Rendező: Ron Clements, John Musker
Szinkronhangok: Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes, Pat Carroll, Jason Marin, Samuel E. Wright, Kenneth Mars
Műfaj: családi, fantasy, animációs
Bemutató: 1989. november 15. (USA)
Sztori: Ariel apja, Triton király víz alatti birodalmában él, de az emberek közé vágyik. Álmai hercegét, Eric-et csak úgy nyerheti el, ha alkut köt a gonosz tengeri boszorkával, Ursulával. A sellőlánynak hangját kell adnia azért, hogy a boszorkánytól emberi lábat kapjon uszonya helyett. Ráadásul, ha Eric herceget nem csókolja meg három napon belül, örökre Ursula rabszolgája lesz. Az ősz szakállú Triton király aggódik lányáért, noha mit sem tud az alkuról. Ariel mégis fittyet (és vízmélyi cigánykereket) hány atyja és testőrző rákja, Sebastian tanácsaira. A habókos hableánynak azonban hamarosan rá kell jönnie, hogy hallgatni nem mindig arany, és hogy Ursula a zavarosban halászik.
The Little Mermaid / A kis hableány (1989)
2011. március 08. 11:36
|
|
Hesztiaanglomán |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 06.10.26. Hozzászólás: 4103 Csatolások: 26677 Azonosító: 19294 offline
|
12 felhasználónak tetszik:
funny18,
Cierdurus,
Adrianna,
Domcicc,
jexxica,
duracell,
Grace Benning,
Minimanó94,
Lindsay019,
Orsie16,
Charlotte Benning,
House Of Wax
2012. május 11. 15:51
|
|
selena_taylor_fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.18. Hozzászólás: 1878 Csatolások: 108 Azonosító: 153268 offline
|
kiskoromban ez volt az egyik kedvenc mesém
2012. május 12. 14:48
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 online
|
Életem legelső mozis élménye. 6 éves voltam és teljesen elbűvölt. A mai napig ez a kedvenc klasszikus mesém.
2013. szeptember 04. 10:37
|
|
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline
|
Mivel ma jelenik meg itthon a gyémánt változat DVD-n, ennek tiszteletére elhoztam ezt a csodálatos zenés videót, amit nemrég adtak ki, reklámozás céljából.
A kis hableány egyébként sokáig az első számú kedvenc mesém volt (aki ismer, tudhatja, hogy jelenleg a Szépség és a Szörnyeteg áll az első helyen), anno rongyosra néztük a kazettát, volt, hogy naponta háromszor is leadásra került.
Számomra a DVD tuti vétel lesz, mert sajnos csak az extra változatos VHS van meg, a régi kiadást még mindig keresem. Ha más is úgy van vele, hogy inkább egyben venné meg a három részt, akkor van egy jó hírem: a ProVideo novemberre ígéri a díszdobozt.
A kis hableány egyébként sokáig az első számú kedvenc mesém volt (aki ismer, tudhatja, hogy jelenleg a Szépség és a Szörnyeteg áll az első helyen), anno rongyosra néztük a kazettát, volt, hogy naponta háromszor is leadásra került.
Számomra a DVD tuti vétel lesz, mert sajnos csak az extra változatos VHS van meg, a régi kiadást még mindig keresem. Ha más is úgy van vele, hogy inkább egyben venné meg a három részt, akkor van egy jó hírem: a ProVideo novemberre ígéri a díszdobozt.
When's it my turn?
Wouldn't I love
Love to explore
What shore up above
Out of the sea
Wish i could be
Part of that world ♥
(Ha jó lesz a képfeltölés, hozok majd gyönyörű posztereket is.)
Wouldn't I love
Love to explore
What shore up above
Out of the sea
Wish i could be
Part of that world ♥
(Ha jó lesz a képfeltölés, hozok majd gyönyörű posztereket is.)
2013. szeptember 04. 10:43
|
|
Orsie16ღwitchღ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.13. Hozzászólás: 3716 Csatolások: 677 Azonosító: 143213 offline
|
Ó, emlékszem még erre a mesére. A mai napig szeretem. Anno a kiságyamban néztem először, és nem lehetett kikapcsolni előlem, mert akkor sírtam. (anya elmondása szerint)
1 felhasználónak tetszik:
Adrianna
2013. szeptember 04. 13:34
Nekem megvolt VHS-en (gyengébbek kedvéért ősrégi videokazettán, ami a DVD elődje), és szó szerint rongyosra néztem a szalagot.
Lindsay019
2013. november 05. 17:28
Kiskoromban a kedvenceim közé tartozott... De az eredeti változata, amit Andersen írt, az valami tragédia
2013. november 05. 17:32
Egyszerűen imádom! Amikor néztem, ez volt a kedvenc Disney mesém, és Ariel a legnagyobb kedvenc Disney-hercegnőm volt^^. Imádtam a dalokat, akár angolul, akár magyarul. A mai napig nézem, ha eszembe jut egyáltalán.
2013. december 21. 21:25
|
|
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline
|
duracell
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.