Starity

Neve Campbell beszólt Hollywoodnak

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. április 24. 23:45 #1
- törölt felhasználó -    
Neve Campbell, a Sikoly-filmek főhősnője egy interjú alkalmával élesen bírálta Hollywoodot azért, mert az összes sikeres filmhez folytatásokat készítenek, továbbá hangot adott nemtetszésének, hogy ennyi könyvet és képregényt filmesítenek meg.
A teljes cikkhez kattints ide!
1 felhasználónak tetszik: dave095
2011. április 24. 23:46 #2
- törölt felhasználó -    
Igaza van, de pont ő beszél? biggrin.gif
2011. április 24. 23:47 #3
dave095
dave095
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7183
Csatolások: 83636
Azonosító: 114760
Jól beszélsz, Neve! Nem hiába imádom. wub3.gif
1 felhasználónak tetszik: Domcicc
2011. április 24. 23:57 #4
- törölt felhasználó -    
igaza van de,a sikoly sem kivétel dry.gif
2011. április 25. 00:01 #5
- törölt felhasználó -    
hogy pont ő vagy nem ő beszél szerintem nem ez a lényeg.a fontos az hogy végre valaki ki merte mondani a tényleges igazságot is annak ellenére hogy ő maga is részt vett folytatásokban és a Sikoly filmeknek köszönheti a hírnevét. de végre valaki elkezdte a színészek közül.
annyiban megvédeném Neve Campbell-t hogy ő egy sorozatos franchise-nek a sztárja ami nem remake és nem is adaptáció a Sikoly egy eredeti ötlet Wes Craven és Kevin Williamson agyából és sorozatos hollywood kritika mind a 4 film.A Sikoly filmek egy torz tükörképet mutatnak a hollywood-i filmiparnak és a legutóbbi a 4-ik rész aktuálisabb mint valaha!
mert hollywood válságban van nincsenek jó forgatókönyvek nincsenek eredeti ötletek és nincsenek jó filmek és így elnézve a következő színész generációt nos ő felőlük sem vagyok nyugodt. mert egyszerűen zseniális húzásnak tartom Craventől hogy a Sikoly 4-ben gyakorlatilag a 3-klasszikus főhősön kivül az összes fiatal színészt és színésznőt felkoncolják!mi ez ha nem egy üzenet?? biggrin.gif
Szóval néha nem árt a Sikoly filmeket más szemszögből is megnézni és értelmezni hogy nem csak egy tini horror amiben jó csajokat kaszabol le egy gyilkos hanem sokkal több annál.Wes Craven kritikája Hollywoodnak.
5 felhasználónak tetszik: dave095, Domcicc, janet7, kateblock, Grace Benning
2011. április 25. 00:19 #6
Olyvia
Olyvia
új tag

StátuszYou're all a bunch of fuckin' slaves!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 75
Csatolások: 0
Azonosító: 129032
Merész attól aki az ismertségét pont a Sikoly filmekkel szerezte. Amúgy se hiszem, hogy az állítása igaz lenne. Egy sikeres adaptáció éppen, hogy képes meghozni az embernek a kedvét ahhoz, hogy elolvassa a könyvet vagy képregényt ami alapján készült. Vagy éppen a film miatt válik ismerté a könyv is.
Azon kívül, hogy az összes nagy film szinte egy könyvvel kezdődök (Keresztapa, Remény rabjai, Fight Club, Silence of the lambs...sorolhatnám)
A remake-ekből és a folytatásokból viszont tényleg sok kezd lenni. Pár új ötlet tényleg nem ártana.
1 felhasználónak tetszik: janet7
2011. április 25. 00:22 #7
- törölt felhasználó -    
háá a képregényeket megerőszakolták a mozivásznon szinte kivétel nélkül az összeset! rolleyes.gif
erről nem is ejtenék több szót.. rolleyes.gif
2011. április 25. 00:32 #8
Olyvia
Olyvia
új tag

Azért ez túlzás. The Dark Knight például egy kivételesen jó film, még két Oscart is kapott. biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: gonzales7, Domcicc
2011. április 25. 00:32 #9
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Örülök, hogy Kevin Williamson neve legalább az idézetbe belekerült. Mostanában tűnt fel, hogy mindenhol csak Wes Cravent éltetik, de Kevinről sokan megfeledkeznek, pedig ő írta a forgatókönyvet. "created and written by Kevin Williamson" Természetesen nem akarom ezzel elszedni Wes érdemeit, mert megrendezni valamit ilyen jól nehéz! Szerintem ez mindkettőjük nagy érdeme, mindkettejük fricskája Hollywoodnak. Ráadásul jó színészeket szedtek össze ehhez.

Neve jól szólt, valóban kissé sok lesz már, bár ehhez képest mindenki megnézi ezeket a folytatásokat, előzményeket, adaptációkat, stb (pedig nálunk rengeteg alkalommal csak a film után jelenik meg a könyv [vagy újra kiadják], ami öreg hiba, mert azt hiszik emiatt sokan, hogy a filmből írták... dry.gif ), és persze, hogy el is vállalják a színészek, jelentkeznek a szerepre, mert igény van rá. Sajnos emiatt aránylag nem sok olyan folytatás van, ami jól is sikerülne és egy gyenge folytatás miatt az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy az első rész milyen nagyot ütött. Persze, megnézi az ember, maximum csalódik. Most lesz majd az X-Man előzménye, a First Class, azt is megnézem, mert érdekel, ott a Pókember reboot, ami majd jövőre vagy mikor fog kijönni, azt is megnézem, mert szeretem a Pókember filmeket, és mert sikerült egy olyan színészt választaniuk, akiben látok lehetőséget. Vannak jó adaptációk is, pl a Rekviem egy álomért és az Amerikai Psycho is ebbe a kategóriába tartozik, de rengeteg olyan van, amit nem érdemes megnézni a könyv után/előtt, mert borzalmas a filmváltozat. (Elég kevés olyan esetet láttam, hogy a film jobb lenne a könyvnél biggrin.gif) Hiába szeretem a könyveket és a filmeket is, jobb lenne, ha több eredeti forgatókönyv születne és kevesebb adaptált. rolleyes.gif

Fú, bocs a kisregényért, már kikívánkozott laugh.gif
1 felhasználónak tetszik: gonzales7
2011. április 25. 00:40 #10
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Hozzászólás: 246
Csatolások: 202
Azonosító: 136208
Teljesen igaza van Hollywood kezd kifogyni az ötletekből bár szerintem az egész mögött inkább pénz áll. Gondolom producerek nem mernek semmi újba belevágni, egy még el nem mondott történet megfilmesítésébe pénzt ölni, inkább egy biztos remake vagy egy folytatás, mondván ami egyszer pénzt hozott konyhára az másodjára is pénzt fog hozni vagy ép harmadjára.
Ami a könyv illetve képregény adaptációkat illeti hát igen szerintem vannak jobbak és rosszabb adaptációk, de tökéletes, hibátlan feldolgozás sose lesz.
2011. április 25. 00:41 #11
- törölt felhasználó -    
Idézet (Olyvia @ 2011.04.25. 00:32)
Azért ez túlzás. The Dark Knight például egy kivételesen jó film, még két Oscart is kapott.  biggrin.gif

nem nyitok vitát! biggrin.gif
10-éves korom óta képregényeket olvasok gyűjtök több száz kötetem van és elég mélyen beleástam már magam a képregények világába.
szóval ha akarnám ízekre tudnám szedni a Nolan féle The Dark Knight-ot de nem akarom mert valóban az egyik jól sikerült adaptáció de meg sem közelíti a Tim Burton 1989-es Batman-jét.
de be raknék egy idézetet Alan Moore-tól aki nemakárki a kultusz képregény a Watchmen írója és rajzolója volt és az ebből a képregényből készült filmre reagált: "Olyan dolgokat csináltunk meg a Watchmen-ben, melyek kizárólag egy képregényben működhetnek, és pontosan úgy szerkesztettük meg, hogy olyan dolgokat mutasson be, amikre más média képtelen lenne.”
és ez szinte igaz az összes képregényre adaptációra! smileeee.gif evvan!
az persze más kérdés hogy a Marvel-nél és a DC-képregénykiadónál simán eladják a jogokat a producereknek és filmstúdióknak hogy azok tele bombázzák képregényből készült filmekkel a mozikat és mind1-ik blockbuster popcorn mozi legyen.ami azt jelenti hogy lebutítják teljesen azt amit évtizedeken keresztül az Amerikai képregény írók és rajzolók megalkottak igaz hogy jól él mindenki ebből,de viszont mi a rajongók az emberek tartjuk életben ezeket a történeteket és amikor beülök a moziba és az X-menből csinálnak egy b-movie-t háá nagyon bosszant!
nahh mind1 ennyit a képregény filmekről.
1 felhasználónak tetszik: DaveChris
2011. április 25. 00:44 #12
- törölt felhasználó -    
Idézet (Domcicc @ 2011.04.25. 00:32)

Fú, bocs a kisregényért, már kikívánkozott laugh.gif

nagyon jó semmi baj ha kikivánkozik csak jöjjön azért írtam meg ezt a cikket hogy végre legyen már beszéd téma ezen az oldalon ez a probléma ami a filmiparban jelen van mert lehet utálni vagy szeretni a filmeket de akkor is egy jelenség és az életünk szerves részévé vált! smileeee.gif
és kell beszélni a jelenlegi siralmas állapotokról! smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: Domcicc, DaveChris, dave095
2011. április 25. 00:54 #13
Olyvia
Olyvia
új tag

Én azt mondanám, hogy Tim Burton Batman és a Batman Begins a legjobb képregényadaptáciok közé tartoznak. Megvan a saját, egyedi, sötét hangulatuk. De számomra az eddigi két Nolan film akkor is verhetetlen. Sőt még a két Schumacher változatot is meg lehet nézni egyszer kétszer. A Watchmen-ről nem nyilatkoznék, mert az nem tartozik a kedvenceim közé, de a 2009-es filmmel kapcsolatban legyen igazad biggrin.gif
Amúgy meg én se akartam ebből vitát nyitni, csak gondoltam hozzászólok a cikkhez smileeee.gifÖrülök, hogy van pár képregényeket olvasó is itt Starity-n. biggrin.gif
2011. április 25. 00:54 #14
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

Idézet (gonzales7 @ 2011.04.25. 00:44)
nagyon jó semmi baj ha kikivánkozik csak jöjjön azért írtam meg ezt a cikket hogy végre legyen már beszéd téma ezen az oldalon ez a probléma ami a filmiparban jelen van mert lehet utálni vagy szeretni a filmeket de akkor is egy jelenség és az életünk szerves részévé vált! smileeee.gif 
és kell beszélni a jelenlegi siralmas állapotokról! smileeee.gif

Egyetértek. Én örülök, ha jelennek meg ilyen jó cikkek is, amikről lehet értelmesen beszélgetni, eszmét cserélni, csak sajnos ritkán botlok bele ilyenbe. pardon.gif Szóval én köszönöm, hogy megírtad beer.gif

Sajnos én kevés képregényt olvastam, már ahhoz képest, hogy mennyi adaptációt láttam belőlük. Persze, hogy beléjük lehet kötni. Ha valami a szívedhez van nőve, rögvest figyeled az ilyesmit. Én inkább a könyves részét ismerem ennek a "betegségnek" biggrin.gif Amerikai Psycho sem adja vissza teljesen a könyvet, de sok olyan momentum van a könyvben, amit nem is lehet vászonra vinni. Chris Bale játékát pedig imádom benne, le a kalappal, tökéletes Pat Bateman meghajolo.gif A jó színészi játék minden film esetében sokat tud dobni ezeken a dolgokon.
2 felhasználónak tetszik: DaveChris, janet7
2011. április 25. 00:56 #15
- törölt felhasználó -    
Idézet (Olyvia @ 2011.04.25. 00:54)
Én azt mondanám, hogy Tim Burton Batman és a Batman Begins a legjobb képregényadaptáciok közé tartoznak. Megvan a saját, egyedi, sötét hangulatuk. De számomra az eddigi két Nolan film akkor is verhetetlen. Sőt még a két Schumacher változatot is meg lehet nézni egyszer kétszer. A Watchmen-ről nem nyilatkoznék, mert az nem tartozik a kedvenceim közé, de a 2009-es filmmel kapcsolatban legyen igazad biggrin.gif 
Amúgy meg én se akartam ebből vitát nyitni, csak gondoltam hozzászólok a cikkhez smileeee.gifÖrülök, hogy van pár képregényeket olvasó is itt Starity-n. biggrin.gif

tudom nincs vita én pedig nem harapok! biggrin.gif biggrin.gif
2011. április 25. 01:06 #16
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Idézet
nagyon jó semmi baj ha kikivánkozik csak jöjjön azért írtam meg ezt a cikket hogy végre legyen már beszéd téma ezen az oldalon ez a probléma ami a filmiparban jelen van mert lehet utálni vagy szeretni a filmeket de akkor is egy jelenség és az életünk szerves részévé vált! smilee.gif
és kell beszélni a jelenlegi siralmas állapotokról!

