Idézet (johanna92 @ 2014.06.22. 18:24)
Szintén nem témába vág, de már idegesít, ezért feldobom témaként: mi a véleményetek az Illuminátus-dologról? Most Tubin rámentem az új Psy-klipre és az egyik legutóbbi kommentben nyomban ott volt, hogy jaj nekünk, az Illuminati ezzel a klippel is próbál minket manipulálni, ne hagyjuk magunkat... És ha Youtube-on néztek akármilyen sötét vagy különös koncepciójú klipet, legyen az koreai vagy amerikai pop, lépten-nyomon felbukkan az Illuminati, mint téma. Sok ember írja az interneten, hogy ne hallgassunk 2NE1-t, Big Banget, BTS-t, VIXX-et, Block B-t, stb, mert a klipjeikből kitűnik, hogy az ördöggel paktálnak és sötét ügyletekben vannak benne. :'D (Hasonló a helyzet pl Katy Perry-vel még Lady Gagával is, ők is gonosz sátánisták, irgumburgum.) Nektek mi a véleményetek erről? Ti hisztek ebben, vagy szerintetek is hülyeség, hogy az Illuminati irányítja a világot, és őket támogatjuk, ha vesszük a felsorolt előadók lemezeit? Én azemély szerint szeretem a sötét, furcsa koncepciókat, mert izgalmasnak találom őket, és mivel az embereknek gyakran imponálnak a szokatlan koncepciók, melyek mások, mint az átlag, ez szerintem nem is meglepő. (Főleg, hogy mindig is szerettem a hasonló hangulatú filmeket, könyveket is.) Szóval nem érzem úgy, hogy az ördögnek bármi köze lenne az egészhez. Én például épp egy sötétebb hangulatú fanfictionön gondolkodok és biztosíthatok mindenkit, hogy nem az Illuminati ösztönöz arra, hogy írjak ilyeneket és még sátánista sem vagyok. :'D Szóval szerintem paranoiás egyének terjesztik ezt a sületlenséget az Illuminatiról...
Érdekes felvetés, személy szerint én is imádom a sötétebb koncepciókat, mert a cukik, amik tele vannak aegyo-val és mindenféle édibédi dolgokkal, azoktól konkrétan a falra mászok. Másrészről én nem is hiszek az ördögben és az efféle természetfeletti dolgokban, így elhihetitek, hogy nem azért nézek néha napján horror filmeket, vagy azért szeretem a horror játékokat és hasonlókat, mert sátánista lennék, az elég érdekes volna.

Általában a sötétebb koncepciók MV-i is nagyobb költségvetésűek és szebbek, ami számomra megnyerő, valamint az adott csapatot is jobban komolyan tudom venni, mintha cuki koncepcióval rukkolnának elő. Véleményem szerint a probléma inkább abban rejlik, hogy sok egyén megszállottan mindenben észre akarja venni az Illuminatit.