Nálam James Bond szerepe egyet jelent Pierce Brosnan-nel. Kíváncsi vagyok az új színészre, Daniel Craig-re, hogy bírkózik meg ezzel a szereppel.
007 - James Bond
2006. július 16. 19:54
|
|
Mr. Hollywoodvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.10. Hozzászólás: 181 Csatolások: 245 Azonosító: 11932 offline
|
2006. július 16. 20:42
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Véleményem szerint Sean Connery, Roger Moore és Pierce Brosnan, akik megérdemelten lehettek több ízben is a 007-es megszemélyesítői.
Éppen ezért nem is emelnék ki egy színészt, a három felsorolt közül, mert nem tudok választani...
A többi színész nyilvánvalóan melléfogás volt, nem csoda, hogy egynél többször nem is szerepeltek James Bond-ként.
És egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Daniel Craig nem fog ugyanerre a sorsra jutni.
Éppen ezért nem is emelnék ki egy színészt, a három felsorolt közül, mert nem tudok választani...
A többi színész nyilvánvalóan melléfogás volt, nem csoda, hogy egynél többször nem is szerepeltek James Bond-ként.
És egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Daniel Craig nem fog ugyanerre a sorsra jutni.
2006. július 16. 23:10
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet(joe_r @ 2006. July 16. - 19:42)
Timothy Dalton 2 filmben szerepelt
és szerintem mindkettő film jó volt bár nem Dalton-on múlt
én Roger Moore-ra szavaztam, mert az első Bond filmeket vele láttam és a többiekét csak utána - s talán ezért nekem ő is fog maradni mindig is a 007-es ügynök .
2006. július 17. 11:21
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Idézet(joe_r @ 2006. July 16. - 20:42)
Véleményem szerint Sean Connery, Roger Moore és Pierce Brosnan....
Pont ezt akartam! Talán Sean volt a legjobb!
2010. október 24. 19:13
|
|
symor |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.23. Hozzászólás: 665 Csatolások: 3571 Azonosító: 61644 offline
|
Dalton valószínűleg az egyik legalábecsültebb Bond volt, a 007-es ügynököt játszók sorában.
Sokan és nem véletlenül használják vele szemben az "irodalmi, klasszikus", vagy a profánabb "hardcore" alakítás jelzőjét.
Megítélése mindazonáltal eléggé kétlaki, hiszen lényegében alkalmatlan hollywoodi és tökéletes literatúrai Bond. Valójában filmjei nekem ízetlenek, ennek ellenére mégis átgondolt és értően feldolgozott, ahogy Bondhoz hozzáfér.
Alapjában véve ő volt az első képzett színész, aki megkapta James Bond szerepét. Connery, vagy Moore csak idővel szerzett szerepformáló tapasztalatot, elsősorban az általuk keltett külső benyomás és nem a színjátszó műveltség prezentálta őket a karakterre.
Szemmel látható különbség, hogy Sean Connery boltozatos szemöldöke, himpellér vonásaiból áradó fanyar zordsága, Lazenby kartonjóképűsége és Roger Moore kellemes úriemberarca mellett Dalton kevésbé volt divatra szabott.
Fleming őstípusához viszont már külsejében is az ő alakja állt a legközelebb, miként Dalton vonásait jellemzi a metsző szempár, jóvágású rókaarcának karakterét meghatározó egyenes orra és veszedelmes mosolya, szikáran magas formájával, sötét, lazán visszavonuló üstökével egyezik Bond regénybeli leírásával.
Emellett Dalton felbecsülte a szerepet, míg elődei "csupán" jelen voltak benne.
"Én egy szenvedő Bondot mutatok meg, egy gyarló embert, akinek sötét gondolatai is vannak, aki gyakran azért iszik, hogy elfelejtse a múltat" - érdemes összevetést keresni ebben Fleming eredeti elképzeléséről, ami egy mondén lezserséggel felvezetett, elszánt és hidegvérű ügynököt jellemez. A moziban ez a karakter alapvetően elvékonyodott.
Timothy Dalton ilyesformán játszotta James Bondot és nem kényelmeskedett, amint láttatni akarta magát a karakter kalandjaiban. Rátermetten, dublőr nélkül verekedett, mászott sziklát, utazott terepjáró, valamint kamion tetején, vállalt búvárkodást vagy vízisízett egy hidroplánhoz kötve. Fellépésében meglátszott, hogy elődeihez képest reagál és nem belesétál a jeleneteibe.
