A könyvek és a fiatalok viszonya
2011. szeptember 02. 14:37
|
|
Alizgirl98lydia. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 5214 Csatolások: 4353 Azonosító: 133490 offline
|
Jó cikk lett, és szerintem nagyon jó, hogy mostanában egyre több olyan cikk jelenik meg itt, amik nem a szokásos, unalmas pletykák sztárokról.
2011. szeptember 02. 14:39
Hát nagyon sajnálatos, hogy ma ilyen a fiatalság nagy része.Én büszkén mondhatom, hogy nem tartozok a nem olvasók táborába.Nem értek egyet Elodyval.Szerintem igenis kellenek a régi témájú könyvek.Ha nem lennének régi könyvek, nem tudnánk megismerni a saját történelmünket, őseink szokásait.Ez viszont csak az én véleményem.
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2011. szeptember 02. 14:39
Nagyon jó cikk, öröm volt elolvasni.
Szerintem részben a szülő hibája, hogyha a gyerek nem olvas, elvégre az ő felelőssége, hogy a gyermek, akit felnevel, legyen elég művelt, vagy csak szeressen olvasni. Én imádok olvasni akár HP-t akár bármi mást, ők ebbe nem szólnak bele, de kell hogy legyen egy könyv a kezemben, amiből tanulok is; hogy legyen tanulsága is.
De a mai fiatalok többsége azt sem tudja, mi az olvasás fogalma, ha olyan szavakat használnak, hogy w-vel és ilyen szir-szar bonyolított betűkkel van leírva egy szavuk, akár itt, akár bármely más fórumon
De a helyzet annak ellenére, - ahogy látom vagyunk jópáran akik szeretnek olvasni
- katasztrofális. Nem értem, miért nem tudnak egy kis időt szakítani egy értelmes dologra?
Annak ellenére, hogy itt volt a nyár, amit nemcsak állandó bulizással lehetett volna eltölteni.
Szerintem részben a szülő hibája, hogyha a gyerek nem olvas, elvégre az ő felelőssége, hogy a gyermek, akit felnevel, legyen elég művelt, vagy csak szeressen olvasni. Én imádok olvasni akár HP-t akár bármi mást, ők ebbe nem szólnak bele, de kell hogy legyen egy könyv a kezemben, amiből tanulok is; hogy legyen tanulsága is.
De a mai fiatalok többsége azt sem tudja, mi az olvasás fogalma, ha olyan szavakat használnak, hogy w-vel és ilyen szir-szar bonyolított betűkkel van leírva egy szavuk, akár itt, akár bármely más fórumon
De a helyzet annak ellenére, - ahogy látom vagyunk jópáran akik szeretnek olvasni
2011. szeptember 02. 14:44
|
|
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9489 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline
|
Engem nem érdekelnek a régi témájú könyvek olyan nagyon. Vannak azért, amik jók, de túlságosan nehéz könyvek amiket nem egyszerű megérteni, felfogni. Habár ha jobban belegondolok erről szól az egész cikk. Ja és azt a menőséget nem azért írtam, mert én azért olvasok, mert menőnek tartom, engem sem érdekel az ilyesmi, csak arra írtam, hogyha valaki azt mondaná, hogy olvasni csak a bénák és a stréberek olvasnak. Senki ne értsen félre, én nem így gondolom!
2011. szeptember 02. 14:46
|
|
Dzseenvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.12. Hozzászólás: 313 Csatolások: 14 Azonosító: 138527 offline
|
Nem értem egyesek miért vannak úgy kiakadva, ha valaki azt mondja, hogy elolvasta Twilight-ot. Én is Stephenie Meyer-nek köszönhetően szerettem meg az olvasást.
2011. szeptember 02. 14:47
Idézet (Elody @ 2011.09.02. 14:22)
Ja és jóhogy nem olvasnak a mai fiatalok régi, érthetetlen nyelven íródott könyveket!Manapság (legalábbis Magyarországon) nincs se háború, se ilyen, se olyan, ebbe nem lehet beleélni magunkat, nem valósághű. Olyanról szeretek olvasni, ami velem, körülöttem is történhet akár, nem pedig, hogy mi volt a múltban! A jelenben élünk, azzal kell foglalkozni, főleg, hogy mostanában egyre kritikusabb média és tinivilág van, szval be kell illeszkedni. Ehhez pedig sokat segítenek az modern ifjúsági könyvekben lévő tanácsok és sztorik, történetek. Mellesleg én nem vagyok olyan nagy Harry Potter fan, azt leszögezném. És szoktam gyakran állatos vagy természetről, állatokról, biológiáról szóló könyveket is olvasni!
