, hogy nem véletlenül volt "túl" ismerős a menyasszony! És ez a "horkol, mint állat" nagyon tetszett. _nevet.gif Mondom ám, hogy neki kell ülnöm rendesen a banda áttanulmányozásának, mert úgy tud idegesíteni, mikor ennyi homályos folt a fejemben olyanokat illetően, akiket meg akarok ismerni. laugh.gif

Hát Sally, ha azt mondom, hogy nagyon jól nyomja a táncot, akkor igazat adsz nekem? thumbsup.gif A többire én is kíváncsi lennék, mert ez a dal&tánc abszolút passzol is hozzá, hisz ilyen kis bohókásra lehet venni benne a figurát, de mondjuk egy tangót vagy egy cha-cha-chát azért csak megnéznék tőle! laugh.gif Edurne és ő ugyanabban a szezonban voltak amúgy?

Fura nekem, hogy még nem hallottam róluk és bánt is picit, mert volt a nyáron olyan, hogy a Cadena Dial jóformán éjjel-nappal szólt nálam, és azon tényleg az összes spanyol előadótól és bandától hallhatunk zenét, de ők nincsenek benne a rádió kínálatában, elég szomorú...

Halvány lila gőzöm sincs, hogy jött Álexnél ez az új formáció. Valami olyasmit olvastam, hogy megismerkedett Lenával, aztán Jorgéval, és jött ez a közös zenélés ötlete, amibe bele is vágtak. Aztán hogy ez csak egy "ideiglenes banda", vagy hosszú életű formációt szeretnének belőle, azt nem tudom. Viszont ajánlok tőlük akkor dalokat, az első kislemezük az Estar contigo volt, na ezzel sikerült megvenniük, mert szeretem az ilyen típusú balladákat. A második kiválasztott dal a La canción del pescado, amiben imádom ezt a bohókás, szinte "pirulós" stílust, no meg ezeket a finom utalásokat, hogy ma este is bizony szex lesz! _nevet.gif rohog.gif
("Esta noche hay fiesta/porque estoy contigo/hoy va a quedar claro que no somos sólo amigos (...)/esta noche van a desvelarse los vecinos" ~~ Ma este ünnep van/mert veled vagyok/ma egyértelművé válik, hogy nem csak barátok vagyunk (...)/ma este nem tudnak majd aludni a szomszédok). Mondom én, hogy hatalmas. thumbsup.gif

A Para toda la vida nagyon bejön Marcelától, az elsőben meg ez a pánsípos hangszerelés sokat ad a dalhoz. thumbsup.gif Mindjárt rákeresek az Eclipsere, ha már ennyire ajánlod, csak tetszeni fog! beer.gif

A La Musicalité szerintem újfent ismerős lesz neked, hisz az egyik dalukban Raquel del Rosario közreműködött. Én itt figyeltem fel rájuk, és kényszert éreztem, hogy leszedjem az albumukat. rohog.gif Nem is csalódtam, leginkább a Soledad en mí-t ajánlom a figyelmedbe. Egyszerűen gyönyörű a dal, a témája, a szövege és a klip hozzá... mikor 3:15-nél az idős bácsi felesége sírjánál álló jeleneténél éneklik, hogy "porque tú ya no estás aquí", hát nem viccelek, ha azt mondom, legtöbbször nem állom meg könnyek nélkül. sad.gif
2011. október 07. 08:43 #16
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Liza89 @ 2011.10.06. 20:22)
Úgy tud idegesíteni, mikor ennyi homályos folt a fejemben olyanokat illetően, akiket meg akarok ismerni. laugh.gif 
Hát Sally, ha azt mondom, hogy nagyon jól nyomja a táncot, akkor igazat adsz nekem? thumbsup.gif A többire én is kíváncsi lennék, mert ez a dal&tánc abszolút passzol is hozzá, hisz ilyen kis bohókásra lehet venni benne a figurát, de mondjuk egy tangót vagy egy  cha-cha-chát azért csak megnéznék tőle!  laugh.gif Edurne és ő ugyanabban a szezonban voltak amúgy?
Fura nekem, hogy még nem hallottam róluk és bánt is picit, mert volt a nyáron olyan, hogy a Cadena Dial jóformán éjjel-nappal szólt nálam, és azon tényleg az összes spanyol előadótól és bandától hallhatunk zenét, de ők nincsenek benne a rádió kínálatában, elég szomorú...
Halvány lila gőzöm sincs, hogy jött Álexnél ez az új formáció. Valami olyasmit olvastam, hogy megismerkedett Lenával, aztán Jorgéval, és jött ez a közös zenélés ötlete, amibe bele is vágtak. Aztán hogy ez csak egy "ideiglenes banda", vagy hosszú életű formációt szeretnének belőle, azt nem tudom. Viszont ajánlok tőlük akkor dalokat, az első kislemezük az Estar contigo volt, na ezzel sikerült megvenniük, mert szeretem az ilyen típusú balladákat. A második kiválasztott dal a La canción del pescado, amiben imádom ezt a bohókás, szinte "pirulós" stílust, no meg ezeket a finom utalásokat, hogy ma este is bizony szex lesz! _nevet.gif  rohog.gif 
("Esta noche hay fiesta/porque estoy contigo/hoy va a quedar claro que no somos sólo amigos (...)/esta noche van a desvelarse los vecinos" ~~ Ma este ünnep van/mert  veled vagyok/ma egyértelművé válik, hogy nem csak barátok vagyunk (...)/ma este nem tudnak majd aludni a szomszédok). Mondom én, hogy hatalmas. thumbsup.gif 
A Para toda la vida nagyon bejön Marcelától, az elsőben meg ez a pánsípos hangszerelés sokat ad a dalhoz. thumbsup.gif Mindjárt rákeresek az Eclipsere, ha már ennyire ajánlod, csak tetszeni fog! beer.gif 
A La Musicalité szerintem újfent ismerős lesz neked, hisz az egyik dalukban Raquel del Rosario közreműködött. Én itt figyeltem fel rájuk, és kényszert éreztem, hogy leszedjem az albumukat. rohog.gif Nem is csalódtam, leginkább a Soledad en mí-t ajánlom a figyelmedbe. Egyszerűen gyönyörű a dal, a témája, a szövege és a klip hozzá... mikor 3:15-nél az idős bácsi felesége sírjánál álló jeleneténél éneklik, hogy "porque tú ya no estás aquí", hát nem viccelek, ha azt mondom, legtöbbször nem állom meg könnyek nélkül. sad.gif

Ezzel én is így szoktam lenni. mellow.gif Engem is zavar, hogy nem tudok eleget róluk, pedig jóval többet szeretnék. smileeee.gif Ami furcsa, hogy nagyon kevés énekes/zenekar tud ennyire felcsigázni. rohog.gif
Természetesen igazat adok neked. thumbsup.gif Szerintem is jól táncol. Már feltűnt, hogy nagyon jól mozog. Ha koreográfia van, olyan pöpecen tudja, hogy csak lesek. w00t.gif Szóval a testalkat ne tévesszen meg senkit. biggrin.gif Nagyon kis aranyos a pasas, imádom az ilyen vicces pasikat. biggrin.gif Az okos ÉS vicces pasikra bukom. rohog.gif Ez nagyon olvadozós fotó, tegnap leltem rá, szintén MQB. rohog.gif
Igen, Edurne és ő egy szezonban szerepeltek. Sőt, ha jól tudom, mindketten döntősök is voltak. w00t.gif De ha jól értelmeztem, egyikük sem nyerte meg a szériát, de benne voltak a TOP4-ben vagy TOP3-ban..? unsure.gif Hmm. Keringő videó nincs, de keringő kép van. Íme. rohog.gif
Furcsa, hogy nem játsszák őket a Cadena Dialon. Bár ha jobban belegondolok... Lehet, hogy nem publikációképesek rádióban a szövegeik miatt, maximum este 10 után, vagy nem tudom. rohog.gif
Ez az Álex, Jorge, Lena hármas nekem is nagyon bejön! Nem is értem, hogy nem hallottam róluk eddig. mellow.gif A lassú szám szép, de a másik... w00t.gif Zseniális! Nem is emlékszem, mikor láttam így Alexet... Ő az a tipikusan balladás srác, ilyet hallani tőle ritkaság. smileeee.gif De nagyon tetszik, és a klipben is öröm volt nézni, amikor hülyéskedik. biggrin.gif Nem is értem, hogy hihették a spanyolok, hogy sosem nősül meg. laugh.gif Annyira kis aranyos. smileeee.gif Engem valamiért két személyre emlékeztet egyébként. Az egyik David Schwimmer (de már jó sok évvel ezelőtt is feltűnt), a másik pedig a magyar Dobrády Ákos. Kicsit mintha hasonló karakterek lennének. Vagy tévedek? Mi a véleményed? smileeee.gif
A La Musicalité. Ójaj. Szégyen, nem szégyen, én is bőgtem. mellow.gif De én már kb. 1,5 perc után. unsure.gif Nagyon meghatóra sikerült a dalt, no meg a klip is hozzá. Akkor nyugodtam meg, amikor a vége felé színesre váltott a képsor... smileeee.gif
Majd még hozok előadókat, csak gondolkozom. Tegnap még gyorsan hoztam Marcelát, mert féltem, hogy elfeledkezem róla újra. unsure.gif
2011. október 07. 11:43 #17
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Közben kicsit utánanéztem, mi a helyzet MQB tájékon. Nos, ahogy azt már írtam, mindketten (Edurne és Sevilla) a 2010-es szériában szerepeltek. Sevilla a 4. helyig táncolta fel magát biggrin.gif , Edurne pedig 2. lett. smileeee.gif Szóval kedvenc Mojinóm benne volt az első négyben. biggrin.gif (Bocsánat, találtam újabb 3 darab olvadozós képet. 1 és 2 és 3 biggrin.gif )
A második kép esetében majd a címsorban a "AAFo8" résznél a nagy "A" betűket egészítsd ki 8 darabra és akkor be fog jönni a kép. smileeee.gif

