A téma nagy szakértője Lőrinc barátom ,ha visszajött majd okoskodik .
Egy kis info: Az ambient stílus eléggé pontatlan meghatározás, mivel nem önálló zenei irányzat. Sok eltérő stílus keveredésének eredménye, így a jazz, az elektronikus zene, valamint a klasszikus és New Age-irányzatok egyaránt építőkövei lehetnek. Leggyakrabban elektronikus hangszerek jelentik a fő irányvonalat, de mindezek keveredhetnek a klasszikus zene, és más országok, kultúrák tradícionális hangszereivel is.
Tudom, hogy nem lesz kedvenc topik, de sztem ilyen is kell. Szóval szóljon a zaj:
Ambient
2011. augusztus 27. 19:28
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Na kösz, hogy nyitottad ezt a topikot, gondolkoztam én is rajta, hogy nyissak-e neki, mivel eléggé underground műfaj ez. Egy ideje én is alkotok ebben a műfajban (április óta), úgyhogy elsőnek a saját szerzeményeimet teszem be:
http://soundcloud.com/lpmaskmancick/sets/dolg/
DOLG (A.P.) a "művésznevem".
De akkor párat a kedvenceim közül:
talán a legismertebb ambient előadó, és az egyik nagy kedvencem, Jean Michel Jarre, az Oxygene vagy Equinox számainak valamelyikét biztos hallotta már mindenki a rádióban.
A klasszikus Oxygene 4.
Egy másik híres ambient zenekar, az NSZK-beli Tangerine Dream, amikor ők elkezdtek játszani, akkor még ez az elnevezés, hogy ambient, mint zenei stílus, nem létezett. Ők főleg csak kísérletezgettek a szintetizátorokkal, és nem egy albumuk született úgy, hogy csak csavargatták, nyomkodták a szintiket.
Idősebb fórumozóknak azért is lehet ismerős ez a zenekar, mert a MTV Panoráma című közéleti magazinjának a főcímzenéje tőlük származik.
(szerintem ettől beálltok mint a drogosok
)
Egy másik híres előadó, aki a 90-es években vált világhírűvé, az elektronikus zene egyik úttörőjének is becézett Aphex Twin. Ő megfordult szinte minden területén megfordult már az elektronikus zenének.
Ez nem teljesen ambient, de berakom, mert eléggé félelmetes a klip meg a dal is.
http://soundcloud.com/lpmaskmancick/sets/dolg/
DOLG (A.P.) a "művésznevem".
De akkor párat a kedvenceim közül:
talán a legismertebb ambient előadó, és az egyik nagy kedvencem, Jean Michel Jarre, az Oxygene vagy Equinox számainak valamelyikét biztos hallotta már mindenki a rádióban.
A klasszikus Oxygene 4.
Egy másik híres ambient zenekar, az NSZK-beli Tangerine Dream, amikor ők elkezdtek játszani, akkor még ez az elnevezés, hogy ambient, mint zenei stílus, nem létezett. Ők főleg csak kísérletezgettek a szintetizátorokkal, és nem egy albumuk született úgy, hogy csak csavargatták, nyomkodták a szintiket.
(szerintem ettől beálltok mint a drogosok
Egy másik híres előadó, aki a 90-es években vált világhírűvé, az elektronikus zene egyik úttörőjének is becézett Aphex Twin. Ő megfordult szinte minden területén megfordult már az elektronikus zenének.
Ez nem teljesen ambient, de berakom, mert eléggé félelmetes a klip meg a dal is.
2011. augusztus 27. 19:30
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Amit kihagytam volna, az első dal, amihez az ambient kifejezés is kötődik.
Brian Eno - Music For Airports c. dala.
Brian Eno - Music For Airports c. dala.
2011. augusztus 29. 21:46
|
lpmaskmancick |
|
Na ez még a szart is kihozza belőletek. Nagyon félelmetes. Ajánlatos sötét szobában este a legnagyobb csendbe hallgatni.
2011. augusztus 30. 14:35
|
|
a7xforeverThe Lochtenator♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.24. Hozzászólás: 2618 Csatolások: 128 Azonosító: 156371 offline
|
Kezdem megkedvelni ezt a műfajt
2011. szeptember 01. 18:11
|
lpmaskmancick |
|
Egy pár dal az orosz zeneszerzőtől Edward Artemyev-től. Főleg filmekhez írt zenéket. Elég sok ambient stílusú dala van.
2011. november 05. 23:08
|
lpmaskmancick |
|
Huh szerintem ez rohadtul félelmetes. Ez death ambient.
1 felhasználónak tetszik:
Bátor Ventillátor
2013. december 29. 20:36
|
|
darkishúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.21. Hozzászólás: 53 Csatolások: 0 Azonosító: 210035 offline
|
"Tudom, hogy nem lesz kedvenc topik" Nem a legnépszerűbb, mint ahogy a műfaj sem, de sebaj.
Én személy szerint szeretem ezt a fajta zenét, főleg a dark és a black ambientet.
