Egy kósza ötlet a filmképekkel kapcsolatban (promo shoot, promo still). Lehet, hogy egyszerûbb lenne a közzétételük, ha lenne egy külön részleg a filmes promóknak, elkülönítve a nõi és férfi szakasztól, és ott lehetne témákat nyitni. Az egyes képek nemtõl, szereplõtõl függetlenül bekerülhetnének az adott film egy szem témájába. Igen ritka, hogy több száz kép összejöjjön egy filmbõl, ezért nem lenne olyan sok gigapost.
Tavaly többször felmerült bennem, aztán egy hónapja szereztem Apocalypto-képeket, és itt álltam meglõve: a filmben rengeteg amatõr játszott, lenne-e értelme külön adatlapot nyitni minden egyes szereplõnek, és azt a negyven képet muszáj-e különválasztani, stb. Aztán egy levelezés során ez is szóba került, és kaptam egy frappáns választ, ami tökéletesen körülírja a problémát:
Idézet
Hát megértem az aggályaidat az Apocalyptoval kapcsolatban...én már azon is gondolkodtam, hogy a legjobb az lenne, ha lenne egy filmképes témacsoport, és akkor ott nem úgy lehetne témát nyitni, hogy Viggo Mortensennek, Orlando Bloomnak, Mellékszereplõ hobbitoknak, 25. Névtelen Statiszta Orknak külön-külön, hanem egy témát letudsz annyival, hogy Lord Of The Rings, és akkor mehet oda mindenki, Arwen társalkodónõjétõl a Királyon át az Angmari Boszorkányúrig.
Na meg az élõszereplõ nélküli gyönyörû képek, ja.
A hátránya annyi, hogy a Celebrity Indexen teljesen kívül kerülnének ezek a témák, mert képtelenség lenne annyi emberhez hozzárendelni, mint ahányan szerepelnek benne. Viszont egy-egy hírességrõl százszor több candid és photoshoot készül, mint ahány filmes promó, úgyhogy talán nem csappanna meg jelentõsen a képek száma. És ez megkönnyíthetné a filmek kezelését. Ha valakinek van egy kedvenc filmje, akkor nem kellene az összes benne szereplõ ember témáit átpörgetnie, hogy lementhesse az összes megjelent promót, és a feltöltésnél se kellene azon görcsölni, hogy "most van iksz, meg van ipszilon, és van közös képük, de ott van zé is, akinek van iksszel és ipszilonnal is külön képe, meg van közös fotójuk is, akkor most melyikük témájába tegyem?". Stb. És ott vannak még azok a HQ képek, amiken nincsenek szereplõk, hanem csak a stáb, a díszletek, a helyszínek láthatók.