Idézet (joe_r @ 2011.08.18. 16:03)
Na, most, hogy mindenki elmondta a maga gondolatait, ki-ki meg is értette, és mindenki megnyugodott, akkor elmondanék egy-két dolgot. Nem szokásom személyeskedni, így most is általánosságban írok, még akkor is, ha kiemelek neveket.
cukika: elfogadom, mint ahogy a többiek sem különösebben vitatták, hogy a legnagyobb
Bridgit Mendler rajongónak tartod magad. Azt is, hogy mindennél jobban szeretnéd szerkeszteni az adatlapját. De a hat hónap, az akkor is hat hónap. Ha a szerkesztő az utolsó napon frissíti a lapot, akkor is eleget tett a kötelezettségének. Egyszerűen fizikai képtelenség 100%-ig naprakészen tartani az adatlapokat, ha valakinek több lapja is van. Részben, mert sok esetben a hat hónap alatt sem történik érdemi változás az adott sztár életében. És itt most nem a VV-senkikre gondolok, akik minden mindent megtesznek azért, hogy címlapra kerüljenek, hanem olyan hírességeke, akik tényleg fel tudnak mutatni valamit eddigi pályafutásuk alatt.
---
Élő példa, vagy ellenpélda vagyok, ezt majd ti eldöntitek. Egyetlen adatlapom sincs, és nem is vágyok egyre sem. Egyszerűen azért, mert bár
Jessica Alba a legnagyobb kedvencem, az adatlapja olyan szerkesztőnél van, akinél jobb helyen nem is lehetne. Ettől függetlenül nem abból áll az életem, hogy látástól-vakulásig a netet bújom, és keresem az infókat Jessica-ról, mert engem a tények érdekelnek, nem a pletykák.
---
Nagyon sok adatlapszerkesztő magyarul sem tud helyesen írni, pedig elvárható lenne, ha arra adja a fejét, hogy szerkeszt egy adatlapot, - amit, annak elkészülte után rengeteg regisztrált tag, vagy a netes keresők által kidobott találatokkal érkező vendég fog elolvasni - akkor a minimum, hogy minimálisan ismerje a nyelvet. De ha már ez is nehéz, akkor egy nyomorék szövegszerkesztőbe másolja már be az elkészült szöveget, és futtasson le egy helyesírás ellenőrzést, ami, ha nem is 100%-ig, de kiszűri a hibákat. Ja, hogy ez időbe kerül? Nocsak, mik ki nem derülnek?

Ha már elvállalok valamit, akkor a minimum, hogy a lehető legtökéletesebb végeredményt akarom elérni, nem pedig a minimumot. Gondolok itt elsősorban a magyartalan kifejezésre, a helyesírás szabályainak újraértelmezésére, a fordítóprogramok által generált szövegek egy az egyben bemásolására. A halálom, mikor vok, vmit, vkit, h, stb., rövidítéseket látok egyszerű hozzászólásoktól kezdve, véleményeken keresztül, egészen az adatlapokig.
Valamint, a hetente új kép feltöltése a sztár adatlapjára, korábban sem számított frissítésnek, és nem tudok róla, hogy ez idő közben megváltozott volna.
Ez nagyon értelmes beszéd volt Joe_r, szívből gratulálok!
Köszönöm, hogy ilyen szépen, és türelemmel leírtad ezt.
És a többieket kérem, hogy ne kapják fel a vizet, ha én is írok ebbe a topikba, elvégre nekem is szabad, nem?
Én se a heti új kép feltöltésre gondoltam, de azért mégis csak egy hónapban egyszer kilehetne cserélni...

Vagy tévedek?

Nekem ez a meglátásom.
A helyesírási beszédeddel teljesen egyet értek! Már a könyökömön jön ki az a sok rövidítés, meg elírás... Komolyan nem hiszem el, hogy nem képesek egy szövegszerkesztőbe beírni, vagy megtanulni az "ANYANYELVÜNKET"! Már mást se látni, csak: itt vok, mond vmit, h vagy? köbö, szasztok, am, csövi... Na meg ott vannak a helyesírási hibák: szijasztok, lécci, köci, mijen, (Mint ha nem ismernék az ly-t

) hogyvagy, küldát, irni, jelölhecc, naon... És még ott vannak, az írásjel hiányok, amiket most már nem fogok felsorolni.
És, hogy mind időbe kerülne, hát érdekli a hóhért!

Ha valamit elvállalnak csinálják is meg, de ne csak úgy, hogy legyen, hanem jó is!

Vagy a minimum követelményt...
De most nem így van?