Na itt lehetne összeszedni ki min háborodott fel utoljára. Lehetne akár a hülyékazemberek blog folytatása is...
Akkor kezdeném is:
Tegnap utazok hazafele a gyorsvonaton. Kabinban egyedül maradtam egy idõ után, mert mindenki leszállt félúton. Egyik megállónál egyszercsak megáll az ajtóba egy öreglány, akkor már láttam hogy a kabinba pályázik csak vár még valakire... erre megjelent még egy idõs nõ meg egy papa. Semmi problémám nem lett volna, csakhogy se szó se beszéd csörtettek be a kabinba és leültek. Természetesen leszállásnál szintén elõbb mentek ki, de akkor se szólalt meg a seggük se. Nem tudom mit képzelnek magukról újabban... panaszkodni meg háborogni azt bezzeg tudnak, ha a zöldséges 1 forinttal kevesebbet ad vissza, de az hogy kinyögjön valamit, ha bemegy egy helyiségbe ahol már van valaki az luxus.
Na itt lehetne összeszedni ki min háborodott fel utoljára. Lehetne akár a hülyékazemberek blog folytatása is...
Akkor kezdeném is:
Tegnap utazok hazafele a gyorsvonaton. Kabinban egyedül maradtam egy idõ után, mert mindenki leszállt félúton. Egyik megállónál egyszercsak megáll az ajtóba egy öreglány, akkor már láttam hogy a kabinba pályázik csak vár még valakire... erre megjelent még egy idõs nõ meg egy papa. Semmi problémám nem lett volna, csakhogy se szó se beszéd csörtettek be a kabinba és leültek. Természetesen leszállásnál szintén elõbb mentek ki, de akkor se szólalt meg a seggük se. Nem tudom mit képzelnek magukról újabban... panaszkodni meg háborogni azt bezzeg tudnak, ha a zöldséges 1 forinttal kevesebbet ad vissza, de az hogy kinyögjön valamit, ha bemegy egy helyiségbe ahol már van valaki az luxus.
pedig már számolhatnának rád egy extra pótos ifával egy szállítmányt mióta oda jársz vásárolni
Freeze esetérõl nekem is eszembe jut egy hasonló, igaz nem ma történt, de megtörtént ...
buszvégállomás ... elsõnek érek a megállóba, busz, sofõr a pihenõhelyen, nehogymár az utas fel tudjon szállni a szélben, fagyban ... gyülekezik a tömeg ... nyugdíjasok kis idõ múlva még nyugdíjas kor körüli emberek bevesárlókocsival ... rájövök, szerda van vagyis piacnap ... busz elindul felénk majd megáll - állok ahol az elsõ ajtó nyílik (rutinból) de nem sokáig örülök mert a nyugdíjas had átverekszi magát rajtam és vhogy elöbb felszállnak, mint én bevásárló kocsik át a lábamon ... (aki ismer tudja, hogy nem egyszerû átjutni rajtam) nekik sikerült ... mire feljutok az ajtón már a hátsó 2 ajtón is ellepik a buszt ... állni fogok ... pedig utam a másik végállomásig tart ... beletõrödök, mégis csak idõsek ... mindenki fent a jármûvön ... megszólal a csengõ ... indulunk ... ebben a pillanatban az egyik nyugdíjas felpattan - a dupla ülés belsõ felérõl!!!!! mondván legyek szíves jelezni mert leszállna !!!!! híjnye mondom - rossz buszra szállt vagy mi? majd hátrafelé tekintve látom nem egyedül van a nénike ... már szállnak is le ... úgy harcoltak felszálláskor az ülõhelyért mintha estig szerettek volna körözni a buszal ... erre fél megállónyit sem ültek, leszálláskor még egy bevásárló kocsi gurult át cípõmön melynek tulaja ismét nem vett észre ebbõl semmit vagy nem akart ... nem tom ... minden tiszteletem az idõseké, de ha mégegyszer hallok sopánkodni nyugdíjast hogy a fiatalok így meg úgy tuti beolvasok nekik ....
Bementem egy számítástechnikai üzletbe, hogy vegyek 1 (!) db üres, újraírható DVD-t. Az eladó mondja nekem, hogy ötösével van csomagolva, a csomagon 5 db-os a jogvédõ szervezet matricája, sajnos nem bonthatja meg. Nézek rá hülyén, de hát ugye nekem csak egy darabra van sürgõsen szükségem. Rákérdezek mégegyszer, modnja erre, hogy na mindegy, ad nekem egy darabot, elvégre csak nem az APEH-nak dolgozom. Odaadja az egy darabot, mire a mögöttem sorban álló vevõ elõlép, igazolja magát, és közli, hogy felvesz egy jegyzõkönyvet. Egyébként nem APEH-os volt, hanem VPOP-s...
Csóri eladó csak nézett ki a fejébõl, de engem is megviselt a dolog. Még nekem volt lelkiismeretfurdalásom az esettel kapcsolatban.
Bementem egy számítástechnikai üzletbe, hogy vegyek 1 (!) db üres, újraírható DVD-t. Az eladó mondja nekem, hogy ötösével van csomagolva, a csomagon 5 db-os a jogvédõ szervezet matricája, sajnos nem bonthatja meg. Nézek rá hülyén, de hát ugye nekem csak egy darabra van sürgõsen szükségem. Rákérdezek mégegyszer, modnja erre, hogy na mindegy, ad nekem egy darabot, elvégre csak nem az APEH-nak dolgozom. Odaadja az egy darabot, mire a mögöttem sorban álló vevõ elõlép, igazolja magát, és közli, hogy felvesz egy jegyzõkönyvet. Egyébként nem APEH-os volt, hanem VPOP-s...
Csóri eladó csak nézett ki a fejébõl, de engem is megviselt a dolog. Még nekem volt lelkiismeretfurdalásom az esettel kapcsolatban.
Hát ez volt ma délután Gyõrben.
Õ szegte meg a szabályokat nem te, így járt. Remélem a bitbolt volt.
Általánosságban szólnék... egyenlõre... és lehet, hogy hosszú leszek... Ha jól belegondolok, akkor a hülyeségre teljesen immúnis vagyok, pusztán furcsa belegondolni, hogy ami nekem pl. természetes, az más, állítólag emberi lénynek nagyon nem az.
Nos, munkámból adódóan van némi képem arról, hogy milyenek is az emberek. Mivel annál a bizonyos T betûs cégnél dolgozom, így naponta legalább 400, de elõfordul, hogy akár 600 emberrel is beszélek telefonon keresztül. Tulajdonképpen nem is a szám a lényeg, mert akár 10-20 emberre levetítve is kb. ugyanez a megállapítás él... Már most, elõre bocsánatot kérek mindenkitõl, akire ez nem vonatkozik... ... az emberek, úgy nagy általánosságban teljesen ellustúlnak, pusztán azért, mert a technika megengedi; csak a példa kedvéért, XY felhív, és azt mondja, hogy keresi ZY-t, mikor megtörtént a cím, stb pontosítása, mondom neki, hogy sajnos nem fogja tudni elérni telefonon, mert nincs tel. száma. Erre az ügyfél közli, hogy jó, akkor átmegy hozzá, mert ott lakik, közvetlenül a szomszédjában. Na ilyenkor az ember gondolatban elkezdi élezni a kisbaltát...
Legtöbbször a budapesti ügyfelekkel van a probléma, lévén azt hiszik, hogy az a város a világ közepe, és hajlamosak megfelejtkezni az illemrõl is. Arrogáns, türelmetlen, nem tudja mit keres, hol keres, és a legnagyobb baj, hogy nem is ismeri el, hanem következetesen hárít, mondván az nem úgy van, Õ jobban tudja, és különben is.
Ha ennyi embernek csak a töredéke venné a fáradságot, hogy utána néz a dolgoknak, és ismerné a tisztelet alapvetõ szabályait, akkor talán nem lenne ennyi stresszes ember, és akkor haza sem vinné az ideget. Természetesen nem csak a fõvárosi emberek ilyenek, de döntõ többségben vannak. Másik példa, hogy még csak üdvözlöm az ügyfelet, már akkor fejhangon ordít, hogy adjam neki a közvetlen fõnökömet, mert õ engem rövid távon belül ki fog rúgatni a munkahelyemrõl, mert Õ nem kapott megfelelõ szolgáltatást, és neki ez rengeteg pénzébe kerül, stb. /megjegyzem az a rengeteg pénz 60 egynéhány kemény magyar Forint, és ennyiért mindegy hogy fél percet, vagy 6 percet beszél, ha vezetékes számról hív/
És egy utolsó gondolatként talán az már hozzátartozna az alapvetõ mûveltséghez, hogy megtanulja mindenki, hogy hogyan is kell telefonálni, és ha segítségre van szüksége, akkor ne nézze teljesen hülyének az embert, hanem érthtõen elmondja, mit szeretne, és akkor az esetek 95%-ában biztos, hogy meg is kapja a segítséget.
velem csak egyszer fordult elõ hogy az öregemberre begurultam, de akkor nagyon...
