Starity

A könyvek és a fiatalok viszonya

15 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 02. 15:47 #121
Appalache
Appalache
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 505
Csatolások: 15
Azonosító: 149552
Mia, ne haragudj, nem akartam senkit se megbántani. Így visszaolvasva azt, amit írtam, kicsit általánosítottam. Igazából eléggé emberfüggő a dolog, de magam körül ezeket tapasztaltam.
És még egy igazság, hogy Harry Pottert csak egyet olvastam, azt is baromi régen, már nem is emlékszem rá, csak előítéletből írtam. Ez most tényleg hiba. Bocs. smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: thunderbird, Mia, Peszti
2011. szeptember 02. 15:50 #122
Cannibal3
Cannibal3
Hozzászólás: 974
Csatolások: 0
Azonosító: 141234
Én mindig elolvasom azért a kötelezőket, szerintem sok érdekes is van köztük, és sok könyvet szoktam olvasni amúgy is, lehet, hogy nem a legkomolyabbakat de akkor is. A Harry Potter szerintem azért nem összehasonlítható az Alkonyattal, mert egész más. Nekem a Harry Potter a kedvenc könyvem így is, elolvastam mind a 7 részt nagyon nagyon sokszor és imádom, szerintem nem olyan amilyennek sokszor beállítják, sokkal komolyabb és jobb történet.
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. szeptember 02. 15:51 #123
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 15:41)
Ugyan miért ne szabadna? blink.gif Én lehettem vagy 11-12, mikor kiolvastam azokat is, és nem törte meg a "kis érzékeny lelkivilágom"... Akkoriban olvastam ki Danielle Steel egyik könyvét is, amit megértettem, és nem rázott meg. Pedig nem semmi volt... A HP utolsó részei ahhoz képest vidám estimesék.

Na hát azokat se ajánlom gyerekeknek rolleyes.gif Én is olvastam olyan könyveket gyerekkoromban, amik nem annak a korosztálynak valóak, de ettől még nem tartom helyesnek, hogy egy gyerek a halálról, drogokról és egyéb hasonló dolgokról olvasson. Egyszerűen nem kisgyereknek való megismerkedni olyan korán az élet borzalmas oldalával. Hol marad akkor az áldott ártatlan gyermekkor? (Nekem ez 15 évesen véget ért, bár nem egy könyv miatt.)
Én tudom, hogy te értelmes vagy, nem egyszer futottam már bele a hozzászólásaidba, hisz tudod. Vannak olyan fiatalok, akik elég értelmesek ahhoz, hogy felfogják ezeket a dolgokat, fel tudják dolgozni. DE. A többség nem. Nézz szét itt a fórumon, iszonyatosan kevés 14 éves van, akinek van annyi sütnivalója, mint például neked.
2 felhasználónak tetszik: thunderbird, Mia
2011. szeptember 02. 15:56 #124
- törölt felhasználó -    
Appalache, van, amiben szerintem is igazad van. de nem hinném, hogy a Harry Potter tucatolvasmány lenne, mert én nem találkoztam könyvvel, ami megközelítené azt a világot. egy dolog, hogy sokan írnak "varázslatos" könyvet, mert el lehet adni, de olyat, mint a HP, még nem olvastam. természetesen lehet, hogy csak én nem olvastam még elég könyvet. ami azt illeti, talán azért mondják egyesek, hogy szeretnek olvasni, mert attól olyan hű-de-műveltnek tűnnek, és ha rákérdeznek, mi a kedvenc könyve, tök könnyű rávágni, hogy Harry Potter vagy Twilight vagy bármi más abszolút ismert könyv, mert azt mindenki olvasta, hát nem? ki mondaná, hogy pont te nem olvashattad?
egyébként szerintem egy könyvbe bele lehet élni magunkat, akkor is ha nem létező dolgok vannak a középpontjában, mert nem feltétlenül az a lényeg, hogy a valóságról szóljon. én speciel azért olvasok kicsi korom óta, hogy el tudjak menekülni ebből a világból, amire tökéletesen megfelel egy tökéletes kis varázsvilág.
ez a véleményem, bocs ha nyers voltam, köszönöm.
2 felhasználónak tetszik: thunderbird, Peszti
2011. szeptember 02. 16:08 #125
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsmekaylie @ 2011.09.02. 14:19)
Bevallom őszintén én is olvastam a Twilight és a Harry Potter sorozatot(mint már említettem), mégsem érzem azt, hogy ezek az ifjúsági könyvek jobbak lennének a régebbi, klasszikusoknál, pedig erre felénk sokan így vélekednek.

Javítanám a gondolatomat, mert így visszaolvasva egy érdekes képet alakítottam ki. Hisz a fentebb írt gondolatomban azt írtam nem tartom jobbnak a Harry Pottert, mint a legtöbb klasszikus regényt. Helyesen a gondolatom így hangzik: A legtöbb ifjúsági regény nem közelíti meg értékek szempontjából a klasszikusok szintjét, persze lehetnek kivételek. A Harry Potter egy ilyen kivétel. Rengeteg igazságot tartalmaz és a mai életre vonatkozó gondolatot ültet el az ember elméjében, amiket a későbbiekben bármikor hasznosíthatnak. Egy szóval: tanít. Első neki futásra mégsem ezt írtam, hogy miért? Egyszerűen azért mert elárasztott a rengeteg irodalommal kapcsolatos gondolatom és észre sem vettem, hogy pontosan, hogyan is fogalmazom meg a gondolatom.
Egyetértek mindazokkal akik a Hp mellett tették le a szavazatukat. A Hp, mint már említettétek, sosem volt és sosem lesz sablonos, ez a történet egy varázslattal és rejtett tanításokkal teli mű. smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: thunderbird, Peszti, MycySmiley
2011. szeptember 02. 16:13 #126
Brandy
Brandy
♥Pizza♥

Státusz❤Lana Del Rey❤
Hozzászólás: 5273
Csatolások: 379
Azonosító: 148501
Én nagyon szeretek olvasni!
2011. szeptember 02. 16:28 #127
Empress
Empress
assassins™
Hozzászólás: 3519
Csatolások: 8556
Azonosító: 146868
Én nagyon sokat olvasok,főleg krimit ,thrillert és romantikust.
2011. szeptember 02. 16:28 #128
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Szerintem meg válasszuk el a könyveket jó és felesleges csoportba. A Harry Potter is a jó könyvekhez tartozik, semmi féleképpen nem tucat. Hol van benne a herceg fehér lovon? Sehol. Ilyen szempontból a Twilight is értéket képviselő olvasmány, az már más, hogy film készült belőle. Szerintem értékelni kell mindenféle irodalmat és könyvet, szóljon az bármiről, kivétel a teljesen felesleges Alekosz, Pokrivtsák Mónika stb. könyvei.

Hogy kinek mi felel meg? Agatha Christiet is lehet olvasni tizenegynehány évesen, abból tanul az ember. Én sem voltam több 13-nál, mikor már Agathat olvastam, a rémálmaimnak még sincs köze hozzá. Olvasni kell véleményeket és részleteket a könyvből. Ez nálam bevált módszer.
5 felhasználónak tetszik: thunderbird, Peszti, Sally Sparrow, Domcicc, saii
2011. szeptember 02. 16:34 #129
vikike0614
vikike0614

StátuszWeak people revenge. Strong people forgive. Intelligent people ignore.
Hozzászólás: 950
Csatolások: 88
Azonosító: 138487
ahogy nézem a hozzászólásokat látom hogy szerettek olvasni én pl. utálok ! biggrin.gif de a kötelzöt ugye el kell olvasni tehát nincs mit tenni :\
2011. szeptember 02. 16:34 #130
ilus1996
ilus1996
~Hope~

StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Én is nagyon szeretek olvasni bár mostanság nem igazán jut időm rá de ha jut és szabad is vagyok akkor engedek belőle. smileeee.gif De az tényleg komoly probléma ha valakinek tényleg nincs fantáziája,hogy elolvassa a könyvet,ha én olvasni kezdek egyből belel élem magamat nem úgy ,hogy csak olvasom csak nem értek közbe belőle semmit,sőt én még a tanulásnál is bele élem mikor elolvasom rendesen belemegy az ábra a fejembe.Szerintem az olvasás nagyon fontos főleg a mai korosztály számára
2011. szeptember 02. 16:35 #131
CopperBoom
CopperBoom
visszatérő vendég
Hozzászólás: 152
Azonosító: 132564
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 14:10)
Ezzel a hangnemmel csak magadat minősíted. rolleyes.gif Próbálnának még itt is nevelni, hogy valamire való felnőtt legyen belőled, erre meg neked áll feljebb? Élvezd csak a bulizós-fészbukozós életed, te bajod. biggrin.gif

hehe. Lehet, hogy az előző hozzászólásomnál nem fogalmaztam világosan, mindegy...A lényeg az, hogy akárki akármit ír, neked akkor sincs jogod leszarozni a másikat. Valaki (lehet hogy te) írta, hogy amíg nem olvasta a könyvet, ne mondjon róla véleményt. Szerintem ez arra is igaz, hogy amíg nem ismersz valakit, ne is mondj róla véleményt.
2011. szeptember 02. 16:36 #132
lola97122
lola97122
×Jigoku Shoujo×

Státusz"Ha kedves vagy másokhoz, akkor nem leszel az emberiség legalja."
Hozzászólás: 3206
Csatolások: 685
Azonosító: 143769
Én mindig olvasok amikor van rá időm, vagy kedvem. Egyébként ma irodalom órán az ofő pont ugyanerről beszélt. Az egész osztályt körbe kérdezte hogy ki olvasott a nyár folyamán és ki nem. Mint kiderült a mai fiatalság tényleg nem olvas ami kissé szomorú. Én 3 éve kaptam rá az olvasásra és azóta is szeretem, olyan mintha a fejemben tévéznék. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. szeptember 02. 16:46 #133
- törölt felhasználó -    
Én mindig szoktam könyvet olvasni ha úgy érek rá .
2011. szeptember 02. 16:46 #134
Lilly-chan
Lilly-chan

StátuszBooks are a uniquely portable magic. /Stephen King/
Hozzászólás: 1048
Azonosító: 139065
én sok könyvet olvasok, de csak azt, ami érdekel, tehát a kötelezőket nem mindig biggrin.gif ^^"
2011. szeptember 02. 16:54 #135
katq
katq
visszatérő vendég

StátuszRock/Metál♥ | anime♥ | könyvek♥ I
Hozzászólás: 418
Csatolások: 31
Azonosító: 138241
amy72 igazad van de én sok könyvet olvasok
2011. szeptember 02. 16:55 #136
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (amy72 @ 2011.09.02. 16:48)
mi köze van a SZTÁROKHOZ??

Az, hogy a könyvekből filmet készítenek, teljesen mindegy, hogy milyen okból, a filmekben pedig sztárok szerepelnek. mellow.gif

ELMONDANÁ NEKEM VALAKI, HOGY MOSTANÁBAN MIÉRT VAN EGYRE TÖBB CIKK A STARITY-N ILYENEKRŐL?? 
CSINÁLJATOK EGY OLYAN OLDALT, AMIN ÉRDEKLŐDNEK AZ ILYENEK IRÁNT, A STARITYRE AZ EMBER NEM EZÉRT JÖN. FONTOS, PERSZE, DE EZEN AZ OLDALON NEM EZ A LÉNYEG!!

Azért, hogy aki nem szereti a Való Világot, Disneyt és a műbotrányokat, tudjon eszmét cserélni a többiekkel ilyen, szintén fontos sztárral vagy nem sztárral kapcsolatos ügyben.
7 felhasználónak tetszik: thunderbird, Sally Sparrow, Domcicc, saii, Bogszics, Grace Benning, Szandi0820
2011. szeptember 02. 16:55 #137
- törölt felhasználó -    
Idézet (CopperBoom @ 2011.09.02. 16:35)
hehe. Lehet, hogy az előző hozzászólásomnál nem fogalmaztam világosan, mindegy...A lényeg az, hogy akárki akármit ír, neked akkor sincs jogod leszarozni a másikat. Valaki (lehet hogy te) írta, hogy amíg nem olvasta a könyvet, ne mondjon róla véleményt. Szerintem ez arra is igaz, hogy amíg nem ismersz valakit, ne is mondj róla véleményt.

Ki mondta, hogy bárkit is lesz*roztam? unsure.gif Igen, könyvet bezárt állapotban nem lehet megítélni olvasatlanul, de egy olyan emberről lehet véleményt alkotni, aki ilyen tiszteletlen módon les*ggarcúzza a felnőtteket, akik csak jót akarnak. pardon.gif
2011. szeptember 02. 16:56 #138
Appalache
Appalache
Hozzászólás: 505
Csatolások: 15
Azonosító: 149552
mi köze van a SZTÁROKHOZ??
ELMONDANÁ NEKEM VALAKI, HOGY MOSTANÁBAN MIÉRT VAN EGYRE TÖBB CIKK A STARITY-N ILYENEKRŐL?? 
CSINÁLJATOK EGY OLYAN OLDALT, AMIN ÉRDEKLŐDNEK AZ ILYENEK IRÁNT, A STARITYRE AZ EMBER NEM EZÉRT JÖN. FONTOS, PERSZE, DE EZEN AZ OLDALON NEM EZ A LÉNYEG!!

Pontosan azért van egyre több ilyen cikk, hogy csökkentse a hozzád hasonló kommentelők arányát. Ha nem tetszik egy cikk, szűrd ki, és amúgy az ilyenek nem szorítják ki a sztárhíreket, szóval nem maradsz pletyka nélkül, nyugi. smileeee.gif
10 felhasználónak tetszik: thunderbird, ophely88, Mary Westmacott, Sally Sparrow, MycySmiley, Domcicc, saii, Grace Benning, Mia, Szandi0820
2011. szeptember 02. 16:57 #139
Namii
Namii
visszatérő vendég
Hozzászólás: 221
Azonosító: 138785
Én eléggé sokat olvasok. Most is,nyáron 2 könyvet olvastam ki: a Harry Pottert,és az Állatfarmot. (mondjuk,az utóbbi nem tetszett annyira..) Sőt,én még képes vagyok arra is hogy az egész délutánomat azzal töltöm,hogy egy könyvet olvasok. :"DD
2011. szeptember 02. 16:59 #140
vivcsa111
vivcsa111
új tag

StátuszMa van Selena Gomez szülinapja! Happy Birthday Girl! <3
Hozzászólás: 10
Azonosító: 75288
Magyarország legjobb könyve a Szent Johanna Gimi <3 keressetek rá, és garantálom, hogy mindenki megszeret olvasni smileeee.gif egyszerűen fantasztikus az a könyv! és Magyar írőnő írja! fantasztikus.. smileeee.gif
15 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!