Starity

Retró zenék

32 oldal 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. március 30. 19:22 #481
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 2487
Csatolások: 0
Azonosító: 156653
Idézet (Norah @ 2012.03.29. 08:08)
Mennyivel jobb volt zeneileg (is) a 90's wub.gif

…nehogy már! biggrin.gif …a 90's évek elképesztően kritikán aluli wink.gif …bojszbandástól, karibis-ibízzás-malorkás-makarénástól, a kókler dí-dzséktől és tucc-tuccaiktól, a tücc-tücceiken át, komplett az egész korszak ultragáz biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

…alsóban azoknál az osztálytársaimnál akiknél csak kizárólag „z”pluszt, majd vivát nyomatott a kábelszolgáltató, azok kegyetlenül megszívták, fingjuk nem volt arról zeneileg mi zajlik a világban, kivoltak szolgáltatva az említett zenecsatornák trendkövető/beszari izléstelenségeinek, és még sok helyen ma is ez a helyzett, mármint az, hogy a 90's éveken szocializálódott kereskedelmi csatornak rohadtul amatőr módon a biztonságra játszanak, közük nincs a trendcsináláshoz, csak a trendkövetés megy nekik, mert ahhoz nem kell gondolkodni csak csinálni wink.gif

…a 80's évek zenei világa még ebből a szempontból is vállalhatóbb mint a 90's wink.gif

…szerencsére anno nálunk volt VH1, ami 24 órában csak 80's évekbeli dolgokat nyomatott, illetve akkor még működött olyan, hogy viva2 (német), ami a hazai vivával ellentétben nem a tucc-tuccra helyezte a hangsúlyt, ezért akkoriban már egy „Wolfsheim”-nek vagy egy „de/vision”-nek is örülni lehetett, mégha az utóbbi leplezetlenül, direktbe akkora „Depeche Mode”-ként szólt, mint az állat biggrin.gif

ON:

de/vision - freedom
2012. március 30. 20:10 #482
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Lehet már ezt is linkeltem, nem tudom. De ha igen , és zavar valakit, akkor szóljon nyugodtan, akkor leállok : )

Na ez a La Boum 1 ( Házibuli 1) betétdala : )
Szerintem nagyon gyönyörű zene, na meg persze a film is, imádom mindkettőt heart.gif

1 felhasználónak tetszik: AngyalClau
2012. március 31. 18:40 #483
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

2012. március 31. 22:09 #484
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege

Sparks - When do I get to sing „My Way”?
2012. április 01. 18:19 #485
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

2012. április 02. 20:35 #486
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

1 felhasználónak tetszik: kriszti145
2012. április 02. 21:17 #487
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

2012. április 03. 21:45 #488
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege

Bananarama - Venus (Shocking Blue cover)
2012. április 03. 21:54 #489
- törölt felhasználó -    

Itt még csak fruska volt a popistennő. rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, Johinna
2012. április 04. 11:02 #490
- törölt felhasználó -    
OFF

Idézet (Északi Lovag @ 2012.03.30. 19:22)
…nehogy már! biggrin.gif …a 90's évek elképesztően kritikán aluli wink.gif …bojszbandástól, karibis-ibízzás-malorkás-makarénástól, a kókler dí-dzséktől és tucc-tuccaiktól, a tücc-tücceiken át, komplett az egész korszak ultragáz biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
…alsóban azoknál az osztálytársaimnál akiknél csak kizárólag „z”pluszt, majd vivát nyomatott a kábelszolgáltató, azok kegyetlenül megszívták, fingjuk nem volt arról zeneileg mi zajlik a világban, kivoltak szolgáltatva az említett zenecsatornák trendkövető/beszari izléstelenségeinek, és még sok helyen ma is ez a helyzett, mármint az, hogy a 90's éveken szocializálódott kereskedelmi csatornak rohadtul amatőr módon a biztonságra játszanak, közük nincs a trendcsináláshoz, csak a trendkövetés megy nekik, mert ahhoz nem kell gondolkodni csak csinálni wink.gif
…a 80's évek zenei világa még ebből a szempontból is vállalhatóbb mint a 90's wink.gif
…szerencsére anno nálunk volt VH1, ami 24 órában csak 80's évekbeli dolgokat nyomatott, illetve akkor még működött olyan, hogy viva2 (német), ami a hazai vivával ellentétben nem a tucc-tuccra helyezte a hangsúlyt, ezért akkoriban már egy „Wolfsheim”-nek vagy egy „de/vision”-nek is örülni lehetett, mégha az utóbbi leplezetlenül, direktbe akkora „Depeche Mode”-ként szólt, mint az állat biggrin.gif

