Starity

A könyvek és a fiatalok viszonya

15 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 02. 13:30 #41
- törölt felhasználó -    
Én is nagyon szeretek olvasni, amikor csak tehetem, akkor olvasok....
2011. szeptember 02. 13:30 #42
FeketeCseresznye
FeketeCseresznye
that's gay

StátuszSaving people, hunting things
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1372
Csatolások: 17
Azonosító: 140689
Én csak a Harry Pottert, meg még pár tiniknek szóló könyvet szeretek és olvasok, a kötelezőket és a régebbieket utálom biggrin.gif
2011. szeptember 02. 13:34 #43
- törölt felhasználó -    
Én nagyon szeretek olvasni.És a kötelezőknél is van néhány,amit nagy-nagy szeretettel olvastam. smileeee.gif
2011. szeptember 02. 13:35 #44
Bolond13
Bolond13
visszatérő vendég

Státuszhttp://anathomsonmeetagain1d.blogspot.hu/
Hozzászólás: 171
Csatolások: 0
Azonosító: 155978
Én szeretek olvasni.De csak azt ami érdekel vagy azén stílusom biggrin.gif
2011. szeptember 02. 13:37 #45
Heni18
Heni18

StátuszYou are and always have been my dream
Hozzászólás: 754
Csatolások: 63
Azonosító: 133350
én szeretek olvasni,és a kötelezőknek nagy részét is elolvastam
2011. szeptember 02. 13:37 #46
Évike12
Évike12
Ŧยckiภgρєяƒєct*♛
Hozzászólás: 6855
Csatolások: 4984
Azonosító: 131678
a hozzá szólásokat látva csak én utálok olvasni. biggrin.gif
2011. szeptember 02. 13:39 #47
- törölt felhasználó -    
Én egyike vagyok azoknak a "mai fiataloknak", akik konkrétan belehalnának, ha nem lenne lehetőségük havonta legalább egy könyvet kiolvasni. Legyen szó kötelező olvasmányról, vagy csak egy könnyű Agatha Christie krimiről-ide vele!biggrin.gif Én egyébként hatalmas Harry Potter rajongó vagyok, és bátran elmondhatom, hogy 17 évesen azért imádok olvasni, mert 10 évesen, a HP-könyvek olvasása megtanított rá, milyen egyedi varázzsal is bírhat egy könyv: magával ragad, tanít, kikapcsol, vágyakozással tölt el. Azóta túl vagyok legalább 50 AC-krimin, Jókai és Mikszáth legtöbb művén, de a Bronte nővérek és Coelho könyveiből is szépszámmal olvastam már. Mindezt azért írtam le, hogy teljes mértékben kiálljak imádott HP sorozatom mellett, hiszen ha "ők" nincsenek, valószínűleg még ma is aktuális filmek könyvváltozatait keresném a könyvesboltokban...
2 felhasználónak tetszik: thunderbird, Sally Sparrow
2011. szeptember 02. 13:40 #48
- törölt felhasználó -    
Én tipikus könyvmoly vagyok! Minden pénzem erre az őrületre megy el! smileeee.gif Örülök, hogy én felfedeztem ennek a világnak minden szépségét. A könyvek nagyon sok mindent nyújtanak: a regény nyomán a képzeletem is mindig szárnyal, és teljesen ki tudok kapcsolni minden rosszat. És élvezem a tanulást is, hiszen egy-egy jól választott regény nem csak a szókincset bővíti, hanem a olyan alapvető dolgokat lehet megtanulni belőle, mint az etikett, a mindennapok túlélése. Segít átérezni mások sorsát. Én például az életcélomat köszönhetem a könyveknek: író szeretnék lenni. blush.gif És sok mindent lehet ellesni a "nagyoktól".(Nem koppintani! wink.gif ) Most éppen a Dorian Gray arcképében kezdek bele Oscar Wilde-tól, de tegnap fejeztem be a Bel Ami-t Maupassant-tól. A legtöbb tizenéves nem is tudja, hogy ezeket eszik-e vagy isszák, (tisztelet a kivételnek!) mert sajnos leragadnak a Bravonál, ami nem baj, hiszen én is olvasom, mint minden tizenéves, de egy kicsit a világról kialakított, kulturális képünk változhatna: nem mások életében vájkálás a legszenzációsabb olvasmány! A cikk fantasztikus, örülök, hogy foglalkoznak ilyen témákkal is!!! thumbsup.gif
3 felhasználónak tetszik: thunderbird, Sally Sparrow, saii
2011. szeptember 02. 13:41 #49
Eszter655
Eszter655
asylum

Státuszfilozofálok
Hozzászólás: 6255
Csatolások: 679
Azonosító: 134102
Én szeretem a pöttyös könyveket és természetesen olvasgatni is szoktam.
2011. szeptember 02. 13:41 #50
Weronycaaa_69
Weronycaaa_69

StátuszDance is the hidden language of the soul..
Hozzászólás: 1214
Azonosító: 130425
Szeretek olvasni, de csak olyakat, amik érdekesek. A kötelezőket pedig 6.-tól nem olvasom, mert azokat nem találom érdekesnek. rolleyes.gif

Thomas Brezina könyveit nagyon szeretem. Főleg a Fiúk kizárva könyv-sorozatot. És én valamielyik pöttyös könyvet is szeretem. biggrin.gif
2011. szeptember 02. 13:43 #51
- törölt felhasználó -    
Világ életemben ki nem állhattam a kötelezőket. És nem azért, mert nem szeretek olvasni, szó sincs róla! Imádok olvasni. Csakhogy (ha finoman akarok fogalmazni) magasról teszek a hatszáz oldalas háborús regényekre, mint például az Egri Csillagok. Úgy kezdtem el olvasni, hogy hmm, de cuki, két kisgyerek, meg mit tudom én, de mikor már csatáznak, az nem bírt lekötni. Nem nagyon értek egyet az előttem szólókkal, mert ez szerintem nem szellemi érettség kérdése, hanem ízlésvilágé. Ha nem érdekli az embert a háborús történet (főleg nem egy kilencéves kislányt...), akkor lehet akármit csinálni, ez van.

Azt sem értem, mi baj a "vörös pöttyös" könyvekkel. Utálom az általánosítást, főleg ha ilyen hülyeség. Valaki írta, hogy a Darren Shan-könyvekkel nőtt föl - ezt én is elmondhatom magamról, csak nálam még nem beszélünk múlt időben. Imádom a könyveit, izgalmas, ötletes a történet (a Démonvilág sorozatnak főleg), jól van megírva. Mivel külön tiniknek íródott, nyilván előfordul benne egy-két szleng, és Darren Shan egyes szám első személyben ír, tinédzser fiú bőrébe bújva meséli el a történetet. Így kicsit közelebb érezhetjük magunkat a regényhez, jobban át lehet élni.

Bevallom, hogy ki nem állhatom a szakirodalmi "nyelven" íródott regényeket, egyenesen a hideg ráz tőlük. Nyáron el kellett volna olvasnom az Iliászt és az Odüsszeiát (részleteket belőlük), de egyszerűen képtelen voltam - feladtam az első ének (fejezet) után. A régies megfogalmazás miatt nagyon nehéz olvasmány, és bár meg tudtam volna vele birkózni úgy, hogy megértem, nem akartam ezzel fárasztani magam. Lehet, hogy most szánalmasnak gondoltok, de én azért olvasok, hogy szórakozzam, és nem azért, hogy lefárasszam az agyam.

De tiniknek mi a francért is kéne véresen komoly regényeket olvasniuk? mellow.gif
3 felhasználónak tetszik: An_d_a, Peszti, DreamerGirl
2011. szeptember 02. 13:44 #52
- törölt felhasználó -    
Idézet (Évike12 @ 2011.09.02. 13:37)
a hozzá szólásokat látva csak én utálok olvasni. biggrin.gif

Én ezt nem verném nagydobra... blink.gif
6 felhasználónak tetszik: ophely88, thunderbird, Peszti, Sally Sparrow, Grace Benning, Szandi0820
2011. szeptember 02. 13:47 #53
Hailie95
Hailie95
Ani_1D

StátuszSome people are blessings in your life, some are lessons.
Hozzászólás: 7221
Azonosító: 158900
én a kötelezőket elolvasom,meg szoktam regényt is olvasni,de én se olvasok elegendőt.
2011. szeptember 02. 13:48 #54
- törölt felhasználó -    
Ja, és hozzátenném, hogy az egyetlen kötelező olvasmány, amit végig kiolvastam, és imádtam, a Kőszívű ember fiai volt. meghajolo.gif
A többi kész kínzás volt...
2011. szeptember 02. 13:50 #55
szaboniki
szaboniki
visszatérő vendég

StátuszTVD forever <3 I love Ian Somerhalder *-*
Hozzászólás: 331
Azonosító: 132520
én imádok olvasni de csak azt ami érdekel pl:harry potter,szent johanna gimi smileeee.gif
2011. szeptember 02. 13:53 #56
Bella.xx
Bella.xx
visszatérő vendég
Hozzászólás: 100
Azonosító: 153325
5.es korrom ota nem olvastam kötelezőt.(az előtt is csak azért mert közösen olvastuk orán)
egyszerűen nem tudok ugy olvasni h rám kényszeritik h na kislányom ezt olvasd. tudom h szégyen mert egri vagyok és még az egri csillagokra sem tudtam rávenni magam. :/ ez van és kész. lehet h 10év mulva elfogom olvasni a mostani kötelező olvasmányaimat.ki tudja. smileeee.gif

nekem személy szerint a vörös pöttyös könyvek a kedvenceim. főleg a twilight-saga. én ezt a könyvet bármikor ujra és ujra eltudom olvasni mert imádom. biggrin.gif
2011. szeptember 02. 13:56 #57
- törölt felhasználó -    
Egyébként nagyon haragszom azért, mert a Harry Potter és a Twilight egy mondatban van említve. Sally Sparrow, ha még életedben nem olvastál egy sort sem a HP-ből, mi jogod van elítélni? mellow.gif Varázslatos könyv (a szó szoros értelmében) és színvonalas, attól, hogy nem Stephen King írta, vagy valaki hasonló író. Nem kéne a szörnyű és színvonaltalan kategóriába sorolni, csak azért, mert nem a te ízlésed.

