Szeretném Katy B lapját kérni, már lejárt a 6 hónap, itt az életrajz is
Katy B, eredeti nevén Kathleen Brien 1989. november 30-án született Peckhamben, Dél-Londonban. R&B-, Dubstep-, funky-, house- és UK Garage-énekesnő és dalszerző. A BRIT School művészeti iskolában tanult, majd a híres londoni Goldsmith College könnyűzenei szakán is lediplomázott 2010-ben. Dolgozott már Magnetic Mannel, Ms. Dynamite-tal. A Perfect Stranger nevű kislemez megjelent Magnetic Man lemezén, és Katy B első albumán, az On A Missionon. Első hivatalos kislemeze "Katy On a Mission” címmel jelent meg, a dal producere Benga volt, de Katy is szerepet vállalt az elkészítésénél. (Hivatalosan megjelent: 2010. augusztus 22-én.) A kislemez 5. lett az UK Singles Charton, és 1. lett az UK Indie Charton. A második kislemeze a "Lights On" lett, ebben a számban Ms. Dynamite is közreműködött. Ez a kislemez 2010. december 19-én jelent meg, debütálásakor 4. lett az UK Singles Charton. A harmadik kislemeze "Broken Record" nevű száma lett, ami 2011 márciusában jelent meg, és elérte a 8. helyezést az Egyesült Királyságban. 4. kislemeze az "Easy Please Me" lett, és 2011. június 3-án jelent meg a dal, de a videoklip már májusban megjelent Katy hivatalos Vevo-csatornáján. Az 5. kislemeze még nem jelent meg, szeptemberben tervezik kiadni a "Witches Brew" című kislemezt, amihez valószínűleg, mint a többi kislemezéhez, videoklip is készül.
Első albuma, On A Mission címmel jelent meg 2011. április 4-én. Az album 2. helyezést ért el az UK Albums Charton.
Katy B részt vett 2011 tavaszán Tinie Tempah turnéján. Katy 2011. április 30-án kezdte el saját turnéját Európában , és szeptemberben fogja befejezni, októberben pedig az Egyesült Királyságban fog turnézni.

1 felhasználónak tetszik: