Starity

Fanatikusok kontra utálkozók

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 01. 08:40 #1
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Mi lehet vajon az oka, hogy egy híres ember rajongói tábora képes akár harcba is szállni az ellendrukkerekkel egy olyan személyért, akit tulajdonképpen csak a hírekből és a képernyőkről ismerhetnek?
A teljes cikkhez kattints ide!
14 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Grace Benning, Bogszics, _ToTo_, ophely88, joe_r, An_d_a, UnhappyMeals, dóóra, Orsie16, Domcicc, thunderbird, Twilight6, kriszti145
2011. szeptember 01. 09:22 #2
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Újabb remek cikk a mi drága Sallynk tollából! meghajolo.gif
Ismét érdekes a téma, a rajongás és annak mértéke, hogyanja. Én már sokszor nem is merem bevallani, ha rajongok valamiért/valakiért. A rajongó szó manapság negatív értelemmel bír, az emberek az értelmetlenséggel társítják. Ez valóban főleg az aléló, sikítozó, őrültek miatt van, akik képesek pengével belekarcolni kedvencük nevét a bőrükbe, vagy éppen - ami a cikkben is említésre kerül - fanatikusan védelmezik azt, bármiféle kritikával szemben. A csőlátás manapság a rajongók sajátja. Ismerünk sztárokat, és most nem kívánok megnevezni egyet sem a viták elkerülése végett, akik a többinél nagyobb hisztériát, nagyobb "szenvedélyt" képesek kiváltani az emberekből manipulatív és bátorító megnyilvánulásaikkal. Persze nem mondják ki konkrétan, nem biztatnak senkit őrültségre, de amikor valaki tesz valami morbid dolgot azért, hogy kedvence felfigyeljen rá, ezek a hírességek képesek ezt pozitív megvilágításban tálalni. Ez pedig a többi rajongót arra ösztönzi, hogy ők is ilyen őrült módon viselkedjenek, hátha akkor kedvencük rájuk is felfigyel. Nem tudom, ezek az emberek, rajongók mit éreznek, mi hiányzik az életükből, hogy képesek ilyen betegesen kötődni egy hírességhez, akivel valószínűleg sosem találkozhatnak személyesen. Valljuk be, a többségnek nincs ilyen szerencséje. Én mindig is magamból indultam ki. Nálam a rajongás sosem öltött ilyen természetellenes szörny arcot. Én szeretem Sean Beant, szeretem a munkásságát, szeretem, ahogyan megnyilvánul, szeretem azt, amit a médián keresztül látni enged magából, de hogy ő valójában milyen, azt tényleg nem tudhatom. Nem tartom tökéletesnek. Vannak rettenetes filmjei, amikért legszívesebben fenékbe billenteném. Vannak/voltak olyan húzásai, amik alátámasztják, ő bizony nem a herceg fehér lovon, nem isten, nem bálvány, hanem egy átlagos, brit pasas, akinek ugyanúgy vannak rossz és jó tulajdonságai, mint mindenki másnak. Tudom, hogy nem ő a legjobb színész a világon, még a saját kedvenceim között is vannak nála jobbak, de valamilyen oknál fogva én őt szeretem a legjobban. A kérdésre, hogy miért, nem tudok válaszolni, de így van. Viszont el tudok ismerni más művészeket, nem szűnt meg a világ létezni csak azért, mert van Sean Bean. Nem csak nézek, látok is, és figyelek. Kamaszkoromban is ilyen voltam, és nem azért, mert akkoriban a médiának még nem volt ekkora hatalma az emberek lelki világa felett, hanem azért, mert nem éreztem szükségét jobban, aktívabban, szenvedélyesebben rajongani. Normális kapcsolatom volt a körülöttem élőkkel, nem volt szükségem pótszerekre. A rajongás egy hobbi, amit ma is szívesen űzök, de csak a magam értékrendje, meglátása szerint és nem úgy, ahogy a tömeg. Rám sütötték már többször, hogy nem is vagyok rajongó, ha nem érzek így, meg úgy. Püff neki, akkor nem vagyok az. pardon.gif Legalább egészséges lelkületű, érzelmileg és értelmileg helyes úton járó, normális életet élő, súlyos pszichiátriai és pszichológiai problémáktól mentes ember vagyok. Mindenkinek van kisebb-nagyobb defektje, de azt gondolom, hogy a dolgok olyannyira elharapóztak mára - és itt most már nem csak magára a rajongás problémájára gondolok - , hogy talán rajtunk már csak egy nagy adag napalm segíthetne. pardon.gif
11 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Sally Sparrow, Bogszics, _ToTo_, ophely88, joe_r, An_d_a, saii, UnhappyMeals, Domcicc, thunderbird
2011. szeptember 01. 09:23 #3
Cuki baba
Cuki baba
Never say never

StátuszHajrá Hollywood!!!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1873
Csatolások: 2
Azonosító: 129122
szuper cikk
2011. szeptember 01. 09:43 #4
- törölt felhasználó -    
En sosem szegeltem bevalani,hogy nezem mind 2 csatornat es IMADOM a VV es szivesen meg fogom nezni az OsszeEskuvoket es a VV idei szeriajat is...Az eden hotelt es az aranypart-ot is rendszeresen nezem..(lehet legyerekezni,elitelni,off-olni miatta de ez van...)
2011. szeptember 01. 09:57 #5
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Lina21 @ 2011.09.01. 09:43)
En sosem szegeltem bevalani,hogy nezem mind 2 csatornat es IMADOM a VV es szivesen meg fogom nezni az OsszeEskuvoket es a VV idei szeriajat is...Az eden hotelt es az aranypart-ot is rendszeresen nezem..(lehet legyerekezni,elitelni,off-olni miatta de ez van...)

Majd erről is lesz a közeljövőben egy cikk, azt (is) majd ajánlom figyelmedbe... rolleyes.gif
4 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Bogszics, UnhappyMeals, thunderbird
2011. szeptember 01. 11:06 #6
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
Hozzászólás: 12632
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Elolvastam, aztán elmentem reggelizni és közben azon gondolkoztam, hogyan fogalmazzam meg - esetleg nevek említése nélkül - ami eszembe jut a (remek) cikk kapcsán.

Arra jutottam, hogy akik olvassák itt rendszeresen a kommentjeimet azok tudják kik azok a 'sztárocskák' akiket (finoman fogalmazok) nem kedvelek - így nem is lesz olyan nehéz nevek említése nélkül írnom.

A mai divatos sztárocskák nagy része erősen megosztó személyiség. Valaki vagy utálja vagy oda van érte, közte csak nagyon kevesen vannak. Aki imádja őket - róluk szól a cikk - őket bekapta a média által hajtott gépszíj ami olyan gyorsan forog, hogy kitekinteni sincs idő belőle és talán örökre ott ragad az illető. Sosem fogja megismerni azokat az igazi zenészeket, előadókat akiket nem játszanak a 10-14 éves korosztálynak becélzott zenecsatornák vagy internetes fórumok. "Ez meg ki?" "Nem ismerem". "Miért olyanokról van cikk akiket senki nem ismer?" - ilyen kommentek tucatjai találhatóak meg itt is a Starityn. Közben meg lehet, hogy olyan személyekről van szó, akik 10-20-30-40 éve a pályán vannak, sikert sikerre halmoznak és folyamatosan telt ház elött koncerteznek. Elismert díjazott előadók akik valódi lemezeladásokkal vivták ki az elismerést vagy a slágerlistára kerülést és nem avval, hogy hányszor nézték meg a jutubin a videóját (ingyen). Ha a Viva sem játsza őket akkor nem is ismeritek őket vagy azt gondoljátok, hogy nem jó amit csinálnak, mert nem láttad/nem hallottad még őket. Leszóljátok és fikázzátok őket, mert nem ismeritek őket. Akik viszont a Ti kedvenceiteket fikázzák, azok képben vannak - tudják kiről írnak, tudják kiről van szó és mit tett le eddig az asztalra - vagy inkább mit nem.
Aki nem imádja őket az átlát a média gépszíjján és veszi a fáradtságot, hogy meghallgasson más előadókat is, mint ami a tvből meg rádióból folyik - ők meghallják a különbséget a valódi zene és a trendinek kikiáltott zene (?) között.
Ebből adódnak az ellentétek, a menő diznisztárocskák és megcsinált társaik csak jól kiválasztott szempontok alapján előállított termékek amit el kell adni. Bármelyik gimnáziumba belépve találomra ki lehetne választani jóképűnek vagy helyesnek mondott fiúkat és lányokat akikből kellő mennyiségő pénzel, reklámmal, tánctanárral és menedzserrel ugyanolyan pénzcsináló gépezeteket lehetne kreálni, mint a mostani 'menő' előadók bármelyike.

Van aki hallgatja a zenéket, de van aki hallja is. Majd ha idősebb lesz az itt fórumozók nagy része, majd vátlozni fog az izlésük és mosolyogni fognak magukon, hogy úristen - miket hallgattam iskolás éveimben. Persze nem mindenki, lesz aki nem fog változni, aki 10-20 év múlva is beéri az éppen aktuálisan felfuttatott sztárocskák dalaival.

Egy valamit nem értek globálisan evvel az egész dologgal kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy miért korcsosult el a média és miért a tizenéves gyerekek lettek az elsődleges célközönség itt kis hazánkban. Iskolába járnak, nem fizetőképesek. Itt most nem a nyugaton felfuttatott sztárocskákra gondolok, hanem a házunktáján lévőkre - külföldön van pénzük koncertre menni, cdt venni - amerikában ezt nevezik showbiznisznek, ott ez egy iparág, mint nálunk a mezőgazdaság. Nem hiszem, hogy itthon arra számítanak a lemezkiadók, előadók és zenecsatornák, hogy ez a korosztály majd kiimádkozza anyucitól meg apucitól a cd, koncertjegy, plakát vagy egy arcképes póló vagy tolltartó árát. Biztos van ilyen is, de én egy ilyen vállalkozásba - mert a mostani sztárocskák inkább vállalkozások pénzkeresésre mintsem hiteles előadók - én nem fektetném a pénzem. De akkor miért? Miért és miből élnek meg? Semmiből. Ezért adják el magukat celebkutyának, hogy 10 vagy 15 ezer forintért nyilatkoznak a blikknek vagy a fókusznak valami baromságot amin csámcsoghat a néző és az olvasó. Aztán meghívatják magukat kicsit több pénzért valami ezek megőrültek vagy frizbiszerű műsorba - és az átlagembernek ekkora a töke is tele lesz velük, hogy mindenhol ott vannak és látszólag mindenhez értenek, mint mekkelek.

És itt jön ki a különbség, mert (és maraduk házunktáján) míg az ilyen tucatgagyimindenholottvagyokésszerepelek sztárocskát sokan a hátuk közepére sem kivánják emiatt, addig egy Ákos, Tankcsapda, Road zenekar, Anima Sound System stb játsza és csinálja a dalokat, zenéket, koncerteket és nem utálják őket és nem támadják őket a fent említett dolgok miatt. Gyengébbek kedvéért leírom, hogy ezt nem azt jelenti, hogy mindenki szereti őket, hiszen nem szeretheti mindenki a rockzenét vagy az elektronikus zenét. De az szimplán csak nem szereti, mert nem az ő stilusa, de nem utálja vagy nem úgy és nem azért amiért mi (idősebbek) utáljuk a megcsinált tinisztárocskákat akikkel az újság, a tv a rádió (meg a tökünk) van tele.

Én tudok röhögni a saját kedvenceimen, ha kell kommentben be is szólok nekik, nem azért lettek a kedvenceim, mert a csapból is ők folynak - sőt, nem is szeretem az olyanokat akik mindenhol ott vannak, mert unalmassá tudnak válni egy idő után. A legtöbb már akkor a kedvencem volt amikor az itt fórumozók nagy része meg sem született, pl JLo, 1996 óta a kedvencem, akkor láttam a Selena című filmjét. Kristen Stewart 2006 óta kedvencem, bár már korábban is felfigyeltem rá a Pánikszoba című filmben 2002-ben és nem a menőnek gondolt Alkonyatmánia miatt, hane már jóval korábban mielött hallani lehetett volna erről a filmről - amit mellesleg ki nem állhatok. Ezt pedig csak azért írtam le, hogy nem kell mindenre azt mondani, hogy 'jajdejó' 'tökjó' 'igaza van' 'jól tette' - csak mert a kedvencetek mondja vagy csinálja. Legyetek ti is kritikusabbak és ne nyaljatok be mindent amit elétek tolnak.

Írtam egy cikket a Viva comet idején ami sok más oldalon és fórumon, hírportálon is megjelent. Miszerint a magyar zenei szakma idén nem képviselte magát a viva comet díjátadón. Hogy miért? Mert nem tartották méltónak azt amit a viva tv és az általuk futtatott sztárocskák csinálnak, képviselnek - joggal. Csupa tizenéves ugribugri autótunnal felturbózott előadó, sikitózó tizenéves kislányok - tehetség és valódi zene sehol.
A cikk nem jelent meg avval az indokkal, ha ilyen irás jelenne meg itt akkor esetleg elpártolnak majd az oldalról azok akik ezeket szeretik. WTF? Inkább dugjuk mi is a homokba a fejünket? Attól jobb lesz?

Ide lehetne vonzani az idősebb korosztályt is fórumozni, cikket írni, de amíg mi is a homokba dugjuk a fejünket addig nem fognak jönni ... (ez csak egyvalakinek szól, remélem olvassa, bár érteni mindenki fogja) Kell valami amivel azonosulni tudnának, de az nem a diznicsenöl és melléktermékei.

Na gondolom olyan hosszúra sikerült az írásom, hogy akiknek szólna - el sem olvassák majd rohog.gif

Idézet (Lina21 @ 2011.09.01. 09:43)

Nem baj ha nézed ezeket, csak ne ezek legyenek a minták, a követendő példák és a színvonal. Lehet könyvet olvasni vagy olyan filmet nézni amit nem a diznicsenöl készített.
12 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, ophely88, joe_r, Grace Benning, Sally Sparrow, Bogszics, An_d_a, saii, UnhappyMeals, janet7, Domcicc, thunderbird
2011. szeptember 01. 11:07 #7
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

StátuszR.I.P. (Acoustic Version) RITA ORA
Hozzászólás: 2166
Csatolások: 638
Azonosító: 131859
Ez az igazi es ertelmes ciikk gratulalok:)..szerintem sem kell elitelni azt aki mast szeret mint te de azert ne essunk annyira at a lo tulso oldalara h a kedvelesbol mar orult fanatizmus legyen biggrin.gif
2011. szeptember 01. 11:17 #8
Jessica77
Jessica77
♥Peace♥™

Státusz♥ Harry Styles ♥ LA ♥ BTR ♥ summer ♥
Hozzászólás: 2633
Csatolások: 0
Azonosító: 131949
hát,csak annyit fűznék hozzá h ilyenek mindig vannak,és lesznek,ez nem volt új hír...

_ToTo_ elég hosszú lett...és a disney channel jó csatorna,nem kell lenézni vkit mert szereti nézni!
2011. szeptember 01. 11:22 #9
vampiregirl18
vampiregirl18
visszatérő vendég
Hozzászólás: 181
Azonosító: 158067
Na pont az ilyen fanatikus b*rmok miatt töröltem ki magam jó pár helyről.
2011. szeptember 01. 11:34 #10
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Én pedig azt mondom, hogy elméletileg demokráciában élünk, tehát mindenki elmondhatja a véleményét. Valahol mindkét csoportnak igaza van, csak nem szabad átesni a ló másik oldalára. Meg kell adni a kellő teret mindkét félnek és nem beleszólni, mert abból általában csak vita van. Egy értelmesen megfogalmazott, legyen az 1000 karakter vagy 4 sor, véleménynek mindenhol elfogadottnak kellene lennie, de sajnos ez nem mindig van így. Én egy vagyok azok közül, akiket nem idegesít, ha a kedvencéről rosszat mondanak, nem különösebben hat meg, idegesít fel vagy tör le, mert mindenkinek joga van leírni a véleményét, akár tetszik az nekem, akár nem. Amennyiben megindokolni sem tudja, csak magát égeti le. Az ilyenekkel törődni sem érdemes.

Egy fórum az fórum, mindig is lesznek ellentétes vélemények, amíg nem fogadjuk el más véleményét vagy támadjuk ok nélkül. Fel kellene nőni és másképpen gondolni a dolgokra. A csőlátó korszaknak vége, észre kellene venni, hogy vannak emberek, akiket ez, másokat pedig az érdekel, x ezt találja unalmasnak, y meg azt. El kell olvasni a hírt és értelmesen hozzászólni vagy vitázni, már amennyire ezt lehet pl egy olyan sztárral kapcsolatban, akit még soha nem láttunk élőben.
10 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Grace Benning, Sally Sparrow, joe_r, Bogszics, An_d_a, UnhappyMeals, Domcicc, thunderbird, _ToTo_
2011. szeptember 01. 12:01 #11
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Ellentétek mindig is voltak, és lesznek ezután is. Ez az emberi társadalom egyik alapvető tulajdonsága, hogy minden ember egyedi, saját érdeklődési körrel.

Mindaddig, míg az egyén nyíltan vállalja, hogy xy sztár neki a kedvence, és nem azért, mert egy közösségi oldalon, vagy fórumon őt imádják a legtöbben, hanem mert korábban felfigyelt rá, netalán személyesen is ismeri, addig ez a rajongó egy egyéniség, individuum.
Viszont amikor valaki csak azért kezd rajongani egy-egy felkapottabb sztárért, mert ő folyik a csapból is, mert mindenki őt imádja, és ezért be kell állni a csordába, nos, véleményem szerint ott kezdődik az agymosás.

Nekem is vannak olyan kedvenceim, akár zene, akár filmek, sorozatok terén, akik a fiatalabb korosztály számára tökéletesen ismeretlenek, vagy érdektelenek, mert nincsenek túlsztárolva. Nagyon érdekes látni, amikor megjelenik egy új hír arról a nagyon kevés magyar kedvencemről, mint Ákos, vagy a Unique. Érdekes módon, a róluk szóló hírek valamiért nem arról szólnak, hogy nyilatkoztak valami égbekiáltó baromságot egy "rettenetesen hiteles" bulvárlapnak, hanem egy új lemez, vagy koncert okán kerülnek előtérbe.

Ezzel szemben a tucat sztárok, akiknél az is hír, ha megbotlanak a saját lábukban már kevésbé tudnak érdekelni. Én eddig is vállaltam, és ez után is fogom, hogy nem érdekel a bulvármédia által összelapátolt szeméthegy. Mint ahogy azt is vállalom, ha egy sztár rajongója leszek, akkor senki kedvéért nem fogom megváltoztatni a véleményem, mert vagyok már annyira idős, hogy tudok úgy dönteni valamiről, hogy anyukám nem fogja a kezem.

Az tény, hogy a tucat sztároknak is vannak jó pillanataik, már zenei téren értve, mert van egy-egy olyan szám, ami ténylegesen hallgatható, autóvezetés közben, vagy háttérzenének ideális. Viszont ettől még nem leszek a rajongója. Ami pedig a magyar "zene" csatornákat illeti, egyszerűen nevetséges, hogy lassan csak zene nincs, mert ilyen színvonaltalan "valóságsót" amolyan színvonaltalan "valóságsó" követ. Ami pedig a nemzetközi zenei világot illeti, ott van Lady Gaga, aki semmivel nem különb, nincs egyedi hangja, pusztán van néhány jó száma, de a felé irányuló érdeklődést csak úgy képes fenntartani, ha az extrémitás felé fordul. A legutóbbi VMA-s kreációja egyenesen kritikán aluli volt, annyira mélységesen gyenge volt, hogy azt nem is lehet igazán megfogalmazni.

A hazai VV, és egyéb "valóságsó" sztárocskák esetében pedig nem az a probléma, ha valaki megnézi azt a műsort, amiben szerepelnek, mindenkinek szíve joga, de amikor már szemellenzősen rajonganak értük, és a kritikákat megfogalmazókat kis túlzással tettleg bántalmazzák, az egyszerűen elfogadhatatlan. Van néhány példa a korábbi "valóságsó" szereplőkre, többségük pont olyan gyorsan el is tűnt, mint ahogy megjelent a médiában, páran még bohóckodnak ezekben az esti telefonálós-nyerj-mert-ez-kihagyhatatlan játékokban. De pár korábbi győztesről is tudható, hogy azóta mindent, amit megnyert el is veszítette, és romokban az élete.

Ami pedig az elvakult rajongókat illeti, számomra ott kérdőjeleződik meg, hogy valóban rajongó-e az illető, amikor egy-egy új cikkhez annyit képes hozzászólni, hogy "király, nagyon jó, egyet értek (helyesírásilag hibásan, persze), szuper, stb." Különösen, ha a cikk mondjuk egy koncertről szól, ahol a rajongó még ott is volt. Ezek nem vélemények. Ha én rajongok valakiért, és ott voltam a koncertjén, akkor minimum tartok egy élménybeszámolót, hogy mit gondolok, milyen impulzusok értek, nem pedig közhelyekkel dobálózok.
12 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Sally Sparrow, ophely88, Grace Benning, Bogszics, An_d_a, saii, UnhappyMeals, janet7, Domcicc, thunderbird, _ToTo_
2011. szeptember 01. 12:17 #12
An_d_a
An_d_a
inebriant

Státuszwe accept the love we think we deserve
Hozzászólás: 4176
Csatolások: 4784
Azonosító: 146789
szerintem ez részben az itteni fórumra is érthető lehet/lehetne.már mindenhol mindig az számít,hogy mi a ˝menő˝.a gimnáziumomban van nemegy olyan osztálytársam,aki az alapján mond kedvencének valakit,hogy mennyire felfuttatott/felkapott.ami szerintem teljes hülyeség,ezt hívják divatrajongóknak.ilyen emberből rengeteg van,mert a való életben(legalábbis az én környezetemben) is kialakult az a nézet,ahogyan a sztárvilágban is:csak az a jó,ami a csapból folyik.
a mai nagy nevek többsége(tisztelet a kivételnek) már egyáltalán nem azért áll ki a színpadra,mert szeret énekelni és színészkedni,szívből sem csinálja már az illető,hanem azért,hogy minél több pén menjen a zsebébe.én elképzelni nem tudom,hogy az ilyen éppen futó sztárocskák hogyan mozgathatják a ˝zsínorokat˝ és a pénzt,szerintem nekik már mindennapi tevékenység megszámolni,hogy éppen mennyi dollár van a zsebében.
már olyan előadót nem is tudok talán mondani a maiak közül,aki őszintén és tiszta szívből állna ki a közönség elé.csak azt nem fogtam fel soha,hogy miért jobb feladni az egyéniséget és az életet a pénz miatt.
és hogy ezeknek mi közük van a fanokhoz?szerintem annyi,hogy már teljesen bálványának/istenének tekinti az adott szárt,mivel tökéletesnek látja.akik teljesen elfogultak és téveszmékben élnek,őket csak sajnálni tudom,ugyanis ők azok,akiknek bármit lehet mondani,úgyis elhiszik.ezt pedig remekül kihasználja a média.azt mutatja magából kifelé ez a világ,hogy itt minden milyen szép és jó,mindenki totál tökéletes és őszinte.
ez viszont korántsem igaz,naívság és elfogultság kérdése,hogy ki mit hisz el.van egypár nagyon átlátszó dolog,persze azt egyetemesen fikázza mindenki,azzal nincsis semmi probléma.de van pár olyan eset,ahol már eléggé úgymond ˝nehéz˝ észrevenni,hogy csak a média manipulációja és kitaláció az egész idill.
ezzel még nem is lenne semmi baj,mindeki higyjen azt amit csak akar,előbb-utóbb úgyis rájön az illető,hogy kamu volt az egész,vagyhogy mennyire hagyta magát megvezetni a média által.
az viszont engem személy szerint nagyon zavar,hogy ez által a való életben tök normális emberek egymás ellen fordulnak csakazért,mert más a kedvencük.akárhogy is nézem,ez tiszta hülyeség.én már megtanultam elfogadni mások véleményét,ugyanis akármennyire is akarom,megváltoztatni úgysem tudom.ha a kedvencemet leszólják,az se különösebben érdekel,ugyanis úgy gondolom,hogy mindenkinek joga van megválasztani a kedvencét.de ha én így érzem,akkor szerintem tartozunk annyival a másiknak,hogy ne tiporjuk le egymást és támadjunk egymásnak az eltérő vélemény miatt.
5 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Sally Sparrow, joe_r, _ToTo_, Domcicc
2011. szeptember 01. 12:22 #13
Flower21
Flower21
♥ Books&Movies ♥

Státusz♥ Sunshine ♥ Books ♥ Loki ♥ BTS ♥ Sherlock ♥ Paul Walker
Hozzászólás: 1122
Azonosító: 151172
mindkét félnek igaza van valahol, de nem szabad túlzásokba esni, lehet valakit szeretni, de nem kell fanatikusan rajongani iránta,
nem kell mindent elhinni, amit a médiában mondanak, vagy az újságok leírnak,
mindenkinek más tetszik, és természetesen nem lehet minden embernek ugyanaz a véleménye
2011. szeptember 01. 12:31 #14
Candy_attack
Candy_attack
Monster

StátuszYou know, some people want me to die. But I'm not going anywhere... - Lady Gaga
Hozzászólás: 1580
Azonosító: 130532
Nagy gratuláció a cikk írójának, szuper lett. =)

Amúgy a fanok és utálók közötti "harcokat" úgy lehetne kiküszöbölni, ha az utálók nem írnának kommenteket (amikkel úgy is csak a veszekedések szítása a céljuk) az általuk utált hírességhez, hiszen ezek után nyilvánvaló, hogy a fanok visszatámadnak, mert szerintem, ha például valaki a kedvenc énekesemről azt mondja, hogy tehetségtelen és amit csinál az nem zene, hanem sz*r, akkor azzal végül is az én zenei ízlésemet is lesz*rozta, tehát ezzel nem csak az adott sztárt sértik meg (illetve őt nem, mert nem is tud róla), hanem a rajongóit is. Én is utálok (talán ez erős szó) sok sztárt, pl Biebert, vagy a disney sztárokat, ezért nem is írok hozzájuk semmit, a cikkeket sem olvasom el róluk. Ha mindenki így viselkedne, és nem úgy, mint egy 7 éves hülyegyerek (már elnézést), akkor nem is lennének ilyen problémák.
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. szeptember 01. 12:42 #15
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (Candy_attack @ 2011.09.01. 12:31)

Amúgy a fanok és utálók közötti "harcokat" úgy lehetne kiküszöbölni, ha az utálók nem írnának kommenteket (amikkel úgy is csak a veszekedések szítása a céljuk) az általuk utált hírességhez, hiszen ezek után nyilvánvaló, hogy a fanok visszatámadnak, mert szerintem, ha például valaki a kedvenc énekesemről azt mondja, hogy tehetségtelen és amit csinál az nem zene, hanem sz*r, akkor azzal végül is az én zenei ízlésemet is lesz*rozta, tehát ezzel nem csak az adott sztárt sértik meg (illetve őt nem, mert nem is tud róla), hanem a rajongóit is. Én is utálok (talán ez erős szó) sok sztárt, pl Biebert, vagy a disney sztárokat, ezért nem is írok hozzájuk semmit, a cikkeket sem olvasom el róluk. Ha mindenki így viselkedne, és nem úgy, mint egy 7 éves hülyegyerek (már elnézést), akkor nem is lennének ilyen problémák.

A szólás szabadsága. Jogod van megírni, ha neked nem tetszik egy előadó új klipje, vagy nem értesz vele egyet rolleyes.gif

A lényeg, hogy ne legyen sértő és indokold meg.
8 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Sally Sparrow, Grace Benning, An_d_a, UnhappyMeals, _ToTo_, janet7, Domcicc
2011. szeptember 01. 12:44 #16
the__domo
the__domo
Hozzászólás: 920
Csatolások: 1
Azonosító: 134922
Totál igaz az itt írottak.
Szerintem ez a "harc" a fanatikusok és az antik között soha nem fog elrendeződni. Mindig van valaki, aki szókimondóbb, és elmondja a véleményét egy adott dologról, akár trágár módon is.
2011. szeptember 01. 12:49 #17
Candy_attack
Candy_attack
Monster

StátuszYou know, some people want me to die. But I'm not going anywhere... - Lady Gaga
Hozzászólás: 1580
Azonosító: 130532
ophely88: egyet értek, nem tilos szidni valakit, csak akkor jön a kérdés: hogy minek? tehát ha én úgy is utálom azt az adott embert, akkor minek foglalkozzak vele? Ezért mondom, hogy az ilyenek csak a veszekedést akarják, különben nem csinálnák, amit csinálnak.

És az ilyen emberek sajnos az élet minden területén ilyenek, nem bírják ki, ha nyugalom van, nekik feltétlenül piszkálódni kell... És ez a probléma.

Az értelmes, megindokolt kritikákkal meg sosem volt bajom, azokat talán még tisztelem is, de akik csak ahhoz értenek, hogy trágár módon elküldjék a sztárt, meg a rajongóit is melegebb éghajlatra, azokat szánalmasnak tartom.
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. szeptember 01. 12:49 #18
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484

Nem tudom érted-e a lényeget. Ez egy fórum. Mindenkinek joga van normális keretek között kifejteni a véleményét, akkor is, ha az neked nem tetszik. Joga van nem szeretni azt, amit te mondjuk éppenséggel nagyon is szeretsz. Szerinted az én kedvencemet hányszor alkoholistázzák le? És ez még a legszebb, amit egyesek mondani tudnak róla, elhiheted. Most akkor én is támadjak neki mindenkinek, aki nem úgy látja őt, ahogyan én? Ő így érzi, ez ellen nem tehetek semmit. El kell fogadnom, mert ha a fenekemet verem a földhöz, ő akkor se fogja ezt másként látni. Le kell nyelni a békát. Ez van. Nem mondhatod meg valakinek, hogy te ne írjál ide, ha nem szereted, akit én. Ilyen egyszerűen nincs. A véleményformáláshoz mindenkinek joga van. Manapság már nincs is máshoz jogunk. dry.gif
8 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, ophely88, Sally Sparrow, An_d_a, joe_r, UnhappyMeals, _ToTo_, Domcicc
2011. szeptember 01. 12:52 #19
misssha
misssha
Hozzászólás: 1691
Azonosító: 136913
Szerintem a rajongáshoz is föl kell nőni.
Én fogok példát mondani (neveket) nekem az egész profilom tele van Selena Gomezzel, Demi Lovatóval, Ashley Tisdalelel, lehet fanatikus rajongónak látszok, de igazából egyáltalán nem érdekel egyik sztár sem, csak mivel ez egy sztáros oldal, olyan profilt akartam amiben látszik hogy kik a kedvenceim.

Szóval, mint írtam, a rajongáshoz föl kell nőni. Az éretlen rajongók istennek hiszik a kedvencüket, sikítoznak és sírnak ha meglátják, utálják azt, aki nem szereti, és minden cuccuk tele van a képével. Ugyanígy volt (mivel Selena fan vagyok) elmentem egy rajongói oldalra, ahol volt szavazás, és olyanok voltak, hogy ha Selena ott állna az ajtód előtt, mit tennél? a legtöbb szavazat a sikítva a nyakába ugranék volt. Nekem ott volt az hogy oké, viszlát. Én olyan rajongó vagyok, hogy tetszik a zenéje, tetszenek a filmes munkái, kedvesnek látom, stb. De ha választani kéne pl. 10 millió forint és egy nap Selenával között (mert ilyen szavazás is volt) azért nem fog annyira elvakítani a rajongás. Mint ember, nem ismerem, videókon, TVben látom, és így se az igazi személyét. Sok sztárt is utálok, de csak az alapján, ahogyan a média bemutatja őket. Sajnos mi, "egyszerű" emberek nem tudjuk mi van a felszín alatt, így csak látszat alapján tudunk ítélkezni. az igazságot csak az őt körülvevő emberek tudják.

Manapság amúgy nem azokból van sztár, akik tehetségesek, hanem akit könnyebben el tudnak adni, és a személyiségük is olyan. Ha belegondolunk, csak a tehetségkutatókban, mennyi jó hangú énekes van, mégse érnek semmit. Közben sok sztár hangja meg van mixelve, akikért a fél világ odavan.

Amúgy, hogy megint magamat említsem, sok olyan 'tucatsztár' van, akit én is szeretek. Selena, Ashley, Demi (ő egy kicsit) de vannak olyan sztárok is, akiket mégjobban szeretek, de őket senki nem ismeri. ismerős valakinek az a név, hogy William Beckett, Gabe Saporta, Cassadee Pope vagy Jack's Mannequin?
Ha megismernétek, belátnátok, hogy sokkal többet érnek Miley Cyrus, Katy Perry, Justin Bieber, sőt akár Selena Gomeznél is. De mégse lettek annyira híresek, ez van.

A legtöbb tinisztár végül úgyis a süllyesztőbe kerül, és jönnek új sztárok, akikért majd a mostani 5 évesek fognak rajongani, és akik (ha így folytatódik a világ) még a mostani sztároknál is borzalmasabbak lesznek.

A mai sztárok közül én Selenáért 'rajongok', bár annyira nem lehet rajongásnak hívni, egyszerűen csak szeretem a zenéit, sorozatait, és szimpatikus, ezen kívűl Ashley Tisdale, nem Sharpay szerepe miatt hanem a Hellcats miatt. és Demi, aki hihetetlenül tehetséges. lehet a legtöbb ember számára ezek mind tucatsztárok, de csak azért, mert nem ismeritek őket, sőt, semmilyen dolgot nem tudtok róluk, ahogy a média beállítja őket, és a csapból-is-ők-folynak miatt. Hallottátok már valaha pl. Selenától a.. nem is tudom.. pl. a Middle Of Nowhere-t? tudtátok, hogy pl. az anyukája 16 évesen szülte, és nem is ő nevelte föl mert nem volt ideje az iskola miatt, hanem a nagymamája, és éjjel nappal az unokatestvéreivel volt akiknek mindig sírt, hogy miért nem lehet normális családja?
Persze hogy nem tudjátok, de azt igen, hogy Justin Bieber barátnője, stb. szóval én is elismerem, hogy a csapból is ő folyik, de én már akkor is szerettem, amikor még a WOWP nem is jelent meg Magyarországon, és ha ti is akkor ismertétek volna meg, nem azt gondolnátok amit most, mert a média mindent elferdít.
8 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, joe_r, _ToTo_, Grace Benning, Domcicc, thunderbird, Sally Sparrow, zsófi1997
2011. szeptember 01. 12:54 #20
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Idő közben eszembe jutott még két gondolat. Az egyik csak részben kapcsolódik sztárvilághoz, mert nem zenei, vagy filmes, hanem sport témájú. A másik pedig az alábbi hozzászólásra való reagálás.

Szóval, a sport témájú gondolat, a Formula 1. Mivel ezen a téren nem értek egyet Sally-vel, de még a véleményeink különbözősége miatt sem vesztünk eddig össze, így leírom.
Manapság divat a Formula 1-ben Sebastian Vettel-t szidni, hogy csak azért világbajnok, mert jó autója van, meg szerencséje volt, stb. Csak röviden: egy világbajnoki címhez természetesen kell szerencse, egy kiváló autó, de azt az autót valakinek vezetnie is kell, akinek olyan plusz tulajdonsággal kell rendelkeznie, ami kiemeli a többi versenyző közül. De ez minden év végén így van, hogy azt támadják a legtöbben, aki végül a világbajnok lett. Így volt ez Schumacher mind a hét vb címe után, Alonso két, Hamilton, Räikkönen egy-egy címe, és Vettel tavalyi címe után is.
Személyes érintettségem ott kezdődik, hogy lassan 20 éve Ferrari drukker vagyok, és az én drága jó apám előszeretettel szívja a vérem, mikor a Ferrari pocsék teljesítményt nyújt. Sok évvel ezelőtt még hadakoztam vele, kerestem a kifogásokat, én védtem a csapatot a harmatos teljesítménye után. Manapság már az egészet elintézem annyival, hogy visszakérdezek amikor szívja a vérem, hogy "mit csináljak, utazzak el Maranello-ba, és csapjam nyakon a tervezőgárdát, esetleg vágjam fel az ereimet, mert nem a Ferrari nyert?". Az emberek változnak.

Amúgy a fanok és utálók közötti "harcokat" úgy lehetne kiküszöbölni, ha az utálók nem írnának kommenteket (amikkel úgy is csak a veszekedések szítása a céljuk) az általuk utált hírességhez, hiszen ezek után nyilvánvaló, hogy a fanok visszatámadnak, mert szerintem, ha például valaki a kedvenc énekesemről azt mondja, hogy tehetségtelen és amit csinál az nem zene, hanem sz*r, akkor azzal végül is az én zenei ízlésemet is lesz*rozta, tehát ezzel nem csak az adott sztárt sértik meg (illetve őt nem, mert nem is tud róla), hanem a rajongóit is.

Meg lehetne ezt is oldani kulturáltan, ha a _ToTo_ által említett egy nem a Facebook-ot hozná példának a felvetésre, amit írtam neki.

Az ki van zárva, hogy azok, akik nem kedvelnek egy sztárt (és akkor még finoman fogalmaztam), ne írják le a véleményüket. Ugyanis a negatív vélemény (gyk.: kritika) is vélemény, csak nem mindegy, hogy hogyan fogalmazza meg az illető. Ha bunkó p@raszt módon írja le a véleményét, akkor ne is várja, hogy a rajongók ezt tolerálni fogják, hanem nekimennek, és kezdődik a veszekedés. Viszont, ha képes arra, hogy értelmesen, és kulturáltan leírjon egy kritikus véleményt, akkor még az is előfordulhat, hogy a rajongók is elismerik, lehet valami igazság a kritikában.

Éppen ezért, én már javasoltam egy olyan lehetőséget, hogy a Youtube mintájára legyen Nem tetszik gomb is a Tetszik mellett. Mert olyan a világon sincs, hogy minden szép, minden jó, cukormázzal leöntött rózsaszín álom. Igen is meg kell adni a lehetőséget a kritikusoknak, hogy véleményt alkossanak a szabályok betartásával. Sem a médiában, sem az életben nincs olyan, hogy valami csak fehér, vagy csak fekete.
9 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, ophely88, Grace Benning, An_d_a, UnhappyMeals, Domcicc, thunderbird, Sally Sparrow, _ToTo_
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!