Igaza van Nevenek. Az emberek csesznek olvasni, inkább megvárják a könyből készült filmeket, és ritka az, amikor a könyvet is elolvassák mellé. Na meg a remakek is -.-" Ötlettelen lett Hollywood.
A Sikoly 4. részét egyébként várom, mert nem tudom, mi újat tudnak még mutatni belőle.
Neve Campbell beszólt Hollywoodnak
2011. április 25. 09:23
2011. április 25. 10:22
|
|
AŁmikaGreen98visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.29. Hozzászólás: 430 Csatolások: 0 Azonosító: 134115 offline
|
igaza van.
2011. április 25. 12:20
|
|
Lucy-chanяuleя oƒ αѕgαrd |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.08.06. Hozzászólás: 2362 Csatolások: 159 Azonosító: 104204 offline
|
Teljesen igaza van. Sokaknak sokkal kényelmesebb, ha megvárják amíg kijön filmen, minthogy olvasgatnának. Én örülök, hogy nem ebbe a csoportba tartozom, mert személy szerint jobban szeretem előbb elolvasni a könyvet, és utána csak filmezni, ha egyáltalán az van. Számomra néha filmek hangulatrombolóak is, mert vagy nem adják úgy vissza a könyv világát, vagy a színészek nem passzolnak.
1 felhasználónak tetszik:
Domcicc
2011. április 25. 12:52
|
janet7 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 4230 Csatolások: 67 Azonosító: 133061 offline
|
Azzal egyetértek, hogy tényleg egyre kevesebb az eredeti ötlet és túl sok a remake olyan filmekből, amik önmagukban zseniálisak és teljesen fölösleges még egy bőrt lehúzni, mert az esetek igen nagy többségében csak megerőszakolása lesz az eredetinek.
De én nem abba a csoportba tartozom, aki ha megnéz egy filmet, akkor úgy gondolkodik, hogy "na ezt sem kell már elolvasni könyvben, mert már filmben láttam" hanem ponthogy ha nagyon megfog egy film, akkor sokszor onnan kapok kedvet a könyvhöz is. (Így találtam rá a kedvenc könyvemre is) És ha megnéztem már filmben, utána a könyv olvasása közben sokkal jobban magam előtt tudom látni az egész történetet. Aztán majd eldöntöm, hogy melyik változat tetszett jobban. Ez nem attól függ, hogy melyiket látom/olvasom előbb.
Ettől függetlenül tényleg sokkal több eredeti ötlet kéne, csak szerintem alapvetően azzal sincs gond, ha könyvekből készülnek filmek. Tényleg rengeteg olyan film van, ami klasszikus, zseniális és áttörő alkotás, pedig könyvekből készültek. Aki meg úgy gondolkodik, hogy ha már látta a filmet, akkor már nem érdekli a könyv, az meg szomorú, de ha valaki ilyen, akkor azt szerintem azzal sem lehet rávenni az olvasásra, ha nem készítenek könyvekből filmet.
De én nem abba a csoportba tartozom, aki ha megnéz egy filmet, akkor úgy gondolkodik, hogy "na ezt sem kell már elolvasni könyvben, mert már filmben láttam" hanem ponthogy ha nagyon megfog egy film, akkor sokszor onnan kapok kedvet a könyvhöz is. (Így találtam rá a kedvenc könyvemre is) És ha megnéztem már filmben, utána a könyv olvasása közben sokkal jobban magam előtt tudom látni az egész történetet. Aztán majd eldöntöm, hogy melyik változat tetszett jobban. Ez nem attól függ, hogy melyiket látom/olvasom előbb.
Ettől függetlenül tényleg sokkal több eredeti ötlet kéne, csak szerintem alapvetően azzal sincs gond, ha könyvekből készülnek filmek. Tényleg rengeteg olyan film van, ami klasszikus, zseniális és áttörő alkotás, pedig könyvekből készültek. Aki meg úgy gondolkodik, hogy ha már látta a filmet, akkor már nem érdekli a könyv, az meg szomorú, de ha valaki ilyen, akkor azt szerintem azzal sem lehet rávenni az olvasásra, ha nem készítenek könyvekből filmet.
