Idézet (Cossack @ 2011.06.12. 10:34)
Pontosan! Emberek, az OK, hogy a cikk felfújja a dolgokat, de olyasmiket állítani az orvosokról, hogy körberöhögnek, vagy hogy nem foglalkoznak az emberekkel, nemcsak hogy épületes baromság, de még pofátlanság is! Majdnem első kézből tudom, hogy zajlik egy orvos élete, ugyanis szüleim mindketten ezt a munkakört látják el. Egy orvos NEM TEHETI MEG, hogy elküld valakit a fenébe, pusztán azért, mert "csak" enyhe rosszullétre panaszkodik. Ahogy Miless már megjegyezte, enyhe rosszullét igen súlyos betegségek kezdeti fázisát is jelentheti.
Az orvosok pedig napról napra próbálnak segíteni az ilyen embereken, még ha azok nem is honorálják erőfeszítéseiket. Ezek után senki ne merjen olyan ajdeblődségeket állítani, hogy biztonságosabb otthon maradni, mint kórházba menni. A magyar kórházak híre 90%-ban azért rossz, mert a jónép tagjai vannak olyan idióták, hogy csak akkor látogatják meg ezeket a közintézményeket, mikor már alig állnak a lábukon és belső szerveik negyede felmondta a szolgálatot. Igen, ilyen okos emberekkel vagyunk körülvéve! Ezek után nem csoda, ha tepsiben viszik ki a szerencsétlent. Csodát az orvosok sem tudnak tenni, az ilyen egyének megmentésére talán csak Jézus lenne alkalmas.
Szóval kérek mindenkit, hogy az ilyen valótlanságoktól mereven határolja el magát.
Oké, a magyar közegészségügyről felesleges vitát nyitni. Mindenki tudja, hogy egy nagy kaki a magyar egészségügy, de, ha valaki bemegy a kórházba azzal a címszóval (mindenféle protekció és ismerős nélkül), hogy hányingere van és fáj a feje, akkor elképzelhető, hogy megvizsgál, és haza küld annyival, hogy feküdj le, pihenj és igyál sok folyadékot.

Velem is ezt csinálja az orvos. Ha lázas vagyok, esetleg ad antibioticumot, kiír egy hétig. Persze a gyógyszer semmit sem segít, és magamtól meggyógyulok tulajdonképpen. A párom édesanyja szülésznőként dolgozott és mesélt nekem egy két dolgot, hogy miket látott. Apám is kórházban volt és had ne mondjam, hogy milyen ellátást kapott mindenféle ismerős nélkül. A magyar közegészségügy tök jó lenne, ha a befizetett adókat erre a szekcióra költenék. Normálisan felszerelnék a kórházakat, felújítanák őket, megfizetnék a dolgozókat (nem az orvosokat!) és talán a mentőket is normálisan felszerelhetnék, mert még egy defibrillátor sincsen a mentőautók többségén. Úgyhogy én személy szerint nem értek veled egyet. Én konkrétan mentőtisztként szeretnék a jövőben elhelyezkedni és úgy érzem, hogy amennyit hallottam, láttam, még mindig édes kevés a magyar egészségügyhöz képest. Amerikában más az ellátás. Ott tényleg bent tartanak megfigyelésen, ha bemész, de itt...örülhetsz annak, ha az orvos megvizsgál pár óra várakozás után.