Starity

007 - James Bond

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2006. július 16. 19:54 #1
Mr. Hollywood
Mr. Hollywood
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 181
Csatolások: 245
Azonosító: 11932
Nálam James Bond szerepe egyet jelent Pierce Brosnan-nel. Kíváncsi vagyok az új színészre, Daniel Craig-re, hogy bírkózik meg ezzel a szereppel.
2006. július 16. 20:42 #2
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Véleményem szerint Sean Connery, Roger Moore és Pierce Brosnan, akik megérdemelten lehettek több ízben is a 007-es megszemélyesítői.
Éppen ezért nem is emelnék ki egy színészt, a három felsorolt közül, mert nem tudok választani...

A többi színész nyilvánvalóan melléfogás volt, nem csoda, hogy egynél többször nem is szerepeltek James Bond-ként.

És egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Daniel Craig nem fog ugyanerre a sorsra jutni.
2006. július 16. 23:10 #3
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12631
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet(joe_r @ 2006. July 16. - 19:42)
A többi színész nyilvánvalóan melléfogás volt, nem csoda, hogy egynél többször nem is szerepeltek James Bond-ként.

Timothy Dalton 2 filmben szerepelt tongue.gif smileeee.gif
és szerintem mindkettő film jó volt bár nem Dalton-on múlt

én Roger Moore-ra szavaztam, mert az első Bond filmeket vele láttam és a többiekét csak utána - s talán ezért nekem ő is fog maradni mindig is a 007-es ügynök .
2006. július 17. 11:21 #4
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 15531
Csatolások: 153208
Azonosító: 10
Idézet(joe_r @ 2006. July 16. - 20:42)
Véleményem szerint Sean Connery, Roger Moore és Pierce Brosnan....

Pont ezt akartam! Talán Sean volt a legjobb! beer.gif
2006. július 17. 13:47 #5
redsas
redsas
visszatérő vendég
Hozzászólás: 247
Csatolások: 99
Azonosító: 4123
Látszik,hogy többnyire fiatalok szavaznak!!
Az igazi JB,Sean Connery!!!!!!!
2006. július 17. 14:22 #6
zoomify
zoomify
Hozzászólás: 1799
Csatolások: 46
Azonosító: 5440
moore, és connery nálam holtversenyben vannak, így persze nehéz szavazni smileeee.gif
2010. október 24. 19:13 #7
symor
symor
Hozzászólás: 665
Csatolások: 3571
Azonosító: 61644
Dalton valószínűleg az egyik legalábecsültebb Bond volt, a 007-es ügynököt játszók sorában.

Sokan és nem véletlenül használják vele szemben az "irodalmi, klasszikus", vagy a profánabb "hardcore" alakítás jelzőjét.

Megítélése mindazonáltal eléggé kétlaki, hiszen lényegében alkalmatlan hollywoodi és tökéletes literatúrai Bond. Valójában filmjei nekem ízetlenek, ennek ellenére mégis átgondolt és értően feldolgozott, ahogy Bondhoz hozzáfér.

Alapjában véve ő volt az első képzett színész, aki megkapta James Bond szerepét. Connery, vagy Moore csak idővel szerzett szerepformáló tapasztalatot, elsősorban az általuk keltett külső benyomás és nem a színjátszó műveltség prezentálta őket a karakterre.

Szemmel látható különbség, hogy Sean Connery boltozatos szemöldöke, himpellér vonásaiból áradó fanyar zordsága, Lazenby kartonjóképűsége és Roger Moore kellemes úriemberarca mellett Dalton kevésbé volt divatra szabott.

Fleming őstípusához viszont már külsejében is az ő alakja állt a legközelebb, miként Dalton vonásait jellemzi a metsző szempár, jóvágású rókaarcának karakterét meghatározó egyenes orra és veszedelmes mosolya, szikáran magas formájával, sötét, lazán visszavonuló üstökével egyezik Bond regénybeli leírásával.

Emellett Dalton felbecsülte a szerepet, míg elődei "csupán" jelen voltak benne.

"Én egy szenvedő Bondot mutatok meg, egy gyarló embert, akinek sötét gondolatai is vannak, aki gyakran azért iszik, hogy elfelejtse a múltat" - érdemes összevetést keresni ebben Fleming eredeti elképzeléséről, ami egy mondén lezserséggel felvezetett, elszánt és hidegvérű ügynököt jellemez. A moziban ez a karakter alapvetően elvékonyodott.

Timothy Dalton ilyesformán játszotta James Bondot és nem kényelmeskedett, amint láttatni akarta magát a karakter kalandjaiban. Rátermetten, dublőr nélkül verekedett, mászott sziklát, utazott terepjáró, valamint kamion tetején, vállalt búvárkodást vagy vízisízett egy hidroplánhoz kötve. Fellépésében meglátszott, hogy elődeihez képest reagál és nem belesétál a jeleneteibe.

Connery karakán, Moore megnyerő volt és Dalton, minden említett erénye ellenére savanyú, mert hiába tágította Bond kereteit. A mozik, amikbe alapvető tehetségét zárták, már a formatudatos trend körítésén túl is megalkuvóvá váltak az olcsó akcióműfajjal szemben.

Különös, hogy mind Connery, aki Moore Bond-filmjeiről általában szurkálódó megjegyzéseket tesz, mind pedig Brosnan mennyire megbecsüli Timothy Daltont. Előbbi klasszikus értékeiért, utóbbi, mert elődjeként alkalmat adott neki a modern Bond szemléletre.

Voltaképpen Dalton intelligens színjátszóként állt egy figurához, mely ikon akkor, nem igényelte ezt az intelligenciát.

Képek Bond-filmjeiből:
2010. október 24. 19:19 #8
- törölt felhasználó -    
Én sem tudok dönteni ki volt a jobb. De ha tényleg beteszik a Patterson gyereket visszasírok mindenkit aki előtte volt biggrin.gif

Amúgy nem arról volt szó, hogy egy következő filmre már nincs pénz?
2010. október 24. 19:21 #9
symor
symor
Hozzászólás: 665
Csatolások: 3571
Azonosító: 61644
A Halálos rémületben (The Living Daylights) és A magányos ügynök (Licence to Kill) című Bond-mozikból.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!