2013. december 29. 23:16
|
lpmaskmancick |
|
Idézet (darkish @ 2013.12.29. 20:36)
"Tudom, hogy nem lesz kedvenc topik" Nem a legnépszerűbb, mint ahogy a műfaj sem, de sebaj.
Én személy szerint szeretem ezt a fajta zenét, főleg a dark és a black ambientet.
Két év után végre új hozzászólás a topikban.
Lustmord-ot gondolom ismered akkor, ha dark ambient-et hallgatsz.
2013. december 30. 19:50
|
|
darkishúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.21. Hozzászólás: 53 Csatolások: 0 Azonosító: 210035 offline
|
"Két év után végre új hozzászólás a topikban." Nem is gondoltam,hogy van ilyen topik, engem meg a dolog ezen része lepett meg.
A Lustmord-al kapcsolatban vannak hiányosságaim, úgy rémlik mintha a Stalker c. film zenéjét a formáció szerezte volna. A filmzenéket is nagyon szeretem, innen sok esetben egy lépés már az ambient.
Egyébként ehhez a témához sorolhatóak a darwave-s előadók is?
2013. december 30. 20:09
|
|
darkishúj tag |
|
Hülyeséget írtam a Stalker c. filmről, hiszen itt is vannak belinkelve videók az eredeti filmzenéből, és oda is van írva a zeneszerző. Hoztam viszont egy egészen vidám kis darabot.
2013. december 31. 00:35
|
lpmaskmancick |
|
Idézet (darkish @ 2013.12.30. 19:50)
"Két év után végre új hozzászólás a topikban." Nem is gondoltam,hogy van ilyen topik, engem meg a dolog ezen része lepett meg.
A Lustmord-al kapcsolatban vannak hiányosságaim, úgy rémlik mintha a Stalker c. film zenéjét a formáció szerezte volna. A filmzenéket is nagyon szeretem, innen sok esetben egy lépés már az ambient.
Egyébként ehhez a témához sorolhatóak a darwave-s előadók is?
Lustmord Robert Rich-csel közösen csinált egy albumot a 90-es években, aminek Stalker a címe, mint a filmnek, mivel a film inspirálta őket ehhez.
A darkwave inkább a szintipop/indusztriál szcénához áll jobban közel.
2014. február 04. 21:13
|
|
darkishúj tag |
|
Idézet (lpmaskmancick @ 2013.12.31. 00:35)
Lustmord Robert Rich-csel közösen csinált egy albumot a 90-es években, aminek Stalker a címe, mint a filmnek, mivel a film inspirálta őket ehhez.
Köszi az eligazítást! Őszintén szólva, nem mindig tudom eldönteni, hogy egy adott zene ambient vagy inkább darkwave. Volt már, hogy ambientnek hittem egy előadót, a wiki meg mást írt róla.
2014. május 18. 14:27
|
lpmaskmancick |
|
Ők is nagy név az ambient/downtempo terén a 90-es évektől kezdve, igaz csak mostanság ismerkedek a zenéjükkel, de nagyon megfogtak.
Fellépnek majd nálunk júliusban Csobánkapusztán a S.U.N. fesztiválon.
Fellépnek majd nálunk júliusban Csobánkapusztán a S.U.N. fesztiválon.
2014. június 22. 15:04
|
|
hirosivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.04. Hozzászólás: 445 Csatolások: 5 Azonosító: 132555 offline
|
Huuu már anno lehet kérdeztem , de lpmaskmancick milyen programmal csinálod az Ambient zenéket ? mert most próbálgatom én is egy ideje.. de nemtom melyik rá a legalkalmasabb ... am rendszeresen hallgaton a műveidet nagyon tetszenek
1 felhasználónak tetszik:
lpmaskmancick
2014. június 22. 15:22
|
lpmaskmancick |
|
Idézet (hirosi @ 2014.06.22. 15:04)
Huuu már anno lehet kérdeztem , de lpmaskmancick milyen programmal csinálod az Ambient zenéket ? mert most próbálgatom én is egy ideje.. de nemtom melyik rá a legalkalmasabb ... am rendszeresen hallgaton a műveidet nagyon tetszenek 
Elsőnek az elég egyszerű MAGIX Music Maker-t használtam. Utána egy ideig FL Studio-t nyomtam, aztán az Ableton Live-nál lyukadtam ki, mindmáig azt használom. Igazából nem a szoftver a lényeg, hanem az, hogy mit alkot vele az ember.
Örülök, hogy van akinek ennyire tetszik.
Igaz az utóbbi időkben nem tiszta ambient-et nyomtam, hanem ütemekkel kiegészítve, mondhatni downtempo vagy trip-hop inkább. Maradjunk annyiban, hogy kísérleti atmoszferikus.
2014. október 16. 18:50
|
|
Bátor Ventillátorlevel 90-es procrastinator |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.22. Hozzászólás: 2771 Csatolások: 6 Azonosító: 233680 offline
|
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
54 km/h-val hajt egy 30-as útszakaszon saját videójában.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.