Idézet (GomNaNa @ 2013.10.24. 21:20)
2011-ben vezették be ezt a 15 éves korhatárt, ugye amiatt a G.Story nevezetű 4 tagú lány csapat miatt, mivel az átlag életkoruk nem érte el a 10 évet.
Mondjuk én alapjáraton nem értem, hogy minek kell 9-10 éves gyerekeket színpadra küldeni, hiszen ilyen korban az iskolában a helyük meg a játszótéren. Nem hinném, hogy a gyerek korukat ezzel kéne elrontani. Főleg, hogy az ilyen fajta terhelést sokszor egy felnőtt sem bírja, hát még egy gyerek.
Nem vagyok én a Seventeen ellen mivel láthatatlanban nem szokásom ítélkezni (legalábbis véglegesen), de egy 11-12 éves gyereket akkor is meggondolatlan döntés egyáltalán gondolatban berakni egy csapatba. Nem hiszem, hogy ezt a Pledis teljesen átgondolta, hisz egy 11-12 éves gyerekre túl sokat nem lehet építeni ami a koncepciót illeti, de még egy 14-15 évesre sem. Így meg maximum egy újabb tinglitangli fiú csapat fog létrejönni cuki imázzsal, ami egy 18-19 évesre már nem igen passzol.
A magam véleménye szerint nem csak azzal van gond, hogy túl fiatalok, hanem, hogy a legfiatalabb és a legidősebb között túl nagy a korkülönbség, ebből pedig majd akár csapaton belüli szét húzás is lehet.
De hát majd elválik, hisz nem vagyok se jós, se szakértő, de ez így akkor sem stimmel (számomra)

Igen, arról a lánycsapatról én is hallottam. Amúgy, ezzel teljesen egyet kell értsek veled. Egy 10 éves gyereknek szerintem még az iskola padban a helye. Ráadásul szerintem kell nekik gyerekkor is. Mindemellett igaz, ha már a húszon évesek nem bírják ezt a terhelést, ami van már az idol életben, akkor egy alig 12 éves, hogy fogja bírni? Sehogy.
Gondolom, úgy van vele a PLEDIS, hogy fiatalon kell elkezdeni, hogy, mint a tagok, mint a csapat híres legyen. Szerintem pedig ez oltári nagy tévedés. Nem kell 12 évesen már idolnak lenned, ahhoz, hogy elismert legyél a szakmában.
Nem tudom, nem lenne jó, ha valami hanyag csapatot hozna létre a vállalat. Évente azért nem olyan jó egy nyamvadt másfél hónapos comebackre várni. Amúgy vannak olyan együttesek, ahol tényleg van nagy körkülönbség. Lehet, hogy rossz példa, de nézd meg a B.A.P-t. Igaz, ott a legfiatalabb annyi idős, mint a SEVENTEEN-ben a legidősebb. Akkor legalább valami olyan csapatot rakott volna össze, ahol a tagok egyidősek vagy nem sok a kor különbség. Ráadásul szerintem egy 19 éves gondolkodása, fizikai ereje is másabb, mint egy 12 éves gyereknek.
Én sem ítélem el a csapatot, mert mindegyik tag nagyon aranyosnak tűnik így külsőleg a képek alapján, de tényleg jó lenne várni ezzel a debütálással, vagy debütáljon az a néhány tag aki 95'-ben, 96'-ban született. A többieket pedig képezzék tovább és, majd később pakolják bele őket, ha már megértek hozzá és készen állnak.