Ez is teljesen relatív. Másra gondolsz te is és én is. A topic kedvéért választottam egy discóslágert, ami szerintem simán kenterbevágná a mai David Guetta és Pitbull tucatzenéket. Azt, hogy "sokkal jobb volt a 90's évek zeneileg" a mai zenékhez, a mai korhoz képest értettem.
Idézet
bojszbandástól, karibis-ibízzás-malorkás-makarénástól, a kókler dí-dzséktől és tucc-tuccaiktól, a tücc-tücceiken át, komplett az egész korszak ultragáz

Ha neked ennyi maradt meg a 90's évek zenéiből, akkor sajnállak. wink.gif
Boybandek': tény, hogy a 90's években élték aranykorukat, de éppen ettől volt olyan szép. Ok, voltak alappanelek, amelyekben teljesen megegyeztek. (szépfiúk, 5-en voltak, de abból 3 csak kirakatbaba, félmeztelen, táncos jelenetek, de legalább tudtak énekelni.) Valami, ami a korszakhoz köthető. Ma mi köthető ehhez a korszakhoz az autotune-on és a kérészéletű sztárocskákon kívül?! Minden olyan egyformának tűnik. Azért a 90's évek többről szólt, mint az általad felsorolt (szerinted) ficamokról. A 90's évek számtalan aranytorkú énekesnőt termelt ki, akik nem abból éltek, hogy bugyit villantottak vagy playbackeltek. A 90's években érte el a csúcsot a rap, mint műfaj és számtalan igényes négerzene is akkor volt a topon! (R n'B, soul, gospel) - azóta ezek, mintha kihaltak volna, vagy inkább kommerszek lennének.
Az Euro-Trance is virágkorát élte. (a kókler dj-k) Képzeld, hogy én is VH1-en, német VIVA-n és normális MTV-n nőttem fel. Természetes, hogy az MTV és az akkori zenecsatornák diktálták a zenei irányzatokat, hiszen azt sem tudtuk, hogy mi az az internet, a rádiók is csak rádióbarát dalokat játszottak. Szóval nem volt kritikán aluli a 90's évek. Összességében egy nagyon izgalmas, színes korszak volt. Nyílván, aki a 80's évek vagy a 70's évek zenéin nőtt fel, az arra esküszik.

ON

2 felhasználónak tetszik: Johinna, Tamás2.0
2012. április 04. 13:47 #491
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
Idézet (Norah @ 2012.04.04. 11:02)
Ez is teljesen relatív. Másra gondolsz te is és én is. A topic kedvéért választottam egy discóslágert, ami szerintem simán kenterbevágná a mai David Guetta és Pitbull tucatzenéket. Azt, hogy "sokkal jobb volt a 90's évek zeneileg" a mai zenékhez, a mai korhoz képest értettem. 
Ha neked ennyi maradt meg a 90's évek zenéiből, akkor sajnállak. wink.gif 
Boybandek': tény, hogy a 90's években élték aranykorukat, de éppen ettől volt olyan szép. Ok, voltak alappanelek, amelyekben teljesen megegyeztek. (szépfiúk, 5-en voltak, de abból 3 csak kirakatbaba, félmeztelen, táncos jelenetek, de legalább tudtak énekelni.) Valami, ami a korszakhoz köthető. Ma mi köthető ehhez a korszakhoz az autotune-on és a kérészéletű sztárocskákon kívül?! Minden olyan egyformának tűnik. Azért a 90's évek többről szólt, mint az általad felsorolt (szerinted) ficamokról. A 90's évek számtalan aranytorkú énekesnőt termelt ki, akik nem abból éltek, hogy bugyit villantottak vagy playbackeltek. A 90's években érte el a csúcsot a rap, mint műfaj és számtalan igényes négerzene is akkor volt a topon! (R n'B, soul, gospel) - azóta ezek, mintha kihaltak volna, vagy inkább kommerszek lennének. 
Az Euro-Trance is virágkorát élte. (a kókler dj-k) Képzeld, hogy én is VH1-en, német VIVA-n és normális MTV-n nőttem fel. Természetes, hogy az MTV és az akkori zenecsatornák diktálták a zenei irányzatokat, hiszen azt sem tudtuk, hogy mi az az internet, a rádiók is csak rádióbarát dalokat játszottak. Szóval nem volt kritikán aluli a 90's évek. Összességében egy nagyon izgalmas, színes korszak volt. Nyílván, aki a 80's évek vagy a 70's évek zenéin nőtt fel, az arra esküszik.