Edurne táncos képeit feltettem már korábban is, itt megtalálod őket. Bár most nézem, hogy már kommentáltad is, sőt, velem együtt. rohog.gif
2011. október 07. 18:45 #18
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Nos, visszajöttem, hoztam is megint valakiket. biggrin.gif A sort először is kezdeném a Sonia y Selena formációval. Spanyolok. Velük is úgy 10 éve találkoztam először. A spanyol tévécsatornán. Nem tagadom, mikor behívták őket a színpadra, kicsit megfagyott az ereimben a vér. Furák a nénik, főleg a szőkeség. Mintha eredetileg nem is néni lett volna. _nevet.gif (amolyan igazi kis plasztik darab rohog.gif ) Viszont nagyon tetszett az a 2 dal, amit előadtak. Konkrétan a Deja que mueva mueva és a Yo quiero bailar (= Que viva la noche). Mint később kiderült, a teljes munkásságuk nagyjából ez a két szám. _nevet.gif Egy lemezük jelent meg, de a mai napig nem tudtam megszerezni, csak ezt a 2 számot leltem meg YT-on. Próbálkoztak a 2001-es Eurovízióra, de nem sikerült nekik. Szóval egy évig húzta együtt a két nőszemély, aztán feloszlottak, mert nem bírták egymást elviselni. Viszont ezzel a pár dallal ha szabad így fogalmaznom, eléggé megszedték magukat. rohog.gif A két dal kellemes, latinos szám. Legalább ezért megérte összeállni. biggrin.gif
A másik előadó, akit hoztam Mónica Andrea Vives Orozco, vagy ahogy ismerik, Maía. Ő kolumbiai. Én két lemezről tudok, amit kiadott, az egyik a Natural, a másik pedig az El baile de los sueños. Kitűnően beszél németül, 16 éves korában megnyert egy kolumbiai tehetségkutató versenyt és tulajdonképpen így fedezték fel. Tőle is hoztam két számot, az egyik az Aguacero, a másik pedig az Ingeniudad. Latin, illetve latin popzene. smileeee.gif
2011. október 08. 16:37 #19
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.10.06. 18:48)
Jövök megint. laugh.gif Ezt a hölgyeményt is muszáj reklámozni, mert kedvelem és mérges vagyok, hogy elfeledkeztem róla... mellow.gif 
Marcela Morelo lenne a következő ajánlatom. biggrin.gif Argentínában született, és nagyon szeretem az "indiános-pánsípos" számait. biggrin.gif Ha jól tudom, 6 vagy 7 lemeze jelent meg eddig... Az én abszolút kedvencem az Eclipse. blush.gif

Marcela Morelo az, akinek a hangját rendszeresen összekeverik Thalíáéval, emlékszem, hogy annak idején volt egy száma, ami Thalía neve alatt került fel a netre, a Corazón salvaje. laugh.gif
2011. október 08. 18:37 #20
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (El Mexicano @ 2011.10.08. 16:37)
Marcela Morelo az, akinek a hangját rendszeresen összekeverik Thalíáéval, emlékszem, hogy annak idején volt egy száma, ami Thalía neve alatt került fel a netre, a Corazón salvaje. laugh.gif

Igen, anno tényleg volt szó erről, csak azt felejtettem el, hogy pont ő volt az, akivel keverték. laugh.gif Én meg egyszer letöltöttem nagy lelkesen egy Natalia Oreiro neve alatt futó dalt és kiderült, hogy az is ő... _nevet.gif Szóval vannak érdekes dolgok. biggrin.gif
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Edurne Edurne 6005.
Chenoa Chenoa 4686.
Melody Melody 6942.