Starity

Metál

39 oldal 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. július 10. 20:07 #461
hirosi
hirosi
visszatérő vendég

StátuszDoyle Wolfgang Von Frankenstein
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 445
Csatolások: 5
Azonosító: 132555
Látom a metál,punk és a Slipknot topik elég pörgős mostanában. Csak így tovább fiúk és nem fiúk(lány)^^.
És egy kis zúzda a végére:

Shawn meg egy beteg f.sz biggrin.gif
4 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Devil93, dana, trallali
2011. július 10. 20:08 #462
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Pörög is a metál meg rock itt rendesen. biggrin.gif Mert rendes zenéknek is helyük van itt, nem csak a sok gyökérségnek.
5 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, dana, R!OT, Devil93, trallali
2011. július 10. 20:12 #463
matessz
matessz

Státusznem
Hozzászólás: 1014
Csatolások: 22
Azonosító: 95461
Idézet (UnhappyMeals @ 2011.07.10. 12:23)
Nemrég láttam egy akusztikus Stone Sour koncertet és megimádtam heart.gif Fantasztikus koncert volt. Corey is boldognak tűnt smileeee.gif

Húha, nézegettem kommenteket, és láttam hogy Corey, meg Stone Sour.. Még soha nem hallottam egy StoneSour számot sem, de ez után muszáj lesz meghallgatnom az albumjaikat.
Elképesztő jó szám. ohmy.gif meghajolo.gif
4 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, dana, R!OT, Devil93
2011. július 10. 20:14 #464
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Idézet (matessz @ 2011.07.10. 20:12)
Húha, nézegettem kommenteket, és láttam hogy Corey, meg Stone Sour.. Még soha nem hallottam egy StoneSour számot sem, de ez után muszáj lesz meghallgatnom az albumjaikat.
Elképesztő jó szám.  ohmy.gif  meghajolo.gif

Nagyon ajánlom a Stone Sourt ha a Slipknotot is bírod, ez is tetszeni fog, igaz ez inkább hard rock féleség, nem nu-metál.
2 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, dana
2011. július 10. 20:49 #465
- törölt felhasználó -    
Idézet (matessz @ 2011.07.10. 20:12)
Elképesztő jó szám.  ohmy.gif  meghajolo.gif

a stones sour-nál kevés jobb banda van.legalábbis számomra biggrin.gif
az abszolút kedvencem és akiknek tavaly voltam koncertjükön is az a :

thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif biggrin.gif meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Devil93, dana
2011. július 10. 20:53 #466
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Papa Roach jó, tavaly voltak is a Szigeten.
4 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Devil93, dana, R!OT
2011. július 10. 21:03 #467
matessz
matessz

Státusznem
Idézet (lpmaskmancick @ 2011.07.10. 20:14)
Nagyon ajánlom a Stone Sourt ha a Slipknotot is bírod, ez is tetszeni fog, igaz ez inkább hard rock féleség, nem nu-metál.

Idézet (R!OT @ 2011.07.10. 20:49)
a stones sour-nál kevés jobb banda van.legalábbis számomra biggrin.gif

Kezdésnek az Audio Secrecy albumot hallgatom most, ami úgy látom a legújabb, és meg kell mondjam hogy nagyon tetszik, jó hallani Corey hangját ilyen stílusban. meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Devil93, dana
2011. július 10. 23:43 #468
Devil93
Devil93

Státusz"Minden ember jó - csupán a benne élő démon gonosz. "
Hozzászólás: 775
Csatolások: 32
Azonosító: 129498
Áááááááá kibaszott jó volt a koncert thumbsup.gif biggrin.gif thumbsup.gif . Kár , hogy nem voltam ott élőben ( de így megúsztam egy elázást bár ezt értük megtenném biggrin.gif ) nagyon ott volt a koncert . Remélem ti is láttátok , ha épp megtudtátok nézni biggrin.gif
R.I.P Paul Gray sad.gif
Sztem megható volt a vége ( ez kicsit nyálas de ez van smileeee.gif )
SLIPKNOT FOREVER thumbsup.gif
2011. július 10. 23:51 #469
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Végre jó feljönni a fórumra és látni, hogy metállal kapcsolatos topikok pörögnek, és normális emberek írkálnak bele.
3 felhasználónak tetszik: Devil93, dana, trallali
2011. július 10. 23:56 #470
matessz
matessz

Státusznem
Idézet (lpmaskmancick @ 2011.07.10. 23:51)
Végre jó feljönni a fórumra és látni, hogy metállal kapcsolatos topikok pörögnek, és normális emberek írkálnak bele.

Idézet (Devil93 @ 2011.07.10. 23:43)
Áááááááá kibaszott jó volt a koncert  thumbsup.gif  biggrin.gif  thumbsup.gif . Kár , hogy nem voltam ott élőben ( de így megúsztam egy elázást bár ezt értük megtenném biggrin.gif ) nagyon ott volt a koncert . Remélem ti is láttátok , ha épp megtudtátok nézni biggrin.gif
R.I.P Paul Gray sad.gif 
Sztem megható volt a vége ( ez kicsit nyálas de ez van smileeee.gif
  SLIPKNOT FOREVER  thumbsup.gif

Indeed, indeed...
Amúgy meg az hogy megható volt a vége egyáltalán nem számít nyálasnak, hiszen arról volt szó most, hogy érzékenyüljünk el egy kicsit, és emlékezzünk meg Paul-ról. meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Devil93
2011. július 11. 08:13 #471
- törölt felhasználó -    
Idézet (lpmaskmancick @ 2011.07.10. 20:53)
Papa Roach jó, tavaly voltak is a Szigeten.

ja és annyira jó volt remélem még jönnek
2011. július 11. 11:49 #472
- törölt felhasználó -    
Idézet (matessz @ 2011.07.10. 23:56)
Indeed, indeed...
Amúgy meg az hogy megható volt a vége egyáltalán nem számít nyálasnak, hiszen arról volt szó most, hogy érzékenyüljünk el egy kicsit, és emlékezzünk meg Paul-ról.  meghajolo.gif

Igen, bár őszintén bevallom, hogy annál a résznél, amikor Joey átölelte Paul ruháját & maszkját és elsírta magát, na annál a pontnál én sem bírtam tovább... :" (
R.I.P. Paul!
2 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Devil93
2011. július 11. 21:01 #473
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Egy kis nagyon elmebeteg metál. rohog.gif Burzum.

2 felhasználónak tetszik: Devil93, dana
2011. július 12. 20:15 #474
otyg
otyg
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1094
Csatolások: 4471
Azonosító: 4076
Idézet (lpmaskmancick @ 2011.07.11. 21:01)
Egy kis nagyon elmebeteg metál. rohog.gif  Burzum.

Tény, hogy picit nehezen befogadható zene ez (nekem mondjuk nem is nagyon sikerül, valahogy a black metal szélsőséges zenei megfogalmazása nekem már sok - bár vannak olyan képviselői, akiket azért meghallgatok, de náluk meg a tradícionálisabb metal gyökerek fedezhetők fel). Sőt Varg Vikernest is (a Burzum alapítója/úgy egyébként egyedüli tagja) nehéz megítélni, legalábbis a tettei alapján. Mert a gondolatai között vannak olyanok, amiken érdemes elgondolkodni, de tény, hogy ő nagyon nem a mai kor embere. (apropó, a zenéjében felfedezhető monotónia/ hosszú ismétlődések mögött is az ő sajátságos gondolatai fedezhetők fel, szerinte a kereszténységet megelőző norvégiában elterjedt vallásokban a transz állapotát is hasonló módon érték el, amit én személy szerint megerősíteni nem tudok, mert sajnos ilyen jellegű írások nem nagyon rohangálnak a neten általam is érthető formában).

Nade, hogy legyen egy kis fém is, itt van egy korai Nevermore, az első albumukról (de csak azért, hogy mindenki lássa, nemcsak Nirvana volt ám Seattle-ben tongue.gif )

110.gif
1 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals
2011. július 12. 22:28 #475
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Idézet (otyg @ 2011.07.12. 20:15)
Tény, hogy picit nehezen befogadható zene ez (nekem mondjuk nem is nagyon sikerül, valahogy a black metal szélsőséges zenei megfogalmazása nekem már sok - bár vannak olyan képviselői, akiket azért meghallgatok, de náluk meg a tradícionálisabb metal gyökerek fedezhetők fel). Sőt Varg Vikernest is (a Burzum alapítója/úgy egyébként egyedüli tagja) nehéz megítélni, legalábbis a tettei alapján. Mert a gondolatai között vannak olyanok, amiken érdemes elgondolkodni, de tény, hogy ő nagyon nem a mai kor embere. (apropó, a zenéjében felfedezhető monotónia/ hosszú ismétlődések mögött is az ő sajátságos gondolatai fedezhetők fel, szerinte a kereszténységet megelőző norvégiában elterjedt vallásokban a transz állapotát is hasonló módon érték el, amit én személy szerint megerősíteni nem tudok, mert sajnos ilyen jellegű írások nem nagyon rohangálnak a neten általam is érthető formában).

Na igen, Varg egy nagyon fura ember. Templomokat gyújtogatott, a Mayhem gitárosát megölte. Után 12 évig ült börtönbe, az alatt két ambient stílusú albumot hozott létre egy szinti és egy magnó segítségével.
Nem is csodálkozok, hogy ilyen betegek a zenéi. Mert ő olyan északi vallású illetve sátánista, kereszténység-ellenes gondolkodásmódot alakított ki magában. Meg ugye már gyerekkorában is rossz körülmények között nevelkedett, és ezek is segítették a személyisége eltorzulásában.
2011. július 12. 23:36 #476
hirosi
hirosi
visszatérő vendég

StátuszDoyle Wolfgang Von Frankenstein
Hozzászólás: 445
Csatolások: 5
Azonosító: 132555
Idézet (otyg @ 2011.07.12. 20:15)

Nade, hogy legyen egy kis fém is, itt van egy korai Nevermore, az első albumukról (de csak azért, hogy mindenki lássa, nemcsak Nirvana volt ám Seattle-ben  tongue.gif )

110.gif

Ez nagyon jó szám.

Két zúzda:

Levyrroni: Oké..
2011. július 12. 23:40 #477
otyg
otyg
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1094
Csatolások: 4471
Azonosító: 4076
Idézet (lpmaskmancick @ 2011.07.12. 22:28)
Na igen, Varg egy nagyon fura ember. Templomokat gyújtogatott, a Mayhem gitárosát megölte. Után 12 évig ült börtönbe, az alatt két ambient stílusú albumot hozott létre egy szinti és egy magnó segítségével.
Nem is csodálkozok, hogy ilyen betegek a zenéi. Mert ő olyan északi vallású illetve sátánista, kereszténység-ellenes gondolkodásmódot alakított ki magában. Meg ugye már gyerekkorában is rossz körülmények között nevelkedett, és ezek is segítették a személyisége eltorzulásában.

Nem vagyok benne biztos, hogy torzult a személyisége, vagyis minden csak nézőpont kérdése. A saját weboldalán elég részletesen elmeséli mit miért tett (ami persze nem jelenti azt, hogy a tetteinek bármilyen létjogosultsága lenne), de a "beteg" gondolkodásának kialakulásában a történelemnek volt igen nagy szerepe. A kereszténység egy relatív fiatal vallás, de mint ahogy azt észrevehetted az egyik legjobban elterjedt vallás is a Földön. Bár a mai világban már egy szelidebb arcát mutatja, de ez azért nem feltétlenül volt mindig igaz. (mint tudod, a történelmet a győztesek írják, és emiatt olyan apró cseprő dolgokról, mint az erőszakos térítések, a vallás nevében elkövetett gyilkosságok, más vallások erőszakos elpusztítása hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Példának okáért a mi István királyunk is elég brutális módon szabadult meg a régi életük és vallásuk mellett kiállóktól. Ugyanez igaz az északon élőkre is. Az ő vallásuk (ami sokkal természetközelibb volt, mint a kereszténység, pláne sokkal idősebb) sikerült szinte teljesen kiírtani. A keresztény vallásnak igazából ünnepei sincsenek. A legfontosabb ünnepeket ugyanis más vallásoktól csenték el (pl a karácsonynak semmi köze Jézus születéséhez, a téli napfordulót ünnepelték akkor, viszont az embereket sokkal könnyebb volt átvezetni egyik állapotból a másikba, ha valami állandóság volt benne). Ezeket csak azért írtam le, mert ilyen formán szerintem sátánizmus sincs. A sátán a keresztény kultúkörhöz tartozik, a másképp gondolkodás megtestesítője, egy újabb mód arra, hogy az embereket kordában tartsák. Mára viszont az egyház hatalma meggyengült annyira, hogy a régi dolgok egy picit visszaszivárognak az életünkbe. A templomgyújtogatások mögött ez állt (bár, mint mondtam nem értek vele egyet, mert az európai kultúrához hozzátartozó épületekről volt szó, de ezzel akartak bosszút állni a régi sérelmekért).
Zenei hovatartozástól függetlenül érdemes egy picit egyébként utánaolvasni a Burzum (és nagyjából a black metal) történetének, legalább egy kis betekintést kap az ember a 80-as évek végének metal undergroundjának világába, hogyan is alakult ki az egyik legdurvább zenei stílus.
1 felhasználónak tetszik: hirosi
2011. július 13. 11:07 #478
UnhappyMeals
UnhappyMeals
Woodstock. Peace & Music.
Hozzászólás: 2095
Csatolások: 446
Azonosító: 151319
Én személy szerint nem kedvelem a black metált és a legtöbb 'beteg' zenétől is tartózkodom. Bár, eddig csak egy black metál bandát hallottam,de az is bőven elég volt. A másik black metálhoz kapcsolódó stílus amit már elviselni sem tudok az az ambient stílus. Itt egy kis leírás róla, pontosabban a dark ambient-ről : LINK
Akár csak az emberek többsége, Én sem tudom befogadni ezt a stílust, pár másodperc után le tudnék ugrani egy épületről... Most is belehallgattam, de még mindig rosszul érzem magam tőle...
Ehhez a Varg-os dologhoz hozzászólva : Én sem szeretem a kereszténységet, vagy akár az egész vallást, de templomot nem gyújtanék, már csak azért sem, mert ezek a templomok műértékek.
2011. július 13. 12:24 #479
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Az ambient kevésbé kapcsolódok a death metal-hoz, inkább az elektronikus zene egy alfajának tekinthetjük. Bár az ambient tág fogalom, ezért téves dolog az elektronikus zenével összeegyeztetni, mert nem csak elektronikus hangszerekkel lehet létrehozni, hanem akár bármilyen akusztikussal, de ebbe a kategóriába tartoznak bele a környezeti felvételek is, amik pl. egy adott helyen készültek, ahol a hely hangjait rögzítették (lehet ez város, erdő, épületek belseje, stb..). Mivel maga az ambient szó is környezetit jelent.

Esetleg a dark ambient-nek lehet köze a death metal-hoz, mivel Burzum nevéhez fűzödik ez a stílus elterjedése.

Én is dolgozok egy dark ambient projekten, amiről már linkeltem be számokat. (Igaz ez csak szoftveres szintetizátorokkal készül, de itt nem a készítési eljáráson van a hangsúly, hanem az eredményen)
2011. július 13. 14:26 #480
UnhappyMeals
UnhappyMeals
Woodstock. Peace & Music.
Hozzászólás: 2095
Csatolások: 446
Azonosító: 151319
Igen, de Én a tiédet meg tudtam hallgatni, erre viszont képtelen vagyok. mellow.gif

39 oldal 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!