Starity

A könyvek és a fiatalok viszonya

15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 02. 21:27 #181
imola1997
imola1997
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 70
Csatolások: 2
Azonosító: 150371
én szeretek olvasni,jó könyvet
2011. szeptember 02. 21:28 #182
- törölt felhasználó -    
Én nagyon szeretek olvasni a nyáron is 6 könyvet olvastam ki wub.gif wub.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. szeptember 02. 21:29 #183
- törölt felhasználó -    
Appalache
Igen, a mai könyvek általában tele vannak szlengekkel és hibákkal, bár nem mindegyik, de amelyek igen, azok egyből mehetnek a süllyesztőbe (szerintem).
Én is szeretem az izgis könyveket, éppen ezért olvasok krimit és horrort is, de ugyanúgy egy vörös pöttyös, vámpíros könyvnek is lehet izgalmas a vége (lásd: Hourglass).
Én nem utálom, egyszerűen csak nem szeretem a magyar verseket. Igazából nem is a versekkel van gondom, hanem azzal, hogy mindig túl kell bonyolítani a jelentésüket.
Pl. "A teáskanna az asztalra volt helyezve.". És akkor a tanár elkezd arról papolni, hogy a teáskanna a titkolt depressziót jelzi, hogy egy metafora, a költő kilátástalanságát jelképezi. Szerintem meg egyszerűen azt, hogy a teáskanna az asztalra volt helyezve. Persze, ő a tanár, ha ő úgy mondja, akkor úgy van.
Egyébként nincs különösebb bajom a verselemzéssel, sőt, kifejezetten szeretem, ha nincs állatira túlbonyolítva. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. szeptember 02. 21:30 #184
x maite x
x maite x
strickt.

Státusz:)
Hozzászólás: 2000
Csatolások: 2561
Azonosító: 141371
Még egy értelmes, jól megírott cikk. Annyira örülök neki, hogy már ezek is teret hódítanak a Starityn. *.*
Én imádok olvasni, és bár szeretem a Vörös pöttyös könyveket, de a komolyabb könyveket is szeretem. Kedvencem az Üvöltő szelek. A kötelező olvasmányoktól viszont kiráz a hideg. Utálom őket. Nem tudom miért, de még egyik sem tetszett még.
Sajnos az szomorú, hogy sok ember nem olvas semmit, de nem lehet ellene tenni. TV, gép. Ennyiből áll sokak élete.
Nekem az itthoni könyvgyűjteményem akkora, hogy el sem fér a könyves polcomon, rengeteg könyv zsákba van kötve a pincében. biggrin.gif
2011. szeptember 02. 21:32 #185
Dem.
Dem.
új tag

Státusz:D
Hozzászólás: 33
Csatolások: 0
Azonosító: 159687
nagyon jó a cikk és én őszintén bevallom elég sokat olvasok és szeretek is biggrin.gif
2011. szeptember 02. 21:33 #186
Appalache
Appalache
Hozzászólás: 505
Csatolások: 15
Azonosító: 149552
Nekünk nagyon rendes a magyartanárunk fakton, mert elénk rakja a verset és mondja, hogy elemezzétek, írjátok le, ami eszetekbe jut róla, aztán óra végén összegezzük. És így jó, mert gondolkodhatsz. Ezzel szemben az alapmagyartanár meg belerágja a gyerekek szájába az ő saját gondolatait, amik még hülyeségek is, aztán érettségin meg foghatják a fejüket, mert ott gondolkozni is kell magadtól. Kapsz egy idegen verset, aztán elemezd.
2 felhasználónak tetszik: num1Kolosszus, Szandi0820
2011. szeptember 02. 21:38 #187
- törölt felhasználó -    
Idézet (thunderbird @ 2011.09.02. 20:50)
Én elég érzékeny vagyok, és valószínű, hogy két hétig nem aludnék rendesen egy King-könyv után. rohog.gif De most már érdekel, muszáj leszek kiolvasni egyet. biggrin.gif

Szóval King-szűz vagy biggrin.gif
Akkor ajánlanám az Álattemetőt, én azzal kezdtem 16 évesen (igen, nem éreztem magam előbb késznek rá), és abszolút megfogott. Ugyan azt mondják rá, hogy az egyik legdurvább regénye, de számomra nem volt annyira hátborzongató (az egyetlen negatív utóhatása az volt, amikor azt álmodtam, hogy a macskám elpusztult, és elvittem az álattemetőbe, majd visszatért - csak azért készített ki, mert imádom a macskám, talán túlságosan is).

Nálam ez a regény indította el a King-imádatot, azóta szinte csak az ő könyveit olvasom, persze néha bejön más is.
Amit nagyon ajánlok, az a Talizmán - ez a kedvenc könyvem, nem Kingtől, hanem úgy általánosságban.
Szóval szerintem ismerkedj meg a műveivel, mert gyorsan fanatikussá lehet válni ha bejön amit csinál wink.gif
2 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, thunderbird
2011. szeptember 02. 23:04 #188
Alison Lerman
Alison Lerman
♦ Princess of Persia™♦

Státusz"Jesus gave his life for me, and I'll give my life to him." R.J.S.
Hozzászólás: 6373
Csatolások: 1346
Azonosító: 134139
Ez tényleg nagyon érdekes téma, igazából azt sem tudom, hogy kezdjek neki a véleményemnek. Én speciel imádok olvasni, nagycsaládosok vagyunk, és ez mindenki kedvenc időtöltései közé tartozik. Én szinte mindegyik könyvhöz pozitívan állok hozzá, eddig még egyet sem hagytam abba, de nem mindegyik tetszett igazán. Az egyik ok, amiért szeretem az otthonomat, az a sok könyv! A nappalinkban beépített 11 polcon helyezkedik el a nagy családi gyűjtemény. Körülbelül 1000 darab. Az én birodalmamban, a kedvenc 300 könyvem lakik. smileeee.gif A barátaim is mindig csodálkoznak, és az első szó, ami a szobámról eszükbe jut, a rengeteg könyv. Én nagy Tamora Pierce, Robin Maxwell, és C.J. Sansom rajongó vagyok. Főleg történelmi, vagy fantasy témában olvasok, de igazából szinte minden érdekel. Cynthia, nagyon el kezdett érdekelni az általad ajánlott King könyv, utána is járok a könyvtárban. Én azt sem értem, hogy a diákok többsége tiszta szívből utálja a kötelező olvasmányokat. Azt tapasztaltam, hogy a nagyrészük el sem olvassa őket, így alkot róluk egy negatív véleményt. Biztos vagyok benne, hogy több gyerek kedvelné például az Gárdonyi Géza fantasztikus művét, az Egri Csillagokat, (ami nekem nagy kedvencem) ha nem lenne kötelező elolvasni. Az én osztálytársaim is, olyan makacsul viselkedtek, lerítt róluk, hogy 'csak azért sem' fogunk bele!
Ez is egy fontos dolog, az én városomban, főleg az iskolámban, az már ciki, ha valaki könyvtárba jár. Nem értem, egyszerűen nem tudom felfogni, miért gondolják az emberek, hogy a tanulás ciki. Az olvasmányaiddal, mint ahogy Sally is írta, nemcsak szókincset, de akár a helyesírást fejleszthetik. Némelyik kortársam a papagáj-t is ly-vel írja!! Ez a menő?! A butaság! Szörnyű irányba halad ez a fiatalság, úgy gondolom, főleg azért is, mert én is ebbe a korosztályba tartozom.
Hozzátenném még azt, hogyha olvasunk, olyan világokba juthatunk el, aminek csak a képzelet szab határt. A legtöbb könyvnek mondanivalója is van, az viszont nem biztos, hogy mindenki megérti azt!
Úgy gondolom, hogy ez a téma kimeríthetetlen, Sally Sparrow, megint jól feldobtad a labdát! wink.gif Gratulálok, csak így tovább! smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: saii, Sally Sparrow, Szandi0820
2011. szeptember 03. 00:01 #189
beyo
beyo
Hozzászólás: 729
Csatolások: 11
Azonosító: 154837
Én szeretek olvasni, csak ne kéne kötelezően annyi uncsi-régi-szókincsében számomra érhetetlen könyvet olvasni...
2011. szeptember 03. 00:01 #190
beyo
beyo
De am szeretek, több 100 könyvet olvastam már el!
2011. szeptember 03. 00:01 #191
beyo
beyo
És büszke vagyok rá! biggrin.gif
2011. szeptember 03. 09:19 #192
BeWhisper
BeWhisper

StátuszWe can't cry the pain away!
Hozzászólás: 698
Azonosító: 126435
Nagyon élvezhető lett a cikk, gratulálok. Ez bizony így van. Nem szeretek/szerettem olvasni, s nem is fogom a kötelezőket, mert azokat tényleg utálom. Viszont, ami érdekel, amit ÉN választok ki azt elolvasom smileeee.gif Pl.: most a George R.R Martin: A jég és tűz dalát olvasom. 6 kötetes, mindegyik 900-1200-ig terjedő oldallal. Igen, ezt kitudom olvasni 1 hét alatt, mert érdekel és ezzel elérkeztünk oda, hogy csak azt szeretjük olvasni, ami érdekel minket smileeee.gif
2011. szeptember 03. 09:47 #193
wshiza
wshiza
új tag
Hozzászólás: 38
Azonosító: 137440
Én nekem otthon kész könyvtáram van.Ráadásul író vagyok és csak 15 leszek szóval vannak kivételek.És én is olvasom a vörös pöttyöst,de nem ragadtam le ott.
2011. szeptember 03. 09:53 #194
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4150
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Imádok olvasni, és nem csak a Vörös Pöttyös könyveket, mert abból is elég sok van, de én szoktam olvasni mélyebb hangvételű könyveket is, csak az a baj, hogy ha egy nap nyolc órám van, és majdhogynem este esek haza a suli miatt, akkor mikor is olvassak, mikor tanulnom kell másnapra?
2011. szeptember 03. 09:54 #195
wshiza
wshiza
új tag
Hozzászólás: 38
Azonosító: 137440
Azér szerintem ne hasonlítsuk össze a pöttyöst a vörös pöttyössel mert míg a pöttyös a régebbi max 14 éves korosztálynak való(legalábbis aki megragadt egy szinten)addig a vörös pöttyös bevan sorolva 14,16,felnőtt kategóriára és sok bestseller található belőle.nem beszélve az arany pöttyösről ami elgondolkodtató könyveket tartalmaz aztán a stötét örvény ami pedig a zúzós kategóriát üti meg.
2011. szeptember 03. 10:24 #196
Miley Cyrus 17
Miley Cyrus 17

StátuszBelieve Tour. Justin Bieber, eszméletlen volt!! Életem legszebb estéje volt *--*
Hozzászólás: 937
Azonosító: 123558
Én nagyoon szeretek olvasni!! Van, h egésznap képes vagyok olvasni!! De csak a jó könyvek ragadnak meg bennem!! De azokon végigszáguldok!! A kötelezőket viszont mindig is utáltam!! A mostanit sem olvastam még ki...de viszont nyáron egy csomó könyvtári könyvet kiolvastam!! Nekem van róla fogalmam, h mi az a "pöttyös könyv" olvastam is párat még kissebb koromban, a nagyimnál találtam őket!! Viszont számomra valóban élvezhetőbbek a "vörös pöttyös" könyvek!! A Twilight-ot, a Harry Pottert is olvastam!! Engem megragadnak a képzeletszülte, fantasztikus könyvek, de mást is szeretek!! Mind1 bárki, bármit is olvas, legalább olvas... én mondjuk büszke vagyok rá, h olvasok!!
2011. szeptember 03. 10:35 #197
Amber Angel
Amber Angel
Hozzászólás: 739
Csatolások: 58
Azonosító: 143336
Nekem szinte mindegyik kötelező a kedvencem volt az Egri Csillagokon kívül. Szeretek olvasni, bár a misztikusabb és érdekesebb könyvek jobban felkeltik az érdeklődésemet.
2011. szeptember 03. 10:38 #198
- törölt felhasználó -    
Imádok olvasni biggrin.gif Persze inkább olyat, ami valóban érdekel, de egy kötelező olvasmányra nem mondtam azt, hogy ez pocsék, és megnézem filmen.
Az olvasással fejlődik a szókincs, tanulságos is, és határtalanul elképzelhetsz bármit. Ahogy a magyartanárom mondta, a filmek kész képek, ha olvasol, akkor viszont a képzeletedre vagy hagyatkozva, és ez baromi jó smileeee.gif
2011. szeptember 03. 11:10 #199
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Appalache @ 2011.09.02. 21:33)
Nekünk nagyon rendes a magyartanárunk fakton, mert elénk rakja a verset és mondja, hogy elemezzétek, írjátok le, ami eszetekbe jut róla, aztán óra végén összegezzük. És így jó, mert gondolkodhatsz. Ezzel szemben az alapmagyartanár meg belerágja a gyerekek szájába az ő saját gondolatait, amik még hülyeségek is, aztán érettségin meg foghatják a fejüket, mert ott gondolkozni is kell magadtól. Kapsz egy idegen verset, aztán elemezd.

Én még sosem találkoztam olyan magyartanárral, aki ránk akarta volna erőltetni a gondolatait. Mindig mindenki mindent meghallgatott, közösen megbeszéltük, sőt, olyan gondolatok is felmerültek, amik még a tanárt is elgondolkoztatták, hogy jé, tényleg, erre én nem is gondoltam, stb. smileeee.gif
Én nagyon szerettem verseket elemezni, meg novellákat is. Ami pedig a teáskannát illeti. Nyilván nem tudhatjuk, mire gondolt a szerző, amikor megírta a versét (sokszor általában egyébként az égvilágon semmit, legalábbis szándékosan - viszont ha ismerjük a múltját, az életét, akkor tényleg lehet a lelki világot is boncolgatni, és igen, a teáskanna simán jelképezhet akár egy depressziós állapotot).

Nekünk is rengeteg könyvünk van, több ezer darab... Páromnál is rengeteg, nem is tudja hová tenni már őket. Nekem álmom egy olyan saját otthon egyébként, ahol van egy hatalmas nagy dolgozó/könyvtárszoba, ahol a könyvek vannak - természetesen betűrendben biggrin.gif , meg a lemezgyűjteményeim... (film, zene) rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: thunderbird, Szandi0820
2011. szeptember 03. 11:25 #200
cappy007
cappy007

StátuszWe accept the love we think we deserve...
Hozzászólás: 884
Azonosító: 125876
Itthon több ezer könyvem van...De m1.Én szeretek olvasni!smileeee.gif Amikor csak tehetem előveszek egy könyvet,és olvasok! Itthon,orvosi rendelőben,néha órákon is!xD biggrin.gif
15 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!