2011. április 25. 15:19
Éljen Neve Campbell, nem bánnám, ha más is beszólna. Nem értem mi a probléma azzal, hogy pont ő mondta ezt. Az amerikai filmipar most ilyen, sok színész jut egy szerepre, sokszor fiatal és színészileg éretlen emberek kapják meg a szerepeket, ezáltal pedig kiszorulnak a tehetségesebbjei és mivel ők sem tudnak miből válogatni, muszáj neki ezt csinálni. Folytatás vagy remake, ugyanolyan borzasztó, ami most az amerikai filmiparban van. Sok az ember és kevés az ész, semmi ötlet ezért dolgozzák fel az eredeti történeteket vagy folytatják ami sikeres volt. Én már a földön fetrengek a röhögéstől, az amerikai filmipar egyre nevetségesebb és szánalmasabb. Többek között ezért is 'kerülöm', mert semmi kreativitás nincs benne, a sok hülyeségeivel butítja a népet, ellustítja az embereket és úgy adja ki magából a színészeket és filmeket/remakeket, mint pékség a kenyereket.
Szerintem felháborító és elkeserítő, hogy csak 'ennyivel tudnak szolgálni' és a nép azt nézi, pedig létezik világ Diznin és remakes/folytatásos filmeken túl is. Elszomorító, hogy többen ismerik és szeretik Miley Cryust, mint Audrey Hepburnt és hülye remakes filmeket néznek/szeretnek, amik meg sem közelítik a Breakfast at Tiffany's (Álom luxuskivitelben) vagy Tim Burton remekműveket.
Engem a képregényekből készült filmek nem érdekelnek, önálló filmként kezelem őket, nem a kedvenceim de létezik rosszabb is. Soha nem érdekeltek a képregények, kivétel a Garfieldosak, abból pedig nincs sok film
Szerintem felháborító és elkeserítő, hogy csak 'ennyivel tudnak szolgálni' és a nép azt nézi, pedig létezik világ Diznin és remakes/folytatásos filmeken túl is. Elszomorító, hogy többen ismerik és szeretik Miley Cryust, mint Audrey Hepburnt és hülye remakes filmeket néznek/szeretnek, amik meg sem közelítik a Breakfast at Tiffany's (Álom luxuskivitelben) vagy Tim Burton remekműveket.
Engem a képregényekből készült filmek nem érdekelnek, önálló filmként kezelem őket, nem a kedvenceim de létezik rosszabb is. Soha nem érdekeltek a képregények, kivétel a Garfieldosak, abból pedig nincs sok film
2011. április 25. 18:36
|
|
forever JBiebs |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.31. Hozzászólás: 990 Csatolások: 4 Azonosító: 134186 offline
|
teljesen egyetéretk vele!!!
2011. április 25. 20:57
|
|
Glamster☾ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 11.03.16. Hozzászólás: 3280 Csatolások: 10727 Azonosító: 147418 offline
|
Nekem pedig az a pozitívum, hogy ide nem csak smileykat dobnak be az emberek, hanem kifejtik a véleményüket! Igaza van egyébként valamilyen szinten, bár kétségkívül jó ezeket a filmeket nézni. Bár én könnyen beszélek, hiszen én amit megnézek, azt el is olvasom, mert imádok olvasni - viszont tisztában vagyok azzal, hogy sok fiatal könyv szintjén nem jut tovább a Bravo-nál, ami szomorú :/
2011. április 26. 02:07
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (janet7 @ 2011.04.25. 12:52)
Sok könyv van amit nem lehet jól megfilmesíteni. Legjobb példa erre a Stephen King könyvek, kivétel az a 3-4 film aminek nincs akkora fantáziavilága, mint a többi regényének.
Én szerintem igen is vannak jó ötletek és filmek ma is, csak már nem Hollywoodban. Egyre erősebbek a spanyol és skandináv és keleteurópai filmek. A francia filmek pedig mindig is jók voltak. A baj pedig ott gyökeredzik, hogy ezeket a filmeket nem ismeri meg a világ, csak egy bizonyos réteg akik jobban nyomonkövetik a világ filmtermését. Ha egy európai film sikeres lesz a hazájában majd rétegfilmként megismerik máshol is - jönnek az amerikai producerek, felvásárolják a jogokat és ahelyett, hogy megismertetnék az eredeti filmet és annak alkotóit, szereplőit a nagyvilággal - leforgatják maguknak a saját sztárjaikkal és rendezőikkel. A recept működik, mert máshol már sikeres volt.
Sok-sok ilyen film készült az elmúlt években és az eredetit mindig alulmúlta a hollywoodi változat.
Néhány példa, eredeti európai film, majd a hollywoodi maszlag címe:
Anthony Zimmer - Az utazó
Taxi - Amerikai taxi
Nikita - A bérgyilkosnő
Le jetée - 12 majom
Ördöngősök - Az ördög háromszöge
Titkolt tikosügynök - True Lies
Nyisd ki a szemed - Vanilia égbolt
Őrült nők ketrece - Madárfészek
Mindenki jól van - Mindenki megvan
Rec - Karantén
Ez csak néhány ismertebb film, de ez csak a jéghegy csúcsa.
2011. április 26. 08:00
Idézet (_ToTo_ @ 2011.04.26. 02:07)
Sok könyv van amit nem lehet jól megfilmesíteni. Legjobb példa erre a Stephen King könyvek, kivétel az a 3-4 film aminek nincs akkora fantáziavilága, mint a többi regényének.
Én szerintem igen is vannak jó ötletek és filmek ma is, csak már nem Hollywoodban. Egyre erősebbek a spanyol és skandináv és keleteurópai filmek. A francia filmek pedig mindig is jók voltak. A baj pedig ott gyökeredzik, hogy ezeket a filmeket nem ismeri meg a világ, csak egy bizonyos réteg akik jobban nyomonkövetik a világ filmtermését. Ha egy európai film sikeres lesz a hazájában majd rétegfilmként megismerik máshol is - jönnek az amerikai producerek, felvásárolják a jogokat és ahelyett, hogy megismertetnék az eredeti filmet és annak alkotóit, szereplőit a nagyvilággal - leforgatják maguknak a saját sztárjaikkal és rendezőikkel. A recept működik, mert máshol már sikeres volt.
Sok-sok ilyen film készült az elmúlt években és az eredetit mindig alulmúlta a hollywoodi változat.
Taxi - Amerikai taxi
Nikita - A bérgyilkosnő
Le jetée - 12 majom
Rec - Karantén
Taxi - Amerikai taxi
Nikita - A bérgyilkosnő
Le jetée - 12 majom
Rec - Karantén
Rávilágítottál egy alapvető problémára. Az emberek nem ismerik ezeket a filmeket. Megrökönyödve ülnek a képernyő előtt, sajnos az amerikai filmeknél nem látnak tovább, nem tudják, hogy létezik más út is. Ez nem feltétlenül az ő hibájuk, ebbe születnek bele, beülnek a tévé elé hétvégén és tuti, hogy a Mátrix vagy az Apafej megy.
Én már tévét sem nézek, pont ezért. Ami film kell nekem, azt megszerzem (ha kell eredeti nyelven, felirattal is), de nem nézek tévét mert nem látom értelmét, ismételgetik a nyomorult amerikai filmjeiket, már 56 ezredjére és ha elkapcsolod, mit látsz? Szintén amerikai példára különböző show műsorokat, mintpl Való Világ. Köszönöm szépen, ebből nem kérek. Szégyen, hogy idáig fajultak a dolgok.
Grace Benning
2011. április 26. 10:13
|
|
kutikin_0405visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 327 Csatolások: 30 Azonosító: 149561 offline
|
Nagyon is igaza van!
2011. április 26. 10:19
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 online
|
Most nem azért, de Sean Bean ezt már évekkel ezelőtt is megmondta, szinte ugyanezekkel a szavakkal.
Ráadásul azóta már többször is kifejtette a véleményét ugyanebben a témában. Nem újdonság, amit Neve mond, és nem ő az első, aki kimondta, hogy nagy baj van Hollywooddal. Persze a színészek dolgoznak, és megcsinálják a folytatásokat is, mert a pénz az pénz, a munka meg munka, és ahhoz, hogy valami maradandót is alkothassanak, előbb egy kicsit fel kell dagasztani a bankszámlát, mert az igazán jó, mély mondanivalójú filmek a legtöbbször szinte alig fizetnek. Ez van. Kénytelenek eladni magukat, ha abból akarnak megélni, amiben tehetségesek és amit szeretnek.
2011. április 26. 12:54
|
janet7 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 4230 Csatolások: 67 Azonosító: 133061 offline
|
Idézet (_ToTo_ @ 2011.04.26. 02:07)
Taxi - Amerikai taxi
Nikita - A bérgyilkosnő
Le jetée - 12 majom
Rec - Karantén
Taxi - Amerikai taxi
Nikita - A bérgyilkosnő
Le jetée - 12 majom
Rec - Karantén
Én hollywoodi filmekre gondoltam, amikor azt írtam, hogy kevés az eredeti ötlet, ezért írtam, hogy egyetértek, mivel Neve is ezt mondta...És én sem tartozom azokhoz, akik nem látnak tovább az amerikai filmeknél. Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy minden megfilmesítés jól sikerül.
kateblock
2011. április 26. 15:03
Végre egy sztár, aki kifejtette a véleményét az amerikai filmiparral kapcsolatban. Én mondjuk bevallom, személy szerint az amerikai akció filmeket illetve thrillereket részesítem előnyben, mert nagyon sok jó van köztük. Elég csak a Bourne trilógiát emlegetni, vagy ott van a Csali (Bait) és az Orvlövész (Shooter) c. filmek. Ha választani kéne egy német vagy egy amerikai film között, akkor én az utóbbit választanám és szerintem az emberek többsége is. Hogy ez miért van? Mert a filmiparban Amerika jeleskedik és fog is, mert ott van a pénz. Gondolj bele! Nem kell külföldön forgatniuk. Amerikában vannak nagy városok, faluk, hegyek, dzsungelek, sivatagok stb. Szinte mindene van. Elég csak felhozni az Alias amerikai sorozatot. A sorozat tulajdonképpen Amerikától egészen Ausztráliáig bezárólag, az egész világon játszódik, és minden jelenetet az USA-ban vettek fel. Ugyanez van az amerikai filmeknél. A helyszíneket nagyon kevés filmben cserélik le. Ott van pl. a Bourne filmek, amiket szerte Európában forgattak, vagy ott van a Transformers 2. Azért ott is látni, hogy némelyik helyszín nem az USA. Mindig is Hollywood fogja a legtöbb filmet csinálni, mert ott vannak a megszokott hírességek és az elegendő pénz, mondjuk egy akciófilm leforgatásához. Vagy éppen, ha megvan az elegendő pénz, tök király a színészi játék, csak bukta, mert sokkal kevesebben fogják megnézni, ha nincs a szereplők között egy híres amerikai színész neve. Az emberek egyszerűen nem néznék meg. Janet7-el pedig egyetértek abban, hogy nincsenek eredeti ötletek. Annyi sablonos filmek vannak mostanában a moziban. Ott van az Unknown (Ismeretlen férfi). Most megy a mozikban, de minap láttam a neten, hogy az egy remake. Egy feldolgozás. Annyi egyforma történetű filmeket gyártanak, hogy az ember nem mer rá kiadni pénzt és megnézni egy moziban, mert mi van, ha úgy rossz, ahogy van. Az olvasással én meg mondjuk úgy vagyok, hogy egy adaptációt nem vagyok hajlandó megnézni úgy, hogy a könyvet nem olvasom el. Ugyanígy vagyok az angyalok és démonokkal. Még van a könyvből 100 oldalam, a filmet le is töltöttem, de nem vagyok hajlandó addig megnézni, amíg a könyvet be nem fejeztem. Én ezzel mondjuk így vagyok. Az, aki meg szívesebben nézi meg a könyvet filmben, hát az meg is érdemli, hogy nem kapja meg az olvasás örömeit. Milliószor jobb először magadban elképzelni és azután megnézni. Így csináltam az Egy gésa emlékiratával is. Elolvastam a könyvet, megnéztem a filmet és imádom mind a kettőt. Én mondjuk sosem voltam oda az adaptációkért. Az Elektra c. film, valljuk be, hogy nagyon gáz. Hiába Jennifer Garner szexis rucija, meg a kiváló színészi játéka. Rossz lett, nagyon rossz, de a képregény, pedig abszolút király. Ugyanez van a Pókemberrel is. Az első rész még tetszett is, de az utána lévők egyszerűen borzalmasak voltak. A Twilightról nem is beszélek, mert amilyen szörnyű a könyv, még rosszabb a film. Pontosan az a baj, hogy már nincsenek eredeti ötletek és inkább remakelnek egy rakatnyi filmet, hátha abból lesz egy csomó bevételük. Mondjuk az imént felsorolt filmeknek a háromnegyedét ismerem, szóval nem biztos, hogy mások sem ismerik. Örülök, hogy Neve megmondta a véleményét az amerikai filmiparral kapcsolatban. Ide vagy oda amerikai filmek, de egyre rosszabbak. Régebben egy csomót jártam moziba, idén meg egyszer voltam csak. Más sztár is követhetné a példáját, így talán észbe kapnak, hogy nem lehet mindenből filmet csinálni és sekélyes színészekkel eljátszatni azokat. Ha a Twilightban esetleg nagyobb és híresebb színészek játszották volna el Bella és Edward szerepét, akkor még lehet, hogy a film kedvenc is lenne nálam. Nagyon sokat nyom az, hogy milyen színésszel játszatják el az adott szerepeket. Robert Pattinson és Kristen Stewart (rajongók ide vagy oda), de hihetetlen amatőr és sekélyes színészek. Bár ez csak az én véleményem.
2011. április 26. 17:40
|
|
dorcsyful01 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.20. Hozzászólás: 701 Csatolások: 8 Azonosító: 139116 offline
|
Egyetértek. Nem tudom melyik filmnél volt az hogy szinte még meg se jelent de már kezdték a folytatást.
2011. április 26. 21:30
|
|
tya04Schrödinger macskája |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.05. Hozzászólás: 6658 Csatolások: 1286 Azonosító: 68245 offline
|
Ez a kijelentés teljes mértékben igaz. Csak sajnos ez van. A filmesek csak olyat csinálnak, amiben van pénz, már nem azért csinálják, hogy egyszerűen alkossanak, mint egykor Fellini vagy éppen Orson Welles. Persze manapság is találni eredeti történetet, de csak és kizárólag függetlenfilmeknél. (Na jó, van pár kivétel, de az mindenhol van) És ezek általában nem kapnak nagy hírnevet, vagy éppen európaiak. Mert ugye a jenkiké a világ, hölgyeim és uraim, egy jó film receptje: pár nagy név + meztelen nő / édes kisgyerek + romantikus szál + sok kocsitörés/lövöldözés
De talán lesznek mások, akik nem hódolnak be a nagy cégeknek, mernek mást, kicsit fantáziadúsabb filmeket alkotni, és azokban van minden reményem.
De talán lesznek mások, akik nem hódolnak be a nagy cégeknek, mernek mást, kicsit fantáziadúsabb filmeket alkotni, és azokban van minden reményem.
Kapcsolódó sztárok
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.