A könyvek és a fiatalok viszonya
2011. szeptember 02. 13:30
Én is nagyon szeretek olvasni, amikor csak tehetem, akkor olvasok....
2011. szeptember 02. 13:30
|
|
FeketeCseresznyethat's gay |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.13. Hozzászólás: 1372 Csatolások: 17 Azonosító: 140689 offline
|
Én csak a Harry Pottert, meg még pár tiniknek szóló könyvet szeretek és olvasok, a kötelezőket és a régebbieket utálom
2011. szeptember 02. 13:34
Én nagyon szeretek olvasni.És a kötelezőknél is van néhány,amit nagy-nagy szeretettel olvastam.
2011. szeptember 02. 13:39
Én egyike vagyok azoknak a "mai fiataloknak", akik konkrétan belehalnának, ha nem lenne lehetőségük havonta legalább egy könyvet kiolvasni. Legyen szó kötelező olvasmányról, vagy csak egy könnyű Agatha Christie krimiről-ide vele!
Én egyébként hatalmas Harry Potter rajongó vagyok, és bátran elmondhatom, hogy 17 évesen azért imádok olvasni, mert 10 évesen, a HP-könyvek olvasása megtanított rá, milyen egyedi varázzsal is bírhat egy könyv: magával ragad, tanít, kikapcsol, vágyakozással tölt el. Azóta túl vagyok legalább 50 AC-krimin, Jókai és Mikszáth legtöbb művén, de a Bronte nővérek és Coelho könyveiből is szépszámmal olvastam már. Mindezt azért írtam le, hogy teljes mértékben kiálljak imádott HP sorozatom mellett, hiszen ha "ők" nincsenek, valószínűleg még ma is aktuális filmek könyvváltozatait keresném a könyvesboltokban...
2011. szeptember 02. 13:40
Én tipikus könyvmoly vagyok! Minden pénzem erre az őrületre megy el!
Örülök, hogy én felfedeztem ennek a világnak minden szépségét. A könyvek nagyon sok mindent nyújtanak: a regény nyomán a képzeletem is mindig szárnyal, és teljesen ki tudok kapcsolni minden rosszat. És élvezem a tanulást is, hiszen egy-egy jól választott regény nem csak a szókincset bővíti, hanem a olyan alapvető dolgokat lehet megtanulni belőle, mint az etikett, a mindennapok túlélése. Segít átérezni mások sorsát. Én például az életcélomat köszönhetem a könyveknek: író szeretnék lenni.
És sok mindent lehet ellesni a "nagyoktól".(Nem koppintani!
) Most éppen a Dorian Gray arcképében kezdek bele Oscar Wilde-tól, de tegnap fejeztem be a Bel Ami-t Maupassant-tól. A legtöbb tizenéves nem is tudja, hogy ezeket eszik-e vagy isszák, (tisztelet a kivételnek!) mert sajnos leragadnak a Bravonál, ami nem baj, hiszen én is olvasom, mint minden tizenéves, de egy kicsit a világról kialakított, kulturális képünk változhatna: nem mások életében vájkálás a legszenzációsabb olvasmány! A cikk fantasztikus, örülök, hogy foglalkoznak ilyen témákkal is!!!
2011. szeptember 02. 13:41
|
|
Weronycaaa_69 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.02. Hozzászólás: 1214 Csatolások: 0 Azonosító: 130425 offline
|
Szeretek olvasni, de csak olyakat, amik érdekesek. A kötelezőket pedig 6.-tól nem olvasom, mert azokat nem találom érdekesnek.
Thomas Brezina könyveit nagyon szeretem. Főleg a Fiúk kizárva könyv-sorozatot. És én valamielyik pöttyös könyvet is szeretem.
Thomas Brezina könyveit nagyon szeretem. Főleg a Fiúk kizárva könyv-sorozatot. És én valamielyik pöttyös könyvet is szeretem.
2011. szeptember 02. 13:43
Világ életemben ki nem állhattam a kötelezőket. És nem azért, mert nem szeretek olvasni, szó sincs róla! Imádok olvasni. Csakhogy (ha finoman akarok fogalmazni) magasról teszek a hatszáz oldalas háborús regényekre, mint például az Egri Csillagok. Úgy kezdtem el olvasni, hogy hmm, de cuki, két kisgyerek, meg mit tudom én, de mikor már csatáznak, az nem bírt lekötni. Nem nagyon értek egyet az előttem szólókkal, mert ez szerintem nem szellemi érettség kérdése, hanem ízlésvilágé. Ha nem érdekli az embert a háborús történet (főleg nem egy kilencéves kislányt...), akkor lehet akármit csinálni, ez van.