…tudom, hogy értetted, ezért is írtam, hogy ne élj tévedésben wink.gif
…mivel a mai, de leginkább a kétezres évekhez, a retró köthető, és nem abban az eltorzított értelmezésben amiben a médiában vagy akár ebben a topikban is használjuk, nem a nosztalgia vagy az antik szinonímájaként, hanem a szó eredeti értelmében, vagyis amikor valami bár vadonatúj, de mégis visszahat, visszamutat valami régire wink.gif

A kétezres évek abszolút a '80-as évek retrójáról szólt, kivétel nélkül, legyen az kommersz pop (Kajla Móni - Can't get you out of my head-je, ami anno: diszkó), vagy rock (The Sounds - Living in America-ja, ami anno: New Wave, vagy Ladyhawke - Magic-je, ami anno: szintipop), vagy akár ez az „emo” dolog (ami anno: The Cure), és még millió egy példát lehetne sorolni a kétezres évekből ami mind a '80-as évekre hajaz wink.gif

…egyébként szerencsére nem a '90-es vagy az azt megelőző évtizedek zenéin nőttem fel, de ettől még visszatekintve is nagyon sántít a „bár lehet, hogy nem volt tökéletes, de legalább tudtak énekelni…” kezdetű okfejtésed, hiszen akkor mi is van azokkal a dolgokkal, hogy a '90-es években sorra bebuktak azok a projektek ahol rendre kiderült, hogy nem is az énekes/énekesnő énekel, hanem valaki más énekelte fel helyettük a dalokat, lásd: Soho Party vagy Carpe Diem, viszont ne csak hazai példát említsek, ott van még a hirhedt amcsi-feka projekt, a Milli Vanilli, akiknek még Grammy-t is osztottak a sznob kis hülyegyerekek, aztán meg égtek mint a rongy amikor kiderült, hogy nem is a két néger répa énekel a lemezen laugh.gif …szívás biggrin.gif

…ja, és egyébként a '90-es években még a playback-elés is mérhetetlenül több volt mint manapság, de ezt persze ne a hazai kereskedelmi csatornák alapján mérd, mert azon én is csak mosolygok amikor valamelyik ikszfaktoros/megaszaros „felfedezett” bemegy egy tévéstúdióba haknizni, valamelyik műsor keretein belül, és olyan tátika show-t nyomat, hogy az már a nézőnek kínos, pedig állítólag a retekklub vagy épp a tv2 szerint borzalmasan nagy tehetség… laugh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ON:

Eighth Wonder - I'm not Scared

(Patsy Kensit…) drool.gif drool.gif drool.gif biggrin.gif
2012. április 08. 02:45 #492
lv3x
lv3x

Státusz100K
Hozzászólás: 2204
Csatolások: 104319
Azonosító: 58679
Ha már vitatkoztok a 90'-es évekrők ...

Lisa Stansfield - Time to make you mine (1992?)
Lisa Stansfield ~ The Real Thing (1997)

Lisa Stansfield - The Line (1997)
Lisa Stansfield - So Natural (1992)

2012. április 08. 18:05 #493
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
Idézet (lv3x @ 2012.04.08. 02:45)
Ha már vitatkoztok a 90'-es évekrők ...

…és nem alaptalanul biggrin.gif

…a '90-es évek mainstream termékei olyan szinten mélyrepülés, hogy még maga a kórság főterjesztője, az MTV is csak egy sajátgyártású gúnysorozattal tudott búcsút inteni ennek a dicstelen időszaknak, ami az'szem a hazai csatornákon Dögös ötös címen futott laugh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

…persze a '90-es évek primkóságai valószínűleg nem csak nekem szúrhatott szemet, mivel azok a filmkészítők, akik megcsináltak a Kevin és Perry a csúcsra tör című örökzöldet, cseppet sem kímélve a trenszeshauzos dí-dzsé gyökérségeket, osztották benne az érintetteket rendesen… biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ON:

Depeche Mode - See You (Live!)
2012. április 14. 13:53 #494
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

2012. április 15. 01:42 #495