…nehogy már! …a 90's évek elképesztően kritikán aluli …bojszbandástól, karibis-ibízzás-malorkás-makarénástól, a kókler dí-dzséktől és tucc-tuccaiktól, a tücc-tücceiken át, komplett az egész korszak ultragáz
…alsóban azoknál az osztálytársaimnál akiknél csak kizárólag „z”pluszt, majd vivát nyomatott a kábelszolgáltató, azok kegyetlenül megszívták, fingjuk nem volt arról zeneileg mi zajlik a világban, kivoltak szolgáltatva az említett zenecsatornák trendkövető/beszari izléstelenségeinek, és még sok helyen ma is ez a helyzett, mármint az, hogy a 90's éveken szocializálódott kereskedelmi csatornak rohadtul amatőr módon a biztonságra játszanak, közük nincs a trendcsináláshoz, csak a trendkövetés megy nekik, mert ahhoz nem kell gondolkodni csak csinálni
…a 80's évek zenei világa még ebből a szempontból is vállalhatóbb mint a 90's
…szerencsére anno nálunk volt VH1, ami 24 órában csak 80's évekbeli dolgokat nyomatott, illetve akkor még működött olyan, hogy viva2 (német), ami a hazai vivával ellentétben nem a tucc-tuccra helyezte a hangsúlyt, ezért akkoriban már egy „Wolfsheim”-nek vagy egy „de/vision”-nek is örülni lehetett, mégha az utóbbi leplezetlenül, direktbe akkora „Depeche Mode”-ként szólt, mint az állat
…nehogy már! …a 90's évek elképesztően kritikán aluli …bojszbandástól, karibis-ibízzás-malorkás-makarénástól, a kókler dí-dzséktől és tucc-tuccaiktól, a tücc-tücceiken át, komplett az egész korszak ultragáz …alsóban azoknál az osztálytársaimnál akiknél csak kizárólag „z”pluszt, majd vivát nyomatott a kábelszolgáltató, azok kegyetlenül megszívták, fingjuk nem volt arról zeneileg mi zajlik a világban, kivoltak szolgáltatva az említett zenecsatornák trendkövető/beszari izléstelenségeinek, és még sok helyen ma is ez a helyzett, mármint az, hogy a 90's éveken szocializálódott kereskedelmi csatornak rohadtul amatőr módon a biztonságra játszanak, közük nincs a trendcsináláshoz, csak a trendkövetés megy nekik, mert ahhoz nem kell gondolkodni csak csinálni …a 80's évek zenei világa még ebből a szempontból is vállalhatóbb mint a 90's …szerencsére anno nálunk volt VH1, ami 24 órában csak 80's évekbeli dolgokat nyomatott, illetve akkor még működött olyan, hogy viva2 (német), ami a hazai vivával ellentétben nem a tucc-tuccra helyezte a hangsúlyt, ezért akkoriban már egy „Wolfsheim”-nek vagy egy „de/vision”-nek is örülni lehetett, mégha az utóbbi leplezetlenül, direktbe akkora „Depeche Mode”-ként szólt, mint az állat
Ez is teljesen relatív. Másra gondolsz te is és én is. A topic kedvéért választottam egy discóslágert, ami szerintem simán kenterbevágná a mai David Guetta és Pitbull tucatzenéket. Azt, hogy "sokkal jobb volt a 90's évek zeneileg" a mai zenékhez, a mai korhoz képest értettem.
Idézet
bojszbandástól, karibis-ibízzás-malorkás-makarénástól, a kókler dí-dzséktől és tucc-tuccaiktól, a tücc-tücceiken át, komplett az egész korszak ultragáz
Ha neked ennyi maradt meg a 90's évek zenéiből, akkor sajnállak. Boybandek': tény, hogy a 90's években élték aranykorukat, de éppen ettől volt olyan szép. Ok, voltak alappanelek, amelyekben teljesen megegyeztek. (szépfiúk, 5-en voltak, de abból 3 csak kirakatbaba, félmeztelen, táncos jelenetek, de legalább tudtak énekelni.) Valami, ami a korszakhoz köthető. Ma mi köthető ehhez a korszakhoz az autotune-on és a kérészéletű sztárocskákon kívül?! Minden olyan egyformának tűnik. Azért a 90's évek többről szólt, mint az általad felsorolt (szerinted) ficamokról. A 90's évek számtalan aranytorkú énekesnőt termelt ki, akik nem abból éltek, hogy bugyit villantottak vagy playbackeltek. A 90's években érte el a csúcsot a rap, mint műfaj és számtalan igényes négerzene is akkor volt a topon! (R n'B, soul, gospel) - azóta ezek, mintha kihaltak volna, vagy inkább kommerszek lennének.
Az Euro-Trance is virágkorát élte. (a kókler dj-k) Képzeld, hogy én is VH1-en, német VIVA-n és normális MTV-n nőttem fel. Természetes, hogy az MTV és az akkori zenecsatornák diktálták a zenei irányzatokat, hiszen azt sem tudtuk, hogy mi az az internet, a rádiók is csak rádióbarát dalokat játszottak. Szóval nem volt kritikán aluli a 90's évek. Összességében egy nagyon izgalmas, színes korszak volt. Nyílván, aki a 80's évek vagy a 70's évek zenéin nőtt fel, az arra esküszik.
Ez is teljesen relatív. Másra gondolsz te is és én is. A topic kedvéért választottam egy discóslágert, ami szerintem simán kenterbevágná a mai David Guetta és Pitbull tucatzenéket. Azt, hogy "sokkal jobb volt a 90's évek zeneileg" a mai zenékhez, a mai korhoz képest értettem. Ha neked ennyi maradt meg a 90's évek zenéiből, akkor sajnállak. Boybandek': tény, hogy a 90's években élték aranykorukat, de éppen ettől volt olyan szép. Ok, voltak alappanelek, amelyekben teljesen megegyeztek. (szépfiúk, 5-en voltak, de abból 3 csak kirakatbaba, félmeztelen, táncos jelenetek, de legalább tudtak énekelni.) Valami, ami a korszakhoz köthető. Ma mi köthető ehhez a korszakhoz az autotune-on és a kérészéletű sztárocskákon kívül?! Minden olyan egyformának tűnik. Azért a 90's évek többről szólt, mint az általad felsorolt (szerinted) ficamokról. A 90's évek számtalan aranytorkú énekesnőt termelt ki, akik nem abból éltek, hogy bugyit villantottak vagy playbackeltek. A 90's években érte el a csúcsot a rap, mint műfaj és számtalan igényes négerzene is akkor volt a topon! (R n'B, soul, gospel) - azóta ezek, mintha kihaltak volna, vagy inkább kommerszek lennének. Az Euro-Trance is virágkorát élte. (a kókler dj-k) Képzeld, hogy én is VH1-en, német VIVA-n és normális MTV-n nőttem fel. Természetes, hogy az MTV és az akkori zenecsatornák diktálták a zenei irányzatokat, hiszen azt sem tudtuk, hogy mi az az internet, a rádiók is csak rádióbarát dalokat játszottak. Szóval nem volt kritikán aluli a 90's évek. Összességében egy nagyon izgalmas, színes korszak volt. Nyílván, aki a 80's évek vagy a 70's évek zenéin nőtt fel, az arra esküszik.
…tudom, hogy értetted, ezért is írtam, hogy ne élj tévedésben …mivel a mai, de leginkább a kétezres évekhez, a retró köthető, és nem abban az eltorzított értelmezésben amiben a médiában vagy akár ebben a topikban is használjuk, nem a nosztalgia vagy az antik szinonímájaként, hanem a szó eredeti értelmében, vagyis amikor valami bár vadonatúj, de mégis visszahat, visszamutat valami régire
A kétezres évek abszolút a '80-as évek retrójáról szólt, kivétel nélkül, legyen az kommersz pop (Kajla Móni - Can't get you out of my head-je, ami anno: diszkó), vagy rock (The Sounds - Living in America-ja, ami anno: New Wave, vagy Ladyhawke - Magic-je, ami anno: szintipop), vagy akár ez az „emo” dolog (ami anno: The Cure), és még millió egy példát lehetne sorolni a kétezres évekből ami mind a '80-as évekre hajaz
…egyébként szerencsére nem a '90-es vagy az azt megelőző évtizedek zenéin nőttem fel, de ettől még visszatekintve is nagyon sántít a „bár lehet, hogy nem volt tökéletes, de legalább tudtak énekelni…” kezdetű okfejtésed, hiszen akkor mi is van azokkal a dolgokkal, hogy a '90-es években sorra bebuktak azok a projektek ahol rendre kiderült, hogy nem is az énekes/énekesnő énekel, hanem valaki más énekelte fel helyettük a dalokat, lásd: Soho Party vagy Carpe Diem, viszont ne csak hazai példát említsek, ott van még a hirhedt amcsi-feka projekt, a Milli Vanilli, akiknek még Grammy-t is osztottak a sznob kis hülyegyerekek, aztán meg égtek mint a rongy amikor kiderült, hogy nem is a két néger répa énekel a lemezen …szívás
…ja, és egyébként a '90-es években még a playback-elés is mérhetetlenül több volt mint manapság, de ezt persze ne a hazai kereskedelmi csatornák alapján mérd, mert azon én is csak mosolygok amikor valamelyik ikszfaktoros/megaszaros „felfedezett” bemegy egy tévéstúdióba haknizni, valamelyik műsor keretein belül, és olyan tátika show-t nyomat, hogy az már a nézőnek kínos, pedig állítólag a retekklub vagy épp a tv2 szerint borzalmasan nagy tehetség…
…a '90-es évek mainstream termékei olyan szinten mélyrepülés, hogy még maga a kórság főterjesztője, az MTV is csak egy sajátgyártású gúnysorozattal tudott búcsút inteni ennek a dicstelen időszaknak, ami az'szem a hazai csatornákon Dögös ötös címen futott
…persze a '90-es évek primkóságai valószínűleg nem csak nekem szúrhatott szemet, mivel azok a filmkészítők, akik megcsináltak a Kevin és Perry a csúcsra tör című örökzöldet, cseppet sem kímélve a trenszeshauzos dí-dzsé gyökérségeket, osztották benne az érintetteket rendesen…