Először is: Nem érthetetlen nyelven írnak, hanem régiesen, de az is ugyanúgy magyar, csak nincs teletűzdelve divatszavakkal. Másodszor pedig: igenis történnek körülöttünk a világban, sőt a szomszédos országokban is olyan események, amik miatt egy háborús történet is ugyanúgy átérezhető. Az pedig, hogy Magyarországon épp nincs háború, nem azt jelenti, hogy nem is élhetnéd bele magad egy ilyen jellegű regénybe. Az meg, hogy nem valósághű, az egyszerűen nevetséges. Te magad mutattál rá, hogy nem akkor éltél mikor azok az események történtek, szóval fogalmad sincs róla, hogy az adott eseményről mi valósághű és mi az író agyszüleménye. Természetesen egy háborús regényben is rengeteg kitalált esemény lehet, de ha egy ismert háborúról írnak (bár mondjuk melyik nem ismert), akkor követni fogják valamilyen szinten az adott háború eseményeit, csak lehet belecsempésznek magukból egy kicsit. Rengeteg író járt utána témájának, nem csak egyszerűen kitalálta. Persze egyetlen háború sem lehet színtisztán felvázolható, mert nem lehet ott mindenki mindenhol, hogy elmondhassa, hogy mi történt.
Hol van az előírva, hogy be kell illeszkedni?! Elárulom neked: sehol. Senkinek nem kell beilleszkednie, ha nem akar az adott környezetbe beilleszkedni. Ha valaki szeret olvasni régebbi könyveket, nem kell ezzel felhagynia, csak mert mások szerint az nem történhet meg a környezetükben, amit bennük olvasott, ezért ne is olvassanak róla. Elárulom neked a mai világban már minden megtörténhet. Shakespeare megmutatta az igaz szerelmet és rajta kívül még sokan mások is, mégis dobjuk el a műveiket, mert a többség szerint nincs igaz szerelem. Szerintem egyik embernek sem kell feladnia a saját értékeit, gondolatait és álmait csak mert mások szerint azok úgysem fognak megvalósulni.
Végezetül pedig lehet, hogy olvasol állatos, természet és egyéb biológiai témájú könyveket, mégsem adják át azokat az élményeket, amiket a régebbi "érthetetlen" könyvek (ahogy te írtad) adnak át. Mindenesetre becsülendő, hogy te olvasol könyveket, erre legyél büszke, mert ma már nagyon kevesen olvasnak.
6 felhasználónak tetszik:
thunderbird,
Grace Benning,
ophely88,
Sally Sparrow,
Mary Westmacott,
Szandi0820
2011. szeptember 02. 14:48
Annyi buta ember (ember, dehogy is...) van itt, hogy mehetne a vérfrissítés abba a szépen kivilágított épületbe ott Budapesten...
Példának okáért: "nincs se háború, se ilyen, se olyan, ebbe nem lehet beleélni magunkat"
Büszke lehetsz magadra, ne tanulj történelmet, mert az régen volt, ki nem ... le? És a telefonod se használd akkor szerintem, hiszen nem tudsz telefont gyártani, így nem tudod beleélni magad. Sötét
Olvasni nem csak azért kell, hogy a szülők leszálljanak rólatok, nagyeszűek! Olyan készségeket fejlesztenek, amik elengedhetetlenek a jövőbeli állásotok, vagy a felsőbb szintű oktatásotok miatt! Napjaink gimnazistái NEM TUDNAK HANGOSAN, EGYENLETESEN OLVASNI. Amerikában bizonyos helyeken már nem kötelező a kézírás, sőt! Gondoljatok már bele, hova fajul a világ? Előbb tudja meg a gyerek, hogy kell fórumozni, mint leírni a nevét? Istenem, ments ki innen...
Példának okáért: "nincs se háború, se ilyen, se olyan, ebbe nem lehet beleélni magunkat"
Büszke lehetsz magadra, ne tanulj történelmet, mert az régen volt, ki nem ... le? És a telefonod se használd akkor szerintem, hiszen nem tudsz telefont gyártani, így nem tudod beleélni magad. Sötét
Olvasni nem csak azért kell, hogy a szülők leszálljanak rólatok, nagyeszűek! Olyan készségeket fejlesztenek, amik elengedhetetlenek a jövőbeli állásotok, vagy a felsőbb szintű oktatásotok miatt! Napjaink gimnazistái NEM TUDNAK HANGOSAN, EGYENLETESEN OLVASNI. Amerikában bizonyos helyeken már nem kötelező a kézírás, sőt! Gondoljatok már bele, hova fajul a világ? Előbb tudja meg a gyerek, hogy kell fórumozni, mint leírni a nevét? Istenem, ments ki innen...
7 felhasználónak tetszik:
thunderbird,
Grace Benning,
Bogszics,
ophely88,
Sally Sparrow,
saii,
Szandi0820
2011. szeptember 02. 14:49
Nagyon jó cikk lett és tanulságos. Sajnos tényleg nagyon kevés gyerek olvas bár én nem tartozom közéjük mert én mindig is szerettem olvasni és szoktam is rendszeresen. Bár velem is előfordult,hogy megjegyezte az egyik osztálytársam,hogy "Jaj de régimódi vagy ne olvasd el a könyvet inkább nézd meg a filmváltozatát." Én még a régi témájú könyveket is hajlandó vagyok elolvasni,lehet ,hogy elsőre nem értem meg de akkor elolvasom másodszorra is. Szerintem viszont mindenkinek neki kéne állni olvasnia mert oké,hogy van TV,számítógép és egyéb ilyen dolgok de az olvasáskor a fantáziánkat használjuk nem pedig csak ülünk és bámulunk.
2011. szeptember 02. 14:50
|
MadamAvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.07. Hozzászólás: 263 Csatolások: 0 Azonosító: 134451 offline
|
Én szeretek olvasni, de nekem kicsit uncsik a régebbi könyvek. Szerintem abba nem kéne beleszólniuk, hogy mit olvasunk, mert mindenki olvassa, ami neki teccik. Ennyi.
2011. szeptember 02. 14:50
|
|
Kicsilány16♡イαяα♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.06. Hozzászólás: 1825 Csatolások: 421 Azonosító: 146753 offline
|
Idézet (itsmekaylie @ 2011.09.02. 14:47)
Először is: Nem érthetetlen nyelven írnak, hanem régiesen, de az is ugyanúgy magyar, csak nincs teletűzdelve divatszavakkal. Másodszor pedig: igenis történnek körülöttünk a világban, sőt a szomszédos országokban is olyan események, amik miatt egy háborús történet is ugyanúgy átérezhető. Az pedig, hogy Magyarországon épp nincs háború, nem azt jelenti, hogy nem is élhetnéd bele magad egy ilyen jellegű regénybe. Az meg, hogy nem valósághű, az egyszerűen nevetséges. Te magad mutattál rá, hogy nem akkor éltél mikor azok az események történtek, szóval fogalmad sincs róla, hogy az adott eseményről mi valósághű és mi az író agyszüleménye. Természetesen egy háborús regényben is rengeteg kitalált esemény lehet, de ha egy ismert háborúról írnak (bár mondjuk melyik nem ismert), akkor követni fogják valamilyen szinten az adott háború eseményeit, csak lehet belecsempésznek magukból egy kicsit. Rengeteg író járt utána témájának, nem csak egyszerűen kitalálta. Persze egyetlen háború sem lehet színtisztán felvázolható, mert nem lehet ott mindenki mindenhol, hogy elmondhassa, hogy mi történt.
Hol van az előírva, hogy be kell illeszkedni?! Elárulom neked: sehol. Senkinek nem kell beilleszkednie, ha nem akkor az adott környezetbe beilleszkedni. Ha valaki szeret olvasni régebbi könyveket, nem kell ezzel felhagynia, csak mert mások szerint az nem történhet meg a környezetükben, amit bennük olvasott, ezért ne is olvassanak róla. Elárulom neked a mai világban már minden megtörténhet. Shakespeare megmutatta az igaz szerelmet és rajta kívül még sokan mások is, mégis dobjuk el a műveiket, mert a többség szerint nincs igaz szerelem. Szerintem egyik embernek sem kell feladnia a saját értékeit, gondolatait és álmait csak mert mások szerint azok úgysem fognak megvalósulni.
Végezetül pedig lehet, hogy olvasol állatos, természet és egyéb biológiai témájú könyveket, mégsem adják át azokat az élményeket, amiket a régebbi "érthetetlen" könyvek (ahogy te írtad) adnak át. Mindenesetre becsülendő, hogy te olvasol könyveket, erre legyél büszke, mert ma már nagyon kevesen olvasnak.
Hol van az előírva, hogy be kell illeszkedni?! Elárulom neked: sehol. Senkinek nem kell beilleszkednie, ha nem akkor az adott környezetbe beilleszkedni. Ha valaki szeret olvasni régebbi könyveket, nem kell ezzel felhagynia, csak mert mások szerint az nem történhet meg a környezetükben, amit bennük olvasott, ezért ne is olvassanak róla. Elárulom neked a mai világban már minden megtörténhet. Shakespeare megmutatta az igaz szerelmet és rajta kívül még sokan mások is, mégis dobjuk el a műveiket, mert a többség szerint nincs igaz szerelem. Szerintem egyik embernek sem kell feladnia a saját értékeit, gondolatait és álmait csak mert mások szerint azok úgysem fognak megvalósulni.
Egyetértek veled, teljes mértékben. Igaz én sem nagyon szeretem az olvasást. főleg nem a Harry Pottert
2011. szeptember 02. 14:51
MadamA
Olvascsizd csak, ami neked TECCIK, majd megtancsizol helycsisen írcsizni.
Olvascsizd csak, ami neked TECCIK, majd megtancsizol helycsisen írcsizni.
2011. szeptember 02. 14:59
|
Jónás Csillavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.29. Hozzászólás: 375 Csatolások: 0 Azonosító: 159648 offline
|
Csak érdekes és izgalmas rövid dolgokat szeretek olvasni...
az egri csillagok fúú...nem volt a kedvencem...:/
2011. szeptember 02. 15:01
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 14:30)
Engem őszintén nem izgat, hogy mi menő, és mi nem. Az befolyásol, hogy tetszik-e, az én ízlésem-e, és ez nem csak könyvekre vonatkozik.
Pontosan. Teljesen egyet kell értsek veled. Soha nem értettem azokat, akik csak azért olvasnak, mert az menő. Először is: kinek mi számít menőnek?! A többségnél a cigizés, a mások szekírozása is a menő kategóriába tartozik, másoknál viszont pont ezek azok, amik a nagyon nem menő kategória lakói. Számomra szinte hihetetlen, hogy sokan csak azért mutatják, hogy ők hű de sokat olvasnak, hogy egy adott társaság megkedvelje őket. Ezt miért kell? Saját magáért kellene kedvelniük, nem azért aki lehetne.
Én is mindig úgy választok könyvet, hogy megfelel-e az ízlésemnek, hogy találhatok-e benne valami olyat, ami miatt mindenképp haza kell vinnem magammal, nem pedig amiatt, hogy menő-e vagy nem menő-e az adott könyv.
|
|
dolores2visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.11. Hozzászólás: 162 Csatolások: 0 Azonosító: 155126 offline
|
Idézet (itsmekaylie @ 2011.09.02. 14:47)
Szerintem meg ezen kár veszekedni! Valaki szereti a régi komoly könyveket, valaki pedig nem. Én sem olvasok önszántamból ilyen könyveket, csak amit az egyetemen előírnak, mert nagyon hamar leszívják az agyamat, pontosan a nehéz nyelvezete miatt.Úgy gondolom,hogy az emberek nagy része sokkal inkább akar elszakadni a valóságtól és átélni egy irracionális, lehetetlen történetet, mintsem pl: egy valós háborús történetbe éljék bele magukat! (persze ilyenek is kellenek, nem mondom,hogy nem)
1 felhasználónak tetszik:
thunderbird
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Jé, egész sokan szeretnek itt olvasni, ez meglepett.
Én mindig is szerettem olvasni, a Pöttyös könyvek közül még mindig van valahol itthon egy-egy darab, bár azokat még nagyon gyerekkorban olvastam. Általános iskolában én is olvastam a kötelezőket, némelyiket videón néztem meg, de azok közül párat már elolvastam később. Egyszerűen nem a megfelelő korban adják fel őket. Az Egri Csillagokat se a jó évfolyam olvassa, ahogy szerintem A Kis Herceget sem. Bár utóbbi azért jobban meg tudja fogni a gyerekeket, de a mondanivalója nem biztos, hogy át is jön nekik. Bár én az Egri Csillagokat magamtól vettem a kezembe, emlékszem, mikor elkezdtem olvasni, de arra nem, hogy be is fejeztem, viszont tudom, mi a vége. Egyszerűen nem emlékszem, hogy befejeztem volna. Mindegy, ezen a kötelezős dolgon nem tudunk segíteni.
Gimnáziumban azért már másképp van, ott talán már jobban a korhoz illő könyveket adnak fel, vagy csak nekem tűnt úgy, persze ez sem minden könyvre igaz. Gimiben a kedvencem a Candide volt, és furcsa mód az orosz realisták közül pedig az Ivan Iljics halála lett a kedvencem, pedig sikeresen kisírtam a szemem amiatt a könyv miatt. Egyszerűen az állt hozzám a legközelebb.
Én sem csak kötelezőket olvastam. Sosem csak azokat olvastam. Mindig volt valami, amit itthon, vagy akár szünetekben tudtam olvasni. 11 évesen olvastam az első Harry Potter könyvet, 10 évesen már a Jane Eyre-t olvastam, azóta többször is, az egyik kedvencem. Olvastam tinikönyveket, mint amiket Meg Cabot is ír, azóta elolvastam a felnőtteknek szóló könyveit is, nekem ő volt a kedvenc íróm tinédzserként J.K. Rowling mellett. Harry Potterről jut eszembe, látom, sokan olvassák itt a mostani 10-15 évesek közül, és hogy már az utolsó kötetnél tartanak. Szerintem azt a könyvet nem szabad ilyen fiatalon olvasni. Én az 5. kötetet olvastam 15 évesen, és egy éjszakán át sírtam miatta, mert pont akkoriban ért némi veszteség a családban, és Sirius halála is ugyanígy megérintett. A 6-7. kötetről nem is beszélve, azok már nem azt a kedves, varázslatos világot tartalmazzák, mint az első 1-3 kötet, itt már komolyabbra, sötétebbre is fordul a dolog, ez a rengeteg halál...14 évesen szerintem nem szabadna még ezt a három utolsó HP könyvet olvasni. Bár léteznek olyan könyvek a világban, amik miatt kívánom, hogy inkább ezt olvassák..
Mit is szerettem volna még? Ja igen, Shakespeare. A másik hősöm. Van egy polcon, csak az ő nevével fémjelzett irományok vannak ott, annyira szeretem.
A cikkben van egy olyan rész, hogy ha látják a gyerekek, hogy a szülők olvasnak, akkor ők is jobban kedvet kapnak. Lehet, hogy én is ezért szerettem mindig olvasni. Édesanyám mindig kint ült a konyhában, kávézott, olykor cigarettázott, és a könyv a kezéből elengedhetetlen volt. Valahányszor visszaemlékszem rá, mindig ez a kép ugrik be. Apukám is szeret olvasni, sajnos nincs rá sok ideje a munka miatt, de amint teheti elolvas pár oldalt az aktuális regényből.
Nem értem, miért nem szeretnek egyesek olvasni, sőt utálják. Én ilyenkor mindig megkérdezem, hogy mit olvasott eddig. Sorolja a kötelezőket, mennyire utálta, jaj. Nem az ő műfaja a szépirodalom ezek szerint. Vannak más típusú könyvek is, meg kell találni, amit szeret. Egyik barátnőm pár éve még makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy ő nem olvas. Végül kezébe került egy fantasy regény, azóta folyamatosan olvas a témában, de már más könyveket is a kezébe vesz, olyanokat, amik nem is az ő ízléséhez passzolnak. Mindenki szerethet olvasni, csak meg kell találni a megfelelő témát.
Ismételten nagyon jó cikk lett, köszönet érte
Én mindig is szerettem olvasni, a Pöttyös könyvek közül még mindig van valahol itthon egy-egy darab, bár azokat még nagyon gyerekkorban olvastam. Általános iskolában én is olvastam a kötelezőket, némelyiket videón néztem meg, de azok közül párat már elolvastam később. Egyszerűen nem a megfelelő korban adják fel őket. Az Egri Csillagokat se a jó évfolyam olvassa, ahogy szerintem A Kis Herceget sem. Bár utóbbi azért jobban meg tudja fogni a gyerekeket, de a mondanivalója nem biztos, hogy át is jön nekik. Bár én az Egri Csillagokat magamtól vettem a kezembe, emlékszem, mikor elkezdtem olvasni, de arra nem, hogy be is fejeztem, viszont tudom, mi a vége. Egyszerűen nem emlékszem, hogy befejeztem volna. Mindegy, ezen a kötelezős dolgon nem tudunk segíteni.
Gimnáziumban azért már másképp van, ott talán már jobban a korhoz illő könyveket adnak fel, vagy csak nekem tűnt úgy, persze ez sem minden könyvre igaz. Gimiben a kedvencem a Candide volt, és furcsa mód az orosz realisták közül pedig az Ivan Iljics halála lett a kedvencem, pedig sikeresen kisírtam a szemem amiatt a könyv miatt. Egyszerűen az állt hozzám a legközelebb.
Én sem csak kötelezőket olvastam. Sosem csak azokat olvastam. Mindig volt valami, amit itthon, vagy akár szünetekben tudtam olvasni. 11 évesen olvastam az első Harry Potter könyvet, 10 évesen már a Jane Eyre-t olvastam, azóta többször is, az egyik kedvencem. Olvastam tinikönyveket, mint amiket Meg Cabot is ír, azóta elolvastam a felnőtteknek szóló könyveit is, nekem ő volt a kedvenc íróm tinédzserként J.K. Rowling mellett. Harry Potterről jut eszembe, látom, sokan olvassák itt a mostani 10-15 évesek közül, és hogy már az utolsó kötetnél tartanak. Szerintem azt a könyvet nem szabad ilyen fiatalon olvasni. Én az 5. kötetet olvastam 15 évesen, és egy éjszakán át sírtam miatta, mert pont akkoriban ért némi veszteség a családban, és Sirius halála is ugyanígy megérintett. A 6-7. kötetről nem is beszélve, azok már nem azt a kedves, varázslatos világot tartalmazzák, mint az első 1-3 kötet, itt már komolyabbra, sötétebbre is fordul a dolog, ez a rengeteg halál...14 évesen szerintem nem szabadna még ezt a három utolsó HP könyvet olvasni. Bár léteznek olyan könyvek a világban, amik miatt kívánom, hogy inkább ezt olvassák..
Mit is szerettem volna még? Ja igen, Shakespeare. A másik hősöm. Van egy polcon, csak az ő nevével fémjelzett irományok vannak ott, annyira szeretem.
A cikkben van egy olyan rész, hogy ha látják a gyerekek, hogy a szülők olvasnak, akkor ők is jobban kedvet kapnak. Lehet, hogy én is ezért szerettem mindig olvasni. Édesanyám mindig kint ült a konyhában, kávézott, olykor cigarettázott, és a könyv a kezéből elengedhetetlen volt. Valahányszor visszaemlékszem rá, mindig ez a kép ugrik be. Apukám is szeret olvasni, sajnos nincs rá sok ideje a munka miatt, de amint teheti elolvas pár oldalt az aktuális regényből.
Nem értem, miért nem szeretnek egyesek olvasni, sőt utálják. Én ilyenkor mindig megkérdezem, hogy mit olvasott eddig. Sorolja a kötelezőket, mennyire utálta, jaj. Nem az ő műfaja a szépirodalom ezek szerint. Vannak más típusú könyvek is, meg kell találni, amit szeret. Egyik barátnőm pár éve még makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy ő nem olvas. Végül kezébe került egy fantasy regény, azóta folyamatosan olvas a témában, de már más könyveket is a kezébe vesz, olyanokat, amik nem is az ő ízléséhez passzolnak. Mindenki szerethet olvasni, csak meg kell találni a megfelelő témát.
Ismételten nagyon jó cikk lett, köszönet érte
2011. szeptember 02. 15:09
Engem amúgy hidegen hagy, mi a menő és mi nem, én szeretek olvasni, és amelyik könyv nekem tetszik, azt elolvasom. Volt már rá példa, amikor egy 'ősrégi' (?) könyv tetszett. (vagyis tetszik)
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.