Idézet (rammievengeance @ 2014.08.24. 00:17)
Hú, nem kevés szó, és nem szeretem összecsapni a dolgokat, szóval nem lesz olyan rövid, vagy nem tudom.
Hangos zene szólt a klubban, az emberek egymás mellett, összenyomódva táncoltak a helyiségben. A bárpultnál egy szőke, hosszú hajú lány ült, kissé feszengett, látszott tartásán. Éppen egy koktélt szürcsölgetett, mikor mellé lépett egy fiú. A lány felnézett rá, a srácnak rövid, barna haja, világoskék, mélyen ülő szeme volt, s mosolygás közben gödröcskék jelentek meg az arcán. A lánynak szimpatikus volt, s viccesnek tartotta pólóját, melyen egy apró testű, hatalmas fejű kutya képe díszelgett, valamint egy "Snugg Dogg" felírat.
Bemutatkoztak egymásnak, majd hosszú perceken keresztül beszélgettek. Egy kis idő múlva a fiú azt javasolta, hagyják ott a bulit, s inkább keressenek más elfoglaltságot, ugyanis úgy érezte, túl zsúfolt és zajos a hely. A lány beleegyezett, majd elhagyták a helyet, s elindultak a városban. Végül a tengerparton kötöttek ki, a hullámzó víztömeg halkan morajlott, s a víz felszíne csillogott a ráeső fénytől, melyet a Hold biztosított. A macskaköves járdán párszor megbotlott a lány, uyganis cipőjét nem erre az útra tervezték. Úgy döntött, leveszi hát, s kezében lóbálva folytatja a sétát.
Menet közben a lány nézelődött, s megpillantott egy óriási reklámtáblát, amelyen egy férfi és egy nő az ágyukban fekszenek, csókolóznak, s kezükben egy-egy pohár pezsgő díszeleg, az ágy mellett álló asztalkán pedig egy tányéron eper van. Ahogy a lány a plakátot nézte, megfeledkezett arról, hogy a srác neki beszél, így az megböködte a vállát.
- Figyelsz? - kérdezte.
- Jaj, ne haragudj, csak ennek az új filmnek a plakátját néztem... Egyszer szívesen elmennék rá. - mosolygott.
- Hát, holnap ráérek - vigyorgott a srác, majd kézen fogta a lányt, s elhúzta egy kávézó irányába.
Az eső eleredt, így mind a ketten felgyorsítottak, s futva tették meg azt a néhány métert, majd nevetve foglaltak helyet egy asztalnál...
Ééés, vége.

Az én szavaim pedig a következőek: Iroda, ablak, kávé, dosszié, főnök, telefon, ágy, teendők, nyakkendő, sárm, borosta.

Aznap reggel magamhoz képest is elég korán és nehezen keltem. Alig tudtam kibotorkálni az
ágyamból, és megmosni az arcom. Belenéztem a töűükörbe, és újra csak a megtört arcot láttam. -Ezt így nem lehet! Ma más lesz, igen! - Reménykedtem..Ma másnak kell lennie, mert ha nem, abba belepusztulok...Fél óra múlva már bent csücsültem az
irodában, és néztem, ahogy a kolléganőm, aki amúgy a szomszédom is, iszogatja azt a borzalmas illatú
kávéját..Minden egyes reggel ezt az illatot éreztem, úgyhogy már csak-csak megszoktam, de még mindig borzasztó volt..Menekülési utamként az itókától, kinyitottam az
ablakot, de ekkor ügyességemnek köszönhetően, az egyik
dossziét felkapta a szél, és azt a kevés iratot, amit tartalmazott, magával vitte a külvilágba. -A fenébe! - vágtam fejbe magam, majd olyan gyors iramban, ahogy csak lehetett, az utak felé indultam. Borzalmas dugó volt, egyik kocsi a másikon, dudaszók, és néha egy-ey káromkodás a hosszú sor miatt. Csak álltam ott, és bámultam magam elé. Ha azok a lapok nem kerülnek vissza hozzám, cseszhetem az egész eddigi munkámat az ügyön, sőt, cseszhetem magát a munkámat, mert a
főnököm biztosan kirúg. Ekkor megcsörrent a
telefonom, de ismeretlen számról hívtak. Furcsálltam ezt, az ügyfelek nem tudják a magántelefon számomat. Hát akkor meg mégis ki kereshet? Egy régi barát..?
Sosem veszem fel az ismeretlen hívásokat a telefonomon, de most az egyszer kivételt tettem, annyira furdallt a kíváncsiság. Egy férfi szólt bele, arra kérve, hogy menjek a szemben levő bárba, mert megtalálta a papírjaim, de nagyon sok a
teendője, ezért nem ér rá átfutkorászni mégegyszer az egész dugón. Szó mi szó, nem hittem neki, de azért elindultam, és nem is tudom miért, de 10 perc múlva ott találtam magam. Mikor beléptem, bizalmatlan lettem. Csak akkor esett le, hogy a főiskolás éveim óta idegenek tőlem a bárak, és vakrandi szerű találkozgatások...Ezek után nem tudtam hova kapni a fejem, annyi férfi volt..Ki az, akit én keresek? Biztosan nem fog csak úgy integetni nekem, még a végén bolondnak néznék..Mikor már minden reményem elhagyott, meghallottam egy szokatlanul mély hangot a bárpultnál. Épp a csapossal beszélgetett a hang gazdája, egy meglepően
sármos férfi. Eléggé piperkőc módon igazgatta
nyakkendőjét, egy bizonyos lányról beszélve. Hirtelen az ajtó felé nézett, és ezzel együtt felém is. Mikor meglátott, elmosolyodott, és lágyan intett a fejével. -Ez az, megtaláltam az ürgét. - örültem magamban, de még jobban örültem volna, ha tudtam volna mi is vár rám...
-Tessék, ez az, amit annyira kerestél - mondta miután leültem mellé, és át is nyújtotta a dossziét.
-Köszönöm szépen. De mondd, honnan tudtad, hogy az enyém? - kissé gyanakvó lettem. Honnan a fenéből tudta, hogy ennyire szükséges nekem?
-Az maradjon az én titkom - mondta egy kacsintás kíséretében, majd elejtve egy névjegykártyát, elment. -Budai Károly...-olvastam hangosan. Mintha ismerős lenne nekem ez a név...Nem is tudom...Talán Ő lesz az, aki megváltoztatja a napom? Ezek után telefont kaptam, és tárcsáztam a névjegyen szereplő számot..Felvette, és onnantól kezdve megváltozott az életem. Az a nap tényleg más lett.
Ééééés kész.

az én szavaim: gitár, csoki, fülhallgató, titokzatos, közösségi oldal, szerelem, hírnév, meggondolatlanság, legyező, kosztüm