Connery karakán, Moore megnyerő volt és Dalton, minden említett erénye ellenére savanyú, mert hiába tágította Bond kereteit. A mozik, amikbe alapvető tehetségét zárták, már a formatudatos trend körítésén túl is megalkuvóvá váltak az olcsó akcióműfajjal szemben.
Különös, hogy mind Connery, aki Moore Bond-filmjeiről általában szurkálódó megjegyzéseket tesz, mind pedig Brosnan mennyire megbecsüli Timothy Daltont. Előbbi klasszikus értékeiért, utóbbi, mert elődjeként alkalmat adott neki a modern Bond szemléletre.
Voltaképpen Dalton intelligens színjátszóként állt egy figurához, mely ikon akkor, nem igényelte ezt az intelligenciát.
Képek Bond-filmjeiből:
Sokan és nem véletlenül használják vele szemben az "irodalmi, klasszikus", vagy a profánabb "hardcore" alakítás jelzőjét.
Megítélése mindazonáltal eléggé kétlaki, hiszen lényegében alkalmatlan hollywoodi és tökéletes literatúrai Bond. Valójában filmjei nekem ízetlenek, ennek ellenére mégis átgondolt és értően feldolgozott, ahogy Bondhoz hozzáfér.
Alapjában véve ő volt az első képzett színész, aki megkapta James Bond szerepét. Connery, vagy Moore csak idővel szerzett szerepformáló tapasztalatot, elsősorban az általuk keltett külső benyomás és nem a színjátszó műveltség prezentálta őket a karakterre.
Szemmel látható különbség, hogy Sean Connery boltozatos szemöldöke, himpellér vonásaiból áradó fanyar zordsága, Lazenby kartonjóképűsége és Roger Moore kellemes úriemberarca mellett Dalton kevésbé volt divatra szabott.
Fleming őstípusához viszont már külsejében is az ő alakja állt a legközelebb, miként Dalton vonásait jellemzi a metsző szempár, jóvágású rókaarcának karakterét meghatározó egyenes orra és veszedelmes mosolya, szikáran magas formájával, sötét, lazán visszavonuló üstökével egyezik Bond regénybeli leírásával.
Emellett Dalton felbecsülte a szerepet, míg elődei "csupán" jelen voltak benne.
"Én egy szenvedő Bondot mutatok meg, egy gyarló embert, akinek sötét gondolatai is vannak, aki gyakran azért iszik, hogy elfelejtse a múltat" - érdemes összevetést keresni ebben Fleming eredeti elképzeléséről, ami egy mondén lezserséggel felvezetett, elszánt és hidegvérű ügynököt jellemez. A moziban ez a karakter alapvetően elvékonyodott.
Timothy Dalton ilyesformán játszotta James Bondot és nem kényelmeskedett, amint láttatni akarta magát a karakter kalandjaiban. Rátermetten, dublőr nélkül verekedett, mászott sziklát, utazott terepjáró, valamint kamion tetején, vállalt búvárkodást vagy vízisízett egy hidroplánhoz kötve. Fellépésében meglátszott, hogy elődeihez képest reagál és nem belesétál a jeleneteibe.
Connery karakán, Moore megnyerő volt és Dalton, minden említett erénye ellenére savanyú, mert hiába tágította Bond kereteit. A mozik, amikbe alapvető tehetségét zárták, már a formatudatos trend körítésén túl is megalkuvóvá váltak az olcsó akcióműfajjal szemben.
Különös, hogy mind Connery, aki Moore Bond-filmjeiről általában szurkálódó megjegyzéseket tesz, mind pedig Brosnan mennyire megbecsüli Timothy Daltont. Előbbi klasszikus értékeiért, utóbbi, mert elődjeként alkalmat adott neki a modern Bond szemléletre.
Voltaképpen Dalton intelligens színjátszóként állt egy figurához, mely ikon akkor, nem igényelte ezt az intelligenciát.
Képek Bond-filmjeiből:
2010. október 24. 19:19
Én sem tudok dönteni ki volt a jobb. De ha tényleg beteszik a Patterson gyereket visszasírok mindenkit aki előtte volt
Amúgy nem arról volt szó, hogy egy következő filmre már nincs pénz?
Amúgy nem arról volt szó, hogy egy következő filmre már nincs pénz?
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.

0 felhasználónak tetszik: