Idézet (Grace Benning @ 2011.10.28. 12:44)

Gondolom akkor még nem értettél belőle semmit.

Eleinte én is így voltam vele, de mivel nagyon tetszett, ez motivált, hogy meg akarjam érteni. És mostanra meg rájöttem, hogy igazából teljesen érthetően beszéli az angolt, semmi gond nincs vele, csak én vagyok tapasztalatlan és legfőképpen nem angol.

Másokat se értek néha, szóval ha olykor nem értem mit beszél, az nem biztos, hogy az akcentusa miatt van, hanem a tudatlanságom miatt.

Igen, tudom, így van velem is. Nem, nem értettem belőle semmit sem. Amerikai filmekkel kezdtem az angol tanulást (nyelvvizsgával) és annyira szlenges és 'amerikai' voltam szóbeli előtt 1 héttel, hogy a tanárom a fejét fogta, hogy így nem fognak átengedni kisjányom

Nem csak a két szép szeme miatt álltam le az amerikai akcentussal (helyes tanár volt

), hanem a nyelvvizsgám volt a tét. A vizsgám után Seant nem értettem, sőt, a Harry Pottert sem értettem, pedig a trió akkoriban az első filmben játszott, könnyű szavak, akcentus alig volt, pedig Johnny Depp és Paul Walker akcentusa ment állandóan, a bronxi és detroiti kivételével szinte mindent értettem úgy, ahogy, de a brit semmilyen formája nem ment.