Én is utálom a Twilightból készült filmet, mert úgy gagyi, ahogy van, de eszembe se jutna a könyvet értéktelennek nyilvánítani, mert nem olvastam. Sokak szerint nagyon jó könyv.
1 felhasználónak tetszik: Peszti
2011. szeptember 02. 13:58 #58
CopperBoom
CopperBoom
visszatérő vendég
Hozzászólás: 152
Azonosító: 132564
húú de utálom az ilyen témájú cikkeket. Én rengeteget olvasok (igen elolvastam a harry pottereket és azokat a vámpíros szarokat is de azok csak kis halak) kivéve a kötelezőket. Mindig is baromságnak tartottam, hogy megmondják mit olvassak. Azt meg mégjobban utálom, hogy ezek a seggarcú felnőttek itt basztatnak minket hogy nem olvasunk...nem ti neveltetek véletlenül? most jól felmérgeltem magam, bocs...
2011. szeptember 02. 13:59 #59
Kiraac
Kiraac
ƒℓєυя яєвєℓℓє™

Státuszilyen szar nap nincs még egy :(((((
Hozzászólás: 2355
Csatolások: 320
Azonosító: 126961
"Egy átlagos mai tini elképzelni sem tudná az életét televízió és internet nélkül. Azt meg főleg nem, hogy egy tanyán, mélyszegénységben éljen áram és vezetékes víz nélkül." Ezt abszulútde eltalálták. Amúgy nekem az első igazi könyvem a Harry Potter volt (azért előtte is olvastam, csak ilyen Micimackó, stb. féléket), amit 2.-ban kezdtem el. Addig utáltam olvasni, nem értettem, a tesóm mit élvez rajta xD Aztan egy nap az egyik osztálytársam behozta a HP-t és én már régebbóta szerettem a filmet, úgyhogy elhatároztam, hogy elolvasom biggrin.gif Így is történt, azóta megszerettem az olvasást, de én kissebb koromban pöttyös könyveket is olvastam, szóval nem ismeretlen számomra, de máramár a vörös pöttyös könyvek lettek a kedvenceim. Jelenleg a Lingert olvasom, meg a kötezezőket (:
2011. szeptember 02. 14:04 #60
- törölt felhasználó -    
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 13:43)
Világ életemben ki nem állhattam a kötelezőket. És nem azért, mert nem szeretek olvasni, szó sincs róla! Imádok olvasni. Csakhogy (ha finoman akarok fogalmazni) magasról teszek a hatszáz oldalas háborús regényekre, mint például az Egri Csillagok. Úgy kezdtem el olvasni, hogy hmm, de cuki, két kisgyerek, meg mit tudom én, de mikor már csatáznak, az nem bírt lekötni. Nem nagyon értek egyet az előttem szólókkal, mert ez szerintem nem szellemi érettség kérdése, hanem ízlésvilágé. Ha nem érdekli az embert a háborús történet (főleg nem egy kilencéves kislányt...), akkor lehet akármit csinálni, ez van.
Azt sem értem, mi baj a "vörös pöttyös" könyvekkel. Utálom az általánosítást, főleg ha ilyen hülyeség. Valaki írta, hogy a Darren Shan-könyvekkel nőtt föl - ezt én is elmondhatom magamról, csak nálam még nem beszélünk múlt időben. Imádom a könyveit, izgalmas, ötletes a történet (a Démonvilág sorozatnak főleg), jól van megírva. Mivel külön tiniknek íródott, nyilván előfordul benne egy-két szleng, és Darren Shan egyes szám első személyben ír, tinédzser fiú bőrébe bújva meséli el a történetet. Így kicsit közelebb érezhetjük magunkat a regényhez, jobban át lehet élni.
Bevallom, hogy ki nem állhatom a szakirodalmi "nyelven" íródott regényeket, egyenesen a hideg ráz tőlük. Nyáron el kellett volna olvasnom az Iliászt és az Odüsszeiát (részleteket belőlük), de egyszerűen képtelen voltam - feladtam az első ének (fejezet) után. A régies megfogalmazás miatt nagyon nehéz olvasmány, és bár meg tudtam volna vele birkózni úgy, hogy megértem, nem akartam ezzel fárasztani magam. Lehet, hogy most szánalmasnak gondoltok, de én azért olvasok, hogy szórakozzam, és nem azért, hogy lefárasszam az agyam.
De tiniknek mi a francért is kéne véresen komoly regényeket olvasniuk? mellow.gif

egyetértek veled!
15 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!