Idézet (thunderbird @ 2011.04.28. 14:58)
Nem tudtam, hogy hova írjam, de segítségre lenne szükségem. Láttam egy nagyon jó filmet, csak kicsi voltam, így nem emlékszem a címére.
Egy kisfiúról szól, aki fél mindentől, és a szülei elviszik vakációzni egy kastélyba. Abban a kastélyban lakik egy szellem, akit annak idején egy gyilkosságért végeztek ki, de ő ártatlan volt. A fiú "megismerkedik" a szellemmel... satöbbi.
Így elég furán hangzik, de jó volt.

Szóval tudna valaki segíteni, hogy mi a címe? Fontos lenne.
Szerk.: Ha jól emlékszem, a címben benne volt a
kastély szó...

Szerintem az
Elvarázsolt kastély című filmre gondolsz. Eddie Murphy játszik benne. Én arra tippelek, bár nem tudom, mert a sztori eléggé hasonlít rá, de nem pont az, amit leírtál. Azért nézz utána, bár leírom szívesen, hogy miről szól:
Van egy család, az apa sokat dolgozik, így megígéri a családnak, hogy elviszi őket vakációzni. Felhívják őket, hogy el akarnak adni egy kúriát, mert ingatlanokkal foglalkoznak. A gyerekeknek megígérik, hogy 20 perc lesz, de aztán ott ragadnak, mert az eső miatt a folyó kilépett a medréből. A gyerekek egy szellem gömböt követnek, amely elvezeti őket egy festményhez, amin az anyjukat vélik felfedezni. Közben kiderül, hogy a házban mindenki szellem és a főgonosz (nem tudom hogy hívják már a pasit) el akarja csábítani a nőt és kényszeríteni akarja, hogy menjen hozzá, mert azt hiszi, hogy ő az a hölgy, aki a festményen van. A kisfiú pedig legyőzi a pókoktól való félelmét.
Na, valami ilyesmi, de nem akarom az egészet elmesélni, mert, ha mégis ezt a filmet kerested, akkor nem akarom lelőni a poént, és biztos meg akarod nézni.
IMDB link, ha kíváncsi vagy. Katt!
Port.hu link. Katt!
Remélem azért tudtam segíteni, vagy, ha nem, akkor megismertettem veled ezt a filmet, mert imádom!

Az egyik legkedvencebb!