Hát ha már kibeszélésnél tartunk nem tudom ti hogy vagytok vele, de amellett hogy egyre kevesebb az új történet Hollywoodban egyre több az olyan film aminél nem is történet a lényeg hanem látvány a 3D, sokak szerint ez mozi jövője..na ja csak ez megöli a filmek lelkét: a történet!
1 felhasználónak tetszik: janet7
2011. április 25. 01:07 #17
- törölt felhasználó -    
Idézet (Domcicc @ 2011.04.25. 00:54)
Egyetértek. Én örülök, ha jelennek meg ilyen jó cikkek is, amikről lehet értelmesen beszélgetni, eszmét cserélni, csak sajnos ritkán botlok bele ilyenbe. pardon.gif Szóval én köszönöm, hogy megírtad beer.gif 
Sajnos én kevés képregényt olvastam, már ahhoz képest, hogy mennyi adaptációt láttam belőlük. Persze, hogy beléjük lehet kötni. Ha valami a szívedhez van nőve, rögvest figyeled az ilyesmit. Én inkább a könyves részét ismerem ennek a "betegségnek" biggrin.gif Amerikai Psycho sem adja vissza teljesen a könyvet, de sok olyan momentum van a könyvben, amit nem is lehet vászonra vinni. Chris Bale játékát pedig imádom benne, le a kalappal, tökéletes Pat Bateman meghajolo.gif A jó színészi játék minden film esetében sokat tud dobni ezeken a dolgokon.

persze bonyolult ez a dolog ha képregényt filmesítenek meg meg kell felelni a képregény rajongóknak akik ugye ilyen elvetemült idióta lúzerek mint én! biggrin.gif thumbsup.gif és meg kell felelni azoknak is akik életükbe nem fogtak egy Marvel képregényt a kezükbe és ugye a lényege az lenne hogy a kasszánál vissza csörögjön a bevétel a filmből mert erről szól az egész.és utána persze hogy még több játékot figurát és videó játékot ruházatot adhassunk el belőlük! smileeee.gif mert erről szól a profitról nem másról.
de ezért mondom én azt hogy a képregény hősöket jobb lett volna ott hagyni ahova valók és nem lebutítani és meg erőszakolni őket. smileeee.gif
erre a legjobb példa a Spawn képregény ami háá horror Scifi és ezoterika és mítoszok keveréke egy zseniális képregény amit Todd McFarlane agyszüleménye.és szóval micsoda egy pocsék szánalmas zs-kategóriás filmet csináltak belőle 1997-ben.
2011. április 25. 01:11 #18
- törölt felhasználó -    
Idézet (DaveChris @ 2011.04.25. 01:06)
Hát ha már kibeszélésnél tartunk nem tudom ti hogy vagytok vele, de amellett hogy egyre kevesebb az új történet Hollywoodban egyre több az olyan film aminél nem is történet a lényeg hanem látvány a 3D, sokak szerint ez mozi jövője..na ja csak ez megöli a filmek lelkét: a történet!

én bírom a látványt szóval én ígénylem is a látványt egy filmnél ha éppen olyanom van!mert én elsősorban mindig szórakozni járok moziba és másodsorban elmélkedni bár ez az arány kezd most már megfordulni! biggrin.gif
de itt amit írtál egyetértek teljes mértékben.a 3D teljesen megalázza egy filmnek a lényegét és feleslegesnek érzem nem is láttam még 3D-ben filmet és a jövőben sem tervezem hogy megnézzek ilyet.
3 felhasználónak tetszik: DaveChris, Domcicc, janet7
2011. április 25. 01:16 #19
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Ne érts félre én is örülök hogy fejlődő filmes technikának meg a látványnak, de szeretem ha filmnek van története is ami manapság kissé háttérbe szorult. Ami Spawn filmet illeti tényleg siralmas lett meg se közelíti a képregényt.
2011. április 25. 01:18 #20
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

Idézet (DaveChris @ 2011.04.25. 01:06)

Na ezzel is totálisan egyetértek. Valahol már volt pár hónappal ezelőtt szó erről, hogy borzalmas ez a 3D dolog, de most ezért rajonganak az emberek. Sajnos ez már inkább elszomorító, az emberek többségét nem a tartalom érdekli, ezért van ekkora kereslet a tucat-vígjátékokra (félreértés ne essék, én is szoktam vígjátékokat nézni, hogy kikapcsoljam az agyam kicsit, és akad olyan, aminek még mondanivalója is van), meg ez a rengeteg látványorgia, holott még azt is sokszor elrontják. Az a tökéletes, ahol a látvány is a helyén van, és még története, tartalma is van, nem csak egy sablont húznak rá és elmondanak két sort, hogy "na, ez a tanulság, élj vele, haver." unsure.gif
3 felhasználónak tetszik: DaveChris, gonzales7, janet7
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok