Hm, érdekes cikk, elgondolkodtató. Én úgy érzem, hogy nem vagyok fanatikus, de "érett rajongó" sem. Valahol a kettő között.
Ott van az én kedvenc sztárom. Ő egy Isten. Gyönyörű a haja, kékesszürke szemei ragyognak, az énekhangja eszméletlenül jó... és még áradozhatnék róla holnap reggelig. Ha meglátnám az utcán, valószínűleg elájulnék. Egyszerűen tökéletes. De mégsem ugranék sikítozva a nyakába, nem rejtegetek a gépemen undorító felnőtt tartalommal ellátott írásokat Róla, és nem csókolgatom a poszterét (már ha lenne). Ha találkoznék Vele, valószínűleg meg sem tudnék mukkanni zavaromban, nem még hogy szánalmas fanatikus módjára viselkedjek.

Ez számomra elképzelhetetlen... Meg tekintettel lennék Rá, nem akarnám kellemetlen helyzetbe hozni, gondolom, így is volt már része sok ilyen "élményben", amilyen gyönyörű pasi (bár nem hinném, hogy túl sokan ismerik)... De én nem ezért szeretem, hanem önmagáért és a hangjáért, mert az egy kincs.
És miért szeretem önmagáért? Mert (sokan nem tudják, de) anno azért hagyta ott a The Calling nevű bandájával a kiadót, mert tucatsztárokat akartak faragni belőlük. Azt nem tudom pontosan, hogy a többi tag miért ment el, de azt tudom, hogy Ő azért alapított nagy pénzveszteség és kitartás árán saját kiadót, mert azt a zenét akarta játszani, amit szeret. És ez dicséretes, egyenesen megható a mai a világban.

Ugyan nem a legeladottabb a szólólemeze, de legalább igényes, és nem tucat. Ő a minőséget választotta.
Nem akartam ilyen hosszan ismertetni véleményem ezt a részét, de hát na, mondtam, hogy nem vagyok a legérettebb rajongó.
A másik az, hogy én olyan vagyok, hogy az értelmes, normális kritikákon is fel tudok bőszülni. De nem csak akkor, mikor a kedvenceimről van szó. Múltkor például Fluor Tomikát védtem meg, annak ellenére, hogy ki nem állhatom. Valaki azt írta róla, hogy nem tud énekelni, és ez ilyen meg olyan szánalmas. Hát persze, hogy nem, hiszen rapper...

És ahhoz nagyon is ért, a múltját elnézve (nem erről a Mizus-Partyarcos korszakról beszélek). Szóval többnyire nincs bajom az értelmes kritikákkal, de akkor igen, ha hülyeség van benne, és az illető úgy nyilvánít véleményt, hogy nem elég tájékozott. Ez akkor is nagyon fel tud bosszantani, ha nem szeretem az adott hírességet.
Szerk.:
Még eszembe jutott valami. Volt (vagy még mindig van) az a dolog, hogy Selena Gomez halálos fenyegetéseket kap Justinka rajongóitól. Hát ennél szánalmasabb dolgot el sem tudok képzelni. Komolyan, mennyi esélyed van rá, hogy valaha összejöhess a "hercegeddel"? Szerintem a nullától egy fokkal több. Ha valóban szereted az illetőt, és ha az boldog, akkor te is az vagy. Nem pedig dühöngsz, mint egy szánalmas kis csitri, mert a "szerelmed" foglalt.
Én is hasonló szituációban vagyok, annyi különbséggel, hogy az én imádottam már évek óta házas, szóval mit sem érne az efféle szánalmas viselkedés a részemről. Látszik, hogy boldogok és szeretik egymást, és ez melegséggel tölti el a szívem. A világ legszerencsésebb nője, ráadásul nagyon aranyos. Semmi okom utálni.