Starity

A könyvek és a fiatalok viszonya

15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 04. 19:08 #241
- törölt felhasználó -    
Igencsak szomorúnak tartom, hogy manapság az a menő a fiatalok körében, hogy valaki nem olvas. Én a helyükben erre nem büszke lennék, hanem szégyellném magamat. Ismerek több olyan embert, akinek a mai napig nincsen szókincse, nehezen olvas, pedig már túl van a húszas évein is. És miért? Mert ő is azt vallotta, hogy olvasni hülyeség, nincsen rá szüksége.
Én már kiskoromban is nagyon szerettem olvasni. A kötelezőkkel eleinte meggyűlt a bajom a nyelvezet miatt, de minél többet olvastam régi nyelvezetű könyveket annál könnyebben ment és annál élvezhetőbbekké váltak a kötelező olvasmányok.
Az említett vörös pöttyös könyvekkel kapcsolatban én csak annyit nyilatkoznék, hogy nem feltétlenül kell az összeset egy kalap alá venni. Vannak olyan könyvek, amiket zseniális írók írtak, akik megérdemlik azt, hogy ismerjék őket. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. szeptember 04. 20:38 #242
rachella
rachella
EchelonMuserGlambert

Státusz“Menj az utamból! Elhasználod az oxigénemet!” /Száll a kakukk fészkére/
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1591
Csatolások: 0
Azonosító: 147043
Idézet (ophely88 @ 2011.09.04. 09:15)
És tudod mi a legrosszabb? Az okos embereknek nincs munkahelye, ettől függetlenül a Városházán dolgoznak olyan emberek, akik nem értenek a számítógépekhez, nem tudnak olvasni, és a nevük helyére X-et írnak. Kis huligánok, nem jártak be iskolába, be sem fejezték és ők ülnek ott fent, keresnek százezreket, mikor azt sem tudják, hogy hol az Enter, mit jelent a paragrafus szó és a nevüket sem tudják leírni  mellow.gif

Hát igen! sad.gif
Elég szomorú, hogy tényleg ilyen világban élünk, és nem sokat tudunk tenni ellene. sad.gif
2011. szeptember 08. 22:17 #243
som96
som96
új tag

StátuszValahogy mindig lesz mert úgy még sosem volt hogy valahogy ne lett volna
Hozzászólás: 61
Azonosító: 129284
szerintem a harry potter egyáltalán nem egy egyszerű gyerekregény, tele van mügüttes tartalmakkal, lehet hogy egy gyerek csak arra figyel hogy úúúú varázsolgatnak benne, de egyáltalán nem ez a lényeg (na mindegy, ha ezt most végigírnám meg jönnék a pszichológiával úgyse olvasná végig senki) ha csak ennyi lenne akkor nem olvasná ennyi felnőtt
(am. én rendszeresen olvasok és 15 vagyok)
2011. szeptember 08. 22:19 #244
som96
som96
új tag

StátuszValahogy mindig lesz mert úgy még sosem volt hogy valahogy ne lett volna
Hozzászólás: 61
Azonosító: 129284
ja és általában én is utálom a kötelezőket, otthon sok a könyv, anyum olvas és szeretem a klassziusokat (pl.:Jane Austin)
2011. szeptember 10. 10:07 #245
chels13
chels13
új tag

StátuszEXOTIC, ANGEL, BABY, L.O./\.E., <3 24K, 100% <3
Hozzászólás: 52
Azonosító: 159514
Én imádok olvasni smileeee.gif Hogy csak egy párat soroljak a kedvbencekből : Egy Ropi Naplója, Harry Potter , Beastly , A Negyedik , Lány és a farkas ... Most kezdek bele Suzanne Collins könyvsorozatába ami igen kedvelt a sztárok körében is. A kötelezőkkel sincs sok bajom. Átrágom magam rajta gyorsan azt cső. Bár a pál utcai fiuk amikor régen olvastam akkor tetszett. Szerintem most is sokan olvasnak csak az évek során a tiniket már az foglalkoztatja hogy milyen menőek és ha ők egy betűt is olvasnának azzal csökkenne a népszerűsége -.-
Szentem ez szánalmas, de ők tudják. Inkább elmennek cigizni vagy piálni egy utca sarkára minthogy otthon elővegyenek egy jó kis regényt és belemerüljenek egy csodás világba.

L/14
2011. szeptember 11. 14:11 #246
fancsi1209
fancsi1209
új tag

Státusz"-Mi neked a boldogság? -Te. Te vagy nekem a boldogság."
Hozzászólás: 21
Azonosító: 127991
Én is imádok olvasni! <3 És szerintem enm kéne ennyire lehúzni az Alkonyatot és a Harry Pottert a felnőtteknek,mert az Alkonyat olyan érzésekre tanít amit az életben nem biztos hogy átélünk.A Harry Potter is sok mindenre megtanít.Az ifjúsági könyvek manapság igen jók sőtnagyon jók és sok mindenre tanítanak.
2011. szeptember 11. 14:12 #247
fancsi1209
fancsi1209
új tag

Státusz"-Mi neked a boldogság? -Te. Te vagy nekem a boldogság."
Hozzászólás: 21
Azonosító: 127991
Ja és presze szerintem az Alkonyat reményt is ad az embernek hogy mindnaki számára van egy nagy Ő.
2011. szeptember 12. 18:30 #248
AryaXD
AryaXD

Státuszどの ひと でも ゆめ が あります。わたし の ゆめ を あなた に あげます。♥
Hozzászólás: 709
Csatolások: 9
Azonosító: 146499
Mint sokan előttem, nekem is az egyik kedvenc időtöltésem az olvasás. Szerintem mindegy, hogy ki mit olvas, a lényeg, hogy olvasson! Ha igényes az illető és eljut egy bizonyos fokra az érzelmi gazdagság létráján, egy idő után maga is nekikezd egy Jane Austinnak, vagy az orosz irodalomba kostol bele (erőltetés nélkül, élvezettel!). Teljesen egyetértek naomi92-vel... smileeee.gif
2011. szeptember 23. 15:36 #249
- törölt felhasználó -    
Én imádok olvasni az Alkonyat könyvek szerintem pedig jók smileeee.gif Bár én inkább Danielle Steel és Nora Roberts könyveket olvasok szívesen smileeee.gif
2011. szeptember 24. 23:46 #250
stellayellow.
stellayellow.
új tag
Hozzászólás: 1
Azonosító: 161074
én nagyon szeretek olvasni, és igaz, hogy elolvastam a Twilight-ot meg Harry Potter-t többször is, de részben azért, hogy kipróbáljam, eltudok-e olvasni nehezebb könyveket, mint például az Elfújta A Szél.. könnyen ment, és még most is az egyik kedvenc könyvem. smileeee.gif
2011. szeptember 25. 10:45 #251
- törölt felhasználó -    
én személy szerint rengeteget olvasok !! smileeee.gif imádom a könyveket.
2011. szeptember 25. 13:04 #252
Kramisha
Kramisha
parawhore
Hozzászólás: 1143
Csatolások: 44
Azonosító: 151132
Tény, hogy szabadidőmben nem Jókait olvasok, de legalább olvasok. Egyébként meg szerintem, a sulikban is úgy kéne csinálni, hogy a tantervbe beraknak egy kortárs irodalmi művet is, a klasszikus mellett. Nem mondom, hogy pont a Harry Potterrel kéne kezdeni, de arról egy fiatal se tehet hogy a latinos, régies szövegeket, amik pl. a Kőszívű ember fiaiban vannak, nem érti meg.
2011. szeptember 25. 17:15 #253
Myone
Myone
visszatérő vendég

Státusz"Run, you clever boy. And remember.."
Hozzászólás: 102
Csatolások: 768
Azonosító: 27080
Noha pöttyös könyvet nem is olvastam (számomra azok "gyerekesebbek") de csíkosat rengeteget.. Nagyon szeretem például a világháborúk idején játszódó lányregényeket, amik nagyon jól visszaadják, milyen lehetett akkoriban fiatalnak lenni..
Nem egyszer maradtam fenn hajnalokig, hogy még tovább olvashassam szeretett könyvemet..
Én azt látom, hogy a könyvek időszaka nem csak a fiatalok "lustasága" miatt van leáldozóban, hanem mert iszonyatosan sok pénzt el tudnak kérni egy alig 200 oldalas könyvért is akár.. De ez engem sose tartott vissza, törzslátogató voltam a helyi könyvtárban, és szinte mindent olvastam, amit kitettek biggrin.gif
A Vörös pöttyös könyvekkel sincs bajom, adnak ki nagyon jó történeteket, amik főszereplői nem feltétlen természetfeletti lények.. Érdemes figyelni a kínálatukat...

Nem tudom amúgy, sokan furcsának tartottak akkoriban, de én pl mindig előre olvastam a kötelezőket.. blush.gif A Kőszívű Ember Fiai, Az Ember Tragédiája, A Pál Utcai Fiúk... teljesen más hatást érnek el, ha nincs az olvasón a nyomás, hogy van x ideje elolvasni... biggrin.gif Próbáljátok ki.. wink.gif

Mellesleg nagyon örülök, hogy vannak ilyen cikkek is a Starityn.. Nagyobb a kísértés hogy egy-egy témához hozzászóljak smileeee.gif Gratulálok érte thumbsup.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, joe_r, Gertie
2011. szeptember 26. 15:11 #254
Olcsi
Olcsi

StátuszFejlődésben lévő otaku :3
Hozzászólás: 897
Azonosító: 160661
Rám ez egyáltalán nem igaz (de hát kivétel erősíti a szabályt) viszont a korombéli társaság sajnos nagyon is áll ez a feltevés. Én el sem tudnám képzelni az életemet könyvek nélkül!
Egy részt azért is imádok olvasni, mert ahogy a szövegben is mondják, gazdagítja szókincset!
De szerintem ez nem ok arra, hogy a gyerek kezébe vegyen egy háromszáz-négyszáz oldalas regényt/novellát!
És most csak azt mondhatom, hogy egyet értek a cikkben leírt kritikákkal! Mivel ma már leköti a figyelmüket az internet, a chatelés a barátokkal, a a Fcaebook-ozás, és sajnos azt kell mondanom, az általános iskolások is egyre inkább igyekeznek olyanok lenni, mintha minimum tizenhat évesek lennének, gondolok itt például a saját hetedikes osztályomra!
Mert fontosabb, hogy elmenjenek a plázába, és vegyenek valami figyelem felkeltőt ahelyett, hogy érdemes dolgokkal törődnének!
Nekem azonban fontos, hogy legyen egy saját, személyes kis világom, amit könyveim segítségével építek fel magamnak!
Úgy gondolom határtalan képzelőerővel vagyok megáldva így az jól jön mondjuk saját történeteim megírásakor, és erre is a könyveim ösztökéltek!
Az irodalmi műveket pedig meg sem próbálják felfogni, bele se gondolnak, hogy milyen csodálatos és gazdag a magyar anyanyelv.
De ez persze csak az én véleményem!
(Azért még nem árt elolvasni, mivel úgy vélem értékes, és elgondolkodtató)
2011. október 08. 20:04 #255
Bryanna
Bryanna
visszatérő vendég
Hozzászólás: 183
Csatolások: 24
Azonosító: 159263
Én szeretek olvasni, bár ezt nem a kötelező olvasmányokra értem. Leginkább a fantázia, természetfeletti könyvek fognak meg. Sokáig csak telefonon olvastam, vagy barátnőm adott kölcsön, de vannak természetesen sajátok is.
Alkonyat, Harry Potter és az Éjszaka háza sorozat teljes egészében meg van.
Ezen kívül a Darren Shan - vámpír könyvekből pár rész, de ez még gyűjtés 'alatt van' : )
Elég sok mindent olvastam már, hosszú lenne felsorolni.... : )
2011. október 09. 17:54 #256
- törölt felhasználó -    
Én tudom hogy mi a különbség a pöttyös és a vörös pöttyös könyvek között!Rengeteg "pöttyös" és "vörös pöttyös"könyvem van.Én nagyon szeretek olvasni,rendszeres látogatója vagyok a könyvtárnak...persze én is utálom a kötelezőket,de azért elolvasom őket,én könyveket írni is imádok!!smileeee.gif
2011. október 27. 09:36 #257
Pixie Buue
Pixie Buue
This is fucking Saška♥

Státuszim back
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 172
Azonosító: 117370
Nekem vannak pöttyös könyveim,és vörös pöttyös könyveim is.De én tényleg szeretek olvasni.
2011. október 28. 22:32 #258
- törölt felhasználó -    
egy évben minimum 10könyvet kiolvasok biggrin.gif olyan is volt már,hogy egy nyár alatt 30könyvet olvastam el biggrin.gif
imádom olvasni.wink.gif
2011. október 29. 10:52 #259
- törölt felhasználó -    
Én rengeteget olvasok.A barátnőmmel ha megyünk a városi könyvtárba 6-7-8 könyvet veszünk ki,amiket értelmesen el is szoktunk olvasni.Én nagyon szeretek olvasni.
2011. november 08. 19:20 #260
Betti16
Betti16
új tag
Hozzászólás: 45
Csatolások: 1
Azonosító: 143578
Én nagyon szeretek olvasni rengetek könyvem van köztük sok vörös pöttyös is.Nem igazán értem egyesek miért szólják le ezeket a könyveket ( gondolok itt tanárokra), mert szerintem mindenki azt olvassa ami érdekli, ezek a könyvek általában mindig tartalmaznak tanító célzatot is, ha levesszük belőle a fantasy részt.Romantikus könyvek is sok mindent megtaníthatnak az embernek. =)
15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!