Azt sem értem, mi baj a "vörös pöttyös" könyvekkel. Utálom az általánosítást, főleg ha ilyen hülyeség. Valaki írta, hogy a Darren Shan-könyvekkel nőtt föl - ezt én is elmondhatom magamról, csak nálam még nem beszélünk múlt időben. Imádom a könyveit, izgalmas, ötletes a történet (a Démonvilág sorozatnak főleg), jól van megírva. Mivel külön tiniknek íródott, nyilván előfordul benne egy-két szleng, és Darren Shan egyes szám első személyben ír, tinédzser fiú bőrébe bújva meséli el a történetet. Így kicsit közelebb érezhetjük magunkat a regényhez, jobban át lehet élni.
Bevallom, hogy ki nem állhatom a szakirodalmi "nyelven" íródott regényeket, egyenesen a hideg ráz tőlük. Nyáron el kellett volna olvasnom az Iliászt és az Odüsszeiát (részleteket belőlük), de egyszerűen képtelen voltam - feladtam az első ének (fejezet) után. A régies megfogalmazás miatt nagyon nehéz olvasmány, és bár meg tudtam volna vele birkózni úgy, hogy megértem, nem akartam ezzel fárasztani magam. Lehet, hogy most szánalmasnak gondoltok, de én azért olvasok, hogy szórakozzam, és nem azért, hogy lefárasszam az agyam.
De tiniknek mi a francért is kéne véresen komoly regényeket olvasniuk?
Azt sem értem, mi baj a "vörös pöttyös" könyvekkel. Utálom az általánosítást, főleg ha ilyen hülyeség. Valaki írta, hogy a Darren Shan-könyvekkel nőtt föl - ezt én is elmondhatom magamról, csak nálam még nem beszélünk múlt időben. Imádom a könyveit, izgalmas, ötletes a történet (a Démonvilág sorozatnak főleg), jól van megírva. Mivel külön tiniknek íródott, nyilván előfordul benne egy-két szleng, és Darren Shan egyes szám első személyben ír, tinédzser fiú bőrébe bújva meséli el a történetet. Így kicsit közelebb érezhetjük magunkat a regényhez, jobban át lehet élni.
Bevallom, hogy ki nem állhatom a szakirodalmi "nyelven" íródott regényeket, egyenesen a hideg ráz tőlük. Nyáron el kellett volna olvasnom az Iliászt és az Odüsszeiát (részleteket belőlük), de egyszerűen képtelen voltam - feladtam az első ének (fejezet) után. A régies megfogalmazás miatt nagyon nehéz olvasmány, és bár meg tudtam volna vele birkózni úgy, hogy megértem, nem akartam ezzel fárasztani magam. Lehet, hogy most szánalmasnak gondoltok, de én azért olvasok, hogy szórakozzam, és nem azért, hogy lefárasszam az agyam.
2011. szeptember 02. 13:44
Idézet (Évike12 @ 2011.09.02. 13:37)
a hozzá szólásokat látva csak én utálok olvasni. 
Én ezt nem verném nagydobra...
2011. szeptember 02. 13:48
Ja, és hozzátenném, hogy az egyetlen kötelező olvasmány, amit végig kiolvastam, és imádtam, a Kőszívű ember fiai volt.
A többi kész kínzás volt...
A többi kész kínzás volt...
2011. szeptember 02. 13:53
|
|
Bella.xxvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.19. Hozzászólás: 100 Csatolások: 0 Azonosító: 153325 offline
|
5.es korrom ota nem olvastam kötelezőt.(az előtt is csak azért mert közösen olvastuk orán)
egyszerűen nem tudok ugy olvasni h rám kényszeritik h na kislányom ezt olvasd. tudom h szégyen mert egri vagyok és még az egri csillagokra sem tudtam rávenni magam. :/ ez van és kész. lehet h 10év mulva elfogom olvasni a mostani kötelező olvasmányaimat.ki tudja.
nekem személy szerint a vörös pöttyös könyvek a kedvenceim. főleg a twilight-saga. én ezt a könyvet bármikor ujra és ujra eltudom olvasni mert imádom.
egyszerűen nem tudok ugy olvasni h rám kényszeritik h na kislányom ezt olvasd. tudom h szégyen mert egri vagyok és még az egri csillagokra sem tudtam rávenni magam. :/ ez van és kész. lehet h 10év mulva elfogom olvasni a mostani kötelező olvasmányaimat.ki tudja.
nekem személy szerint a vörös pöttyös könyvek a kedvenceim. főleg a twilight-saga. én ezt a könyvet bármikor ujra és ujra eltudom olvasni mert imádom.
2011. szeptember 02. 13:56
Egyébként nagyon haragszom azért, mert a Harry Potter és a Twilight egy mondatban van említve. Sally Sparrow, ha még életedben nem olvastál egy sort sem a HP-ből, mi jogod van elítélni?
Varázslatos könyv (a szó szoros értelmében) és színvonalas, attól, hogy nem Stephen King írta, vagy valaki hasonló író. Nem kéne a szörnyű és színvonaltalan kategóriába sorolni, csak azért, mert nem a te ízlésed.
Én is utálom a Twilightból készült filmet, mert úgy gagyi, ahogy van, de eszembe se jutna a könyvet értéktelennek nyilvánítani, mert nem olvastam. Sokak szerint nagyon jó könyv.
Én is utálom a Twilightból készült filmet, mert úgy gagyi, ahogy van, de eszembe se jutna a könyvet értéktelennek nyilvánítani, mert nem olvastam. Sokak szerint nagyon jó könyv.
1 felhasználónak tetszik:
Peszti
2011. szeptember 02. 13:58
|
|
CopperBoomvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.04. Hozzászólás: 152 Csatolások: 0 Azonosító: 132564 offline
|
húú de utálom az ilyen témájú cikkeket. Én rengeteget olvasok (igen elolvastam a harry pottereket és azokat a vámpíros szarokat is de azok csak kis halak) kivéve a kötelezőket. Mindig is baromságnak tartottam, hogy megmondják mit olvassak. Azt meg mégjobban utálom, hogy ezek a seggarcú felnőttek itt basztatnak minket hogy nem olvasunk...nem ti neveltetek véletlenül? most jól felmérgeltem magam, bocs...
2011. szeptember 02. 13:59
|
|
Kiraacƒℓєυя яєвєℓℓє™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.12. Hozzászólás: 2355 Csatolások: 320 Azonosító: 126961 offline
|
"Egy átlagos mai tini elképzelni sem tudná az életét televízió és internet nélkül. Azt meg főleg nem, hogy egy tanyán, mélyszegénységben éljen áram és vezetékes víz nélkül." Ezt abszulútde eltalálták. Amúgy nekem az első igazi könyvem a Harry Potter volt (azért előtte is olvastam, csak ilyen Micimackó, stb. féléket), amit 2.-ban kezdtem el. Addig utáltam olvasni, nem értettem, a tesóm mit élvez rajta xD Aztan egy nap az egyik osztálytársam behozta a HP-t és én már régebbóta szerettem a filmet, úgyhogy elhatároztam, hogy elolvasom
Így is történt, azóta megszerettem az olvasást, de én kissebb koromban pöttyös könyveket is olvastam, szóval nem ismeretlen számomra, de máramár a vörös pöttyös könyvek lettek a kedvenceim. Jelenleg a Lingert olvasom, meg a kötezezőket (:
2011. szeptember 02. 14:04
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 13:43)
Világ életemben ki nem állhattam a kötelezőket. És nem azért, mert nem szeretek olvasni, szó sincs róla! Imádok olvasni. Csakhogy (ha finoman akarok fogalmazni) magasról teszek a hatszáz oldalas háborús regényekre, mint például az Egri Csillagok. Úgy kezdtem el olvasni, hogy hmm, de cuki, két kisgyerek, meg mit tudom én, de mikor már csatáznak, az nem bírt lekötni. Nem nagyon értek egyet az előttem szólókkal, mert ez szerintem nem szellemi érettség kérdése, hanem ízlésvilágé. Ha nem érdekli az embert a háborús történet (főleg nem egy kilencéves kislányt...), akkor lehet akármit csinálni, ez van.
egyetértek veled!
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.