Noha pöttyös könyvet nem is olvastam (számomra azok "gyerekesebbek") de csíkosat rengeteget.. Nagyon szeretem például a világháborúk idején játszódó lányregényeket, amik nagyon jól visszaadják, milyen lehetett akkoriban fiatalnak lenni..
Nem egyszer maradtam fenn hajnalokig, hogy még tovább olvashassam szeretett könyvemet..
Én azt látom, hogy a könyvek időszaka nem csak a fiatalok "lustasága" miatt van leáldozóban, hanem mert iszonyatosan sok pénzt el tudnak kérni egy alig 200 oldalas könyvért is akár.. De ez engem sose tartott vissza, törzslátogató voltam a helyi könyvtárban, és szinte mindent olvastam, amit kitettek
A Vörös pöttyös könyvekkel sincs bajom, adnak ki nagyon jó történeteket, amik főszereplői nem feltétlen természetfeletti lények.. Érdemes figyelni a kínálatukat...
Nem tudom amúgy, sokan furcsának tartottak akkoriban, de én pl mindig előre olvastam a kötelezőket..

A Kőszívű Ember Fiai, Az Ember Tragédiája, A Pál Utcai Fiúk... teljesen más hatást érnek el, ha nincs az olvasón a nyomás, hogy van x ideje elolvasni...

Próbáljátok ki..
Mellesleg nagyon örülök, hogy vannak ilyen cikkek is a Starityn.. Nagyobb a kísértés hogy egy-egy témához hozzászóljak

Gratulálok érte