Idézet (ophely88 @ 2011.09.03. 16:12)
Minden elismerésem, ez szörnyű

A tananyaggal mindig le vannak maradva és szerintem ezért az oktatási rendszer a felelős. Mi még mindig ott tartunk, hogy nyomatnak minden elméletet, azt ezerrel, de a gyakorlati tanítás elmarad. Be kell magolnod amit leadnak, így persze, hogy nem használja az ember a fantáziáját. És érdekes, régebben is így működött a rendszer, de akkor kevesebb hülyeséget kellett tanulni. Lássuk be, a leadott tananyagok egy része csak a fenének van ott, később is ráérne megmagyarázni, nem becsapni ömlesztetten a többi halom mellé.
Én amúgy sem értek egyet azzal, ahogyan az irodalmat tanítják. Megértem, hogy magyar óra, meg általában sok magyart kellene olvasni, de ahhoz képest a görög irodalomnak óriási szerepe van (ami nem baj), viszont meglehetősen kevés jut például más műfajú/eredetű művek olvasására, elemzésére. Én kicsit kevésnek tartottam a francia irodalmat, amit vettünk, pedig abban is sok érdekesség van/lett volna. Biztosan sok embert érdekelne más országok költészete, ezlrt némi vérfrissítés sem ártana.

Én az egész oktatási rendszerrel nem értek egyet. Nem lázadok, mert ebbe születtem, nekem a más fajta fura lenne, de pl Kanadában nem arra mennek rá, hogy
gyerekem, hülye vagy kémiából? Hát már akkor azért is megtanulod ennek meg annak a képletét, és számolsz, és minivegyészt nevelünk belőled 2 év alatt. Hanem ott megkérdezik hogy mi akarsz lenni, az annak megfelelő tantárgyakat nyomatják, a többit meg leadják de békén hagynak.
Meg egyébként is 4 év alatt annyi sz_rt kell megtanulni, mint szerintem sehol máshol a világon, az egyik tanár bevallotta, hogy túltanítják a magyar diákot. Az meg ami még szánalmasabb, hogy ha csinálni akarsz valamit, akkor papír kell, külföldön senkit nem érdekel a papírkád, csak teszem azt tudjad a nyelvet. Nyelv: értelmesebb, és fejlettebb országokban nem úgy tanítanak nyelvet, hogy szevasztok gyerekek, akkor kezdjünk igét ragozni, meg ismerkedjünk a nyelvtannal, aztán ha megszólalni nem tudsz akkor meg az a saját hibád, hanem rendesen tanítanak. Valamelyik nap megnyitottam az észt nyelvkönyvet amit leszedtem - csak puszta kíváncsiságból, hogy hogy mondják hogy szia, mi újság stb, hát nem a nyelvtan volt benne? Mondom gratulálok...
Ez az ország úgy el van cseszve, ahogy lehet, egyszerűen hányingerem van tőle...
És hogy egy kicsit a témánál is maradjak,
vampiregomez írta, hogy 8-9 évesen csúfolták, én nem a szünetekben olvasgattam másodikos-harmadikos koromban, hanem a buszon, és ha találkozok az egykori alsós tanáraimmal, akkor szinte mindig feljön, hogy hát én már akkor is mennyit olvastam

Szép emlékek, viszont Anyukámnak köszönhetem azt hiszem, hisz minden este olvasott egy mesét este lefekvéskor, állítólag ez is nagyban befolyásolja a gyerekeket.