Idõs papi, nyomakszik a trolin mögöttem...Bevallom bunkóság, táska hátamon volt. Ahelyett hogy szólna (akkor még a pampogást is lenyelem, mert igaza van) akkorát lök a táskámon hogy kb 90 fokot pördültem, pedig nem vagyok egy 50kilós... Ezután mint "mai fiatalt", le is nácizott. Na akkor már közel áltam a testi fenyítéshez, de maradtam a szóbelinél...
a mai: megvettem jegyzetboltban a jegyzeteket...Kiscsaj tök kedvesen mondja nincs tankkönyvtámogatás(ami minden évben van) , csak majd Október közepén, szóval "ne óbégassak"...Sokakhoz hasonlóan, megveszem én is a jegyzeteket mert azért addíg csak kell... Ma délután visszanézek, zárva-kopog-csaj kijön, éppen a támogatást intézik... Ezt persze nem tudta pár órával korábban, inkább hadovált összevissza... Az amúgy is magas költségekbe az a pár ezer is besegített volna... Ígyis levásárolom majd, de vmi akármire....
Nincs net a gépemen és egész nap baszogattak. Akik megígérik, hogy felhívnak, azok nem teszik, kb. egész héten. Na én ezen. Dido: a jégerbrau vagy mittoménmilyen sör véletlen nem 100 Ft körül van? Mert akkor ezért viszik, de sztem jónak nem jó.
Kedd reggel 7:36, villamos debrecen szent anna utcai megálló. Várok, megjön vili, maxi full, na mondom tuti lesz, megyek a végéig. Végülis nem gond, mert van zeném MP3 megy - Crystal Method - ajtónál állok, mert beljebb nem fértem. Elsõ megálló : leszállok, mert vannak akik leszálnak belülröl és ugye én vagyok "legelõl" leszálnak, magam elé engedek két csajt, mert udvarias vagyok , fejutok megint ajtó elõtt. Na mondom jutnék beljebb, de nem megy...köv megálló plaza....leszállok mert megint jönnek bentrõl, egy lépést teszek le, hogy leférjen a fenti bunkó aki rinyál tömegben, hogy cseréljük helyet. Felszállók persze vannak egy halommal, mire eszmélek az egy lépés alatt felmásznak elém nincs helyem bakker!!!!! Egyszen leszorulok a villamosról, egyszen pofátlanul eltolnak - nemtudom hogy - és felszálnak, várnom kell 7:48 és durva messze vagyok. egyszen bebuktam azt, hogy leszáltam mikor muszály volt ?!? pancser xar story, de atom pipa lettem, és jó volt leírni most de azt akkor sem értem, hogy a facért reggel kell menni minden néninek vásárolni, és a diákságot kitúrni, persze elkéstem szépen.... köszi a figyelmet
Egyszer egy PC boltban venni akartam VGA RAM hûtõt. Bemegyek, kérek, keres a srác, majd elémrak egy rendszer RAM hûtõt. Na mondom errõl ennyit...
Ja és ma törént velem. Voltam egy boltban csempét nézni. Ott állok mint egy f***, nézegetek, elmegy mellettem 3 eladó, egyik meg is lök, de egyik sem volt képes szólni, hogy miben segíthet, vagy valami. Útálom az ilyen eladókat, a vevõ azért van, hogy kiszolgálják. Szerintem. (azért merem leszólni így azt a boltot, mert a szakmám pincér, szóval van egy kis elképzelésem, hogy mi az az illem, meg hogy kell a vevõvel bánni)
Errõl eszembejutott egy régi történet. Rajtam kivül még egykét idõsebb ember lehetett a megállóban már nem emlékszek pontosan. Megjön a busz, de látom hogy valamiér csak ott áll a papa az ajtóba meg magyaráz valamit hogy ide nemférünk fel. Nézem, tényleg már szinte levegõ sincs a busz elején.. a többi ajtó meg zárva, mert ugyebár a "Felszállás az elsõ ajtón" nevû rendszernek eleget téve, leszálló ember hiján, csak az elsõ ajtót nyitotta ki az a baromarcú buszvezetõ. Pedig a busz hátulja még szinte üres volt. Arra lennék kiváncsi mit gondolt, miért téblábolunk ott az ajtó elõtt? Viszont nekem meg indult a vonatom, úgyhogy nem várhattam volna a következõre. Gyorsan fogtam magam és benyomorogtam, mondtam próbáljanak egy kis helyet csinálni, mert én ide fel fogok szállni! Hát éppen hogy be tudott csukódni az ajtó egy pár perces átrendezõdés után. A tahója meg inkább végignézte hogyan szenvednek ott az emberek ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtót.