Idézet (chrisBrown14 @ 2011.03.02. 18:51)
Mostanában egy csomó kifogást találunk hogyan lehet elkerülni a felelést..én öszegyüjtöttem párat és ha tudtok még akkor osszátok meg. Hasznos lehet még.
1.Kölcsön adtam xy-nak a füzetem.
2.A szekrényemben maradt, és nem tudtam tanulni.
3.Nem voltam ezelőtti órán
4.Ellopták a füzetem/könyvem.
5.Nemtalálom a füzetem/könyvem
6.Én már feleltem, és meg kell adni a lehetőséget másnak is..
7.Elnézést elmehetek előtte wc-re? ( ha kienged ugyse várja meg amíg kimész elvégzed és viszajösz, szóval továbbmegy, és megúszod)
8.Még azelőtt kikéredzel wc-re, mielőtt mondja a nevet
9.Fáj a hasam.
10.Roszul vagyok, lemehetnék az orvosiba?
11.Hányingerem van..és nem szeretnék ide okádni.
12.Nem tudtam készülni, ugyanis..(költöztünk, korházban voltam, stb...)
Nefeldjétek csak akkor működik, ha
ENGEDÉKENY a tanár, hanem csak az időt pazaroljátok.
Ha tudtok még akkor írjátok le..

Már nem azért, de a nagy része nem működik. Ha nem voltál bent az előző órán, akkor azt mondja a tanár, hogy el kellett volna kérned valakitől, és beírja az 1-est. Ha kölcsönadtad, az sem magyarázat rá, mert ott a könyv is, amiből lehet tanulni. A könyvet még oké hogy ellopták, de kinek kéne pont a te füzeted? Ha el akarsz előtte menni WC-re, akkor közli a tanár, hogy majd elmész utána. Ha mégis kienged előtte, akkor igaz, hogy továbbhalad, de mikor visszajössz, egyből közli, hogy maradj, és felelj is ha már visszajöttél. Attól, hogy a hasad fáj, még tudsz felelni, mert nem a szád fáj. A költözéses, kórházas és egyéb magyarázatokat, csak akkor fogadja el, ha a szülő beírta az ellenőrződbe. Ezzel kell igazolnod. Amúgy meg észreveszi, hogy kamu, ha előző nap voltál suliban, mert akkor miért voltál, ha állítólagosan költöztetek, vagy kórházban voltál, ha meg azt mondod, hogy pl. a hétvégén volt, akkor meg azóta volt rá időd tanulni, még ha csak egy nap is. Az, hogy le akarsz menni az orvosiba működhet, de azt meg nem lehet sokszor eljátszani. A hányingeresre annyit, hogy ugyan az mint az, ha le akarsz menni az orvosiba, mert úgyis leküld akkor.
Amit írtam, az mind tapasztalat. Attól, hogy ti hülyének nézitek a tanárokat, attól még nem azok. Sokkal egyszerűbb lenne, ha inkább tanulnátok, és nem kifogásokat keresnétek.
Egy dolog, viszont eléggé zavaró. Mi a fenéért kerülhetnek fel ilyen cikkek erre az oldalra? Ide nagyrészt gyerekek járnak. Inkább értéket kéne nekik mutatni, nem pedig a rosszra nevelni őket. Így is elég rossz példát látnak, nem kéne még itt is azt mutatni. Szomorú, hogy itt tart nem csak ez az oldal, de Magyarország.