És még egy igazság, hogy Harry Pottert csak egyet olvastam, azt is baromi régen, már nem is emlékszem rá, csak előítéletből írtam. Ez most tényleg hiba. Bocs.
A könyvek és a fiatalok viszonya
2011. szeptember 02. 15:47
|
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline
|
Mia, ne haragudj, nem akartam senkit se megbántani. Így visszaolvasva azt, amit írtam, kicsit általánosítottam. Igazából eléggé emberfüggő a dolog, de magam körül ezeket tapasztaltam.
És még egy igazság, hogy Harry Pottert csak egyet olvastam, azt is baromi régen, már nem is emlékszem rá, csak előítéletből írtam. Ez most tényleg hiba. Bocs.
2011. szeptember 02. 15:50
|
|
Cannibal3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.20. Hozzászólás: 974 Csatolások: 0 Azonosító: 141234 offline
|
Én mindig elolvasom azért a kötelezőket, szerintem sok érdekes is van köztük, és sok könyvet szoktam olvasni amúgy is, lehet, hogy nem a legkomolyabbakat de akkor is. A Harry Potter szerintem azért nem összehasonlítható az Alkonyattal, mert egész más. Nekem a Harry Potter a kedvenc könyvem így is, elolvastam mind a 7 részt nagyon nagyon sokszor és imádom, szerintem nem olyan amilyennek sokszor beállítják, sokkal komolyabb és jobb történet.
1 felhasználónak tetszik:
thunderbird
2011. szeptember 02. 15:51
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 15:41)
Ugyan miért ne szabadna?
Én lehettem vagy 11-12, mikor kiolvastam azokat is, és nem törte meg a "kis érzékeny lelkivilágom"... Akkoriban olvastam ki Danielle Steel egyik könyvét is, amit megértettem, és nem rázott meg. Pedig nem semmi volt... A HP utolsó részei ahhoz képest vidám estimesék.
Na hát azokat se ajánlom gyerekeknek
Én tudom, hogy te értelmes vagy, nem egyszer futottam már bele a hozzászólásaidba, hisz tudod. Vannak olyan fiatalok, akik elég értelmesek ahhoz, hogy felfogják ezeket a dolgokat, fel tudják dolgozni. DE. A többség nem. Nézz szét itt a fórumon, iszonyatosan kevés 14 éves van, akinek van annyi sütnivalója, mint például neked.
2011. szeptember 02. 15:56
Appalache, van, amiben szerintem is igazad van. de nem hinném, hogy a Harry Potter tucatolvasmány lenne, mert én nem találkoztam könyvvel, ami megközelítené azt a világot. egy dolog, hogy sokan írnak "varázslatos" könyvet, mert el lehet adni, de olyat, mint a HP, még nem olvastam. természetesen lehet, hogy csak én nem olvastam még elég könyvet. ami azt illeti, talán azért mondják egyesek, hogy szeretnek olvasni, mert attól olyan hű-de-műveltnek tűnnek, és ha rákérdeznek, mi a kedvenc könyve, tök könnyű rávágni, hogy Harry Potter vagy Twilight vagy bármi más abszolút ismert könyv, mert azt mindenki olvasta, hát nem? ki mondaná, hogy pont te nem olvashattad?
egyébként szerintem egy könyvbe bele lehet élni magunkat, akkor is ha nem létező dolgok vannak a középpontjában, mert nem feltétlenül az a lényeg, hogy a valóságról szóljon. én speciel azért olvasok kicsi korom óta, hogy el tudjak menekülni ebből a világból, amire tökéletesen megfelel egy tökéletes kis varázsvilág.
ez a véleményem, bocs ha nyers voltam, köszönöm.
egyébként szerintem egy könyvbe bele lehet élni magunkat, akkor is ha nem létező dolgok vannak a középpontjában, mert nem feltétlenül az a lényeg, hogy a valóságról szóljon. én speciel azért olvasok kicsi korom óta, hogy el tudjak menekülni ebből a világból, amire tökéletesen megfelel egy tökéletes kis varázsvilág.
ez a véleményem, bocs ha nyers voltam, köszönöm.
2011. szeptember 02. 16:08
Idézet (itsmekaylie @ 2011.09.02. 14:19)
Bevallom őszintén én is olvastam a Twilight és a Harry Potter sorozatot(mint már említettem), mégsem érzem azt, hogy ezek az ifjúsági könyvek jobbak lennének a régebbi, klasszikusoknál, pedig erre felénk sokan így vélekednek.
Javítanám a gondolatomat, mert így visszaolvasva egy érdekes képet alakítottam ki. Hisz a fentebb írt gondolatomban azt írtam nem tartom jobbnak a Harry Pottert, mint a legtöbb klasszikus regényt. Helyesen a gondolatom így hangzik: A legtöbb ifjúsági regény nem közelíti meg értékek szempontjából a klasszikusok szintjét, persze lehetnek kivételek. A Harry Potter egy ilyen kivétel. Rengeteg igazságot tartalmaz és a mai életre vonatkozó gondolatot ültet el az ember elméjében, amiket a későbbiekben bármikor hasznosíthatnak. Egy szóval: tanít. Első neki futásra mégsem ezt írtam, hogy miért? Egyszerűen azért mert elárasztott a rengeteg irodalommal kapcsolatos gondolatom és észre sem vettem, hogy pontosan, hogyan is fogalmazom meg a gondolatom.
Egyetértek mindazokkal akik a Hp mellett tették le a szavazatukat. A Hp, mint már említettétek, sosem volt és sosem lesz sablonos, ez a történet egy varázslattal és rejtett tanításokkal teli mű.
2011. szeptember 02. 16:28
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Szerintem meg válasszuk el a könyveket jó és felesleges csoportba. A Harry Potter is a jó könyvekhez tartozik, semmi féleképpen nem tucat. Hol van benne a herceg fehér lovon? Sehol. Ilyen szempontból a Twilight is értéket képviselő olvasmány, az már más, hogy film készült belőle. Szerintem értékelni kell mindenféle irodalmat és könyvet, szóljon az bármiről, kivétel a teljesen felesleges Alekosz, Pokrivtsák Mónika stb. könyvei.
Hogy kinek mi felel meg? Agatha Christiet is lehet olvasni tizenegynehány évesen, abból tanul az ember. Én sem voltam több 13-nál, mikor már Agathat olvastam, a rémálmaimnak még sincs köze hozzá. Olvasni kell véleményeket és részleteket a könyvből. Ez nálam bevált módszer.
Hogy kinek mi felel meg? Agatha Christiet is lehet olvasni tizenegynehány évesen, abból tanul az ember. Én sem voltam több 13-nál, mikor már Agathat olvastam, a rémálmaimnak még sincs köze hozzá. Olvasni kell véleményeket és részleteket a könyvből. Ez nálam bevált módszer.
2011. szeptember 02. 16:34
|
|
vikike0614 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.11. Hozzászólás: 950 Csatolások: 88 Azonosító: 138487 offline
|
ahogy nézem a hozzászólásokat látom hogy szerettek olvasni én pl. utálok !
de a kötelzöt ugye el kell olvasni tehát nincs mit tenni :\
2011. szeptember 02. 16:34
|
|
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline
|
Én is nagyon szeretek olvasni bár mostanság nem igazán jut időm rá de ha jut és szabad is vagyok akkor engedek belőle.
De az tényleg komoly probléma ha valakinek tényleg nincs fantáziája,hogy elolvassa a könyvet,ha én olvasni kezdek egyből belel élem magamat nem úgy ,hogy csak olvasom csak nem értek közbe belőle semmit,sőt én még a tanulásnál is bele élem mikor elolvasom rendesen belemegy az ábra a fejembe.Szerintem az olvasás nagyon fontos főleg a mai korosztály számára
2011. szeptember 02. 16:35
|
|
CopperBoomvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.04. Hozzászólás: 152 Csatolások: 0 Azonosító: 132564 offline
|
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 14:10)
Ezzel a hangnemmel csak magadat minősíted.
Próbálnának még itt is nevelni, hogy valamire való felnőtt legyen belőled, erre meg neked áll feljebb? Élvezd csak a bulizós-fészbukozós életed, te bajod. 
hehe. Lehet, hogy az előző hozzászólásomnál nem fogalmaztam világosan, mindegy...A lényeg az, hogy akárki akármit ír, neked akkor sincs jogod leszarozni a másikat. Valaki (lehet hogy te) írta, hogy amíg nem olvasta a könyvet, ne mondjon róla véleményt. Szerintem ez arra is igaz, hogy amíg nem ismersz valakit, ne is mondj róla véleményt.
2011. szeptember 02. 16:36
|
|
lola97122×Jigoku Shoujo× |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.21. Hozzászólás: 3206 Csatolások: 685 Azonosító: 143769 offline
|
Én mindig olvasok amikor van rá időm, vagy kedvem. Egyébként ma irodalom órán az ofő pont ugyanerről beszélt. Az egész osztályt körbe kérdezte hogy ki olvasott a nyár folyamán és ki nem. Mint kiderült a mai fiatalság tényleg nem olvas ami kissé szomorú. Én 3 éve kaptam rá az olvasásra és azóta is szeretem, olyan mintha a fejemben tévéznék.
1 felhasználónak tetszik:
thunderbird
2011. szeptember 02. 16:46
Én mindig szoktam könyvet olvasni ha úgy érek rá .
2011. szeptember 02. 16:46
|
|
Lilly-chan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.19. Hozzászólás: 1048 Csatolások: 0 Azonosító: 139065 offline
|
én sok könyvet olvasok, de csak azt, ami érdekel, tehát a kötelezőket nem mindig
^^"
2011. szeptember 02. 16:55
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (amy72 @ 2011.09.02. 16:48)
mi köze van a SZTÁROKHOZ??
Az, hogy a könyvekből filmet készítenek, teljesen mindegy, hogy milyen okból, a filmekben pedig sztárok szerepelnek.
ELMONDANÁ NEKEM VALAKI, HOGY MOSTANÁBAN MIÉRT VAN EGYRE TÖBB CIKK A STARITY-N ILYENEKRŐL??
CSINÁLJATOK EGY OLYAN OLDALT, AMIN ÉRDEKLŐDNEK AZ ILYENEK IRÁNT, A STARITYRE AZ EMBER NEM EZÉRT JÖN. FONTOS, PERSZE, DE EZEN AZ OLDALON NEM EZ A LÉNYEG!!
CSINÁLJATOK EGY OLYAN OLDALT, AMIN ÉRDEKLŐDNEK AZ ILYENEK IRÁNT, A STARITYRE AZ EMBER NEM EZÉRT JÖN. FONTOS, PERSZE, DE EZEN AZ OLDALON NEM EZ A LÉNYEG!!
Azért, hogy aki nem szereti a Való Világot, Disneyt és a műbotrányokat, tudjon eszmét cserélni a többiekkel ilyen, szintén fontos sztárral vagy nem sztárral kapcsolatos ügyben.
7 felhasználónak tetszik:
thunderbird,
Sally Sparrow,
Domcicc,
saii,
Bogszics,
Grace Benning,
Szandi0820
2011. szeptember 02. 16:55
Idézet (CopperBoom @ 2011.09.02. 16:35)
hehe. Lehet, hogy az előző hozzászólásomnál nem fogalmaztam világosan, mindegy...A lényeg az, hogy akárki akármit ír, neked akkor sincs jogod leszarozni a másikat. Valaki (lehet hogy te) írta, hogy amíg nem olvasta a könyvet, ne mondjon róla véleményt. Szerintem ez arra is igaz, hogy amíg nem ismersz valakit, ne is mondj róla véleményt.
Ki mondta, hogy bárkit is lesz*roztam?
2011. szeptember 02. 16:56
|
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline
|
mi köze van a SZTÁROKHOZ??
ELMONDANÁ NEKEM VALAKI, HOGY MOSTANÁBAN MIÉRT VAN EGYRE TÖBB CIKK A STARITY-N ILYENEKRŐL??
Pontosan azért van egyre több ilyen cikk, hogy csökkentse a hozzád hasonló kommentelők arányát. Ha nem tetszik egy cikk, szűrd ki, és amúgy az ilyenek nem szorítják ki a sztárhíreket, szóval nem maradsz pletyka nélkül, nyugi.
10 felhasználónak tetszik:
thunderbird,
ophely88,
Mary Westmacott,
Sally Sparrow,
MycySmiley,
Domcicc,
saii,
Grace Benning,
Mia,
Szandi0820
2011. szeptember 02. 16:57
|
Namiivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.15. Hozzászólás: 221 Csatolások: 0 Azonosító: 138785 offline
|
Én eléggé sokat olvasok. Most is,nyáron 2 könyvet olvastam ki: a Harry Pottert,és az Állatfarmot. (mondjuk,az utóbbi nem tetszett annyira..) Sőt,én még képes vagyok arra is hogy az egész délutánomat azzal töltöm,hogy egy könyvet olvasok. :"DD
2011. szeptember 02. 16:59
|
|
vivcsa111új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.28. Hozzászólás: 10 Csatolások: 0 Azonosító: 75288 offline
|
Magyarország legjobb könyve a Szent Johanna Gimi <3 keressetek rá, és garantálom, hogy mindenki megszeret olvasni
egyszerűen fantasztikus az a könyv! és Magyar írőnő írja! fantasztikus..
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.